Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
shandrprcSA

#201 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by shandrprcSA »

mali_milojica wrote:
hzsa22 wrote:Od prijatelja cuh pricu od njegovom rodjaku koji je kod Kramara uzeo nekakvu mecku od 20tak hiljada. Na kraju se ispostavi da je bio ukradeni da je bila neka lokalna prodaja sta li. Otis'o on Kramaru, covjek ga odveo u Mercedesov salon i rek'o mu proberi auto kakvo hoces. Frajer sad voza Mecku E-klasa. :thumbup:

p.s. ne znam sta se desava nece da stavi klip :-)
izbacis httpS i link stavis izmedju [youtube][/youtube] a ne izmedju

e tad' hoce :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#202 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Stavljao sam ga između [youtube][/youtube],ali ocito je https pravio problem.
Hvala :thumbup:
radostan dan

#203 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by radostan dan »

stavljanje ko stavljanje...
fazon je izvuć ga na vrijeme.
Lolobrigida

#204 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Lolobrigida »

agent_zero wrote:Meni je vopra bezze kod kramra što se drže jedino i isključivo turbodizela k'o pjani plota. Barem kad sam ja zadnji put gledao im ponudu.

Nigdje benzinaca, niti običnih dizelaša.
Kao da su te čuli, evo odmah doveli jednog benzinca :izet:

http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4494

:D
negredo

#205 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by negredo »

Auu benzinac je ka'e al azdaha. Neg imal servo? xD
Dr.medicine

#206 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Dr.medicine »

Bio prije par dana.
Užas!
Gledao Megane. Od desetak u ponudi, bukvalno svaki je udaren!!!!!!!!! Nekima farovi zarosili, drugi unutra smrde, ostali imaju totalni feler sto se limarije tiće. Spojevi niđe veze. Još me ubjeđuje da je to tako fabrički :lol: :lol: :lol: :lol:
Otvori gepek, nigdje daske (pod gepeka), kaže možemo negdje naci rezervnu gumu :lol: :lol: :lol:
Kontam se jarane đe ti je rezervna guma, dizalica, kljuc, p.pomoc, trok etc.

Ja mislio to neka ozbiljna firma, sve cakum pakum. Bar sam po slikama tako mislio. Međutim situacija na terenu je haman ko u Palestini.
(napominjem, da ostale automobile nisam ni pogledao tako da ne znam)
p.s. jos sam dogovorio dolazak zbog jednog Megana, da bi mi kad sam dosao rekli da su ga prodali prije 15ak dana. :shock: :shock: :shock: :shock:
Optimist

#207 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Optimist »

Dr.medicine wrote:Bio prije par dana.
Užas!
Gledao Megane. Od desetak u ponudi, bukvalno svaki je udaren!!!!!!!!! Nekima farovi zarosili, drugi unutra smrde, ostali imaju totalni feler sto se limarije tiće. Spojevi niđe veze. Još me ubjeđuje da je to tako fabrički :lol: :lol: :lol: :lol:
Otvori gepek, nigdje daske (pod gepeka), kaže možemo negdje naci rezervnu gumu :lol: :lol: :lol:
Kontam se jarane đe ti je rezervna guma, dizalica, kljuc, p.pomoc, trok etc.

Ja mislio to neka ozbiljna firma, sve cakum pakum. Bar sam po slikama tako mislio. Međutim situacija na terenu je haman ko u Palestini.
(napominjem, da ostale automobile nisam ni pogledao tako da ne znam)
p.s. jos sam dogovorio dolazak zbog jednog Megana, da bi mi kad sam dosao rekli da su ga prodali prije 15ak dana. :shock: :shock: :shock: :shock:

Tako je i drug nedavno isao kod njih da kupi Megana i kad je vidio auta na licu mjesta, kaze propast ziva. Auta udarana pa farbana, stopke mijenjane, zahrdjalih podvozja i vidno krpljenih dijelova oko motora, celavih guma a cijene žara. Kramar je postao ubleha za naivne.
daxon

#208 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by daxon »

Optimist wrote: Kramar je postao ubleha za naivne.
To je uvijek i bio, uvijek se mogao kupiti isti, ako ne i bolji auto nego kod njih, samo za 30 % nižu cijenu nego kod njih.
FMDzem

#209 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by FMDzem »

Evo da se ja i ovdje oglasim
Dakle, imam Venta, Toleda i Mondeo :D
Sve informacije mogu na pp.
Nadam se da ne smeta ovdje što pišem...
_mufljuz_

#210 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by _mufljuz_ »

Lolobrigida wrote:
agent_zero wrote:Meni je vopra bezze kod kramra što se drže jedino i isključivo turbodizela k'o pjani plota. Barem kad sam ja zadnji put gledao im ponudu.

