RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Vragolan

#201 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

11sumirp wrote:
Vragolan wrote:
11sumirp wrote:Hajmo sad,onako forumaški :D :D :D
Jes autorska,al kad se zele potpise,mislis mi naivni,ne znamo da im je on radio pjesmicu :evil: :lol: :skoljka:
ma niiiiiiiiiiiije, nema zele nista s njima, on je tip koji ne mjesa prijateljstvo i posao, on ne daje pardona nikome, tako i ne pise pjesem za LL
tebi je samo krivo sto momci dobro sviraju i ne svidja ti se njihova muzika

ma sve mi oko LL i zeleta smrdi, nece me iznenaditi ako i pobjede

Nemoj ti men sad izvrtat,kako neko rece ko pravi forumas :evil: :D
Jesu zgodni su,bas su onako plaho fajn,po mom ukusu :D
bend koji odlazi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pardon, mislio sam napisati da su LL bend koji dolazi
Last edited by Vragolan on 01/12/2009 13:44, edited 1 time in total.
portal01

#202 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by portal01 »

DaysleepeR wrote: prijatelju pjesma ne liči nego je prepisana u notu :) ni slično ovim primjerima koje si dao :D

inače, pjesma Missing nije od srbijanske grupe Nightshift već je u pitanju obrada pjesme Missing od benda Everything But The Girl, što će reći da si totalni laik i ne treba više da se javljaš na ovu temu :D

Pa eto idi tuzi ga ... krali su i drugi pa nisu postali zele l.

A sto se tice pjesme missing i nightshifta na tom albumu su im sve obrade pa i ta pjesma .. nisam rekao da je njihova nego da lici na njihovu izvedbu narocito zbog bubnja... sto sa originalnom nema veze

Mozda i jesam laik... mene uopste ne zanima ko od koga i da li krade nego jel pjesma dobra ili nije
MUNAFIK

#203 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

:-)

Momci su super, vidi se da iza njih stoji rad i trud, a ja cu uvjek podrzati rad i trud a pogotovo kada to na kraju daje neki ljep proizvod... lazem se da je vokal losija strana benda i to se primjeti u svakom nastupu ali jednostavno oni jesu dobri i zato prolaze dalje... sad sto neki zli jezici nece nikada to priznati to je druga stvar... i da ova njihova autorska je najbolja do sada u takmicenju, i izgleda da ce oni u autorskim stvarima pomesti druge :-)
andolC

#204 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

Jes autorska,al kad se zele potpise,mislis mi naivni,ne znamo da im je on radio pjesmicu :evil: :lol: :skoljka:
dobro, ja ne znam ko je pjesmu napisao, al znam da je dobra, i da im je sansa da pobjede jako velika ako budu imali jos samo jednu ovakvu autorsku pjesmu u daljnjem natjecanju.
a stela... moguce, pa sve je stela danas. posao, eurovizija, prijem u EU, fax... sta sad ocekujete da na komercijalnoj televiziji nema stele. pa ona je stela po defaultu.
ja sam vec rekao da je moj favorit santos brothers.
obzirom na danasnje uvjete komercijalizacije i sl., njihove godine su jedina sansa da pobijede, jer to je "atrakcija" "senzacija" sto danas prolazi na ovakvim "takmicenjima", a nastranu to sto oni dobro zvuce, a samo su trojica, i samo su po 12, 14, 16g. jbt. pa daj ovim ostalim, da sviraju hendrixa, srv-a, ostavi im samo gitaru, bas i bubanj pa ces vidit na sta to lici.
i u ostalom, po mojim gabaritima, koji ce im klinac pobjeda, nek samo prze dobar rock, i ne jebu "danasnje uvjete poslovanja"
sad sta oni konkretno zele, neznam. ona njihova stvar, i nije po meni tako losa kao sto rekose u ziri-u. tekst je bolji nego muzika, al sve u svemu ok, jos pogotovo ako su je oni radili (muziku).
11sumirp

