Carrington-Cutileiro plan

Locked
osa

#201 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

quote="osa"]
BHCluster wrote:
osa wrote:
to su učinili pojedinci, ne armija, a jesu se naradili.
Nkome je poput tebe sakraz lijek, ali ko ti je kriv "zdruzeni zlocinacki poduhvat" je dokazan a ti se mozes pusiti i po sa-x spamovati dokle ti volja.
a ovo bi vjerojatno nazvao "omladinska radna akcija", nikako zločinački pothvat.[/quote]

To su palili civili nije vojska
vojska je dosla i prosla a civili su pljackali[/quote]

nešto kao u hrvatskoj poslije oluje, a papci u hagu kažu" zločinački pothvat".
hadzofield

#202 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

osa wrote:quote="osa"]
BHCluster wrote:
osa wrote:
Nkome je poput tebe sakraz lijek, ali ko ti je kriv "zdruzeni zlocinacki poduhvat" je dokazan a ti se mozes pusiti i po sa-x spamovati dokle ti volja.
a ovo bi vjerojatno nazvao "omladinska radna akcija", nikako zločinački pothvat.

To su palili civili nije vojska
vojska je dosla i prosla a civili su pljackali[/quote]

nešto kao u hrvatskoj poslije oluje, a papci u hagu kažu" zločinački pothvat".[/quote]

ne znam kako je tamo bilo ... al znam za ovo u kaknju kad se islo u pljahu u hrvatska sela
da toga nije bilo pocrkali bi od gladi
BHCluster

#203 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
osa wrote:
a ovo bi vjerojatno nazvao "omladinska radna akcija", nikako zločinački pothvat.
Neznam ja po cemu ti mislis da ja ovo opravdavam ti se ukljucis odjednom a nista nisi procito prije. A znam zasto si takav jer si to isto sigurno i radio pa malo sebi svajest da olaksas. Bilo kako bilo saberi sve koje sta kome uradio pa oduzmi i videces na cemu si. Samo pripazi se SIPA-e ubrzo ce i tebi na vrata zakucati kao jedno autenticno hrvatskom terminatoru.

P.S.
De se malo informisi sta znaci "zdruzeni zlocinacki poduhvat", i na kraju krajeva netrebas nista drugo pisati jer si na drugom topiku vec sebi dao odgovor gdje si napisao nesto ovakoi hrvati ili drugi nije bitno pa kada je tako a to si ti napisao onda vazno je da u zapadnoj hercegovini hrvati imaju a ove ostale po posavini i serdnjoj bosni to nikome nista. :-)
osa

#204 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

quote="osa"]
BHCluster wrote:
osa wrote:
a ovo bi vjerojatno nazvao "omladinska radna akcija", nikako zločinački pothvat.[/quote]

Neznam ja po cemu ti mislis da ja ovo opravdavam ti se ukljucis odjednom a nista nisi procito prije. A znam zasto si takav jer si to isto sigurno i radio pa malo sebi svajest da olaksas. Bilo kako bilo saberi sve koje sta kome uradio pa oduzmi i videces na cemu si. Samo pripazi se SIPA-e ubrzo ce i tebi na vrata zakucati kao jedno autenticno hrvatskom terminatoru.

P.S.
De se malo informisi sta znaci "zdruzeni zlocinacki poduhvat", i na kraju krajeva netrebas nista drugo pisati jer si na drugom topiku vec sebi dao odgovor gdje si napisao nesto ovakoi hrvati ili drugi nije bitno pa kada je tako a to si ti napisao onda vazno je da u zapadnoj hercegovini hrvati imaju a ove ostale po posavini i serdnjoj bosni to nikome nista. :-)[/quote]

nisam ja ovo napisao zato što ne znam da se ovakve stvari u ratu rade, rade se, dapače nekad su i poželjne, lijepo reče hadžo "da nije bilo pljačke pocrkali bi od gladi", to je napisano zbog takvih kao ti koji svaki zločin koji su počinili srbi ili hrvati smatraš dijelom nekog organiziranog pothvata, a sve ono što su počinili bošnjaci izoliranim incidentima, neodgovornih pojedinaca, dapače čak i u stilu "šta su tražili to su dobili".
Bosnolog

