Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
-
maya83
#201 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Edit i ja, definitivno jedan od najboljih filmova sa naših prostora!
- aNTropocentrio
#202 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Istinamaya83 wrote:Edit i ja, definitivno jedan od najboljih filmova sa naših prostora!
- BHCluster
#203 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pa jeftinije je praviti V nego flashforward radi specijalnih efekata.karanana wrote:iako je pratim jer sam eto krenuo, moram se sloziti sa mayom i reci da je V ispod prosjeka i nadam se da ce je sto prije zavrsiti jer su je ionako oduzili u usporedbi sa originalom, a ne moze ni prismrditi originalu. puna je rupa i u prici. ali eto, reko kad sam odgledo 12 epizoda, pratit cu je do kraja.
- innovision
#204 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
znam da je ukinuta li bih da je pogledam pa je lii mi mozete pomoci linkove da dobijem googlao sam ali nisam nasao
http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Enterprise
http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_Enterprise
- Discball
#205 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Upravo pogledah posljednju epizodu druge sezone i serija je stvarno čista 10+, jedva čekam da snime treću sezonu...
... svakako preporuka, pogotovo ako volite Terminator serijal

Terminator - The Sarah Connor Chronicles

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#206 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
pa zar to nije otkazano 
- SenSen
#207 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Uf ne znam kako da ti kazem, ali ova serija je ukinutaDiscball wrote:Upravo pogledah posljednju epizodu druge sezone i serija je stvarno čista 10+, jedva čekam da snime treću sezonu...
- Discball
#208 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Izgleda da ipak nije, čitao sam neke interview-ue sa Thomas-om Decker alias John Connor, imaju verzije scenarija ali još nije odlučeno u kome smeru definitivno treba priča da krene. Valjda se sve užarilo i dobili su ponovo zeleno svjetlo da snimaju ali ne smiju puno da iznose u javnost...
...generalno moje mišljenje je da onako ne može da završi serija, pogotovo puno pitanja neodgovoreno...navodno bi trebali da vrate i Lindu Hamilton u projekat kao Sarah Connor koja je ipak preživjela Sudnji Dan...
...generalno moje mišljenje je da onako ne može da završi serija, pogotovo puno pitanja neodgovoreno...navodno bi trebali da vrate i Lindu Hamilton u projekat kao Sarah Connor koja je ipak preživjela Sudnji Dan...
-
dzukelica
#209 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
"V"
An extraterrestrial race arrives on Earth with seemingly good intentions, only to slowly reveal their true machinations the more ingrained into society they become.
Meni se baš i nije nešto dopala, tema me nije privukla, uloge su pristojno odradjene, glavna bad girl je totalno seksi, produkcija je visoka, ostatak..
http://www.imdb.com/title/tt1307824/
I ko želi da pogleda :
http://www.cucirca.com/2009/11/16/watch-v-online/
Serija je full nova sa tek jednom sezonom iza sebe, druga je u produkciji i očekuje se.
Plus ;
Jel iko spomeno Heroes ?
An extraterrestrial race arrives on Earth with seemingly good intentions, only to slowly reveal their true machinations the more ingrained into society they become.
Meni se baš i nije nešto dopala, tema me nije privukla, uloge su pristojno odradjene, glavna bad girl je totalno seksi, produkcija je visoka, ostatak..
http://www.imdb.com/title/tt1307824/
I ko želi da pogleda :
http://www.cucirca.com/2009/11/16/watch-v-online/
Serija je full nova sa tek jednom sezonom iza sebe, druga je u produkciji i očekuje se.
Plus ;
Jel iko spomeno Heroes ?
- lord-executioner
#210 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Heroes je serija koja je pala u komu nakon prve ( ili, ako budemo velikodusni, nakon druge sezone ), i odrzavana je na zivotu vjestacki, zahvaljujuci fanovima koji su bili toliko odani da progutaju svo smece servirano u trecoj i cetvrtoj sezoni. To je serija koja nema konzistentnu pricu, konzistentne likove, sezonske i polusezonske price su u nevjerovatnom sukobu, uvodjeni su i izvodjeni likovi koji u sveopcem poretku serije apsolutno nemaju nikakvu razumnu i razumljivu svrhu ( ili su je mogli imati, ali su zalosno neiskoristeni ), epizode su popunjavane scenama koje opet nisu svrsishodne i nepotrebno zbunjuju... lista je dugacka, i stvarno, iako u naslovu teme stoji preporuka, moje razocerenje je toliko raslo kako je serija odmicala da moram apsolutno dati anti-preporuku, a napominjem da me prva sezona odusevila.
