Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
delightful
#201 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
vratite se na temu. hvala.
-
MontBlanc
#202 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Zna li neko imamo li zvanično naziv ulice ili se i dalje vodimo kao "nova zgrada u Dobrinji 5, sa narandžastim balkonima, ulaz sa Vojničkog"?
I još jedno pitanje, kakva je situacija sa Toplanama, jesu li se oni skontali po kom ćemo principu plaćati grijanje, onako kako su oni to zamislili "40% paušala cijelu godinu + ukupna potrošnja" ili ipak nude nešto normalnije uslove?
I još jedno pitanje, kakva je situacija sa Toplanama, jesu li se oni skontali po kom ćemo principu plaćati grijanje, onako kako su oni to zamislili "40% paušala cijelu godinu + ukupna potrošnja" ili ipak nude nešto normalnije uslove?
- Grof
#203 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mislim da se vodi po lamelama, Trg grada Prato H1, itd.MontBlanc wrote:Zna li neko imamo li zvanično naziv ulice ili se i dalje vodimo kao "nova zgrada u Dobrinji 5, sa narandžastim balkonima, ulaz sa Vojničkog"?
Sto se tice grijanja, nedavno smo svi dobili neku info knjizicu od Toplana u kojoj je navedeno da ce se raditi na tome da sve zgrade kolektivnog stanovanja dobiju kalormetre i da ce obracun biti po sistemu 40% pausala + potrosnja.
Cisti bezobrazluk i otimacina!!!
To odluka koju je donio upravni odbor Toplana, a potvrdjeno od nadzornog odbora i resornog kantonalnog ministarstva i vrijedi za sve koji imaju ugradjene kalormetre.
Mislim da je ovo cista pljacka i da ovo nisu smjeli izglasati. Steta sto nemamo jako udruzenje potrosaca jer mislim da je i zakon na nasoj strani.
Neko je pokrenuo posebnu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=72587, ali ocitno nije bilo interesa za raspravu i poduzimanje nekih konkretnih mjera.
-
MontBlanc
#204 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Što se mene tiče, nek' si nose kalorimetar, meni ne treba, ja ću plaćati paušal cijele godine (izračunat prema broju kvadrata stana) i to je to. Na kraju krajeva, ko je uopšte imao dozvolu mene kao potrošača (ili bilo kojeg drugog stanara) prijaviti na toplane, možda ja uopšte neću da se grijem preko njih, možda ću kupiti radijatore na struju, grijati se na kamin, drva, to je moja lična stvar. Nisu oni jedini kao elektroprivreda pa da ne možemo sami birati. Ovako je KSFS sve to uredno prijavio i onda nas doveli pred svršen čin. To ti je isto kao da hoćeš da se prijaviš u Bihnet ili kod nekog drugog opetatera i oni ti kažu "Imaš opciju da plaćaš cijele godine isti iznos bez obzira na potrošnju, zatim da plaćaš samo potrošnju ili da plaćaš 40% pretplate cijelu godinu+ukupnu potrošnju i jedino možete odabrati ovu zadnju opciju" WTF??? Pa koji će mi vrag kalorimetar ako će mi se dodatno naplaćivati paušal cijele godine? To se zove lopovkuk, jer naplaćuju svoje usluge duplo, bez pretjerivanja. Oni se vjerovatno jesu zaštitili nekom odlukom ili naredbom, ali da se to dovede u pitanje pred sudom, vjerujem da ne bi dobili za pravo, jer je ovo očito nezakonito. Al' mene ovakve stvari raspucaju, ova vrsta lopovluka, nije dovoljno što nam naplaćuju grijanje po monopolskim cijenama, još nas treba dodatno pokrastiGrof wrote:Mislim da se vodi po lamelama, Trg grada Prato H1, itd.MontBlanc wrote:Zna li neko imamo li zvanično naziv ulice ili se i dalje vodimo kao "nova zgrada u Dobrinji 5, sa narandžastim balkonima, ulaz sa Vojničkog"?
Sto se tice grijanja, nedavno smo svi dobili neku info knjizicu od Toplana u kojoj je navedeno da ce se raditi na tome da sve zgrade kolektivnog stanovanja dobiju kalormetre i da ce obracun biti po sistemu 40% pausala + potrosnja.