#205 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Bosnolog »

osa wrote:
BHCluster wrote:
osa wrote:
Mozda je ovaj zlocin bio tragicni odgovor onih sto su prezivjeli Heliodrom,Gabelu,Dretelj,Stolac,Capljinu,Mostar,Prozor,Ahmice,I ostale zlocinacko velikohrvatske dogovorene planove progona Bosnjaka nakon protjeranih Bh Srba i zelje za rasturanje i podjele BiH i stvaranja etnicki ociscenog ekskluziviteta po uzoru na genocidnog Dabica,zvani Erceg uskrsnuce kao dio pomoci Zlobi Miosevicu od strane Sranje u vrijeme kada je vise od 30% Hrvatske bilo okupirano od strane velikosrba i pobunjenika kako su ih zvali u Hrvatskoj :roll: .

Ovo ti je poput narodne postapalice, kada je ovca ispred koze preskocila potok i onako u skoku jos se rep nekontrolisano podigne a Koza se pocne ismijavati i izrugivati Ovci kako joj je vidjela straznjicu iako je kod Koze rep uvijek podignut a time straznjica non stop na izvolte, pa tako i ovaj zlocin koji je za svaku osudu koji su nacinili pojedinci i grupa za koji su procesuirani jos u vrijeme rata. Za razliku od drugih koji su planirali i sproveli zlocinacki poduhvat po dogovoru sa Zlobom Milosevicem u Karadzorzevu :mrgreen: .Ti isti ovih dana ocekuju presudu u Hagu za svoja zlodjela a jedan od njih gled apsurda je bio ministar vanjskih poslova posljeratne BiH/Jadranko Prlic/ i potpisnik svih lokora u vaskrsnuloj Ercegovniji.

Osa je jedan najobicniji provokator koji koristi zlocinacki projekat genocidne Dabiceve tvorevine da opravda neostvarene zelje zapadno kamenjarske nedodije u kom je segregacija i diskrimainacija nad drugima izvorna ideologija u 21 vijeku.To jest on podrzava ekskluizivitet jednig naroda nad drugim vrijednost i jedini realan nacin zivota u njegovim ocima, kako vidi civilizaciju to jest vrijednost sa kojma se isti ponosi.

Takav je bio i urinokonzumer Dabic koji je u njegovim ocima vjerovatno idol.
Ovakve likove treba samo na ignor a po stavovima mi izgleda da je ubaceni elemenat Dabica po uzoru na one placenike Galijasevica i ono Hrvata koji brani rezultate genocidne SANU ideologije.
osa

#206 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

quote="osa"]
BHCluster wrote:
osa wrote:
Mozda je ovaj zlocin bio tragicni odgovor onih sto su prezivjeli Heliodrom,Gabelu,Dretelj,Stolac,Capljinu,Mostar,Prozor,Ahmice,I ostale zlocinacko velikohrvatske dogovorene planove progona Bosnjaka nakon protjeranih Bh Srba i zelje za rasturanje i podjele BiH i stvaranja etnicki ociscenog ekskluziviteta po uzoru na genocidnog Dabica,zvani Erceg uskrsnuce kao dio pomoci Zlobi Miosevicu od strane Sranje u vrijeme kada je vise od 30% Hrvatske bilo okupirano od strane velikosrba i pobunjenika kako su ih zvali u Hrvatskoj :roll: .

Ovo ti je poput narodne postapalice, kada je ovca ispred koze preskocila potok i onako u skoku jos se rep nekontrolisano podigne a Koza se pocne ismijavati i izrugivati Ovci kako joj je vidjela straznjicu iako je kod Koze rep uvijek podignut a time straznjica non stop na izvolte, pa tako i ovaj zlocin koji je za svaku osudu koji su nacinili pojedinci i grupa za koji su procesuirani jos u vrijeme rata. Za razliku od drugih koji su planirali i sproveli zlocinacki poduhvat po dogovoru sa Zlobom Milosevicem u Karadzorzevu :mrgreen: .Ti isti ovih dana ocekuju presudu u Hagu za svoja zlodjela a jedan od njih gled apsurda je bio ministar vanjskih poslova posljeratne BiH/Jadranko Prlic/ i potpisnik svih lokora u vaskrsnuloj Ercegovniji.