- Truba
#211 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
mene je prva sezona odusevila
ali samo 3/4
negdje pred kraj se vidjelo kako razvlače i u kom pravcu ide serija
dacu sansu drugoj a mozda i 3. i 4.
ali samo 3/4
negdje pred kraj se vidjelo kako razvlače i u kom pravcu ide serija
dacu sansu drugoj a mozda i 3. i 4.
- karanana
#212 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
heroes mi se vec u prvoj sezoni nakon 2-3 epizode nije svidila i nije mi se dojmila.
previse karaktera su ubacili. ne zna se ko pije ko placa.
previse karaktera su ubacili. ne zna se ko pije ko placa.
-
caes
#213 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
SF anime/manga ko voli, Ghost in the Shell, Animatrix (ako uopste postoji neko ko to nije pogledao)
serija manga npr Helsing
mozda najbolja serija u posljednje vrijeme je Lost, al to je vec stara vijest.
inace, bolje da citate SF knjige nego sto gledate filmove
serija manga npr Helsing
mozda najbolja serija u posljednje vrijeme je Lost, al to je vec stara vijest.
inace, bolje da citate SF knjige nego sto gledate filmove
- kokuz_sa
#214 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
sjecal se ko SF serije od prije rata..kao neki super policajac,il je dolazio iz buducnosti..znam daje imao neki kao oklop na sebi..
ja mali bio pa znam samo da sam iz skole trcao kuci da gledam
ja mali bio pa znam samo da sam iz skole trcao kuci da gledam
- Truba
#215 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ne treba gledati stare serije ponovo jer se razocaras ako si prije gledao... u mom slucaju staro je sve prije 1995.
TV je ipak napredovala mnogo u posljednjih 15 godina
ono prije izgleda veoma naivno... pogotovo sf
napravni ne govorim protiv klasika i recimo britanskih drama komedija
TV je ipak napredovala mnogo u posljednjih 15 godina
ono prije izgleda veoma naivno... pogotovo sf
napravni ne govorim protiv klasika i recimo britanskih drama komedija
- SenSen
#216 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ja sam skoro pocela da gledam reprize X- Files, i mogu reci da se serija cini puno naivnija i losije uradjena nego sto je se sjecam. Iako jos uvijek ima nekih jako dobrih epizoda (bas sam skoro gledala onu o shefu koji pretvara radnike u zombije) neke epizode su kao za djecu.. Ne znam dali je tehnologija uznapredovala ili sam ja starija, ali u svakom slucaju nije onakva kako je se sjecam..
- Truba
#217 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
eh vidiš meni su dosje x sasvim ok bili
skoro pa jednako dobri
a neke epizode su nakon određenog vremena još bolje i imaju drugačiji kontekst u današnjoj političkoj situaciji u svijetu
ipak devedesete su bile zlatne godine za amerikance
od prvih 12 ep prve sezone losa je samo FACE na marsu i ona epizoda ghost in the machine ali samo zbog zastarjelosti tehnologije u seriji... ipak kompovi su napredovali
skoro pa jednako dobri
a neke epizode su nakon određenog vremena još bolje i imaju drugačiji kontekst u današnjoj političkoj situaciji u svijetu
ipak devedesete su bile zlatne godine za amerikance
od prvih 12 ep prve sezone losa je samo FACE na marsu i ona epizoda ghost in the machine ali samo zbog zastarjelosti tehnologije u seriji... ipak kompovi su napredovali
- SenSen
#218 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Dobar ti je taj point oko konteksta. Licno sam primjetila da sada "pofatam" puno vise referensi (politickih, istorijskih) dok gledam, valjda zato sto imam vise znanja oko svega i svacega.. Ma definitivno se isplati odgledati seriju ponovo. Skoro je bila i epizoda Home, o onoj porodici koja je toliko inbred da imaju genetskih mutacija. Ta je epizoda mislim dobila vise nagrada, a stvarno je dobra..