Cisti bezobrazluk i otimacina!!!![]()
![]()
To odluka koju je donio upravni odbor Toplana, a potvrdjeno od nadzornog odbora i resornog kantonalnog ministarstva i vrijedi za sve koji imaju ugradjene kalormetre.
Mislim da je ovo cista pljacka i da ovo nisu smjeli izglasati. Steta sto nemamo jako udruzenje potrosaca jer mislim da je i zakon na nasoj strani.
Neko je pokrenuo posebnu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=72587, ali ocitno nije bilo interesa za raspravu i poduzimanje nekih konkretnih mjera.
- minjonja
#205 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
nadjite nekog advokata neka on sve lijepo pregleda. ako se ustanovi da toplane kradu, skupite sve potpise stanara i pravac toplane. ako se ne urazume, sud.
-
MontBlanc
#206 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
To bi bila dobra ideja, ali bojim se da je teško izvodljivo u ovom trenutku. Niko od nas se ne poznaje, svi smo manje više novi, nemamo još ni kućnog savjeta, ni upravitelja...dok bismo se mi organizovali, prošli bi svi rokovi. Ja svakako namjeravam otići u Toplane čim uhvatim vremena da porazgovaram sa nekim ko je odgovoran, jer su mi preko telefona djelovali malo "zbunjeno", ni sami nisu znali kako će to sve biti, kao eto "imate tu opciju, ali eto možete tražiti i neku drugu, pa sve to napišite na zahtjevu i mi ćemo vidjeti šta se može uraditi". Uglavnom ništa nije bilo određeno.minjonja wrote:nadjite nekog advokata neka on sve lijepo pregleda. ako se ustanovi da toplane kradu, skupite sve potpise stanara i pravac toplane. ako se ne urazume, sud.
-
bumboo
#207 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Hmmm... čim spominju drugu opciju znači da se može pregovarati i osporavati ta njihova odluka o "40% + potrošnja". Naravno pod uslovom da se svi stanari slože.
Mi još nismo uselili, trebamo za 2-3 mjeseca. Pitanje za one koji jesu - iskreno, kakvo je grijanje, je li vam toplo u stanu??
Mi još nismo uselili, trebamo za 2-3 mjeseca. Pitanje za one koji jesu - iskreno, kakvo je grijanje, je li vam toplo u stanu??
- Grof
#208 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Možda je druga opcija da se plaća paušalno. Ali i to treba provjeriti jer Toplane u neko skorije vrijeme namjeravaju svima ugraditi kalormetre.
Ja sam pretpostavljao da će biti neki fiksni iznos (kao što je to npr. za struju) ali da taj fiksni iznos neće biti više od 10 KM. Ali ovo je prava pljačka!
Ja sam pretpostavljao da će biti neki fiksni iznos (kao što je to npr. za struju) ali da taj fiksni iznos neće biti više od 10 KM. Ali ovo je prava pljačka!
-
Gilmar7
#209 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Apropo paušala...Kad sam svojevremeno pitao tetu iz Toplana, kako to da se manje isplati imati pojedinačno brojilo, nego plaćati paušal, dobio sam prejak odgovor. "Mi smo imali u vidu ljude koji ne provode dugo vremena u stanu " ?!?!
Usput, danas sam zvao KSF. Naziv ulice je Ramiza Salčina (ex Lukavička cesta). Brojevi su 90 i kusur...
Je l' se ko uspješno registovao kod nekog od komunalnih preduzeća / Elektrodistribucije ?
Usput, danas sam zvao KSF. Naziv ulice je Ramiza Salčina (ex Lukavička cesta). Brojevi su 90 i kusur...
Je l' se ko uspješno registovao kod nekog od komunalnih preduzeća / Elektrodistribucije ?
- Grof
#210 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Možda će se npr. meni isplatiti jer nisam u stanu cca 10 sati dnevno, zatim dio dana od 10 navečer do 6 ujutro kad se ne grije. Ali tamo gdje neko boravi po cijeli dan se sigurno neće isplatiti.Apropo paušala...Kad sam svojevremeno pitao tetu iz Toplana, kako to da se manje isplati imati pojedinačno brojilo, nego plaćati paušal, dobio sam prejak odgovor. "Mi smo imali u vidu ljude koji ne provode dugo vremena u stanu " ?!?!![]()
Čuj ulica Ramiza Salčina?!?!