#205 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

andolC wrote:
dobro, ja ne znam ko je pjesmu napisao, al znam da je dobra, i da im je sansa da pobjede jako velika ako budu imali jos samo jednu ovakvu autorsku pjesmu u daljnjem natjecanju.
a stela... moguce, pa sve je stela danas. posao, eurovizija, prijem u EU, fax... sta sad ocekujete da na komercijalnoj televiziji nema stele. pa ona je stela po defaultu.
ja sam vec rekao da je moj favorit santos brothers.
obzirom na danasnje uvjete komercijalizacije i sl., njihove godine su jedina sansa da pobijede, jer to je "atrakcija" "senzacija" sto danas prolazi na ovakvim "takmicenjima", a nastranu to sto oni dobro zvuce, a samo su trojica, i samo su po 12, 14, 16g. jbt. pa daj ovim ostalim, da sviraju hendrixa, srv-a, ostavi im samo gitaru, bas i bubanj pa ces vidit na sta to lici.
i u ostalom, po mojim gabaritima, koji ce im klinac pobjeda, nek samo prze dobar rock, i ne jebu "danasnje uvjete poslovanja"
sad sta oni konkretno zele, neznam. ona njihova stvar, i nije po meni tako losa kao sto rekose u ziri-u. tekst je bolji nego muzika, al sve u svemu ok, jos pogotovo ako su je oni radili (muziku).
Onako forumaski oridjidji,djaba im i tacka ba.LL :D
Kocka je bacena, i sad sto ih vise hvalis sve ce ih visae pljuvat :D :)
caes

#206 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by caes »

LL je nista novo, vec vidjeno, sminkeraj, fenseraj, prosjecna svirka, ne znam sta je tu toliko vau.

Na stranu sve to .. al kako je pjevac los. Strasno. Taj ne zna utrefiti ton sve kad bi mu svijetlio pred ocima i govorio 'ja sam prava intonacija, otpjevaj me'.
DaysleepeR

#207 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

portal01 wrote:
DaysleepeR wrote: prijatelju pjesma ne liči nego je prepisana u notu :) ni slično ovim primjerima koje si dao :D

inače, pjesma Missing nije od srbijanske grupe Nightshift već je u pitanju obrada pjesme Missing od benda Everything But The Girl, što će reći da si totalni laik i ne treba više da se javljaš na ovu temu :D

A sto se tice pjesme missing i nightshifta na tom albumu su im sve obrade pa i ta pjesma .. nisam rekao da je njihova nego da lici na njihovu izvedbu narocito zbog bubnja... sto sa originalnom nema veze

Mozda i jesam laik... mene uopste ne zanima ko od koga i da li krade nego jel pjesma dobra ili nije

sta je to postao Zele L.? :lol: vidiš dijete, veliki muzičari sviraju i idu na turneje, ili sarađuju sa drugim velikim muzičarima a Zele je spao na to da ocjenjuje kako sviraju djeca...
što mu i priliči na kraju krajeva...
andolC

#208 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

11sumirp wrote:
ma ne hvalim, zao mi momaka...vec im vidim blistavu karijeru u bih :-D reginu su jednom gadjali paradajzom, moglo bi se i njima slicno dogadjati na koncertima, ako se teorija zavjere na relaciji zele-babo-ll pokaze istinitom. :D
PS. forumski nacin komunikacije :-D

i nije koCka bacena, nego je koSka bacena
baci koskuuu da se igramooooo igramoooo igramooouuuooooo :sad: :-D :wink:
DaysleepeR

#209 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Vragolan wrote:neko napisa da neki bendovi tezgare, i to navode u negativnom koceptu, ne kontam, pa sta ako tezgare moraju nekako zaraditi lovu
ako cemo tako onda tezgare i U2 i madona i metallica, svi tezgare, razlika je jedino u tome sto ovi mali ne mogu napuniti staione i razne dvorane i sto ovi veliki zaradjuju milione a mali hiljadarke,
morate shvatit da je to ljudima hljeb, pa moraju od necega zivjeti, na zalost rokeri danas ne mogu zivjeti samo od svirke pa moraju da idu i na "pravi" posao
mora se zaraditi koja para za album, za putovanje itd itd

tezga se kod nas veze za narodnjake pa se mozda zbog toga stavlja u negativan kontekst, kod engleza se kaze gig pa bila to klubska svirka ili koncert

naravno da je negativan koncept, to se kod nas zove "muzičar od 50 KM". tezga ubija kreativnost, ubija želju za stvaranjem vlastite muzike, ubija duh
naravno tezga podrazumijeva nastupe po manjim klubovima, kafanama, partijima i izvođenje šarolikog repertoara, malo strano, malo domaće, uglavnom sve poznati hitovi...