Nazad na temu, ne znam jeli iko prije preporucio Torchwood? Isla je proslog ljeta mislim na Hrtu, ali inace sam je downloadirala. Ona je spinoff od Doctor Who, u istom verse. Znaci puno vanzemaljaca, putovanja u vremenu itd.. Samo da spomenem da serija ima dosta gay/biseksualnih karaktera i radnji, pa mozda nije za svakoga.. Prva sezona ima losih epizoda, ali i nekih jako dobrih. Kasnije je sve bolja i bolja. Pogotovo je intresantno pratiti razvoj karaktera, i njihove medjusobne relacije. Ima i humora..
http://www.imdb.com/title/tt0485301/
Nazad na temu, ne znam jeli iko prije preporucio Torchwood? Isla je proslog ljeta mislim na Hrtu, ali inace sam je downloadirala. Ona je spinoff od Doctor Who, u istom verse. Znaci puno vanzemaljaca, putovanja u vremenu itd.. Samo da spomenem da serija ima dosta gay/biseksualnih karaktera i radnji, pa mozda nije za svakoga.. Prva sezona ima losih epizoda, ali i nekih jako dobrih. Kasnije je sve bolja i bolja. Pogotovo je intresantno pratiti razvoj karaktera, i njihove medjusobne relacije. Ima i humora..
http://www.imdb.com/title/tt0485301/
-
dzukelica
#219 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pa ne bih se baš složio, istina je da je druga a i treća sezona slabija od prve, tj drugi, treći i četvrti volume ali što se likova tiče, ne bih reko da su bili inkonzistentni, prva je bila fenomenalna radi zapleta i misterije, posle su već bili počeli otkrivat dio ali ne kompletan (why are they there) mada su bili na dobrom putu i ne sumnjam da bi nakon četvrte, tj ove zadnje sezone dobila totalno ubrzanje. postali su otkriveni svijetu, totalno novi pogled na sve. u drugoj/trećoj smo gledali otkrivanje firme, njihovih porodica, gentskog nasledjivanja dara i vladinog sektora te sylara sa svojim planom. četvrta donjela potpuno novi okret sa gabrielom, mislim da se tako zove.lord-executioner wrote:Heroes je serija koja je pala u komu nakon prve ( ili, ako budemo velikodusni, nakon druge sezone ), i odrzavana je na zivotu vjestacki, zahvaljujuci fanovima koji su bili toliko odani da progutaju svo smece servirano u trecoj i cetvrtoj sezoni. To je serija koja nema konzistentnu pricu, konzistentne likove, sezonske i polusezonske price su u nevjerovatnom sukobu, uvodjeni su i izvodjeni likovi koji u sveopcem poretku serije apsolutno nemaju nikakvu razumnu i razumljivu svrhu ( ili su je mogli imati, ali su zalosno neiskoristeni ), epizode su popunjavane scenama koje opet nisu svrsishodne i nepotrebno zbunjuju... lista je dugacka, i stvarno, iako u naslovu teme stoji preporuka, moje razocerenje je toliko raslo kako je serija odmicala da moram apsolutno dati anti-preporuku, a napominjem da me prva sezona odusevila.
mene je oduševila, al istina da su poneke plotove totalno sjebali, vjerovatno publike radi i pada gledaoca.. npr peterova irkinja i sl, al ovo je najbliza ekranizacija koncepta x mena i super`eroja koju sam ikad vidio te bih joj eto, onak pristrasno dao 9ku.
plus nije za kampanjce
-
elSaik
#220 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ja fakat volim serije, i uporan sam što se istih tiče. Kad počnem gledati želim gurati do kraja da vidim šta će se desiti, ALI, Heroes sam prestao gledati od onih epizoda sa nekakvim logorima kad su počeli da iskopavaju kojekakve kosti. A gotivio sam seriju. Mnogo. Uglavnom, serija je propala. Isto kao How I Met Your Mother, nakon 3 i po sezone, i Prison Break, nakon 2, ali te dvije ne spadaju u ovaj topic.
- lord-executioner
#221 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
SPOILERI
Pa ne, smijesno je, Chandra Suresh proveo zivot tragajuci za meta-ljudima, a onda najednom ispade da je do grla bio u eksperimentima s njima, likovi su inkonzistentni i to apsolutno tvrdim, pogledaj oscilacije u stavovima, sa Sylarom nisu znali naprosto sta da rade, a nisu ga mogli otpisati jer je bio popularan lik, pa ga ucini dobrim, pa ga ucini losim, pa ga opet ucini dobrim, pa losim, pa dobrim, Hero sad kategoricki tvrdi jedno, pa onda se naglo predomisli i radi nesto sasvim drugo, Peter dok je bio apsolutno najjaci lik ( po sposobnostima ) bio mrtvi optimista, najednom ga zivot malo prodrmao i on potone u nesto sto vise lici na durenje zbog toga sto nije najmocniji, nego na character development. Pa onda crnkinja koja moze imitirati sve sto vidi, Maya i Alejandro, i drugi kojima je posveceno toliko vremena, a na kraju su bili apsolutno beskorisni, tata Petrelli koji je mogao biti izvanredan i snazan negativac, a koji je proveo sezonu sjedeci i cekajuci da ga umlate, Angela koja se predstavljala kao najbolji izum poslije tosta, i koja opet ispade da pojma nema sta zapravo radi ( pretvoriti Sylara u Nathana? Jedan od seemingly najinteligentnijih likova da smisli nesto za sto se iz aviona moglo vidjeti da ce se pretvoriti u katastrofu? ), storyline sa njenom sestrom za kojeg se, po okoncanju, moze reci samo wtf, cemu ovo sluzi? itd itd. Uh, opet kazem, da mi serija nije bila u pocetku toliko prirasla srcu, mozda mi ne bi toliko zasmetalo sve ono sto se poslije desilo, ali ovako...