Pa ulaz je iz trga grada Prato, zar se ne računa odakle je ulaz u zgradu?
-
Gilmar7
#211 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Logika kod određivanja naziva i brojeva ulica u Sarajevu ?Grof wrote:Možda će se npr. meni isplatiti jer nisam u stanu cca 10 sati dnevno, zatim dio dana od 10 navečer do 6 ujutro kad se ne grije. Ali tamo gdje neko boravi po cijeli dan se sigurno neće isplatiti.Apropo paušala...Kad sam svojevremeno pitao tetu iz Toplana, kako to da se manje isplati imati pojedinačno brojilo, nego plaćati paušal, dobio sam prejak odgovor. "Mi smo imali u vidu ljude koji ne provode dugo vremena u stanu " ?!?!![]()
Čuj ulica Ramiza Salčina?!?!![]()
![]()
Pa ulaz je iz trga grada Prato, zar se ne računa odakle je ulaz u zgradu?
Hm, onaj dio "koliko potrošiš" me najviše plaši. Sigurno je m3 utrošene "toplotne energije"kod Toplana skuplji nego m3 plina u Sarajevogasu. E sad, dodaj tome još 40% poreza na zdravu pamet i ...
I za kraj jedna crnohumorna nota. "User friendly" način izračunavanja naknade za priključenje za struju: http://www.elektroprivreda.ba/np/pusers ... jucenj.pdf
-
MontBlanc
#212 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Još nije zvanično potvrđeno da je u pitanju ovaj naziv ulice, jedino se zna da neće biti trg grada Prato (a i ne preostaje ništa drugo osim Ramiza Salčina) ili će možda izmisliti novu ulicu samo za nasGilmar7 wrote:Apropo paušala...Kad sam svojevremeno pitao tetu iz Toplana, kako to da se manje isplati imati pojedinačno brojilo, nego plaćati paušal, dobio sam prejak odgovor. "Mi smo imali u vidu ljude koji ne provode dugo vremena u stanu " ?!?!![]()
![]()
Btw. za Elektroprivredu nije potreban notarski ugovor, postignut je dogovr između Elektroprivrede i KSFS u tom pogledu i samo je potrebno ponijeti ugovor o udruživanju sredstava i onu potvrdu koju smo dobili prilikom preuzimanja ključeva, da smo izmirili sve obaveze prema KSFS.
Etažiranje još uvijek nije završeno, a kako stvari stoje neće ni za mjesec, pa eto, ko je planirao raditi uknjižbu vlasništva...malo će se načekati
- xinu
#213 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
gdje su moje komsinice? 
- koma
#214 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Jel ima ko da zivi u stanu iznad prolaza/ passagea.. ili da zna nekoga da tamo zivi. Mi smo u lameli E i stan bi navodno trebao biti iznad prolaza, pa me interesuje je li hladnije nego u drugim sobama i jel pametno investirati u neku jacu toplotnu zastitu, cak podno grijanje, ili tako nesto.
Svaka informacija je dobro dosla..
-
bumboo
#215 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ako ti je stan na sjeveroistočnoj strani - kao moj - onda ti je sigurno hladno bez obzira na grijanje. U stanovima na južnoj strani je puno toplije, pogotovo kad je sunčano vani. Mi smo očito izvukli deblji kraj.koma wrote:Jel ima ko da zivi u stanu iznad prolaza/ passagea.. ili da zna nekoga da tamo zivi. Mi smo u lameli E i stan bi navodno trebao biti iznad prolaza, pa me interesuje je li hladnije nego u drugim sobama i jel pametno investirati u neku jacu toplotnu zastitu, cak podno grijanje, ili tako nesto.
- starii
#216 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
btw...hocel nekom dijete ličiti na komsiju 
- xinu
#217 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
al zato ce mu ljeti biti paklenobumboo wrote:Ako ti je stan na sjeveroistočnoj strani - kao moj - onda ti je sigurno hladno bez obzira na grijanje. U stanovima na južnoj strani je puno toplije, pogotovo kad je sunčano vani. Mi smo očito izvukli deblji kraj.koma wrote:Jel ima ko da zivi u stanu iznad prolaza/ passagea.. ili da zna nekoga da tamo zivi. Mi smo u lameli E i stan bi navodno trebao biti iznad prolaza, pa me interesuje je li hladnije nego u drugim sobama i jel pametno investirati u neku jacu toplotnu zastitu, cak podno grijanje, ili tako nesto.