Osa je jedan najobicniji provokator koji koristi zlocinacki projekat genocidne Dabiceve tvorevine da opravda neostvarene zelje zapadno kamenjarske nedodije u kom je segregacija i diskrimainacija nad drugima izvorna ideologija u 21 vijeku.To jest on podrzava ekskluizivitet jednig naroda nad drugim vrijednost i jedini realan nacin zivota u njegovim ocima, kako vidi civilizaciju to jest vrijednost sa kojma se isti ponosi.

Ovakve likove treba samo na ignor a po stavovima mi izgleda da je ubaceni elemenat Dabica po uzoru na one placenike Galijasevica i ono Hrvata koji brani rezultate genocidne SANU ideologije.[/quote]

da li je moguće da se ovo oko kaknja desilo prije navedenih zločina u tvom postu.
Maraschino

#207 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:
7paviljon wrote: Bobovac - kod Kraljeve Sutjeske...
-inace to je i oltar domovine tako da mislim da u studenom bude misa za domovinu, znam da smo mi u srednjoj nekoliko puta isli tamo...
Točno, to je bila molitva za domovinu 25.10.2008, i onda neki ovdje kažu kako Hrvati ne smatraju BiH svojom domovinom,
a oni je smatraju svojom, samo što se nekima ne sviđa onakva kakvu je oni hoće.

sve je otislo off topic,

Varas se @Lincoln. Jedan dio Hrvata u BiH ne vide drugu domovinu do BiH (sva hrvatska mjesta oko Tuzle, Bihaca, Zenice...Posavina), ali jedan nemali dio jos uvijek sanja Hrvatsku kao svoju domovinu (zapadna Hercegovina...) ili zaseban entitet unutar ove domovine (cekajuci promjene na svjetskoj politickoj sceni i onda secesija i pripajanje Hrvatskoj).

on topic,
Stiven Majer
'Ukidanje entitetskog glasanja bi dovelo do raspada BiH'
Nekadašnji specijalista američke tajne službe CIA i profesor Univerziteta za nacionalnu odbranu SAD Stiven Majer izjavio je da bi ukidanje entitetskog glasanja i eventualno ukidanje entiteta u BiH dovelo do trenutne i duboke krize, koja bi gotovo sigurno bila uzrok raspada BiH.
"Naročito RS neće nikada pristati na gubitak entitetskih prava, a tome bi se energičnije suprotstavili i Hrvati. Ukoliko se uskoro provede ustavna reforma u BiH, ovo pitanje će isplivati na površinu, i ono bi moglo ubrzati raspad BiH", rekao je Majer u intervjuu za sutrašnji broj "Glasa Srpske".

Majer je rekao da je jedino trajno rješenje za dugoročnu stabilnost u BiH ukoliko bi tri etničke zajednice, možda putem referenduma, dale do znanja da žele da žive u zajedničkoj državi, ali to se, kako je ocijenio, gotovo sigurno neće dogoditi.
"Previše je velikih problema, a premalo želje i volje da se oni zajednički riješe. Stvarna moć u BiH je u rukama tri etničke zajednice, i to još od potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine. Sve što se dešava danas vodi u pravcu separacije, a ne unifikacije", rekao je Majer.

On je naglasio da činjenica da su Kancelarije visokog predstavnika i "bonska ovlašćenja" još na snazi znači da je međunarodna zajednica doživjela potpuni neuspjeh u pokušaju da BiH načini državom.

Majer je ocijenio da je suverenitet na državnom nivou fikcija i da postoji samo na papiru i u glavama međunarodnih predstavnika.

"Istinski suverenitet je u rukama tri etničke zajednice, jer je u njihovim rukama legitimitet, autoritet i moć, što je osnova svakog suvereniteta", rekao je Majer.

Odgovarajući na pitanjer zbog čega međunarodna zajednica izbjegava da prizna realnost u BiH i pokušava da napravi centralizaovanu državu na štetu Srba i Hrvata, Majer je rekao da je međunarodna zajednica ukopana na jednom mjestu i da se njena politika prema BiH zasniva na inerciji.