A X-Files je ekstra kad god se gledao, ipak je to serija u kojoj dominiraju dobre epizode, a odredjena naivnost i sposobnost prihvatanja nekih nategnutih stvari je nuzna za pricu koja se rasirila na 9 sezona. Legenda je legenda
Mada su devedesete stvarno bile zlatne sto se tice serija, najpoznatije i najjace serije su nastale tad ( Sopranosi, West Wing, Six Feet Under, Deep Space Nine, Friends, Seinfeld, X-Files, Spin City, South Park, Ally McBeal, Buffy, Everybody Loves Raymond, Stargate, Futurama ).
Pa ne, smijesno je, Chandra Suresh proveo zivot tragajuci za meta-ljudima, a onda najednom ispade da je do grla bio u eksperimentima s njima, likovi su inkonzistentni i to apsolutno tvrdim, pogledaj oscilacije u stavovima, sa Sylarom nisu znali naprosto sta da rade, a nisu ga mogli otpisati jer je bio popularan lik, pa ga ucini dobrim, pa ga ucini losim, pa ga opet ucini dobrim, pa losim, pa dobrim, Hero sad kategoricki tvrdi jedno, pa onda se naglo predomisli i radi nesto sasvim drugo, Peter dok je bio apsolutno najjaci lik ( po sposobnostima ) bio mrtvi optimista, najednom ga zivot malo prodrmao i on potone u nesto sto vise lici na durenje zbog toga sto nije najmocniji, nego na character development. Pa onda crnkinja koja moze imitirati sve sto vidi, Maya i Alejandro, i drugi kojima je posveceno toliko vremena, a na kraju su bili apsolutno beskorisni, tata Petrelli koji je mogao biti izvanredan i snazan negativac, a koji je proveo sezonu sjedeci i cekajuci da ga umlate, Angela koja se predstavljala kao najbolji izum poslije tosta, i koja opet ispade da pojma nema sta zapravo radi ( pretvoriti Sylara u Nathana? Jedan od seemingly najinteligentnijih likova da smisli nesto za sto se iz aviona moglo vidjeti da ce se pretvoriti u katastrofu? ), storyline sa njenom sestrom za kojeg se, po okoncanju, moze reci samo wtf, cemu ovo sluzi? itd itd. Uh, opet kazem, da mi serija nije bila u pocetku toliko prirasla srcu, mozda mi ne bi toliko zasmetalo sve ono sto se poslije desilo, ali ovako...
A X-Files je ekstra kad god se gledao, ipak je to serija u kojoj dominiraju dobre epizode, a odredjena naivnost i sposobnost prihvatanja nekih nategnutih stvari je nuzna za pricu koja se rasirila na 9 sezona. Legenda je legenda
- BHCluster
- zecko_kupuz
#223 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ne znam da li je ranije neko spomenuo, ali pošto se govori i o SF filmovima, moram spomenuti da je Blade Runner definitivno film za preporučiti.
Epic. 
A i Sphere Barryja Levinsona nije toliko loš. Ima taj fin SF touch i napet je, iako nije baš detaljno razrađen.
A i Sphere Barryja Levinsona nije toliko loš. Ima taj fin SF touch i napet je, iako nije baš detaljno razrađen.
- tranquil
#224 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
E, je li ko gledao "Početak" ("Inception"), kada počinje da igra u Cinema City-u (ili je možda već počeo)?
Bez neke ogromne pompe kakva je pratila npr. "Avatar", pojavio se film za kojeg poslije prvih par dana puštanja kažu da je prelijepo ostvarenje.
Bez neke ogromne pompe kakva je pratila npr. "Avatar", pojavio se film za kojeg poslije prvih par dana puštanja kažu da je prelijepo ostvarenje.
-
maya83
#225 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Neki dan sam gledala film koji se može svrstati u SF.. Nije loše, u biti klasični američki film sa već viđenim tokom i završetkom ali poslužio je da skratim vrijeme:
The invasion
The invasion