-
Margita81
#218 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
evo mene s neba pa u rebra ....
Molim vas lijepo ako moze neko da mi pojasni nacin na koji ste dosli do stana tu na Dobrinji V..nesto sam naime cula da se da odredjena suma odmah pa onda mjesecna rata narednih 7godina blabla....kolika je cijena jednog dvoiposobnog stana tamo ustvari?
Lokacija bi mi super odgovarala
Molim vas lijepo ako moze neko da mi pojasni nacin na koji ste dosli do stana tu na Dobrinji V..nesto sam naime cula da se da odredjena suma odmah pa onda mjesecna rata narednih 7godina blabla....kolika je cijena jednog dvoiposobnog stana tamo ustvari?
Lokacija bi mi super odgovarala
- vozač
#219 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
jesi li tražio penale za taj tvoj stan, ja kad sam gradio bilo je penali do maksimalno 5% od vrijednosti radova za probijanje rokova, tako je bilo u ugovoru, meni bili radovi 34000, a ja im ostao kratak 1700, zakasnili skoro pa godinu dana.jana32 wrote:Ja sam pitao i mogucnost da odustanem od stana.
U ugovoru pise da moze stim da zadrzavaju 3% od ulozenih sretstava sto bih i pristao.
Ali ciko u kantonalnom fondu rece moze nema problema ali povrat novca ces dobiti kad mi prodamo taj tvoj stan nekom dugom.
Dakle po meni na snazi je seljacko-piljrsko-lopovska politika
Doduše i kod mene je bila ista ova politika o kojoj ti pričaš i svelo se na to da im jednostavno nisam dao pare, oni se svađali u stilu ne može to tako, ja fino prethodno uložio prigovor, oni ništa nisu otklonili od primjedbi na radove koje sam imao, + rokove su svakako već bili probili pa sam im samo po tom osnovu mogao ostati dužan i ostalo je na onome, daj pare, a ja im fino reko ko vas j..., ne dam vam zadnju ratu pa me tužite. Prošlo od tada 6 godina, niko ni pomena, ja uselio, djeca se izrađala itd.
probaj sa penalima, vidi ugovor, ako je zaista do izvođača možeš vratiti dio para, barem bi trebalo tako biti, kod tebe je najveći problem što si već dao pare, a to je malo veća zajebancija
- vozač
#220 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
pa ne možeš baš navesti bilo šta, zna se kad je bila kiša, kad je bio snijeg, kad je sijalo sunce, kad je bio minus, kad se moglo raditi, a kad ne, sve to ima zavedeno u institucijama koje se tim poslom bave, pa ako su ti izvođači radova probili rokove onda im fino predočiš činjenično stanje i prijetiš tužbom, ne znam koliko si pokriven papirima, obično ovi građevinci i idu na tu fintu, da ti nećeš da se zamaraš sa tim da provjeriš zašto oni nisu radili kad su mogli. pa pogledaj naših građevinskih objekata, sunce žmari, a nigdje nikoga na građevini i onda ti on poslije pola godine kaže, "pa znate bila je kiša, nismo mogli raditi" normalno konta da ti nećeš provjeriti da li je zaista bila kiša i padala mjesecima, kako ti oni predočavaju stanje. garantujem ti u 100% slučajeva izvođači kasne svojom krivicom, zato i postoje penali da se traži dio para nazad.jana32 wrote:Naravno da su se oni uredno ogradili u ugovoru ta ko sto su naveli da svi problemi nastali oko kasnjenja radova bit ce uvedeni u garadjevinski dnevnik. Drugim rijecima mogu navesti bilo sta recimo snijeg u oktobru mjesecu ili bla bla bla ...