to nije ono što rade U2, Metallica, Madonna i sl.

koncert je izvođenje vlastitih pjesama sa ciljem promocije istih, to nije kad sviraš npr. svakog četvrtka u Slozi. To je tezga...
11sumirp

#210 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

andolC wrote:
11sumirp wrote:
ma ne hvalim, zao mi momaka...vec im vidim blistavu karijeru u bih :-D reginu su jednom gadjali paradajzom, moglo bi se i njima slicno dogadjati na koncertima, ako se teorija zavjere na relaciji zele-babo-ll pokaze istinitom. :D
PS. forumski nacin komunikacije :-D

i nije koCka bacena, nego je koSka bacena
baci koskuuu da se igramooooo igramoooo igramooouuuooooo :sad: :-D :wink:

ajj tito regina bljaaaaaak,poslje mata harija najljkigaviji,ako LL poredis sa njima,da onda i ja iduce nedelje odem u slogu i da ih i ja gadjam paradajzom.... :mrgreen: :run:
andolC

#211 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

DaysleepeR wrote: ...tezga ubija kreativnost, ubija želju za stvaranjem vlastite muzike, ubija duh...
bravo za dijagnozu!
jos bi samo dodao, od tezge ce te dobiti vene na nogama i bol u doljnjem dijelu ledja :-D
Vragolan

#212 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

DaysleepeR wrote:
Vragolan wrote:neko napisa da neki bendovi tezgare, i to navode u negativnom koceptu, ne kontam, pa sta ako tezgare moraju nekako zaraditi lovu
ako cemo tako onda tezgare i U2 i madona i metallica, svi tezgare, razlika je jedino u tome sto ovi mali ne mogu napuniti staione i razne dvorane i sto ovi veliki zaradjuju milione a mali hiljadarke,
morate shvatit da je to ljudima hljeb, pa moraju od necega zivjeti, na zalost rokeri danas ne mogu zivjeti samo od svirke pa moraju da idu i na "pravi" posao

tezga se kod nas veze za narodnjake pa se mozda zbog toga stavlja u negativan kontekst, kod engleza se kaze gig pa bila to klubska svirka ili koncert

naravno da je negativan koncept, to se kod nas zove "muzičar od 50 KM". tezga ubija kreativnost, ubija želju za stvaranjem vlastite muzike, ubija duh
naravno tezga podrazumijeva nastupe po manjim klubovima, kafanama, partijima i izvođenje šarolikog repertoara, malo strano, malo domaće, uglavnom sve poznati hitovi...

koncert je izvođenje vlastitih pjesama sa ciljem promocije istih, to nije kad sviraš npr. svakog četvrtka u Slozi. To je tezga...
sve sto si napisao stoji, ali od cega da ti ljudi zive, bolje im je tezgariti i uzivati u poslu koji vole nego da 8 sati provedu na poslu koji ne vole pa kada zarade platu da se bace na nekakvo snimanje albuma, mislim da bi trpio kvalitet

mislis da je U2 i metallica nisu tezgarili, da su odma postali "firma" da su odmah stvorili ime
pa metallica je u kluboima na pocetku svoje "karijere" svirala samo black sabath itd itd

i naravno da sada nakon 20g imaju ime, i mogu izvoditi svoje pjesme u malom klubu ili na punom staidionu ako im je cejf

uglavnom ne vidim nista lose u tezgarenju, ako ljudi vole da sviraju i mogu da od toga zive i ako im je to put do uspijeha, sto da ne
DaysleepeR