On je ocijenio da spoljna moć u BiH nije uopšte u rukama međunarodne zajednice, već u rukama nekoliko država koje su same sebe proglasile "spasiteljima" i koje nastavljaju da podržavaju OHR, jer nisu zadovoljne "napretkom zemlje".

"Međunarodna zajednica je u stvari samo mala grupa država - SAD i nekoliko evropskih zemalja prije svega Velika Britanija, Francuska, Njemačka. One se i dalje nadaju da će BiH postati održiva i stabilna država. Međutim, ne postoji logičan razlog za takve pretpostavke jer BiH ide drugim putem. Neki od zapadnih lidera to znaju, a ne žele da priznaju - teško je, naročito za SAD, priznati da je počinjena greška", rekao je Majer.

On je naveo da su bonska ovlašćenja visokog predstavnika u BiH samo sredstvo pomoću kog političari međunarodne zajednice nastoje da primoraju BiH da se ponaša prema njihovim pravilima.

"`Vladavinu zakona` i `pravdu` međunarodni političari predstavljaju onako kako oni žele. Predstavnici međunarodne zajednice, koji žele da upravljaju BiH, određuju šta je to pravda i vladavina zakona. Koliko god to može zvučati licemjerno, moramo imati na umu da su oni iznad zakona jer ga sami određuju. Ako žele da primijene neki zakon oni će to i uraditi, a ako ne žele, to se neće dogoditi", rekao je Majer.

On je istakao da BiH nije među prioritetima Bijele kuće i da je američka administracija za sada isključila mogućnost imenovanja specijalnog izaslanika za Balkan.
(SRNA)
evo ja sam zazmirio na sve ovo...i kazem, narucen clanak :zjev:
BHCluster

#208 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote: nisam ja ovo napisao zato što ne znam da se ovakve stvari u ratu rade, rade se, dapače nekad su i poželjne, lijepo reče hadžo "da nije bilo pljačke pocrkali bi od gladi", to je napisano zbog takvih kao ti koji svaki zločin koji su počinili srbi ili hrvati smatraš dijelom nekog organiziranog pothvata, a sve ono što su počinili bošnjaci izoliranim incidentima, neodgovornih pojedinaca, dapače čak i u stilu "šta su tražili to su dobili".
Ne nisam ja to reko niti izmislio to je sve dokazano na sudovima, ma znas nepobitne cinjenice i dokazi ma znas ono dokumenti, slike svjedocenja, sve je to dokazano da se takvim poput tebe sto imaju svoju verziju istine stane u kraj. Jedna je istina, a pravne presude stoje iza njih. A ko je tebi kriv sto branis zlocince ja ih nebranim niti sam ih ikada branio nego ih pokazujem ima tema ratni zlocinci u historiji na ovome forumu pa vidi ko je sta i gdje. Ko brani zlocince isti je kao i oni to jeste ti. :-)
osa

#209 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote: nisam ja ovo napisao zato što ne znam da se ovakve stvari u ratu rade, rade se, dapače nekad su i poželjne, lijepo reče hadžo "da nije bilo pljačke pocrkali bi od gladi", to je napisano zbog takvih kao ti koji svaki zločin koji su počinili srbi ili hrvati smatraš dijelom nekog organiziranog pothvata, a sve ono što su počinili bošnjaci izoliranim incidentima, neodgovornih pojedinaca, dapače čak i u stilu "šta su tražili to su dobili".
Ne nisam ja to reko niti izmislio to je sve dokazano na sudovima, ma znas nepobitne cinjenice i dokazi ma znas ono dokumenti, slike svjedocenja, sve je to dokazano da se takvim poput tebe sto imaju svoju verziju istine stane u kraj. Jedna je istina, a pravne presude stoje iza njih. A ko je tebi kriv sto branis zlocince ja ih nebranim niti sam ih ikada branio nego ih pokazujem ima tema ratni zlocinci u historiji na ovome forumu pa vidi ko je sta i gdje. Ko brani zlocince isti je kao i oni to jeste ti. :-)
a trebao bih zastupati "tvoju" ili nečiju drugu verziju istine, ajde nađi ijedan moj post gdje ja branim zločine a ima ih na ovom forumu preko 5 tisuće, dapače ti i takvi kao ti branite i relativizirate zločine, ali isključivo one koje počiniše bošnjaci.
BHCluster