Nigdje benzinaca, niti običnih dizelaša.
Kao da su te čuli, evo odmah doveli jednog benzinca :izet:

http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4494

:D
ovo je predpredzadnja verzija elfera bezobrazno zacijenjena - mozda je auto lijepo i slatko ali ne vrijedi ove pare ruku na srce, konfekcijsko auto staro 5 godina

http://www.pik.ba/artikal/8971385/porsc ... coupe-911/

eto - ko ima para muzika nije skupa skoro ista cijena.... a zadnja verzija....
radostan dan

#211 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by radostan dan »

pa jes ti lud?
za te pare mogu :izet: komplet grand produkciju.
_mufljuz_

#212 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by _mufljuz_ »

radostan dan wrote:pa jes ti lud?
za te pare mogu :izet: komplet grand produkciju.
i to da i mene castis :mrgreen:

sebi bi kupili neko kotrljalo sa klimom da se ne znojimo dok dojimo obdarene cicosmacos :mrgreen:
radostan dan

#213 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by radostan dan »

apsolutno... :mrgreen:
cilj je uvjek opravdavao sredstvo.

jebeš parkirao auto, kad ti -debO- svežanj zelembaća viri iz padže.
eee kako to ove iskusnije namirišu... :-)
condy

#214 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Kramar ima ime koje duguje dobrom marketingu. Ko želi izuzetno očuvano polovno vozilo, mora otići vani po njega. Sad, činjenica je da ni Megane nije baš pouzdano i izdržljivo vozilo, tako da pređeni kilometri kod njega ostavljaju traga. To što rose farovi, hrđa podvozje ili što spojevi nisu najbolji, to je obično do tog auta.
mayab

#215 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mayab »

condy wrote:Kramar ima ime koje duguje dobrom marketingu. Ko želi izuzetno očuvano polovno vozilo, mora otići vani po njega. Sad, činjenica je da ni Megane nije baš pouzdano i izdržljivo vozilo, tako da pređeni kilometri kod njega ostavljaju traga. To što rose farovi, hrđa podvozje ili što spojevi nisu najbolji, to je obično do tog auta.
Upravo to htjedoh napisati!
Kramar je zapravo samo jos jedan uvoznik i prodavač polovnjaka, tačno onakvih kakvi se traze na nasem nazovi trzistu, sve ostalo je samo dobar marketing :bih: :run:
zrakomlat

#216 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zrakomlat »

mayab wrote:
condy wrote:Kramar ima ime koje duguje dobrom marketingu. Ko želi izuzetno očuvano polovno vozilo, mora otići vani po njega. Sad, činjenica je da ni Megane nije baš pouzdano i izdržljivo vozilo, tako da pređeni kilometri kod njega ostavljaju traga. To što rose farovi, hrđa podvozje ili što spojevi nisu najbolji, to je obično do tog auta.
Upravo to htjedoh napisati!
Kramar je zapravo samo jos jedan uvoznik i prodavač polovnjaka, tačno onakvih kakvi se traze na nasem nazovi trzistu, sve ostalo je samo dobar marketing :bih: :run:
Klasični dobar marketing. Ima Kramar dobrih auta, ali ima i žestokih krševa koji su ušminkani, a na oba slučaja možeš naletiti i kad kupuješ bilo gdje drugo.
Tabijat

#217 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tabijat »

Malo je offtopic, ali jel zna neko na koji bi se način mogla provjeriti kilometraža u Fordu, u Hercegovini? Kako meni rekoše, najbliži Fordov servis u Tuzli :-\
A ja u Mostaru, a Ford u Posušju :-(
goran16v

#218 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

Tabijat wrote:Malo je offtopic, ali jel zna neko na koji bi se način mogla provjeriti kilometraža u Fordu, u Hercegovini? Kako meni rekoše, najbliži Fordov servis u Tuzli :-\
A ja u Mostaru, a Ford u Posušju :-(
Sta je sa Fordom u Mostaru?