#213 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Vragolan wrote:
DaysleepeR wrote:

sve sto si napisao stoji, ali od cega da ti ljudi zive, bolje im je tezgariti i uzivati u poslu koji vole nego da 8 sati provedu na poslu koji ne vole pa kada zarade platu da se bace na nekakvo snimanje albuma, mislim da bi trpio kvalitet

mislis da je U2 i metallica nisu tezgarili, da su odma postali "firma" da su odmah stvorili ime
pa metallica je u kluboima na pocetku svoje "karijere" svirala samo black sabath itd itd

i naravno da sada nakon 20g imaju ime, i mogu izvoditi svoje pjesme u malom klubu ili na punom staidionu ako im je cejf

uglavnom ne vidim nista lose u tezgarenju, ako ljudi vole da sviraju i mogu da od toga zive i ako im je to put do uspijeha, sto da ne
OK, trebam da objasnim, ipak sam malo uključen u te muzičke tokove pa imam neke informacije

gro bendova koji su se prijavili na Rat Bendova su tezgaroški bendovi bez ambicija bavljenja diskografskim dijelom posla, već su se prijavili kako bi digli cijenu tezge...

da sad ne imenujem bendove iz BiH koji su to uradili, pogledajte malo ko svira za vikend u Slozi, a isto tako znam da su Sabbatka, Atlantida, te još neki obilazili sarajevske klubove tražeći min 500 EUR za svirku...

stoga... :run:
MUNAFIK

#214 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

DaysleepeR wrote:
portal01 wrote:

sta je to postao Zele L.? :lol: vidiš dijete, veliki muzičari sviraju i idu na turneje, ili sarađuju sa drugim velikim muzičarima a Zele je spao na to da ocjenjuje kako sviraju djeca...
što mu i priliči na kraju krajeva...
Ma ja Zele je jedan obicni propalica koji nisa nije napravio :-) :-) dokle ide ljudska glupost...
Sejo, Zele i Gobac su po tvom spali da ocjenjuju kako sviraju djeca i to bi sada trebao biti pokazatelj njihovog (ne)uspjeha???

Zaista mi se gadi nas mentalitet gdje mi po svakome pljujemo... pa brate mili onda mi ne mozemo naci nikog da sjedne u bilo koji ziri, jer bi uvjek nasli nekome neku vezu neko poznanstvo neku manu neku gresku radi koje bi ga popljuvali i popisali, jadni mi sa nama samima...

Ovo je takmicenje bendova i meni je drago da su RNR bendovi izasli u javnost i da na ovaj nacin imaju reklamu od koje ce imati koristi bez obzira ko pobjedi, al djaba nama sve mi moramo pljuvat...
Vragolan

#215 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

@daysleeper
ne kazem da nisi u pravu, ali i dalje ne vidim nista lose u tome, na kraju price svi oni su zabavljaci, hoce li oni ozbiljnije da se bave muzikom ili ne to je njihova stvar, hoces li im ti platiti 500EUR za svirku to je tvoj problem kao gazde kafane, hoces li im ti producirati alblum to je tvoj problem kao producenta,
ako ce se ozbiljno baviti muzikom onda ce tih 500EUR uloziti u album ja ga kupim i ako mi se svidi kupit cu i drugi ako mi se ne svidi necu kupovati drugi niti ici na njihove svirke
i naravno da se je vecina njih prijavila radi promocije sto je pametan potez, evo svi pobudalismo za santos brothersima, i sada oni dodju gazdi kafane i kazu evo svirat cemo za 2000EUR, naravno gazda ce im platiti jer ce kafana biti puna, ljudi zarade pare izdaju album koji se odlicno proda, zarade za drugi koji se moze odlicno prodati, to zavisi od prvog albuma, ili moze totalno podbaciti, a mozda tek treci albmu bude totalni hit,

sad ti govoris da ti bendovi ne mogu uspjeti jer tezgare, nece uspjeti ako im za koju godinu dosadi muzika, oni kojima je muzika u venama ti ce opstati i bit ce nesta od njih, hocu da kazem oni moraju da tezgare ako hoce da uspiju u onome sto vole da rade

i da, ne moras biti ukljucen u muzicke tokove da bi prepoznao kvalitet ja npr imam svoj ukus i svoje uho, oni su mi najbolji kriticari
DaysleepeR

#216 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

MUNAFIK wrote: Ma ja Zele je jedan obicni propalica koji nisa nije napravio :-) :-) dokle ide ljudska glupost...
Sejo, Zele i Gobac su po tvom spali da ocjenjuju kako sviraju djeca i to bi sada trebao biti pokazatelj njihovog (ne)uspjeha???

