Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Locked
portal01

#201 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by portal01 »

seln wrote:
portal01 wrote:
seln wrote:
A sta cu, ispuzili poskoci ispod kamenja. :-)
haha.. pa sta trazis po kamenjaru...
hajde u kakanj .. ovdje beton sami:)
Vidis, ja smatram da je i kamenjar moj.
da ali stanovnici kamenjara koji ne misle kao ti nisu tvoji ...
a vidis recimo ja samo granice opcine smatram svojim
a jal sarajevo jal kamenjar meni isto
portal01

#202 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by portal01 »

dallton wrote:
federalac, mani se ti ove teme, nego jesi provjerio kretanja na trzistu nekretnina u beogradu - kupi za djecu, vidis da su masovne migracije...evo i hrvatska politika naginje tome, oni su vec kupili sto u makarskoj sto u zagrebu, prati to naginjanje
Koliko znam ti si bjezao ja nisam
Assly

#203 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by Assly »

seln wrote:
portal01 wrote:
seln wrote:
A sta cu, ispuzili poskoci ispod kamenja. :-)
haha.. pa sta trazis po kamenjaru...
hajde u kakanj .. ovdje beton sami:)
Vidis, ja smatram da je i kamenjar moj.
Mo'š dobit samo kamen u glavu. :lol:
konfučije

#204 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by konfučije »

Tekst sam skopirao i pohranio.
Osvrnut ću se samo na bolditrani dio, gdje, predpostavljam, iznosiš ukupne žrtve u svim logorima: 50+40= 90.
Da, eto recimo da je toliko žrtava bilo, iako to nije konačan broj. I šta sada? Tražio si broj žrtava i lokacije logora. Šta sada želiš reći?

Mislim da sam upravo na ovome forumu napisao, da bih sve crkve, manastire, džamije i mostove srušio ako bih time spasio samo jednoga čovjeka.
Takav sam.
Pa što si onda tražio podatke, jesil to stvarno vjerovao da se ustvari o hotelima a ne logorima radilo?
Ne kažem to da bih se tebi, ili bilo kome drugome dopao, ja sam jednostavno takav čovjek.
No, to nije važno, vratimo se tvojim brojkama, i surovoj istini, kad je u pitanju rat u BiH.
Sada ti nije važno, a nekoliko puta se prenemažeš da ti pokažemo lokacije i broj žrtava ustaških logora po Mostaru?...
Naveo si 90 žrtava, istovremeno zaboravio na skoro 100.000 pobijenih u Bosni.
Ma nemoj mi govoriti
Zaboravio si na 1.600 ubijene djece u Sarajevu. Zaboravio si (po srpskim izvorima-ispričvam se ako su neispravnipodaci)
Hvala ti, ni to nisam znao
i 6.350 ubijenih Srba po sarajevskim logorima. Da sad ne nabrajam sve one masovne poboje i masovne grobnice diljem Bosne.
Ma ti mi fol nešto znaš o mosavnim grobnicama a pred nosom su ti desetine hiljada komšija pred kućom prebijali, silovali i do kraja života invalidima učinili a za to nisi znao...
Neću spominjati sve one grozne slike sa mrtvim glavama, Srebrenice i slično...smuči se mi samo od pomisli.
I mate obraza sve to uspoređivati?
Baš cijenim tu tvoju sažaljivost. Nego, jesil to počeo sam sa sobom pričati?
U Hercegovini uglavnom nije bilo masovnih zločina.
Onoliko logora, opsada i izgladnjivanje civila Mostara, protjerivanje Bošnjaka iz Stoca... to nisu masovni zločini? Pa dezorijentirani stvore više ste uništili Mostar za samo jednu godinu granatiranja nego što su četnici Sarajevo za 3 i pol godine.
Hrvatski obraz (sa izuzetkom Ahmića) je čist.
I Hitlerov obraz je sa (izuzetkom 40 000 000 mrtvih) čist.
jasko_ba

#205 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by jasko_ba »

a ovih proustaskih trolova , kako vam ne dosadi vise, ne mozes pratiti forum normalno
gdje su @pici, dallton i kompanija da ovo regulisu :thumbup:
konfučije

#206 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by konfučije »

Ako ja kažem da je iz Bosne protjerano 80% Hrvata, to je zato što mi je podatak ispravan.
Ako je podatak ispravan, onda je to najveća sramota ikad viđena. Ako je podatak lažan, ispravi me.
To kada već Tuđmanu više ne možeš kazati onda bar njegovom sinu možeš.
Ako ja kažem da je 90 žrtava logora u Hercegovini neusporedivo sa skoro 100.000 pobijenim u Bosni, onda me demantiraj, ako lažem.
Po tebi je žrtva logora samo onaj ko je u tom logoru i ubijen a ne onaj koji je i sve te torture tamo prošao, pa čovječe ovo što po ovom forumu šaraš već na krivično djelo liči.
Prozor

#207 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by Prozor »

Image

Image

Accused: PRLIC, Jadranko; STOJIC, Bruno; PRALJAK, Slobodan; PETKOVIC, Milivoj; CORIC,Valentin; PUSIC, Berislav

15. From on or before 18 November 1991 to about April 1994 and thereafter, various persons established and participated in a joint criminal enterprise to politically and militarily subjugate, permanently remove and ethnically cleanse Bosnian Muslims and other non-Croats who lived in areas on the territory of the Republic of Bosnia and Herzegovina which were claimed to be part of the Croatian Community (and later Republic) of Herceg-Bosna, and to join these areas as part of a "Greater Croatia," whether in the short-term or over time and whether as part of the Republic of Croatia or in close association with it, by force, fear or threat of force, persecution, imprisonment and detention, forcible transfer and deportation, appropriation and destruction of property and other means, which constituted or involved the commission of crimes which are punishable under Articles 2, 3, and 5 of the Tribunal Statute. The territorial ambition of the joint criminal enterprise was to establish a Croatian territory with the borders of the Croatian Banovina, a territorial entity that existed from 1939 to 1941. It was part of the joint criminal enterprise to engineer the political and ethnic map of these areas so that they would be Croat-dominated, both politically and demographically.

http://sim.law.uu.nl/sim/caselaw/tribun ... enDocument

Čisti od zločina?
Alfa Kentaur

#208 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by Alfa Kentaur »

Kratka napomena za pro-hrvatski orjentisane pojedince:

1. ARMIJA BIH JE BRANILA I ODBRANILA NASU DRZAVU OD SRPSKOG I HRVATSKOG AGRESORA! DA NIJE BILO ARMIJE BIH, DANAS NEBI NI BOSNE BILO, VEC BI OVDJE BILA VELIKA SRBIJA I VELIKA HRVATSKA BANOVINA!

