NIN wrote:U sustini, ono, na temu, bojim se samo toga kako ce moja djeca bez mene. Sjecam se, slijecem u Bec i vjetrovi nekakvi, tri puta je kapetan pokusavao sletjeti. Gledam kroz onaj prozorcic, idemo skoro pa okomito na pistu - nesto nevjerovatno (kada je napokon sletio svi pljescu). Eh, tada sam po prvi puta osjetio strah jer sam postao svjestan da cu umrijeti, a ni blizu onih dogadjaja i strahova tokom rata, ni blizu. Ali, taj strah nije bio strah za svoju guzicu, kao sto se, brat bratu, vidi po velikoj vecini komentara na ovoj temi, nego prva misao sto mi je pala na pamet je bila, a sta ce moje dijete bez mene!
Dakle, strah me je sta ce biti sa mojima, a ne sa mnom jer sam uvjeren da je sa smrcu zapravo kraj mene, a toga se ni najmanje ne bojim!
e super, postavim ti pitanje, ti odgovoris, ja procitam i onda mozes obrisati postove, da ne idemo dalje u neku raspravu koja ce temu odvesti daleko. nisam ja od onih sto ce te na sve moguce fore pokusati natjerati da ti kao promjenis misljenje i da shvatis da sam ja kao nesto tu u pravu, vec samo onako, zanima me razmisljanje, naravno, ako ti zelis da odgovoris.
hajmo holivudski scenario (nadam se da ti ne smeta sto si ti glavna uloga, ako smeta, slobodno zamisli da je neka x osoba u pitanju): stoji zena ispred tebe, trudna, ceka petorke, nailazi idiot, nadrogiran, vadi pistolj da ubije tu zenu iz xyz razloga. ti se bacas ispred nje, da zastitis 6 nevinih osoba, idiot povlaci obarac, metak prolazi kroz tvoj vrat i pogadja zenu. 20 sekundi kasnije, idiot dobija srcani udar i vas osmero ste mrtvi. samo tako vas sve pokopamo, tvoji placu za tobom, muz za onom zenom i djecom, za onim idiotom niko i za 50-100 godina kao da se nista nije ni desilo? ko da niste ni postojali, onaj sto je ubio sedmero dusha "stagnira ni u cemu" k'o i ti koji si pokusao da spasis te dushe?
nemoj sad suplje, zanima me iskren odgovor. onako, iz srca sto bi se reklo. Pozdrav!