Zaista mi se gadi nas mentalitet gdje mi po svakome pljujemo... pa brate mili onda mi ne mozemo naci nikog da sjedne u bilo koji ziri, jer bi uvjek nasli nekome neku vezu neko poznanstvo neku manu neku gresku radi koje bi ga popljuvali i popisali, jadni mi sa nama samima...

Ovo je takmicenje bendova i meni je drago da su RNR bendovi izasli u javnost i da na ovaj nacin imaju reklamu od koje ce imati koristi bez obzira ko pobjedi, al djaba nama sve mi moramo pljuvat...
nisam ja rekao da je Zele propalica, ali Zele objektivno ni u BiH ni u Hr, ni u Srbiji a kamoli dalje nije nikakav faktor...

eto ti mi samo reci gdje su to svirale Jagode u zadnjih par godina, navedi barem jedan značajan muzički događaj, ili solistički koncert, a da nije motorijada...

ja ne pljujem po svakom, ali itekako pljujem po ljudima koji su davno istrošili svoj talent, inspiraciju, ,koji snimaju nove albume i na njima rade prastare hitove u novom aranžmanu pa ih tale kao nešto novo, i koji uzimaju sebi za pravo da glume autoritete mladim snagama koji sad već u startu imau više talenta od njih samih...

Zeletova priča je i dan danas kako je on nekad davno snimao u Londonu, pa nije jedini, snimali su i Dugme i Atomci i ini...

lijepo bi bilo kad bi ti ponudio neke argumente a ne nečije mišljenje karakterizirao ljudskom glupošću, to nije pristojno, bolje reci da nemaš argumenata...
DaysleepeR

#217 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Vragolan wrote:@daysleeper
ne kazem da nisi u pravu, ali i dalje ne vidim nista lose u tome, na kraju price svi oni su zabavljaci, hoce li oni ozbiljnije da se bave muzikom ili ne to je njihova stvar, hoces li im ti platiti 500EUR za svirku to je tvoj problem kao gazde kafane, hoces li im ti producirati alblum to je tvoj problem kao producenta,
ako ce se ozbiljno baviti muzikom onda ce tih 500EUR uloziti u album ja ga kupim i ako mi se svidi kupit cu i drugi ako mi se ne svidi necu kupovati drugi niti ici na njihove svirke
i naravno da se je vecina njih prijavila radi promocije sto je pametan potez, evo svi pobudalismo za santos brothersima, i sada oni dodju gazdi kafane i kazu evo svirat cemo za 2000EUR, naravno gazda ce im platiti jer ce kafana biti puna, ljudi zarade pare izdaju album koji se odlicno proda, zarade za drugi koji se moze odlicno prodati, to zavisi od prvog albuma, ili moze totalno podbaciti, a mozda tek treci albmu bude totalni hit,

sad ti govoris da ti bendovi ne mogu uspjeti jer tezgare, nece uspjeti ako im za koju godinu dosadi muzika, oni kojima je muzika u venama ti ce opstati i bit ce nesta od njih, hocu da kazem oni moraju da tezgare ako hoce da uspiju u onome sto vole da rade

i da, ne moras biti ukljucen u muzicke tokove da bi prepoznao kvalitet ja npr imam svoj ukus i svoje uho, oni su mi najbolji kriticari
ne kažem ni ja da je tezga loša, samo kažem da tezga ubija želju za radom na vlastitim pjesmama što je teži put a život od tezge je prečica, i vrlo lako se gubi ambicija

dakle uvjeren sam da će gro ovih bendova nakon pobjede samo nastaviti sa tezgama samo za više para što im je bio i cilj a singl će snimiti besplatno eto čisto da još malo dignu cijenu...

živi bili pa vidjeli, isto je završio i Amel Ćurić i Kice, i Jelena, i onaj Nešad i ostali...

tezga, tezga i samo tezga...
shalla

#218 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by shalla »