2. HVO JE BIO PARAVOJNA-IZDAJNICKA VOJSKA IZ BOSNE KOJE JE POMAGALA TUDJMANU I DRZAVI HRVATSKOJ U AGRESIJI NA BOSNU I HERCEGOVINU!

3. HVO JE POCINIO SISTEMATSKE-PLANSKE ZLOCINE NAD VISE HILJADA BOSNJAKA, SRUSIO MNOGO DZAMIJA, SRUSIO STARI MOST, I U MNOGOME OTEZAO ODBRANU BOSNE OD SRPSKOG AGRESORA!

4. HVO, HRVATSKA, I TUDJMAN SU POMAGALI MILOSEVICU U UNISTENJU DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE, NE SAMO VOJNO, VEC I ZABRANOM PROLASKA HUMANITARNE POMOCI!

5. ARMIJA BIH JE STITILA SVE ONE KOJI SU BILI ZA BOSNU, PA TAKO I PRO-BIH HRVATE. ARMIJA BIH NIJE SISTEMATSKI RUSILA CRKVE.

6. POJEDINCI IZ REDOVA ARMIJE BIH SU POCINILI ZLOCINE NAD JEDNIM BROJEM HRVATA. TI ZLOCINI NISU BILI PLANSKI, NITI SU IKADA NAREDJENI OZ VRHOVNE KOMANDE! TI POJEDINCI MORAJU ODGOVARATI!

P.S. Ima jedna poslovica koja kaze "prijatelj/komsija se poznaje u nevoli"
A eto vidjeli smo kako su nam nase komsije hrvati zabili noz u ledja kada je Bosni i bosnjacima najteze bilo!

Da se ne ponovi i ne zaboravi!! :sad: :wink:
konfučije

#209 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by konfučije »

Malo o upozorenjima istinskih Hrvata o sljedbenicima fašističke Herceg Bosanske ideologije

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/b ... roglas.JPG

kako su Tuđmanske ustaše u Bih htjeli dijeliti ovu državu :

ICTY - Dnevnik Tribunala
Tribunal home
POTVRDJENO POSTOJANJE PLANA O PODJELI BOSNE
English

Srpski i hrvatski predsjednik odrzali su sastanak na kojem su se dogovorili o medjusobnoj podjeli Bosne

Pise: Chris Stephen iz Haga (TU 330, 24 oktobar 2003)

Bivsi jugoslavenski premijer Ante Markovic iznio je ovog tjedna pred Haskim tribunalom podatke u vezi s tajnim dogovorom koji je Slobodan Milosevic, u vrijeme dok je bio predsjednik Srbije, sklopio s tadasnjim hrvatskim predsjednikom. U pitanju je bio plan o podjeli Bosne.

Markovicevo se svjedocenje odigralo 23. listopada/oktobra. Taj dan ce ostati zabiljezen kao jedan od najvaznijih u dosadasnjem toku sudjenja, jer je Markovic sudu pruzio dragocjeni uvid u ono sto se u predvecerje rata zbivalo unutar samog vrha jugoslavenske vlasti.

Milosevicev sastanak s predsjednikom Hrvatske Franjom Tudjmanom – odrzan u ozujku/martu 1991. u lovackom domu u Karadjordjevu – odavno izaziva nagadjanja da su njih dvojica tom prilikom skovala plan za podjelu Bosne.

Ovo je, medjutim, prvi put da dokaze o postojanju takvog plana iznosi i jedan visoki funkcioner. Markovic je, naime, rekao: “U ozujku/martu 1991., Tudjman i Milosevic su odrzali sastanak u lovackom domu u Karadjordjevu, gdje su se dogovorili o dvije stvari – o podjeli Bosne i Hercegovine i o mojoj smjeni.”

“Moja smjena bila je neophodna kako bi bio postignut njihov prvi cilj, a to je podjela Bosne i Hercegovine izmedju Srbije i Hrvatske.”

Kao tadasnji premijer jugoslavenske federacije, Markovic je bio autor programa liberalnih ekonomskih reformi, posredstvom kojeg se neposredno uoci rata bezuspjesno pokusao suprotstaviti nacionalistima. On je pred sudom izjavio kako su mu i Milosevic i Tudjman priznali da namjeravaju podijeliti Bosnu na srpski i hrvatski dio, pri cemu bi u sredistu bila formirana i muslimanska enklava.

“Ishod tih razgovora bio je taj da su mi obojica potvrdili da ce Bosna biti podijeljena”, rekao je Markovic. “Milosevic mi je to rekao vrlo brzo [po okoncanju tih pregovora]; Tudjmanu je za priznanje trebalo vise vremena.”.

Markovic je ovim svjedocenjem prekinuo svoju dvanaestogodisnju sutnju. Naime, on se od vremena izbijanja rata u Jugoslaviji – sve do sada – uopce nije oglasavao.

Govorio je i o tome kako je pokusao uvjeriti dvojicu predsjednika da bi podjela Bosne dovela do izbijanja rata. “Milosevic mi je rekao da je Bosna i Hercegovina umjetni entitet koji je stvorio Tito, i da su vecina Muslimana zapravo prisilno pokrsteni pravoslavci [krscani]”, izjavio je on.

“A Tudjman mi je rekao da su Muslimani katolici koji su bili prisiljeni previ na islam.”

