Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Max Bunker

#201 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Max Bunker »

Evo jedno pitanje, nadam se da je dobra tema.
Vec nekoliko dana ( malo vise i od sedmice ) u naselju u kojem zivim, seta i lunja jedan pit bull.
Ima oko vrata koznu povezicu, znacio nekome je ili pobjegao ili ga je neko ostavio i sam pas djeluje ovako dosta izgubljeno.
Neki dan ( u srijedu ) ja sam mu kupio neku konzervu i dao da jede ( iz straha da ne ogladni, ne postane nervozan pa da napadne neko djete ili prolaznika ). Juce ga nisam vidio ali maloprije se vracam sa fakulteta i opet ga vidjeh i opet jadan nesta njusi pa pogleda u tebe kada prolazis.
Sada, kao prvo, ne znam jel neciji pa ga taj neko tako slobodno i bezbrizno pusti da se sam pas seta i "igra" dok se tu igraju djeca ( mada kada vidim kako je pas izgubljen cisto sumnjam ). Drugo, ne znam kome da se obratim i da vidim sta da se radi sa tim psom a mozda ga je neko i izgubio.
U pitanju je pit bull, smedji, zenka ( cini mi se da je imala ili ima i mlade jer su joj bradavice bas naglasene ) i ima oko vrata koznu povezicu.
Last edited by Max Bunker on 16/04/2010 18:14, edited 1 time in total.
minjonja

#202 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

@Max Bunker

prvo izbrisi lokaciju psa jer ne treba svako znati gdje je.

vidi ima li kakav privjesak na kojem pise nesto, ime psa, adresa, telefon, sta god. pitaj druge ljude sto pse izvode znaju li ciji je, jel ima vlasnika, pitaj u granapima i one nene sto vjecno na klupama sjede. ima dosta ljudi sto tako pse same puste na ulicu. za mene neshvatljivo, ali eto. pretrazi novine i oglase po internetu je li neko dao oglas da je izgubio takvog psa. ako mozes uslikaj psa i stavi sliku ovdje, mozda ga neko prepozna i kaze da pas ima vlasnika (sto se zaista nadam, previse ih je na ulici napustenih).
kurty

#203 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kurty »

p.s.

ovo sam morao podjeliti sa vama...

Image
djevojka_sa

#204 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by djevojka_sa »

Predivan mjesanac crno-bijelog ovcara, jos je ljepsi uzivo, muzijak, star oko 1 i po godinu, izuzetno umiljat i drustven, pravo pametan i ponizan pas. POTREBAN stalni/privremeni UDOMITELJ!!
Pas se nalazi u Sarajevu.
Kontakt broj 061/ 072-599 Maja

Image

Image

Image
djevojka_sa

#205 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by djevojka_sa »

Mini je zenkica stara 3,5 mjeseca. Nadjena je na ulici i ima neku traumu tako da je veoma oprezna prema ljudima. Inace je mirna, tiha, jako zahvalna i sposobna je da se u roku od jednog dana uvuce pod kozu (govorim iz licnog iskustva), cak je pridobila i ljubav moga psa, koja je nenormalno ljubomorna na bilo koga ko se meni priblizi, bilo da se radi o ljudima ili zivotinjama. Kada nema nikoga da se igra sa njom uzme igracke i igra se sama. Sa mnom vec hoda bez lanca iako jos uvijek nema predstavu da su auta opasna i zbog toga je stavim na lanac u blizini ceste. Jako je inteligentna. Poslusna je. Idealna je za stana. Vec zna gdje obavljati nuzdu a maksimalno ce biti pas do 10kg, ako uopste dosegne i tu kilazu, dakle nece puno rasti. Bila je u pansionu mjesec dana, pa se malko razboljela.
Primila je terapiju i sada se uspjesno oporavlja. Inace je veterinarski obradjena. Primila je revakcinu i tableticu protiv parazita. Ima svoju knjizicu/pasos. Onaj ko ovoj maloj ljepotici pruzi stalni dom, dobit ce nevjerovatnu ljubav i paznju i mislim da ce biti ponosni vlasnik male princeze:)))Ja je na moju veliku zalost mogu cuvati do srijede:((( HITNO POTREBAN privremeni/stalni UDOMITELJ! Mini se nalazi u Sarajevu.
Kontakt broj: Valida 061/527-702