MOSTAR

MOSTAR AUTO d.o.o.
PRODAJNO-SERVISNI CENTAR
Rodoč – Konjusi bb
88000 Mostar
Tel: +387 36 333 800
Fax: +387 36 333 801
e-mail: [email protected]
Ado_23

#219 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ado_23 »

Drug kupio auto u kramaru 2011. god. Auto 2007. god kilomtraza 130 000. Platio fine pare (26 000 + reg.). Rekli mu svi servisi uradjeni on dovuko auto u Sa otiso u servis I sazna da je samo ponistena lampica servisa :)
Qler

#220 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Qler »

Forda mozes i u nuicu pregledati, a kilometrazu ti niko ne moze za njega potvrditi... Bar ja nisam nasao
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
daxon

#221 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by daxon »

Ado_23 wrote:Drug kupio auto u kramaru 2011. god. Auto 2007. god kilomtraza 130 000. Platio fine pare (26 000 + reg.). Rekli mu svi servisi uradjeni on dovuko auto u Sa otiso u servis I sazna da je samo ponistena lampica servisa :)
Čuj oni u servisu vidjeli da li je ili nije nešto zamjenjeno :roll:
Ne kažem da nije moguće da u Kramaru lažu o urađenim servisima, međutim, po čemu to bilo koji servis može vidjeti i zaključiti da li je zamjenjeno ulje i filteri? Znači, nema šanse da neko može vidjeti da li je i kad je zamjenjeno ulje i filteri.
Takve priče spadaju u glasine, urbane legende i lovačke priče, koje se pričaju samo da bi se pričalo i da bi bilo zanimljivo.
Qler

#222 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Qler »

Pa ako je filter goriva zahrdjao, ili ako je filter zraka pun svega, primjeti se...
golfiista

#223 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Prednosti kupovine vozila kod Kramara je u tome što si siguran u tri stvari, prijeklo, kilometražu i uredno servisiranje vozila, ( mahom su službena vozila ). Sto se tiče ostalog, dobro otvoriš oči i to je to.
condy

#224 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Ovlašteni serviseri preko broja šasije, ako je vozilo servisirano kod ovlaštenog servisera, mogu provjeriti kada je nešto na vozilu rađeno. U zajedničku bazu podataka, u koju su povezani svi ovlašteni serviseri u svijetu, pa i kod nas, se unosi sve što se radi na autu u servisu. Tako se može provjeriti jeli redovno mijenjano ulje svake godine, jeli bilo vanrednih servisa, jeli rađen veliki servis i sl. Kod mene je vozilo uvijek servisirano u ovlaštenom servisu, i gledao sam listing, zabilježeno je kad je čak mijenjano poziciono svjetlo, kad su mijene disk pločice, zabilježen je i vanredni servis zbog izbacvanja greške na displeju. Taj servisni listing, je mnogo opširniji i nudi dosta više informacija od servisne knjižice, koja polako izlazi iz upotrebe. Tako da mogu sve o vozilu reći pod uvjetom da je servisirano kod ovlaštenog servisera.

Kramar, ima taj servisni listing za svako vozilo.
daxon

#225 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by daxon »

Qler wrote:Pa ako je filter goriva zahrdjao, ili ako je filter zraka pun svega, primjeti se...
Filter goriva je obično u plastičnom ili aluminijskom kućištu, naročito za 2007. godište, a filter zraka kakav je god, ne dokazuje da li je zamjenjen prije mjesec, dva, ili godinu, jer zavisi koliko je i gdje auto vožen.
condy wrote:Ovlašteni serviseri preko broja šasije, ako je vozilo servisirano kod ovlaštenog servisera,
Da, ali ako nije servisiran kod ovlaštenog?
Dakle, ako nije servisiran u ovlaštenom servisu ne znači da nije servisiran nikako, npr. moj auto je redovno servisiran, ali u ovlašteni servis nikada nisam ušao niti ću.
Locked