-
MontBlanc
#221 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Izgleda da smo dobili i upravitelja (OKI UPRAVITELJ D.O.O.), samo ne znam ko ga je izabrao i na koji način, koliko znam stanari se baš i nisu pitali, iako bi trebalo da je tako 
-
MontBlanc
#222 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mene je to malo iznerviralo za upravitelja, pa valjda su se stanari trebali sastati i odlučiti ko će im biti upravitelj!?dr.Smart wrote:OKI je užas jedan od upravitelja. Nama su u stanu sanirali rupu koju su oni otvorili u kupatilu tek neki dan (čini mi se 5.5), a radove su započeli 18.2!! Ja htio slikati i poslati Avazu - zvao nekoliko puta, prijetio da ću ih tužiti, molio, nema šta nismo radili. Jedva se udostojili da dođu...MontBlanc wrote:Izgleda da smo dobili i upravitelja (OKI UPRAVITELJ D.O.O.), samo ne znam ko ga je izabrao i na koji način, koliko znam stanari se baš i nisu pitali, iako bi trebalo da je tako
btw, interesuje me da li neko od stanara ima neku ozbiljniju primjedbu sada, nekoliko mjeseci nakon useljenja u stanove. Supruga i ja smo gledali preko Fonda neke stanove u Vogošći, i planiramo kupiti stan aBd.
Kako ste riješili probleme sa ventilacijom u kuhinji, jeste li dobili kablovsku i sve priključke (nama su rekli da je u cijenu stana sve uključeno: struja, voda, telefon itd.), koliko je bilo sveukupno kašnjenje u odnosu na rok koji su vam obećali za useljenje?
Za stanove u Rosuljama (Vogošća) tvrde da je useljenje u 7. mjesecu - ja lično kontam da bih bio zadovoljan da se sve završi do kraja godine...
Hvala.
Rok za završetak radova je bio novembar 2009, primopredaja ključeva decembar 2009. Bilo je malo kašnjenja, naime, ja sam bila među zadnjima koja je preuzela ključeve, a to je bilo 1. februara 2010, prema tome nije to strašno. Ja iskreno nisam mogla vjerovati da nije bilo više kašnjenja.
Što se tiče ventilacije u kuhinji, nje jednostavno nema, tako da sam ja kupila napu sa filterima i nemam nikakav odvod prema vani.
Instalacija za kablovsku je bila urađena, ja sam platila BHCable Net-u priključak za internet i TV negdje oko 160 KM (ne znam tačnu cijenu), s tim da u to uračunat i modem (on je negdje oko 70-80 KM).
Telefon je priča za sebe. Utičnica za telefon se nalazi kod ulaza u stan, 20 cm udaljen od ulaznih vrata, a najbliža utičnica (za struju) je udaljena 4 m, tako da ukoliko želiš staviti bežični telefon, moraš provoditi kablove kroz cijeli stan, bilo ispod ćilima ili ne znam ni ja kako, uglavnom pravo je glupo urađeno. I da, samo je jedna utičnica za telefon u stanu. I samo jedna utičnica (za struju) u hodniku. U kuhinji također ima samo jedna slobodna utičnica (u ostale su uključeni električni uređaji i one su sve zauzete i nalaze se iza elemenata). Ali zato u trpezariji imam 4 utičnice
Ono što stoji od prvog dana je razbijeno ogledalo u liftu, valjda bi to upravitelj trebao zamijeniti.
I još nešto što meni pravo smeta, odnosno mislim da je to potreba za sve stanare, to je da se postavi rasvjeta ispred ulaza. Navečer se apsolutno ništa ne vidi, i ja se baš ne osjećam sigurno kad se kasno vraćam i prilazim ulazu. Koliko sam mogla vidjeti, svaka zgrada u gradu ima rasvjetu koja se pali na senzor. Ko je nadležan za to, KSFS ili neko drugi?
Eto, nadam se da sam odgovorila bar na neka od tvojih pitanja.