Image

Image

Image
djevojka_sa

#206 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by djevojka_sa »

HITNO POTREBAN privremeni/stalni DOM!!
MANJI TERIJER, zenka, stara 1 godinu, nece vise rasti, idealna je za stana, izuzetno je mirna i umiljata, plijeni svojom ljepotom, nije agresivna nimalo. Jako je drustvena i prava maza, voli djecu :)
Psic se nalazi u Sarajevu.

Kontakt: Maja 061 072 599

Image

Image

Image

SUPER NEWS: :)) Veceras nam se javila udomiteljica koja bi rado udomila vog psa!! Udomiteljica se nalazi u Zagrebu. Potreban nam je neko ko putuje do Zagreba da povuce BONU do udomiteljice. Prije puta je moramo i vakcinisati i naravno negdje privremeno smjestiti. HITNO!!
Last edited by djevojka_sa on 18/04/2010 23:42, edited 3 times in total.
djevojka_sa

#207 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by djevojka_sa »

SINOC JE SPASEN PREDIVAN TIBETANSKI TERIJER I SADA HITNO TREBA NOVI DOM!!
Zenkica je i stara 7-8 mjeseci. Izuzetno je umiljata. Hiperaktivna je i drustvena sa ostalim psima. Ko god je uzme nece se pokajati, jer je psic za pozeljeti. Idealna je za stana:) Trenutno je kod ljudi koji su je sinoc spasili, i ne mogu je zadrzati jer vec imaju 3 psa. Terijer se nalazi u Sarajevu.

Kontakt telefon 061/ 072-599-Maja

Image

Image
teAMICA

#208 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by teAMICA »

evo medova medenih....
jes' da su mi ispishali balkon, istraumirali machora, ali ipak sam ih teska srca iz kuce pustila... :-)
Image

Image

Image

Image
A1fa

#209 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A1fa »

Sterilizacija pasa lutalica: U Visokom uskoro izgradnja azila za pse i mačke lutalice i fabrike za proizvodnju hrane za životinje

Ponedjeljak, 19 April 2010 11:57

Akcija sterilizacije pasa lutalica sa područja Općine Visoko bit će održana u nedjelju 25.aprila ove godine – potvrdio je za Radio Q Ahmet Kurspahić direktor JP Veterinarska stanica Visoko. Sterilizciju će obaviti veterinari iz Banja Luke preko Udruženja za zaštitu životinja “ NOA” iz Visokog na čelu sa Dragomirom Mijićem predsjednikom banjalučkog udruženja NOA.

“Nama su se ponudile kolege iz Banja Luke da dodju u Visoko sa svojim volonterima koji rade u Danskoj, Norveškoj i Češkoj. Sa oko desetak timova oni će zaštiti naše životinje, da djeluju preventivno protiv krpelja i ekto i endoparazita i da se izvrši sterilizacija muških i ženskih pasa i mačaka lutalica. Ov je akcija namjenjena i građanima - vlasnicima životinja - da se također jave jednom od timova koji će pregledati njihove životinje – potpuno besplatno” – izjavio je za Radio Q Kurspahić.

Pregledi će biti obavljeni na lokalitetu ambulante u Moštru i Bradvama. Vlasnici koji žele učestvovati u ovoj akciji trebaju se tokom ove sedmice prijaviti u Veterinsrsku stanicu u Visokom. Životinje će biti zaštićene prije svega vakcinacijom protiv bjesnila, saniranje eventualnih bolesti i u konačnici će biti obavljena sterilizacija životinja.

