zonbirile wrote:@kv99
iskaz patriotizma nije vređanje drugog.Moraš saslušati i silom argumenata pobiti sugovornika,a ne argumentom sile i uvreda.Nije svaka opaska na današnju realnost,loše ustrojstvo,loš život,pogrešne odluke i procjene,četnikovanje i ustaštvo.Da je to tako,onda slika stanja je do onih koji žele drukčije.Da se razumijemo opstrukcije apstrahuj,bar u "svojim" Kantonima pa češ vidjeti da niko nije kriv do sami vladari prstenova.Da li je grad Sarajevo,ovakav zbog utjecaja Dodika/Čavića,propala razbojnička privatizacija,vjerski fanatizam,nasilje,droga,neizvjesnost i jad u prijestonici.Isto to je u onim drugim Kantonima.
Ja tebe slusam vec 2 dana i gledam kako nabijas post za postom svojom cetnickom demagogijom ali kad te pitam da nam objasnis kako bi to izgledalo...od argumenata i slatkorjecivosti nema ni traga. Sta je , zar tu lekciju niste savladali prije nego sto su vas poslali da trolate ?
-Pitao sam te i slicne tebi sta bi sa onih 100 000-300 000 izbjeglica koji bi dosli u taj "Bosnjakistan" ako ne zbog toga sto bi ih cetnici i ustase istjerali ( a to bi se sigurno dogodilo ) onda bas zbog vas jer vam po vama poenta Bosnjakistana je entitet sa Bosnjackom vecinom ? I onda kazes da nije tvoja zamisao da se oni dosele u Kakanj i oko Avazaovog toranj a zagovaras upravo suprotno

Nigdje veze ali kad zagovaras argumente pa da cujemo .
- Isto tako zagovaras predaju Brckog i Gorazda cetnicima pa me zanima sta bi sa tim ljudima tamo ? Dopustio da ostanu pod cetnickom vlascu iako ti je citava poenta predavanja tih gradova i podjele bas koncentracija Bosnjaka u "svoj " entitet i to nas dovodi opet do pitanja : Koliko bi tih ljudi primili u svoj stan/kucu /vikendicu? Da li bi im preporucili "kolektivni smjestaj " po skolama i fiskulturnim salama za one srecnije ili satorska naselja ?
- Po tebi smisao Bosnjakistana je bas Bosnjacka hegemonija na odredzenoj teritoriji po stilu cetnika i ustasa pa su po tebi svi oni kojima je draza Bosna i Hercegovina od Bosnjakistana ( Od Vikica i Komsica pa do svih onih Bosnjaka koji nece Bosnjakistan vec Bosnu i Hercegovinu ) samo " zrtve glupe politike" jer ne shvacaju da ti i slicni tebi zele samo dobro vecini Bosnjaka...minus one u genocidnoj stvorevini , u Brckom, Gorazdu, svima juzno od Prozora...i gdje bi samo korist imali oni oko Kaknja, Avazovog tornja i cetnici i ustase...ali se ti i ostali "veliki Bosnjaci" brinu bas o Bosnjacima

Ako su nam takvi "veliki Bosnjaci" kome trebaju cetnici
Kazem ja satnica ide ili kako vidim izgleda da te placaju po postovima...za 2 dana ti vec nabijas blizu 100. Svaka cast, samo nek krkan placa