Masoni ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#201 Re: Masoni ?!

Post by DaysleepeR »

Me(h)kki u ritualu posvećivanja vode u Zetri

zanimljiv znak rukama...

Image
zonbirile

#202 Re: Masoni ?!

Post by zonbirile »

pa mufljuz ovoj stoci može i gaće naizvrat pokazati.
kukuruz_kokicar

#203 Re: Masoni ?!

Post by kukuruz_kokicar »

Ja sam cuo kod brice da je ovaj lijevo jedan od opasnijih masona.
Image

O SHRINERS-ma iliti 21 masonskoj motorizovanoj jedinici je bolje i ne govoriti. :lol: :lol: :lol: Image

http://www.shrinershq.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Ar ... tic_Shrine

Pa jos par zanimljivih masonskih kapa. Za svakog ponesto.
Image
Image
Image

I na kraju, jedina nacin odbrane od masona je nosenje ove kape... :-)
Image
Murat Sabanovic

#204 Re: Masoni ?!

Post by Murat Sabanovic »

hajde, nek' je i kod nas uneseno svijetlo,da ne lutamo po mraku...
Kekezvrk

#205 Re: Masoni ?!

Post by Kekezvrk »

kad vec tolko pricate o masonima imal ko da mi kaze o mansonima u bih ?
i njihove gradnje po bih neke koje se isticu sa njihovim obiljezima?
dezurni_ucenik

#206 Re: Masoni ?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:56, edited 1 time in total.
sodom

#207 Re: Masoni ?!

Post by sodom »

nekada ranije na temama sam upratio da u bih postoje 4 masonska drustva...
neki članovi su javni.
mentalist

#208 Re: Masoni ?!

Post by mentalist »

Jeli gledate ovog "masonca" na OBN. Ovaj covjek ili nije normalan ili je stvarno samoubijedjen da zna da lijeci. Boze sacuvaj
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/05/2023 20:28, edited 1 time in total.
djedovic

#210 Re: Masoni ?!

Post by djedovic »

alica.k wrote:meni nikad u glavu nece uci kako normalni ljudi, imaju pamet i sve, i puste da neko drugi razmislja za njih i ovakve im stvari u glavu trpa i ispira im mozak.

da, amerika je velika sila...jbg, pomirite se vise s tim. neki dan slusam na tvu obama je mason :S i oni su smislili svinjsku gripu :S da pobiju stanovnistvo :S ONO WTF? pa zar ne bi smislili nesto efikasnije onda? vise ljudi umre u saobracajnim nesrecama nego od svinjske gripe... i kao madonna u svom nekakvom spotu ima nekakve simbole iscrtane po ruci :S pa milioni ljudi sirom svjeta hodaju istetovirani svim i svacim...od svastike do raznoraznih simbola mrznje...o dolaru i simbolu na dolaru da ne pricam koja je to nebuloza :S

masoni, elita, antikrist...

opasniji su pojedinci koji vodjeni ovim pricama umisle da mogu i oni nesto, pa onda u skolama ubijaju djecu i slicno :S uf.

nevjerovatno cime se sve ljudi bave.
svinjska gripa je izmisljenja u medijima ne da bi se pobili ljudi nego da bi se stvorio strah medju ljudima i potraznja za lijekom protiv te gripe...a ko ce praviti lijekove...tako je lijekove ce praviti najvece famraceutske kompanije...a ko drzi najvece famraceutske tvrtke na svijetu??? tako je!!! masoni!!!... puno milijardi je otislo u lijekove to je jedan od dokaz
ljudi se bave skrivenom istinom...svi smo mi robovi u ovom novom svijetu...sve je kontrolirano eno fejsbuka sve napravljeno sa ciljem...MASONI postoje treba to da shvatis...pogledaj THE ARRIVALS pa neces tako pricati, al sigurno se bojis da ce ti to isprati tvoj isprani mozak...sve ti je tu argumentirano
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#211 Re: Masoni ?!

Post by Priorat »

evo ih, bilderbergovi!! danas ima pocinje skup u svici!!

teme su izmedju ostalih:
-svijet bez nuklearki!!
-naravno: islam u evropi!! :-)
i bukvalno prevedeno: mozemo li MI covjecanstvo hraniti!!?? :x

http://www.blick.ch/news/wirtschaft/die ... enz-174337
mrtva kokoš

#212 Re: Masoni ?!

Post by mrtva kokoš »

bacili bakteriju u krastavice i sad hoce da palamude o tome :mrgreen:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#213 Re: Masoni ?!

Post by Priorat »

Splinter wrote:bacili bakteriju u krastavice i sad hoce da palamude o tome :mrgreen:

bas tako... :D
Baudelaire

#214 Re: Masoni ?!

Post by Baudelaire »

Da se i ja ubacim na temu. Čitao sam o Masonima, nešto znam, pretpostavljam jako malo toga. U ovim postovima vidim da ima pravo puno naivne raje, koji misle da će im se sve samo reći ako citiraju pet izjava određenih likova, ili pročitaju sa pet stranica neke stvari. Uzimate izjavu jednog frajera iz Beograda, uzimate web site sarajevske lože i stavljate citate odatle, da uvjerite raju da su masoni skroz javna organizacija. Jesu možda ovi na prvom stepenu, ali koliko je onog što mi ne znamo, da te Bog sačuva. Zato se sto posto slažem sa zonbirileom, nekako mi je najveći merak čitati ove njegove postove jer ne pokušava ništa senzacionalistički objasniti.
Mis mekinjas

#215 Re: Masoni ?!