#210 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
a trebao bih zastupati "tvoju" ili nečiju drugu verziju istine, ajde nađi ijedan moj post gdje ja branim zločine a ima ih na ovom forumu preko 5 tisuće, dapače ti i takvi kao ti branite i relativizirate zločine, ali isključivo one koje počiniše bošnjaci.
Ti izgleda neznas citati ili nesto nije uredu stobom nemoj misliti da ti se rugam ali to nije moja istina kao sto sam napisao gore nego pravna istina dokazana na sudovima u Hagu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. tako da ti to nepije vode a sto se tice preko 5000 tvojih postova nisu vrijedne papira na kojeme su napisane nazalost neces ni to skontati.
osa

#211 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

BHCluster wrote:
a trebao bih zastupati "tvoju" ili nečiju drugu verziju istine, ajde nađi ijedan moj post gdje ja branim zločine a ima ih na ovom forumu preko 5 tisuće, dapače ti i takvi kao ti branite i relativizirate zločine, ali isključivo one koje počiniše bošnjaci.[/quote]

Ti izgleda neznas citati ili nesto nije uredu stobom nemoj misliti da ti se rugam ali to nije moja istina kao sto sam napisao gore nego pravna istina dokazana na sudovima u Hagu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. tako da ti to nepije vode a sto se tice preko 5000 tvojih postova nisu vrijedne papira na kojeme su napisane nazalost neces ni to skontati.[/quote]

iz svakog tvog posta izbija mržnja prema bilo kojem srbinu ili hrvatu koji na ovom forumu zastupa bilo što što ne ide pod kapu bošnjačkim željama o uređenju bih, klasični fundamentalizam, rječnik pun izraza tipa, četnici, ustaše i sl., tako da raspravljati sa takvim pitoresknim likovima u zločinu, ljudskim pravima često vodi u slijepu ulicu, šta je dokazano u hagu, da su pojednici iz bilo kog naroda počinili zločine, nek za to odgovaraju, čak i ako su to počinili organizirano, nek odgovaraju, zašto misliš da bi to trebao biti razlog da jedan od tih naroda koji je isto tako činio zločine, (i to ne baš tako naivno, jer ne mogu se čitavi krajevi očistiti od nekog naroda, incidentom , kako ti i tebi slični volite reći)treba imati ekskluzivno pravo da propiše kakva će bih biti, naivno, bih će biti upravo onakva kakvu ti i tebi slični ne želite, bit će to težak trenutak za vas.
Bosnolog

#212 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Bosnolog »

osa wrote:quote="osa"]
BHCluster wrote:
osa wrote:

Ovakve likove treba samo na ignor a po stavovima mi izgleda da je ubaceni elemenat Dabica po uzoru na one placenike Galijasevica i ono Hrvata koji brani rezultate genocidne SANU ideologije.[/quote]

da li je moguće da se ovo oko kaknja desilo prije navedenih zločina u tvom postu.[/quote]

Prozor/Pokusaj trovanja Stjepana Kljujica i puc u HDZ-BiH to jest smjena probosanskopg legalno izabranog predsjednika gosp.Kljujica i dovodenje Mate Bobana naknadno ubistvo Blaza Kraljevic i onih koji su zeljeli Bosnu do drine i suzivot sa Bosnjacima.Potom ,Prozor/Rama kao prvi oruzani izliv Suskovih kokosara i dalji slijed zatvaanja Bosnjaka i progoni nakon sto su pomogli odbraniti Herceg uskrsnutu od genocidne SANU armade kao zahvalnicu istima /noz u leda/u povijesnom momentu ralizacije vjekovnih planova i zelja Cvetkovic- Macek /Zlobo-Sranjo/nagodbi.Sto je sledece Dodik-Covic 2009 :roll: :roll:

Svaki zlocin se mora procesuirati bez obzia na razmjeru a posebno ideolozi istog, ideologija rasturanja BiH je i danas aktuelna samo sto neki to javno iznose a neki cekaju da oni prvi pocnu da bi drugi dovsiili hinjski onako kako su zeljeli 93 iako je dobar dio istih glasa za neovisnu BiH 1992 valjda samo da ne bi ostala u Srboslaviji, to bio prvi cilj a drugi je pokazan 93 :mrgreen:

Valjda trebalo rijesiti vaskoliko Hrvatsko Srpsko razgranicenje u BiH po jaranskom dogovoru u Karadordevu :mrgreen:
osa

#213 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

izbjegnu ti odgovor.
BHCluster

#214 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
Ti izgleda neznas citati ili nesto nije uredu stobom nemoj misliti da ti se rugam ali to nije moja istina kao sto sam napisao gore nego pravna istina dokazana na sudovima u Hagu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. tako da ti to nepije vode a sto se tice preko 5000 tvojih postova nisu vrijedne papira na kojeme su napisane nazalost neces ni to skontati.
iz svakog tvog posta izbija mržnja prema bilo kojem srbinu ili hrvatu koji na ovom forumu zastupa bilo što što ne ide pod kapu bošnjačkim željama o uređenju bih, klasični fundamentalizam, rječnik pun izraza tipa, četnici, ustaše i sl., tako da raspravljati sa takvim pitoresknim likovima u zločinu, ljudskim pravima često vodi u slijepu ulicu, šta je dokazano u hagu, da su pojednici iz bilo kog naroda počinili zločine, nek za to odgovaraju, čak i ako su to počinili organizirano, nek odgovaraju, zašto misliš da bi to trebao biti razlog da jedan od tih naroda koji je isto tako činio zločine, (i to ne baš tako naivno, jer ne mogu se čitavi krajevi očistiti od nekog naroda, incidentom , kako ti i tebi slični volite reći)treba imati ekskluzivno pravo da propiše kakva će bih biti, naivno, bih će biti upravo onakva kakvu ti i tebi slični ne želite, bit će to težak trenutak za vas.
Uvjek u nedostatku argumenata stovatelji lika i djela ratnih zlocinaca poput tebe iskacu iz teme i krecu bajke pisati. Posto neznas u hagu i drugim sudovima su dokazani Genocid, zlocin protiv covjecnosti(sto ukljucuje: klanje, slilovanje, zatavranje u logore, protjerivanje, unistavanje vjerskih i privatnih objekata itd...) i nezaboravimo "zdruzeni zlocinacki poduhvat". A to ja sto koristi nazive cetnici i ustase jeste zato sto kod mene postoji razlika izmedu srbina icetnika, i hrvata i ustase, to kod tebe ocigledno ne postoji toliko o tebi.

Evo ti link pa se i malo informisi cinjenicama prije nego sto krenes se baviti sa necim sto nemas pojma: http://www.icty.org/action/cases/4
osa

#215 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote:
BHCluster wrote:
Uvjek u nedostatku argumenata stovatelji lika i djela ratnih zlocinaca poput tebe iskacu iz teme i krecu bajke pisati. Posto neznas u hagu i drugim sudovima su dokazani Genocid, zlocin protiv covjecnosti(sto ukljucuje: klanje, slilovanje, zatavranje u logore, protjerivanje, unistavanje vjerskih i privatnih objekata itd...) i nezaboravimo "zdruzeni zlocinacki poduhvat". A to ja sto koristi nazive cetnici i ustase jeste zato sto kod mene postoji razlika izmedu srbina icetnika, i hrvata i ustase, to kod tebe ocigledno ne postoji toliko o tebi.

Evo ti link pa se i malo informisi cinjenicama prije nego sto krenes se baviti sa necim sto nemas pojma: http://www.icty.org/action/cases/4
argumenti su ti vrlo podrobno napisani, dakle svatko tko ističe zločine drugih a relativizira zločine vlastitog naroda, je u najmanju ruku šovinist, i kad se to poveže s bošnjačkim pretenzijama na uređenje bih po mjeri jednog tj. temeljnog naroda dobijemo još i nešto gore.
essex

#216 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

Lincoln-Burrows wrote:@hadzofield
znaš li gdje su slikane ove slike?