Zanimljivo je da je ovo prva akcija ovog tipa koja se provodi na području BiH. Visoko nije slučajno odabrano s obzirom na Kurspahićeve najave da bi se vrlo skoro mogao početi graditi azil za životinje pse i mačke na našoj lokaciji. I taj bi se projekat trebao realizovati uz podršku Društva za zaštitu životinja iz Banja Luke. To pretpostavlja i otvaranje fabrike za proizvodnju hrane za životinje čemu u prilog ide i činjenica da na našoj općini ima puno neiskorištenog mesnog otpada koji ostaje tokom obrade mesa.

Prema Kurspahićevim riječima potrebno je da Općina Visoko obezbijedi lokaciju i zemljište, a sve ostale investicije pokrivaju partneri iz EU. Taj bi projekat otvorio mogućnost zapošljavanja 15 -20 osoba, a Visoko bi bilo sjedište za ZDK i ostale općine koje bi željele učestvovati u zbrinjavanju životinja lutalica.

:thumbup:
kurty

#210 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kurty »

Psici za udomljavanje...

Dakle, radi se o 4 mala psicima koje sam pronasao u Malesicima... 4 zenkice su u pitanju, stare maximalno 40 dana...
Umiljate su, vole da se igraju, igraju i samo igraju... Radoznale su... Lijepo jedu, nisu probirljive... Nuzde ni jednom do sada nisu izvrsili na betonu. Tri su vakcinisane i imaju pasose svoje... Ctvrta (operisana), nije jos primila vakcinu jer je jos uvijek pod antibioticima... Ona ce uskoro da bude vakcinisana...

Sve ostale informacije koje vas zanimaju pitajte slobodno ili ovdje ili na mobitel 061 788 614....

Image

Image

Image

Image
Amazonka27

#211 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Amazonka27 »

ako neko zeli rottweiler-a na poklon star max. 5 mjeseci nek se javi. Vlasnik je jedan policajac. Rep je kupiran. sve info na pp
w.a.s.p.

#212 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by w.a.s.p. »

Zna li neko da li je ista poduzeto za malog psica koji je povrijedjen i nalazi se u Ilijasu? Povreda je teska (naravno da je neko ko se smatra ljudski bicem ovo uradio :( ) i maleni jedva da ista moze da jede.
duboka_misao

#213 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

Mnogi od vas dobro znaju za Mazu. Uskoro će godina kako je sklonjen sa ulice, a da niko nikad nije poželio uzeti Mazu za prijatelja. A Maza jednostavno obožava ljude. Ovaj nesretni pas ima teško kožno oboljenje demodeks. Nekoliko mjeseci bolest je bila potpuno nestala, Maza je imao predivnu dlaku i bio lijep kao i svaki drugi pas. Nažalost, bolest se vratila i to u najtežem obliku, kao što možete i vidjeti na slikama. Njegovo tijelo puno je rana koje neprestano krvare, mnogo ga boli i svrbi. On treba posebnu njegu, kvalitetniju hranu, vitamine i naravno terapiju. Svi vi možete mu pomoći ako želite, odricanjem od jedne kafe na dan, omogućit ćete da ovaj divni pas dobije terapiju koja mu je potrebna i time život dostojan psa. On je u pansionu je već mjesecima, dugovi za njegov boravak vrtoglavo su porasli. Par ljudi koji brinu o njemu, uz druge pse, sami mu ne mogu osigurati sve što mu treba. Molim vas pomozite Mazi Kontakt Jasna 061-522-046