Daysleeper, ti Bogami kao da živiš u, šta ja znam, Italiji ili Australiji a ne u Bosni gdje 80% stanovništva gleda kako da spoji kraj sa krajem...
Naravno da će se svako opredijeliti za "tezgarenje", što jedan Amel Ćurić ili Kice ne bi uzeli moju mjesečnu plaću za samo jedan nastup kad već mogu? Yebeš ba neki muzički integritet i izričaj u današnjem vaktu.
Šta imaju bendovi koji su kao (po tvojoj formulaciji) ambiciozni i koji furaju svoju furku od tapšanja po ramenima i od toga što će neko kao cijeniti njihov stvaralački rad ako se to neće valorizirati nekom (bilo kakvom) zaradom? Mislim da se razumijemo, ni ja ne volim što je takva situacija ali svjestan si dobro da je današnji život puka egzistencija, krediti, limiti, pizde materine... Kad ti dođe rata kredita na naplatu ili kad ti djetetu trebaju stvari za školu niko te neće pitati "Bogati jesil danas kakvu dobru pjesmu napravio" već "Bogati jesil danas koji dinar zaradio"...
Jbg, lako je biti muzičar u evropi ili svijetu gdje jedan (lupam) Jamiroquai pravi pjesme onako za svoj merak i gdje se to svidi velikom broju ljudi pa odu kupe njegov cd a njemu kapa lova od svakog tog prodanog cd-a (lupam za Jamiroquaija, možda to kod njega uopšte nije tako ali mi on nešto pade na pamet) a kod nas recimo Scripta napravi dobar album sa dobrim pjesmama, aranžmanima i sl. i šta ima od toga ako se to meni sviđa a ne sviđa se recimo nekoj "široj narodnoj masi"? Samim tim nema "tezgi" jer nisu traženi i šta, oni će se kao zadovoljiti time što ću ja i još 657 ljudi skinuti njihov album sa neta (dakle neću kupiti cd niti će oni dobiti feninga)?
Jbg, možda zvuči surovo ali vjeruj mi da je to realnost. Jbg, na balkanu imaš 5-6 muzičara koji će napuniti svaku dvoranu bez obzira kakve pjesme snime i oni mogu priuštiti sebi pravo na jedinstveni muzički izričaj (recimo Merlin je na Bureku onako malo eksperimentisao sa nekim orijentalnim prizvucima al džaba, opet puno Koševo)...
DaysleepeR

#219 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

drug svjestan sam ja toga, međutim, puna je BiH bendova koji ne tezgare nego samo prave svoje stvari i sviraju po regionu - nažalost, jer ovdje ne mogu od tezgaroša
Arven

#220 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Arven »

DaysleepeR wrote:
OK, trebam da objasnim, ipak sam malo uključen u te muzičke tokove pa imam neke informacije

gro bendova koji su se prijavili na Rat Bendova su tezgaroški bendovi bez ambicija bavljenja diskografskim dijelom posla, već su se prijavili kako bi digli cijenu tezge...

da sad ne imenujem bendove iz BiH koji su to uradili, pogledajte malo ko svira za vikend u Slozi, a isto tako znam da su Sabbatka, Atlantida, te još neki obilazili sarajevske klubove tražeći min 500 EUR za svirku...

stoga... :run:
Zao mi je sto imas takvo misljenje! Ja sam menadzer Sabbatke, prema tome znam sa kime je Sabbatka u kontaktu a sa kime ne, jer sve ide preko mene! :)
Prvo i pre svega, Sabbatka nije posetila ni jedan klub u Sarajevu, osim cevabdzinice :) , jer odmah nakon Sloge idemo kuci. Momci u ponedeljak ili rade ili idu u skolu. A u Slogu krecemo u nedelju ujutro...dakle ni subotom nismo tamo. SIRIS DEZINFORMACIJE!
U Sarajevu nam nije ponudjena svirka, niti smo je sami za sada trazili! U pregovorima smo sa Bihacem i Mostarom, ali jos ne i sa Sarajevom. Ne zato sto necemo, nego zato sto jos uvek traje rat bendova, a i imamo bukirane svirke po Vojvodini. Naravno pocetkom 2010. gledacemo da dodjemo i gostujemo u Sarajevu, jer imamo mnogo novih divnih poznanstava i zaista uzivamo u Vasem gradu. Zar nije smisao svirke koncert?!
Da je Sabbatka tezga bend grdno se varas....Sabbatka je koncertni bend. U rodnom gradu sviramo najvise 3 puta godisnje, ne zato sto nemamo gde, vec zato sto necemo da tezgarimo!
Jos jedna informacija za tebe: Sabbatka sledece godine priprema svoj autorski album, a sa autorskim pesmama je pobedila i na festivalu CMOK. A autorski bend nikako nije tezga bend!
Samo toliko, nisam mislila nikoga da uvredim, samo ne zelim da se sire netacne informacije!
Hvala!
SSemir