Na odvojenim sastanicima koje je odrzao s dvojicom predsjednika, Markovic im je postavio pitanje o mogucim posljedicama takvog scenarija: “Obojicu sam direktno upitao – ´Mislite li da je to tako jednostavno i da nece biti krvi do koljena?´”

Nakon sto je u ozujku/martu 1989. postao jugoslavenski premijer, Markovic je pokrenuo reforme za cije zaustavljanje, prema njegovim rijecima, najvecu odgovornost snosi upravo Milosevic. “Program koji sam iznio u prosincu/decembru 1989. sastojao se kako u ekonomskim reformama, tako i u demokratizaciji”, rekao je on. “Bila je to prepreka Milosevicevoj teznji ka apsolutnoj vlasti u Jugoslaviji”.

“Uvodjenjem visepartijskog sistema i izbora na nivou Jugoslavije Milosevic ne bi mogao ostati na vlasti. Srbija i Slovenija su se usprotivile jugoslavenskim izborima – Slovenija zbog svog separatizma, a Srbija, odnosno Milosevic, zbog svojih velikosrpskih ambicija.”

Gledajuci u oci Milosevicu, Markovic nije krio svoju ogorcenost. “Ucinio sam sve sto je bilo u mojoj moci da se ne desi najgore”, rekao mu je. “I u tome nisam uspio najvecim dijelom bas zahvaljujuci Vama.”

Markovic je rekao da je pocetkom devedesetih Milosevic uspostavio potpunu kontrolu nad Beogradom. “Milosevic je bio apsolutni vladar Srbije”, precizirao je on. “Sve sto je cinjeno, cinjeno je uz njegovu suglasnost.”

Prema Markovicevim rijecima, Milosevic je nacionalizam koristio kao pokrice za svoje istinske teznje. Srpski predsjednik je “ucinio sve sto je mogao kako bi osvojio vlast i kako bi vladao narodom”, ustvrdio je Markovic.

“U mjeri u kojoj mu je u tome bio potreban nacionalizam, on ga je koristio. Ali on nije bio nacionalist. Bio je netko tko bi upotrijebio sve sto mu stoji na raspolaganju kako bi osigurao svoju vlast.”

Markovic je nekadasnjeg srpskog predsjednika opisao kao vrhunskog prevaranta. “On je govorio jedno, a radio drugo. Rekao bi da se bori za Jugoslaviju, ali se u stvari nije borio za nju. Ocigledno se borio da ostvari Veliku Srbiju.”

Bivsi se premijer osvrnuo i na uspjehe koje je postigao u prvoj godini svog mandata: potpuno je anulirao inace visoku inflaciju, zaustavio dalji rast vanjskog duga (koji je iznosio 21 milijardu americkih dolara) i odobrio stvaranje 65.000 privatnih firmi.

On je Milosevica optuzio da je sve te rezultate ponistio svojom “pljackom stoljeca”. Tako je, naime, Markovic nazvao ponasanje Narodne banke Srbije, koja je s racuna Narodne banke Jugoslavije skinula 18,2 milijarde dinara – ili tadasnje 2,5 milijarde njemackih maraka.

“Smjesta sam nazvao Milosevica i optuzio ga za tu pljacku, koju je on naravno poricao, tvrdeci da za nju nije znao i da tek treba da se obavijesti o svemu”, rekao je Markovic. Samo polovina navedenog novcanog iznosa bila je kasnije vracena, dok je druga polovina ostala u srpskoj banci.

Markovic je rekao da je ondasnji ministar obrane jugoslavenske federacije, general Veljko Kadijevic, u pocetku prema njemu bio prijateljski nastrojen, ali da je postepeno pao pod Milosevicev uticaj.

Ovo svjedocenje je po svemu sudeci jedno od najvaznijih koja su se u dosadasnjem toku sudjenja Milosevicu uopce odigrala, jer je njime takodjer potvrdjeno i da je Milosevic – usprkos tome sto je bio predsjednik Srbije – fakticki kontrolirao i Jugoslavensku narodnu nrmiju (JNA).

“Milosevic je 1989. prvo bio prilicno rezerviran prema Kadijevicu, ali su ih kasniji dogadjaji zblizili”, rekao je svjedok.

“Kadijevic je u pocetku imao razumijevanja za moj program i podrzavao ga, pogotovo onaj dio koji se ticao stabilizacije. Medjutim, moj program je u sledecoj fazi podrazumijevao i razvoj demokracije. Tim povodom su medju nama iskrsle razlike. Naposljetku je Kadijevic pomogao da se oformi nova komunisticka partija, cije su jezgro cinili pripadnici vojske.”

Pocetkom 1991. Kadijevic se razbjesnio zbog toga sto je Markovic odbio odobriti odredjene politicke promjene: “Poskocio je i rekao da se jedino Milosevic bori za Jugoslaviju i da ce zato makar od njega dobiti podrsku.”

Konacni je raskid uslijedio u ozujku/martu 1991., kada je Kadijevic posjetio Sovjetski Savez, a da o tome nije ni obavijestio Markovica. Dana 25. lipnja/juna izbio je rat, posto su Hrvatska i Slovenija proglasile nezavisnost.

U listopadu/oktobru 1991. Markovic je pukim slucajem uspeo prezivjeti bombardiranje Predsjednicke palace u Zagrebu, koje je – u vrijeme dok je on u njoj vecerao s predsjednikom Tudjmanom i tadasnjim clanom kolektivnog predsjednistva Stjepanom Mesicem – izvrsila JNA. Zracni napad ocito je uslijedio nakon sto je Beogradu dojavljeno da se sastanak odrzava na tom mjestu.

“Prema nekim procjenama, radilo se o avionima tipa MiG-29”, rekao je on. “Da smo sve do tog trenutka ostali u blagovaonici, ja vjerojatno danas ne bih bio ovdje”, dodao je Markovic.

S Milosevicem se Markovic posljednji put sastao u prosincu/decembru 1991. “Rekao sam Milosevicu da je unistio sve ono za sto sam se zalagao, da je unistio Jugoslaviju i da mu je jedino preostalo da me ubije”, tvrdi on.