Prije
Image
Nazalost sada
Image
duboka_misao

#214 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

darprirode wrote:Juce sam slucajno naletila na nju,isprepada,isharana, nenahranjena. Njena prica je sljedeca: Zivjela je kod jedne nane, nana je skontala da joj je obaveza,izbacila je na ulicu i svaki put kad krene da se vrati u kucu ova je gadja kamenjem i udara nogom. Djeca mi pricaju da nije nista jela 4-5 dana, samo lezi u jraku pored kuci,strasno je isprepadana i prilazi s oprezom,sto nije ni cudo kad se uzme u obzir sta je prosla. Takodjer su je neki dan idioti iz ulice ofarbali sprejom,a djeca mi rekose da je i ti idioti maltretiraju.
Molim Vas ako ste u moguncosti da joj pomognemo, da je bar sklonimo na sigurno :(

Image
info na pp ili 061-740-737
nerina_lola

#215 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by nerina_lola »

nerina_lola wrote:Hitno potreban udomitelj divne male curice. Ona je stara 3,5 mjeseca, vakcinisana i ociscena od parazita. Naucila je da vrsi nuzdu na novine!! Molim sve one koji joj mogu pomoci da se jave na tel. 061 595 946!!!
Image
Image

Udomljena!! :D
PticaTrkachica

#216 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by PticaTrkachica »

Kad su me našli, bila sam iznemogla i tužna, ali nakon nekoliko dana na jednom balkonu, mašem repićem, grickam pertle i ponosno pokazujem svoja četiri zuba :) Treba mi udomitelj! Nisam izbirljiva, malo hrane i malo više ljubavi, meni dosta!
Image
Očišćena od parazita, nalazi se u Zenici, zovite na 061/816-399. Hvala!
Dogman

#217 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Dogman »

Molim vas, moze li netko udomiti ovu divnu zenku koja je stara do 6 mjeseci. Obozava ljude, voli da se mazi i igra. Platit cu vakcinaciju i sto god jos bude trebalo.

Image
PticaTrkachica

#218 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by PticaTrkachica »

Udomite ovu curicu!

Image

061/816-399
laaajla

#219 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by laaajla »

Poklanjaju se 4 mala kucica mijesanca srednjeg rasta. Stari su tek 10-ak dana i nisu jos progledali. Medjutim zbog nepostojanja uslova za njegu i brigu treba ih udomiti sto prije. muzijaka i jedna zenkica. Ako budu na mamu, bice prelijepi....
laaajla

#220 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by laaajla »

Image

Uploaded with ImageShack.us
laaajla

#221 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by laaajla »

Eto tu je i slika, a sve ostale informacije na broj
061 555 125
tinchy

#222 Re: Povrijeđen pas - Tuzla

Post by tinchy »

Molim te postavi njene slike i napisi sta je bilo s njom u ovoj grupi http://www.facebook.com/group.php?gid=4 ... 534&ref=ts. Sigurno ce ti se neko tako javiti.
jedna

#223 Re: Povrijeđen pas - Tuzla

Post by jedna »

Hvala. Imam mali problem sa postavljanjem slika ovdje. Ali, makar jedna je izašla. najveći problem za mene predstavlja to što sam i Tz
jedna

#224 Re: Povrijeđen pas - Tuzla

Post by jedna »

jedna wrote:Image

Image

Image
Image

Ovako,

Ovaj pas nije baš "moj" sa majkom se već neko vrijeme pomija po mahali. juče je podletio pod auto i mi smo ga ostavili kod sebe da ga veterinar pregleda. dao mu je injekcije za upalu i bolove (njoj, kujica je) ali ništa nije znao dok ga ne pregleda u stanici. jutros je brat bio gore i rekli su da je najgora moguća povreda, da treba neki klin staviti da se kosti povežu i to košta 200 KM i samo se u sarajevu radi.

ako postoji bilo kakva mogućnost da mi neko od vas pomogne, molim vas da mi se javi

P.S. Ove su slike dok je bio zdrav.
wendy

#225 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by wendy »

HITNO! jedno malo, mjesec dana staro, stene na poklon. Danas sam ga nasla ispod auta isprepadanog i gladnog, a stvarno ga ne mogu zadrzati :( Ako neko moze da ga primi, zovite na 063/520-280
Post Reply