Pozz
- ja.neron
#223 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
kantonalni ministar vam je odabrao upraviteljaMontBlanc wrote:Izgleda da smo dobili i upravitelja (OKI UPRAVITELJ D.O.O.), samo ne znam ko ga je izabrao i na koji način, koliko znam stanari se baš i nisu pitali, iako bi trebalo da je tako
- ja.neron
#224 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
ima još nekih petnaestak slobodnih stanova na Dobrinji tako je nedavno izjavio ministar u avazu
-
sarajevo63
#225 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
To se zove prinudni upravitelj. Oki drži većinu zgrada u Dobrinji. Sve možete uraditi ako se uvežete. Neko mora pokrenuti, ništa ne dolazi samo od sebe. I Upravitelj se može zamijeniti. Procedura postoji, al je sve moguće. Sve zaisi od vas koji ste stanari zgrade.Prvi korak je odabir prestavnika etažnih vlasnika i kućni savjet.MontBlanc wrote:Mene je to malo iznerviralo za upravitelja, pa valjda su se stanari trebali sastati i odlučiti ko će im biti upravitelj!?dr.Smart wrote:OKI je užas jedan od upravitelja. Nama su u stanu sanirali rupu koju su oni otvorili u kupatilu tek neki dan (čini mi se 5.5), a radove su započeli 18.2!! Ja htio slikati i poslati Avazu - zvao nekoliko puta, prijetio da ću ih tužiti, molio, nema šta nismo radili. Jedva se udostojili da dođu...MontBlanc wrote:Izgleda da smo dobili i upravitelja (OKI UPRAVITELJ D.O.O.), samo ne znam ko ga je izabrao i na koji način, koliko znam stanari se baš i nisu pitali, iako bi trebalo da je tako
btw, interesuje me da li neko od stanara ima neku ozbiljniju primjedbu sada, nekoliko mjeseci nakon useljenja u stanove. Supruga i ja smo gledali preko Fonda neke stanove u Vogošći, i planiramo kupiti stan aBd.
Kako ste riješili probleme sa ventilacijom u kuhinji, jeste li dobili kablovsku i sve priključke (nama su rekli da je u cijenu stana sve uključeno: struja, voda, telefon itd.), koliko je bilo sveukupno kašnjenje u odnosu na rok koji su vam obećali za useljenje?
Za stanove u Rosuljama (Vogošća) tvrde da je useljenje u 7. mjesecu - ja lično kontam da bih bio zadovoljan da se sve završi do kraja godine...
Hvala.
Rok za završetak radova je bio novembar 2009, primopredaja ključeva decembar 2009. Bilo je malo kašnjenja, naime, ja sam bila među zadnjima koja je preuzela ključeve, a to je bilo 1. februara 2010, prema tome nije to strašno. Ja iskreno nisam mogla vjerovati da nije bilo više kašnjenja.
Što se tiče ventilacije u kuhinji, nje jednostavno nema, tako da sam ja kupila napu sa filterima i nemam nikakav odvod prema vani.
Instalacija za kablovsku je bila urađena, ja sam platila BHCable Net-u priključak za internet i TV negdje oko 160 KM (ne znam tačnu cijenu), s tim da u to uračunat i modem (on je negdje oko 70-80 KM).
Telefon je priča za sebe. Utičnica za telefon se nalazi kod ulaza u stan, 20 cm udaljen od ulaznih vrata, a najbliža utičnica (za struju) je udaljena 4 m, tako da ukoliko želiš staviti bežični telefon, moraš provoditi kablove kroz cijeli stan, bilo ispod ćilima ili ne znam ni ja kako, uglavnom pravo je glupo urađeno. I da, samo je jedna utičnica za telefon u stanu. I samo jedna utičnica (za struju) u hodniku. U kuhinji također ima samo jedna slobodna utičnica (u ostale su uključeni električni uređaji i one su sve zauzete i nalaze se iza elemenata). Ali zato u trpezariji imam 4 utičnice(još uvijek mi nijedna nije trebala).
Ono što stoji od prvog dana je razbijeno ogledalo u liftu, valjda bi to upravitelj trebao zamijeniti.
I još nešto što meni pravo smeta, odnosno mislim da je to potreba za sve stanare, to je da se postavi rasvjeta ispred ulaza. Navečer se apsolutno ništa ne vidi, i ja se baš ne osjećam sigurno kad se kasno vraćam i prilazim ulazu. Koliko sam mogla vidjeti, svaka zgrada u gradu ima rasvjetu koja se pali na senzor. Ko je nadležan za to, KSFS ili neko drugi?
Eto, nadam se da sam odgovorila bar na neka od tvojih pitanja.
Pozz
Ako vam šta treba javite se na pp.
Sretno komšije (gledam vas iz susjedne zgrade).