Markovic je tom prilikom posljednji put pokusao upozoriti Milosevica na opasnost od rata u Bosni. “Prije toga sam saznao za razgovor izmedju Milosevica i [bivseg lidera bosanskih Srba, Radovana] Karadzica, koji se ticao isporuke oruzja”, rekao je svjedok. Uvidjevsi da ne moze nista uciniti, Markovic je u prosincu/decembru 1991. odlucio podnijeti ostavku.

Ostao je u kontaktu s Ivanom Stambolicem, bivsim srpskim predsjednikom koji je nestao 2000. i ciji su posmrtni ostaci pronadjeni tek ove godine, nakon cega je protiv Miilosevica podignuta optuznica za sudjelovanje u njegovom ubojstvu.

Markovic je izjavio da mu je Stambolic u godini svoje smrti izjavio kako se namjerava vratiti u politiku. Dodao je i da je smatrao kako bi Stambolic mogao postati vrlo popularan, s obzirom na to da je narod bio vec umoran od Milosevica.

“Izgleda da je o tome odlucivao netko sasvim drugi, tako da je on nestao”, zakljucio je Markovic.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Milosevic je Markovica optuzio za upad savezne vojske u Sloveniju, izvrsen 1991.

Markovic je izjavio da je jedino on imao ovlastenje zapovijedati pogranicnim jedinicama.

Unakrsno ispitivanje je prekinuto; nastavak se ocekuje iduceg tjedna.

Chris Stephen je voditelj projekta IWPR-a u Hagu.

---------------------------

a sada malo o hercegovačkom obrazu

THE INTERNATIONAL CRIMINAL TRIBUNAL FOR THE FORMER YUGOSLAVIA

THE PROSECUTOR OF THE TRIBUNAL

AGAINST

JADRANKO PRLIC
BRUNO STOJIC
SLOBODAN PRALJAK
MILIVOJ PETKOVIC
VALENTIN CORIC
and BERISLAV PUSIC

INDICTMENT

The Prosecutor of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, pursuant to her authority under Article 18 of the Statute of the International Tribunal for the former Yugoslavia (the "Tribunal Statute"), charges:

JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC,
SLOBODAN PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC,
VALENTIN CORIC and BERISLAV PUSIC

with Crimes Against Humanity, Grave Breaches of the Geneva Conventions and Violations of the Laws or Customs of War, as follows:

BRUNO STOJIC, son of Zarko, was born on 8 April 1955 in the village of Hamzici, in Citluk Municipality, in the SRBiH.

SLOBODAN PRALJAK, also known as "Brada," son of Mirko, was born on 1 or 2 January 1945, in the town of Capljina, in Capljina Municipality, SRBiH

VALENTIN CORIC, son of Andrija, was born on 23 June 1956 in the village of Paoca, in Citluk Municipality, in the SRBiH.

BERISLAV PUSIC, also known as "Berto" or "Berko," son of Andrija, was born on 8 June 1952, in the town of Mostar, in Mostar Municipality, in the SRBiH

a da i ovo govno ne zaboravimo:

MLADEN NALETILIĆ "Tuta" (Široki Brijeg, 1. prosinca 1946.) je bio zapovjednik Kažnjeničke bojne HVO-a tijekom rata u BiH, osuđeni ratni zločinac i sudionik u ubojstvu general-bojnika HOS-a Blaža Kraljevića.

I vama da damo entiet, kako ste samo izbezumljeni, niste ga dobili ni uz pomoć Tuđmanove logistike, artiljerije i svih kriminalaca koje je po hercegovini regrutirao a sada mislite da će te sa tim Jugoslovenom i već osijeđelim kriminalcem Čovićem na čelu uspjeti u tome? Vama je mjesto u Nunbergu a ne u lijepoj Hercegovini.
konfučije

#210 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by konfučije »

Malo o upozorenjima istinskih Hrvata o sljedbenicima fašističke Herceg Bosanske ideologije

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/b ... roglas.JPG

kako su Tuđmanske ustaše u Bih htjeli dijeliti ovu državu :

ICTY - Dnevnik Tribunala
Tribunal home
POTVRDJENO POSTOJANJE PLANA O PODJELI BOSNE
English

Srpski i hrvatski predsjednik odrzali su sastanak na kojem su se dogovorili o medjusobnoj podjeli Bosne

Pise: Chris Stephen iz Haga (TU 330, 24 oktobar 2003)

Bivsi jugoslavenski premijer Ante Markovic iznio je ovog tjedna pred Haskim tribunalom podatke u vezi s tajnim dogovorom koji je Slobodan Milosevic, u vrijeme dok je bio predsjednik Srbije, sklopio s tadasnjim hrvatskim predsjednikom. U pitanju je bio plan o podjeli Bosne.

Markovicevo se svjedocenje odigralo 23. listopada/oktobra. Taj dan ce ostati zabiljezen kao jedan od najvaznijih u dosadasnjem toku sudjenja, jer je Markovic sudu pruzio dragocjeni uvid u ono sto se u predvecerje rata zbivalo unutar samog vrha jugoslavenske vlasti.

Milosevicev sastanak s predsjednikom Hrvatske Franjom Tudjmanom – odrzan u ozujku/martu 1991. u lovackom domu u Karadjordjevu – odavno izaziva nagadjanja da su njih dvojica tom prilikom skovala plan za podjelu Bosne.

Ovo je, medjutim, prvi put da dokaze o postojanju takvog plana iznosi i jedan visoki funkcioner. Markovic je, naime, rekao: “U ozujku/martu 1991., Tudjman i Milosevic su odrzali sastanak u lovackom domu u Karadjordjevu, gdje su se dogovorili o dvije stvari – o podjeli Bosne i Hercegovine i o mojoj smjeni.”

“Moja smjena bila je neophodna kako bi bio postignut njihov prvi cilj, a to je podjela Bosne i Hercegovine izmedju Srbije i Hrvatske.”

Kao tadasnji premijer jugoslavenske federacije, Markovic je bio autor programa liberalnih ekonomskih reformi, posredstvom kojeg se neposredno uoci rata bezuspjesno pokusao suprotstaviti nacionalistima. On je pred sudom izjavio kako su mu i Milosevic i Tudjman priznali da namjeravaju podijeliti Bosnu na srpski i hrvatski dio, pri cemu bi u sredistu bila formirana i muslimanska enklava.