Image
lincoln, zar nevidis ovdje paradoks? za doba kraljevine sahovnica nije mogla ni primirisati jer su to sve bili zestoki bosanci...ali zahvaljujuci zadnjih 150 godina danas je sve moguce...katolicanstvo u bosni nije jednako sa poltickim hrvatstvom i tu je poenta svega...
BHCluster

#217 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
argumenti su ti vrlo podrobno napisani, dakle svatko tko ističe zločine drugih a relativizira zločine vlastitog naroda, je u najmanju ruku šovinist, i kad se to poveže s bošnjačkim pretenzijama na uređenje bih po mjeri jednog tj. temeljnog naroda dobijemo još i nešto gore.
Nemoze biti nit ce ikada biti gore od onoga sto su Boban, Susak, Tudman, i otali uradili. A vidim opet cinjenice izbjegavas ali to nije slucajuno to namjerno jer ti neodgovara politici koju predstavljas akoja je vec propala.
osa

#218 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote:
Nemoze biti nit ce ikada biti gore od onoga sto su Boban, Susak, Tudman, i otali uradili. A vidim opet cinjenice izbjegavas ali to nije slucajuno to namjerno jer ti neodgovara politici koju predstavljas akoja je vec propala.
nešto slično što su radili alija, haris i drugi, doduše u nešto blažem obliku, ali to ih ne opravdava, i moram te razočarati, ja ne predstavljam nikakvu politiku, ja iznosim svoja mišljenja i razmišljanja, za razliku od tebe čija politika žanje uspjehe, valjda ti tako misliš.
BHCluster

#219 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:
osa wrote:
nešto slično što su radili alija, haris i drugi, doduše u nešto blažem obliku, ali to ih ne opravdava, i moram te razočarati, ja ne predstavljam nikakvu politiku, ja iznosim svoja mišljenja i razmišljanja, za razliku od tebe čija politika žanje uspjehe, valjda ti tako misliš.
Najgore je kada covjek sam sebi laze, ali sta ces kada nista drugo nemoze. Pogledaj svojih 5000 postova pa ce se uvjeriti ali to tebi nista neznaci kao ni 1000 dokumentata koje su postavljene po ovome forumu i drugim mjestima sto pokrepljavaju ovo sto ja pisem. Ali ti imas svoje bajke to meni nesmeta samo otvori sebi temu koja ce se zvati "moje bajke" pa udri. Jer na ovu temu nista nisi doprinjeo osim jedne propale politike koja je ovaj narod dovela u ono sto jeste danas. :lol:
osa

#220 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

[quote="BHCluster

nešto slično što su radili alija, haris i drugi, doduše u nešto blažem obliku, ali to ih ne opravdava, i moram te razočarati, ja ne predstavljam nikakvu politiku, ja iznosim svoja mišljenja i razmišljanja, za razliku od tebe čija politika žanje uspjehe, valjda ti tako misliš.[/quote]

Najgore je kada covjek sam sebi laze, ali sta ces kada nista drugo nemoze. Pogledaj svojih 5000 postova pa ce se uvjeriti ali to tebi nista neznaci kao ni 1000 dokumentata koje su postavljene po ovome forumu i drugim mjestima sto pokrepljavaju ovo sto ja pisem. Ali ti imas svoje bajke to meni nesmeta samo otvori sebi temu koja ce se zvati "moje bajke" pa udri. Jer na ovu temu nista nisi doprinjeo osim jedne propale politike koja je ovaj narod dovela u ono sto jeste danas. :lol:[/quote]

ja u životu nikad nisam lagao, ako nisam morao, a sada stvarno ne moram, šta ti pišeš da su srbi i hrvati loši momci, a bošnjaci dobričine, daj ne moj me nasmijavati, imaš isto tako na ovom forumu tisuće dokumenata i transkripata koji govore o bošnjačkoj ulozi u ratu, pa šta. a ako je tebe kao dio naroda "moja" politika dovela do ovog što je danas, e onda se trebaš zamisliti, kakav si ti to.
Bosnolog

#221 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Bosnolog »

osa wrote:izbjegnu ti odgovor.
Pa sve san ti navo gore to jest redoslijed zlocinacke uspostave i uskrsnuca Erceg kamenjarske :-) :-) :-) Nije valjd da i ti vjerujes poput salonaca da je ubistvom srpskog svata na Bascarsiji razlog izbijanja rata agresije,i genocid nad Bosnjacima i Hrvatima :-) :-) Iako je predhodno genocidna soldateska okupirala cijeliu BiH ,razorila Ravno u istocnoj Hercegovini.