Post by Mis mekinjas »

Baudelaire wrote:Da se i ja ubacim na temu. Čitao sam o Masonima, nešto znam, pretpostavljam jako malo toga. U ovim postovima vidim da ima pravo puno naivne raje, koji misle da će im se sve samo reći ako citiraju pet izjava određenih likova, ili pročitaju sa pet stranica neke stvari. Uzimate izjavu jednog frajera iz Beograda, uzimate web site sarajevske lože i stavljate citate odatle, da uvjerite raju da su masoni skroz javna organizacija. Jesu možda ovi na prvom stepenu, ali koliko je onog što mi ne znamo, da te Bog sačuva. Zato se sto posto slažem sa zonbirileom, nekako mi je najveći merak čitati ove njegove postove jer ne pokušava ništa senzacionalistički objasniti.
Čuj Sarajevska loža....
A ne vjerujem..... :-) :-) :-) :-? :run: :dance:
dezurni_ucenik

#216 Re: Masoni ?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 12:56, edited 1 time in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 20:15, edited 1 time in total.
Kinaski

#218 Re: Masoni ?!

Post by Kinaski »

Killuminati :D
smoki_choko

#219 Re: Masoni ?!

Post by smoki_choko »

jOFLA wrote:
Baudelaire wrote:ali koliko je onog što mi ne znamo, da te Bog sačuva.

Kako znaš da ima toliko onog što ne znamo ? Neko tako rekao kao i ti sad ? Šta misliš je li im potrebna organizacija kao takva da bi se svjetske parajlije sastajale i dogovarale ?
da malo istrazis saznao bi dio onoga sto ne znas. ali ne, bolje je ne znati i praviti se pametan nego probati saznati.
a sto im ne bi bila potrebana organizacija ako ce tako lase postici ispunjenje svojih ciljeva
jOFLA

Post by jOFLA »

...
smoki_choko

#221 Re: Masoni ?!

Post by smoki_choko »

jOFLA wrote: Prodaja na primjer knjiga odlično ide kad se tema prikazuje kao da je pokrivena velom misterije, kao o masonima koji su zahvalna tema za zgrtanje para pišući o tome.
Misterija golica maštu, a autori takvih knjiga i njihovi izdavači broje pare s osmjehom noseći ih u banku.

Samo ti i dalje istražuj u takvim knjigama, i ostani u uvjerenju da si nešto saznao. Nego, da ponovim pitanja: kako znaš da ima toliko toga o masonima što ne znamo ? Kad nešto ne znaš, odakle ti znanje da ima toliko toga što se o masonima ne zna ? Vidiš li apsurd u svom rezonovanju ? Ili ne vidiš ?
I misliš li da je svjetskim parajlijama potrebna jedna takva organizacija da bi se sastajali i dogovarali ? Da se drukčije ne bi mogli sastajati i dogovarati i krojiti svijet ?
kakva prodaja knjiga, o cemu ti to. :-) ocigledno si fulio temu. ne trebaju ti knjige da vidis sta se desava :-)
just principe

#222 Re: Masoni ?!

Post by just principe »

dovoljno je pogledati lady gagu i sve vam je jasno :roll:
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Mjesanac

#224 Re: Masoni ?!

Post by Mjesanac »

Masoni su obicna izmisljotina da se skrene paznja od pravih krivaca za svjetske dogadjaje. Misljenja sam da je The Arrivals podmetnut. Nego je li iko od vas ikada prije cuo za Masone?
smoki_choko

#225 Re: Masoni ?!

Post by smoki_choko »

jOFLA wrote:
smoki_choko wrote:
jOFLA wrote: Prodaja na primjer knjiga odlično ide kad se tema prikazuje kao da je pokrivena velom misterije, kao o masonima koji su zahvalna tema za zgrtanje para pišući o tome.
Misterija golica maštu, a autori takvih knjiga i njihovi izdavači broje pare s osmjehom noseći ih u banku.

Samo ti i dalje istražuj u takvim knjigama, i ostani u uvjerenju da si nešto saznao. Nego, da ponovim pitanja: kako znaš da ima toliko toga o masonima što ne znamo ? Kad nešto ne znaš, odakle ti znanje da ima toliko toga što se o masonima ne zna ? Vidiš li apsurd u svom rezonovanju ? Ili ne vidiš ?
I misliš li da je svjetskim parajlijama potrebna jedna takva organizacija da bi se sastajali i dogovarali ? Da se drukčije ne bi mogli sastajati i dogovarati i krojiti svijet ?
kakva prodaja knjiga, o cemu ti to. :-)

Onda na stranu knjige o masonima, nisam znao da su ti internet forumi i web stranice teorije zavjere glavni izvor informacija.

ocigledno si fulio temu. ne trebaju ti knjige da vidis sta se desava :-)

Onda da ponovim ona pitanja: kako znaš da ima toliko toga o masonima što ne znamo ? Kad nešto ne znaš, odakle ti znanje da ima toliko toga što se o masonima ne zna ? Vidiš li apsurd u svom rezonovanju ? Ili ne vidiš ?
hajd sutra ti odgovorim, nemam snage za veceras
Post Reply