“Ishod tih razgovora bio je taj da su mi obojica potvrdili da ce Bosna biti podijeljena”, rekao je Markovic. “Milosevic mi je to rekao vrlo brzo [po okoncanju tih pregovora]; Tudjmanu je za priznanje trebalo vise vremena.”.

Markovic je ovim svjedocenjem prekinuo svoju dvanaestogodisnju sutnju. Naime, on se od vremena izbijanja rata u Jugoslaviji – sve do sada – uopce nije oglasavao.

Govorio je i o tome kako je pokusao uvjeriti dvojicu predsjednika da bi podjela Bosne dovela do izbijanja rata. “Milosevic mi je rekao da je Bosna i Hercegovina umjetni entitet koji je stvorio Tito, i da su vecina Muslimana zapravo prisilno pokrsteni pravoslavci [krscani]”, izjavio je on.

“A Tudjman mi je rekao da su Muslimani katolici koji su bili prisiljeni previ na islam.”

Na odvojenim sastanicima koje je odrzao s dvojicom predsjednika, Markovic im je postavio pitanje o mogucim posljedicama takvog scenarija: “Obojicu sam direktno upitao – ´Mislite li da je to tako jednostavno i da nece biti krvi do koljena?´”

Nakon sto je u ozujku/martu 1989. postao jugoslavenski premijer, Markovic je pokrenuo reforme za cije zaustavljanje, prema njegovim rijecima, najvecu odgovornost snosi upravo Milosevic. “Program koji sam iznio u prosincu/decembru 1989. sastojao se kako u ekonomskim reformama, tako i u demokratizaciji”, rekao je on. “Bila je to prepreka Milosevicevoj teznji ka apsolutnoj vlasti u Jugoslaviji”.

“Uvodjenjem visepartijskog sistema i izbora na nivou Jugoslavije Milosevic ne bi mogao ostati na vlasti. Srbija i Slovenija su se usprotivile jugoslavenskim izborima – Slovenija zbog svog separatizma, a Srbija, odnosno Milosevic, zbog svojih velikosrpskih ambicija.”

Gledajuci u oci Milosevicu, Markovic nije krio svoju ogorcenost. “Ucinio sam sve sto je bilo u mojoj moci da se ne desi najgore”, rekao mu je. “I u tome nisam uspio najvecim dijelom bas zahvaljujuci Vama.”

Markovic je rekao da je pocetkom devedesetih Milosevic uspostavio potpunu kontrolu nad Beogradom. “Milosevic je bio apsolutni vladar Srbije”, precizirao je on. “Sve sto je cinjeno, cinjeno je uz njegovu suglasnost.”

Prema Markovicevim rijecima, Milosevic je nacionalizam koristio kao pokrice za svoje istinske teznje. Srpski predsjednik je “ucinio sve sto je mogao kako bi osvojio vlast i kako bi vladao narodom”, ustvrdio je Markovic.

“U mjeri u kojoj mu je u tome bio potreban nacionalizam, on ga je koristio. Ali on nije bio nacionalist. Bio je netko tko bi upotrijebio sve sto mu stoji na raspolaganju kako bi osigurao svoju vlast.”

Markovic je nekadasnjeg srpskog predsjednika opisao kao vrhunskog prevaranta. “On je govorio jedno, a radio drugo. Rekao bi da se bori za Jugoslaviju, ali se u stvari nije borio za nju. Ocigledno se borio da ostvari Veliku Srbiju.”

Bivsi se premijer osvrnuo i na uspjehe koje je postigao u prvoj godini svog mandata: potpuno je anulirao inace visoku inflaciju, zaustavio dalji rast vanjskog duga (koji je iznosio 21 milijardu americkih dolara) i odobrio stvaranje 65.000 privatnih firmi.

On je Milosevica optuzio da je sve te rezultate ponistio svojom “pljackom stoljeca”. Tako je, naime, Markovic nazvao ponasanje Narodne banke Srbije, koja je s racuna Narodne banke Jugoslavije skinula 18,2 milijarde dinara – ili tadasnje 2,5 milijarde njemackih maraka.

“Smjesta sam nazvao Milosevica i optuzio ga za tu pljacku, koju je on naravno poricao, tvrdeci da za nju nije znao i da tek treba da se obavijesti o svemu”, rekao je Markovic. Samo polovina navedenog novcanog iznosa bila je kasnije vracena, dok je druga polovina ostala u srpskoj banci.

Markovic je rekao da je ondasnji ministar obrane jugoslavenske federacije, general Veljko Kadijevic, u pocetku prema njemu bio prijateljski nastrojen, ali da je postepeno pao pod Milosevicev uticaj.

Ovo svjedocenje je po svemu sudeci jedno od najvaznijih koja su se u dosadasnjem toku sudjenja Milosevicu uopce odigrala, jer je njime takodjer potvrdjeno i da je Milosevic – usprkos tome sto je bio predsjednik Srbije – fakticki kontrolirao i Jugoslavensku narodnu nrmiju (JNA).

“Milosevic je 1989. prvo bio prilicno rezerviran prema Kadijevicu, ali su ih kasniji dogadjaji zblizili”, rekao je svjedok.

“Kadijevic je u pocetku imao razumijevanja za moj program i podrzavao ga, pogotovo onaj dio koji se ticao stabilizacije. Medjutim, moj program je u sledecoj fazi podrazumijevao i razvoj demokracije. Tim povodom su medju nama iskrsle razlike. Naposljetku je Kadijevic pomogao da se oformi nova komunisticka partija, cije su jezgro cinili pripadnici vojske.”

Pocetkom 1991. Kadijevic se razbjesnio zbog toga sto je Markovic odbio odobriti odredjene politicke promjene: “Poskocio je i rekao da se jedino Milosevic bori za Jugoslaviju i da ce zato makar od njega dobiti podrsku.”

Konacni je raskid uslijedio u ozujku/martu 1991., kada je Kadijevic posjetio Sovjetski Savez, a da o tome nije ni obavijestio Markovica. Dana 25. lipnja/juna izbio je rat, posto su Hrvatska i Slovenija proglasile nezavisnost.