#221 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by SSemir »

et, i od ovog odustajem..razocaran, naravno.. :x
nominirani, sabbatka i scripta..a realno, 2 najbolja benda..
one price o namjestanju, sad jos vise imaju smisla..
enisss

#222 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by enisss »

ma kod nas nista sto je dobro ne moze da traje..to je tako uvijek....
Dori

#223 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Dori »

Meni licno je ovo jedna od najboljih instrumentala koje sam ikada cula....

MUNAFIK

#224 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MUNAFIK »

SSemir wrote:et, i od ovog odustajem..razocaran, naravno.. :x
nominirani, sabbatka i scripta..a realno, 2 najbolja benda..
one price o namjestanju, sad jos vise imaju smisla..
ne treba biti tako pesimistican... Kao prvo svira se dobra muzika, a drugo i najvaznije (za bendove) oni imaju reklamu i APSOLUTNO nije vazno ko ce pobjediti jer vrlo je moguce da npr. pobjednik na kraju ima najmanje koristi od POBJEDE (sto je bio slucaj u dosadasnjim muzickim takmicenjima) jer ako si dobar raja ce te cuti i kada kod cuju da sviras doci ce, a naravno bit ce i poziva na razne svirke itd...

Dakle meni je dobro (i pored onih debila voditelja, i sad ove modne guru-ke il sta vec) sve dok se svira dobra muzika...

Kao sto su prosli put Last L bili losi tako je i sabatka ovaj put bila losija od ostalih to je realno tako, a vala nije mi nesto posebno bila ni skriptina autorska pjesma, kako su opasni krajisnici :-) nesmijes ih nimalo kritikovati odmah grizu...
Al eto svi su prosli...
softly

#225 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by softly »

Ma sve ovo skupa je dosta dobro.

Prvo je dobra ideja - ovaj sou ce imati znacajan uticaj na povratak otrgnutih mladih dusha PRAVOJ MUZICI i SVJETSKOM drustvu.
Pa jebote ovdje je rock bio potpuno maknut.

E sad oko konacnog ishoda mislim da ispravno rezonuju oni koji kazu da je nebitno ko ce konacno pobjediti, svima njima je ovo dobro reklama i tako to treba shvatiti.
Ja licno bih ovo odmah zavrsio i proglasio sve ove preostale pobjednicima, ali po razlicitim kategorijama.

A posebno bih izvan kategorije stavio ove genijalce Santoshe. Svi se samo iscudzavaju njihovim godinama a niko da primjeti da njih nema vise nego trojica!
Ja mislim da se dugo nece desiti ovoliki koeficijent rokerskog umjeca po glavi i po godini starosti.

Svi ostali su vec izrasli bendovi a Skripta je, uz to i bitno drugacija od ostalih i oni spadaju takodje u posebnu kategoriju.
Primjecuje se i mala subjektivnost kad su u pitanju Last Location, ali dobri su i oni, mislim da ime je domaci teren samo hendikep u tom smislu.

A moram malo i o ziriju, konkretnije Zeletu.
Za mene je Zele otkrice takodje. On je stvarno, osim sto je vrstan muzicar i jedan zayeban strucnjak i pametnica opcenito.
Hocu reci ovo - ima mozda i boljih umjetnika u svom poslu, ali brate kad pocnu pricati moras im reci - haj ti pjevaj i suti.
Takav je recimo slucaj sa Kemalom Montenom, sa Ibricom Jusicem, sa Tifom itd.

Ja sam prvi put bio iznenadjen sa govornim sposobnostima jednog umjetnika na slucaju Vlatka Stefanovskog. I tad sam shvatio koliko je bitno za jednog umjetnika da ima i ovu sposobnost jer samo tako ce svoje znanje moci prenijeti na nekoga.
I evo da zavrsim, mislim da bi se Zele mogao komotno prestati baviti muzikom (mislim - zivim sviranjem) i posvetiti iskljucivo edukaciji.
Rodio se za profesora.
Post Reply