U listopadu/oktobru 1991. Markovic je pukim slucajem uspeo prezivjeti bombardiranje Predsjednicke palace u Zagrebu, koje je – u vrijeme dok je on u njoj vecerao s predsjednikom Tudjmanom i tadasnjim clanom kolektivnog predsjednistva Stjepanom Mesicem – izvrsila JNA. Zracni napad ocito je uslijedio nakon sto je Beogradu dojavljeno da se sastanak odrzava na tom mjestu.

“Prema nekim procjenama, radilo se o avionima tipa MiG-29”, rekao je on. “Da smo sve do tog trenutka ostali u blagovaonici, ja vjerojatno danas ne bih bio ovdje”, dodao je Markovic.

S Milosevicem se Markovic posljednji put sastao u prosincu/decembru 1991. “Rekao sam Milosevicu da je unistio sve ono za sto sam se zalagao, da je unistio Jugoslaviju i da mu je jedino preostalo da me ubije”, tvrdi on.

Markovic je tom prilikom posljednji put pokusao upozoriti Milosevica na opasnost od rata u Bosni. “Prije toga sam saznao za razgovor izmedju Milosevica i [bivseg lidera bosanskih Srba, Radovana] Karadzica, koji se ticao isporuke oruzja”, rekao je svjedok. Uvidjevsi da ne moze nista uciniti, Markovic je u prosincu/decembru 1991. odlucio podnijeti ostavku.

Ostao je u kontaktu s Ivanom Stambolicem, bivsim srpskim predsjednikom koji je nestao 2000. i ciji su posmrtni ostaci pronadjeni tek ove godine, nakon cega je protiv Miilosevica podignuta optuznica za sudjelovanje u njegovom ubojstvu.

Markovic je izjavio da mu je Stambolic u godini svoje smrti izjavio kako se namjerava vratiti u politiku. Dodao je i da je smatrao kako bi Stambolic mogao postati vrlo popularan, s obzirom na to da je narod bio vec umoran od Milosevica.

“Izgleda da je o tome odlucivao netko sasvim drugi, tako da je on nestao”, zakljucio je Markovic.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Milosevic je Markovica optuzio za upad savezne vojske u Sloveniju, izvrsen 1991.

Markovic je izjavio da je jedino on imao ovlastenje zapovijedati pogranicnim jedinicama.

Unakrsno ispitivanje je prekinuto; nastavak se ocekuje iduceg tjedna.

Chris Stephen je voditelj projekta IWPR-a u Hagu.

---------------------------

a sada malo o hercegovačkom obrazu

THE INTERNATIONAL CRIMINAL TRIBUNAL FOR THE FORMER YUGOSLAVIA

THE PROSECUTOR OF THE TRIBUNAL

AGAINST

JADRANKO PRLIC
BRUNO STOJIC
SLOBODAN PRALJAK
MILIVOJ PETKOVIC
VALENTIN CORIC
and BERISLAV PUSIC

INDICTMENT

The Prosecutor of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, pursuant to her authority under Article 18 of the Statute of the International Tribunal for the former Yugoslavia (the "Tribunal Statute"), charges:

JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC,
SLOBODAN PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC,
VALENTIN CORIC and BERISLAV PUSIC

with Crimes Against Humanity, Grave Breaches of the Geneva Conventions and Violations of the Laws or Customs of War, as follows:

BRUNO STOJIC, son of Zarko, was born on 8 April 1955 in the village of Hamzici, in Citluk Municipality, in the SRBiH.

SLOBODAN PRALJAK, also known as "Brada," son of Mirko, was born on 1 or 2 January 1945, in the town of Capljina, in Capljina Municipality, SRBiH

VALENTIN CORIC, son of Andrija, was born on 23 June 1956 in the village of Paoca, in Citluk Municipality, in the SRBiH.

BERISLAV PUSIC, also known as "Berto" or "Berko," son of Andrija, was born on 8 June 1952, in the town of Mostar, in Mostar Municipality, in the SRBiH

a da i ovo govno ne zaboravimo:

MLADEN NALETILIĆ "Tuta" (Široki Brijeg, 1. prosinca 1946.) je bio zapovjednik Kažnjeničke bojne HVO-a tijekom rata u BiH, osuđeni ratni zločinac i sudionik u ubojstvu general-bojnika HOS-a Blaža Kraljevića.

I vama da damo entiet, kako ste samo izbezumljeni, niste ga dobili ni uz pomoć Tuđmanove logistike, artiljerije i svih kriminalaca koje je po hercegovini regrutirao a sada mislite da će te sa tim Jugoslovenom i već osijeđelim kriminalcem Čovićem na čelu uspjeti u tome? Vama je mjesto u Nunbergu a ne u lijepoj Hercegovini.
laks

#211 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by laks »

Alfa Kentaur wrote:Kratka napomena za pro-hrvatski orjentisane pojedince:

1. ARMIJA BIH JE BRANILA I ODBRANILA NASU DRZAVU OD SRPSKOG I HRVATSKOG AGRESORA! DA NIJE BILO ARMIJE BIH, DANAS NEBI NI BOSNE BILO, VEC BI OVDJE BILA VELIKA SRBIJA I VELIKA HRVATSKA BANOVINA!

2. HVO JE BIO PARAVOJNA-IZDAJNICKA VOJSKA IZ BOSNE KOJE JE POMAGALA TUDJMANU I DRZAVI HRVATSKOJ U AGRESIJI NA BOSNU I HERCEGOVINU!

3. HVO JE POCINIO SISTEMATSKE-PLANSKE ZLOCINE NAD VISE HILJADA BOSNJAKA, SRUSIO MNOGO DZAMIJA, SRUSIO STARI MOST, I U MNOGOME OTEZAO ODBRANU BOSNE OD SRPSKOG AGRESORA!

4. HVO, HRVATSKA, I TUDJMAN SU POMAGALI MILOSEVICU U UNISTENJU DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE, NE SAMO VOJNO, VEC I ZABRANOM PROLASKA HUMANITARNE POMOCI!

5. ARMIJA BIH JE STITILA SVE ONE KOJI SU BILI ZA BOSNU, PA TAKO I PRO-BIH HRVATE. ARMIJA BIH NIJE SISTEMATSKI RUSILA CRKVE.

6. POJEDINCI IZ REDOVA ARMIJE BIH SU POCINILI ZLOCINE NAD JEDNIM BROJEM HRVATA. TI ZLOCINI NISU BILI PLANSKI, NITI SU IKADA NAREDJENI OZ VRHOVNE KOMANDE! TI POJEDINCI MORAJU ODGOVARATI!

A eto vidjeli smo kako su nam nase komsije hrvati zabili noz u ledja kada je Bosni i bosnjacima najteze bilo!

Kratko i jasno :thumbup:
kecher II

#212 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by kecher II »

Assly wrote:Ako ja kažem da je iz Bosne protjerano 80% Hrvata, to je zato što mi je podatak ispravan
Jarane moj malo sam propratio ovu ovde diskusiju o hrvatsko-bosnjackom natezanju i ne znam sta da ti kazem na ovo.
Ja sam iz sjevere Bosne(TK) i znam 100% da ni jedan hrvat nije protjeran niti je ijednom nesto falilo tokom '93. Da sad ne nabrajam mjesta i sela koja i dan danas zive normalno a ako ima a predpostavljam da ima neko na forumu iz tog dijela BiH moze ti puno bolje objasnit.
A isto tako znam da je konvoj (prica se o 180 kamiona) sa humanitarnom pomoci koji je isao u taj dio zaustavljen negdje u Hercegovini ili srednjoj Bosni koja je bila pod kontrolom HVO-a. Al' ajd, boze moj, zato sam ja tad jeo zito a i mnogi ti hrvati, za koje se zdusno boris, ma cini mi se i zivot bi dao, a ti danas imas ''aluminij'' i jos bi i entitet.
viva_castro

#213 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by viva_castro »

Čo'ek zna...
kosir

#214 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by kosir »

Ovo je politički kontroliran portal.
Moji postovi bili su odmjereni nikog nisam vrijeđao, nijedan narod, naciju, državu pa su mi btisan.
Ovaj Kentaur i mnogi drugi prozivaju, blate, prijete, a nitko ne briše.
Znam da ovaj upis ne će dugo stajati ali ipak.
SnezanaM

#215 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by SnezanaM »

Ako nisi znao HVO je prvi poceo zaustavljati i napadati kolone JNA dok ste ih VI cvijecem docekivali...
kecher II

#216 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by kecher II »

SnezanaM wrote:Ako nisi znao HVO je prvi poceo zaustavljati i napadati kolone JNA dok ste ih VI cvijecem docekivali...
Ja ne znam da su docekivani sa cvijecem a znam da je dosta bosanaca i hercegovaca, a ako ti hoces bosnjaka, na pocetku bilo u redovima HVO-a, pa onda kad su ih iskoristili i postali sigurni od srpske strane okrenuli se protiv dojucerasnjih saboraca, tamo gdje su mogli, ne znam sta bi ovi ovde u danasnjem TK da su imali prilku ali isto tako znam da nije bilo nikakve odmazde od strane ARBiH prema tim hrvatima, cak iako su nas ti hrvati iz hercegovine ostavili gladne i bez icega,
znaci taj konvoj koji je zaustavljen u hercegovini/srednjoj bosni je bio spas za nas ovde, na mene su cetnici bacali granate i pucali a HVO uzeo hranu.
Al' o tom po tom,
Ima jedna poslovica koja kaze "prijatelj/komsija se poznaje u nevoli"
bonislav

#217 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by bonislav »

Eh, da vas čuju oni koji su vas smjestili u dalmatinske hotele i organizirali vam u desecima škola po Hrvatskoj posebnu nastavu za vašu djecu...

Ja sam se i u vrijeme najgorega rata slobodno šetao Zagrebom, u Splitu sam se s ocem vozio u autu, a maltene je s druge strane brda grmio hrvatsko-bošnjački rat. Ljudi su me prepoznavali, ali mi se u Hrvatskoj nisu događale neugodne stvari. Istovremeno, da sam se pojavio u Beogradu, vjerojatno bi me za deset minuta ubili. U Hrvatskoj su bili prepuni bošnjački izbjeglički logori, a trajao je rat.

By Bakir Izetbegović.

Izgleda da nije bila samo dvostruka agresija, već i unutarnja, dakle trostruka, od strane Izetbegović familiy koja je lješkarila po Hrvatskoj i točala noge u plavo more dok su skupa sa Hrvatskom i Srbijom agresovali na Bosance i Hercegovce.

:lol:
bonislav

#218 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by bonislav »

kecher II wrote: Ja ne znam da su docekivani sa cvijecem a znam da je dosta bosanaca i hercegovaca, a ako ti hoces bosnjaka, na pocetku bilo u redovima HVO-a, pa onda kad su ih iskoristili i postali sigurni od srpske strane okrenuli se protiv dojucerasnjih saboraca, tamo gdje su mogli, ne znam sta bi ovi ovde u danasnjem TK da su imali prilku ali isto tako znam da nije bilo nikakve odmazde od strane ARBiH prema tim hrvatima, cak iako su nas ti hrvati iz hercegovine ostavili gladne i bez icega,
znaci taj konvoj koji je zaustavljen u hercegovini/srednjoj bosni je bio spas za nas ovde, na mene su cetnici bacali granate i pucali a HVO uzeo hranu.
Al' o tom po tom,
Me sve pet, samo je problem što u isto vrijeme Izetbegović familiy lješkari u Hrvatskoj, vidiš kako Bakir opisuje kako mu je bilo lijepo u Zagrebu i Splitu. :-D A đe je ono ostatak familije bio? Na otoku Braču ako se ne varam?
Izetbegović - hrvatski agresor na Bosance i Hercegovce.
:-D
osa

#219 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by osa »

kecher II wrote:
SnezanaM wrote:Ako nisi znao HVO je prvi poceo zaustavljati i napadati kolone JNA dok ste ih VI cvijecem docekivali...
Ja ne znam da su docekivani sa cvijecem a znam da je dosta bosanaca i hercegovaca, a ako ti hoces bosnjaka, na pocetku bilo u redovima HVO-a, pa onda kad su ih iskoristili i postali sigurni od srpske strane okrenuli se protiv dojucerasnjih saboraca, tamo gdje su mogli, ne znam sta bi ovi ovde u danasnjem TK da su imali prilku ali isto tako znam da nije bilo nikakve odmazde od strane ARBiH prema tim hrvatima, cak iako su nas ti hrvati iz hercegovine ostavili gladne i bez icega,
Al' o tom po tom,
Ima jedna poslovica koja kaze "prijatelj/komsija se poznaje u nevoli"
imaš u transkriptima predsjedništva bih, nešto na tu temu, kad hrvatski članovi predsjedništva kažu izetbegoviću da bošnjaci jna u stocu dočekuju cvijećem a on odgovara "nisu svi".
portal01

#220 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by portal01 »

ee vala i ovaj Mesic ... nek se kani vise BiH
ako hoce pomoci neka rijesi pitanje Luke ploce, luke sibenik, peljeskog mosta itd...
ood ovog laprdanja mi nemamo koristi ....

ne zalaze se on za cjelovitist BiH sto je voli nego ne zelis granicu sa Srbojim duz rijeke Save
Andaluz1

#221 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by Andaluz1 »

portal01 wrote: ne zalaze se on za cjelovitist BiH sto je voli nego ne zelis granicu sa Srbojim duz rijeke Save
Tacno, ali to i nama odgovara, ne zelimo biti dio velike Srbije. Ne znam onda sto to tebi smeta?
portal01

#222 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by portal01 »

smeta mi zato sto se mijesa u stvari koje ga se ne ticu ... isto ko i tadic neka gledaju svoja posla tako je najbolje za sve
kanocale

#223 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by kanocale »

mesić se prilagođava vremenu i prostoru u politickom životu hrvatske.nikad od njega čovjeka.kad je trebao da velića ustaštvo to je dobro radio u australiji,kad je velicao komunizam bio je u partiji,kad su došli domoljubi na vlast bio je uz tuđmana,kad se trebalo prikloniti EU on je izigravao demokratu. jedno đubre od čovjeka.sreća da je star pa će brzo skiknuti.taj je spreman na sve samo da je na vlasti.prodao bi sve hrvate u bih za neki sitniš. :x :x
kecher II

#224 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by kecher II »

osa wrote:imaš u transkriptima predsjedništva bih, nešto na tu temu, kad hrvatski članovi predsjedništva kažu izetbegoviću da bošnjaci jna u stocu dočekuju cvijećem a on odgovara "nisu svi".
Tad znaci na pocetku rata nije bilo bosnjaka, nisu se tako zvali, bili su bosanci ili su ih zvali muslimani al ajd nema veze, ako ti transkripti imaju mozda je tako i bilo, al' to je pocetak rata, sa HVO-om je do sukoba doslo '93 kad je srpska vojska na tom podrucju bila koliko toliko oslabljena.
A ovo za Izetbegovice u RH vjerujem, pa nece sina predsjednika drzave strpat u logor ili ga hrvaska policija maltretirat po cesti zato sto je on bosnjak.
Tako isto ti kazem kad se spominju zlocini ARBiH nad hrvatima da ih nije bilo u sjevernoj Bosni' neko je izjvio da je 80% hrvata iz Bosne protjerano, pa mozda i jest al' su ti dijelovi bili pod kontrolom VRS.
bonislav

#225 Re: Mesić: Hrvatska federalna jedinica vodila bi uništenju Hrvat

Post by bonislav »

kecher II wrote:Tad znaci na pocetku rata nije bilo bosnjaka, nisu se tako zvali, bili su bosanci ili su ih zvali muslimani al ajd nema veze, ako ti transkripti imaju mozda je tako i bilo, al' to je pocetak rata, sa HVO-om je do sukoba doslo '93 kad je srpska vojska na tom podrucju bila koliko toliko oslabljena.
Ček malo, prije tog stolačkog bacanja cvijeća na JNA, ta ista JNA je skupa sa četnicima u Hrvatskoj pobila tisuće civila - sravnila Vukovar, granatama ubila stotine civila u Osijeku, pucala po Dubrovniku. Pjevalo se pred kamerama o salati i klanju Hrvata.
I onda ih se u Stocu dočekuje cvijećem. Lijepo. I sasvim logično. Ništa sporno u cijelom događaju. Dapače.

Code: Select all

A ovo za Izetbegovice u RH vjerujem, pa nece sina predsjednika drzave strpat u logor ili ga hrvaska policija maltretirat po cesti zato sto je on bosnjak. 
Kakva je ovo budalaština? Pitanje je što Alija i familija mu rade u zemlji agresora u jeku hrvatsko-bošnjačkog sukoba? Što Bakir ima dernečit i pijančevat po agresorskom Splitu i Zagrebu a seka mu Sabina točat noge na otoku Braču?
I to je tebi koliko vidim - sasvim normalno. Kao i ono bacanje cvijeća. Logično, da.

Ovo o logoru... :lol: ...sad će još ispast da su Bošnjake u Hrvatskoj zatvarali u logore ali eto Bakira nisu jer je Alijin sin.
Koji cirkus.
Da te Ševko Omerbašić čuje, dao bi te izbatinati :D .

Reci mi, koje zahvalnice ili zamolbe od strane bošnjačkih dužnosnika prema Hrvatskoj želiš?
Za dostavu oružja?
Za dostavu medikamenata?
Za obuku bošnjačkih vojnika u Hrvatskoj?
O ugovoru s Hrvatskom da hrvatska policija privodi državljane BiH kojima je poslan poziv za regrutaciju, i isporuči ih vlastima BiH?
Za liječenja Bošnjaka u bolnicama u Hrvatskoj?
Za organiziranje školovanja muslimanske djece u Hrvatskoj?

Slobodno navedi. :bih:
Locked