Velikohravtska ideologija nije nista manje opasna od velikosrpske samo nije imala moc 90 tih poput velikosrpske /JNA/ i brojnost inace ista bi bila kopija genocidno velikosrpske ali zbog gore navedenih okolnosti Hrvati su u Bosnjacim vidjeli samo saveznike u realizaciji iskljucivo svojih ciljeva,prvo u odbrani od velikosrpske ideologije da bi ih potom etnicki pocistili u vecinskom Mostaru,Stocu i drugim gradovima po uzoru na Dabica samo sto ih nisu trpali u masovne grobnice jer je Amerika Sranji zaprijetila sankcijama nakon cega su raspustili logore i vojnosposobne neuhranjene i izmucene deportovali na hrvatska ostrva, nakon cega su raseljeni po cijelom svijetu

O kakvom odgovoru sam ti duzan kada presudma dokazes da su Bosnjaci zeljeli planski protjerati i etnicki protjerti Bh Hrvate ond se javi konkretno a ne pokusajem pravdanja ideologije koji se sudi u Hagu Praljku i drugim fasistima neki zlocin u selu koji je bio izliv bijesa pojedinca ili grupe pojedinaca koji su procesuirani nakon istog u vrijeme rata.Dok su fasisti Erceg kamenjarske tvorevine sve zlocine sprovodili planski /kopija genocidnih velikosrba.

Rusenje mostarskog mosta je vrhunac te zlocinasko fasisticko ustaske bolesti a jos veca bolest je bila optuzba Bosnjaka i ARBiH da stoje iza istog po izjavi zlocinca Praljka kako bi oprao sebe i svoj zlocinacki cin.

Navescu ti istinit dogadzaj u jednom istocnohercegovackom srpskom selu na pocetku WWII u Istocnoj Hercegovini gdjke su hercegovacki Hrvati nacinili zlocine , predhodno obuceni u bosnjacke nosnje da bi se medusobno dozivali bosnjackim imenima u vrijeme izvrsenja istog .Planski su ostavili nekoliko prezivjelih kako bi okrenuli Srbe protiv Bosnjaka a time ih primorali da im budu saveznici u NDH-i.

Lukavost i podlost dvolicne politike je reprizirana progonom Bosnjaka iz Erceg kamenjarske 1993 nakon sto su im Bosnjaci pomogli odbraniti istu u jedinicama HVO od velikosrpske agresorske soldateske.Licno upoznao stotine hercegovackih Bosnajka koji su dozivjeli i prezivjeli golgote u tim logorima od onih sa kojim su zajednicki krvarili braneci Mostar,Capljinu,Stolac i druge dijelove Hercegovine :x :x :x

Hrvatska politika u BiH je danas /dvolicna/ podjeljena od onih koji slijede HDZ na secesiji podjeli zemlje do drugih sa kojim je BH crkva koja je prepoznala pogubnost iste po BH Hrvate.

Zapamti zemljace da kljuceve opstanak ili nestanka BiH drze Bosnjaci i drugi BH patroti i da su oni garant da se etno teritorijalizacija BiH nece desiti na nacin kako zagovaraju secesionisti.
osa

#222 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

Bosnolog wrote:
Pa sve san ti navo gore to jest redoslijed zlocinacke uspostave i uskrsnuca Erceg kamenjarske :-) :-) :-) Nije valjd da i ti vjerujes poput salonaca da je ubistvom srpskog svata na Bascarsiji razlog izbijanja rata agresije,i genocid nad Bosnjacima i Hrvatima :-) :-) Iako je predhodno genocidna soldateska okupirala cijeliu BiH ,razorila Ravno u istocnoj Hercegovini.

Velikohravtska ideologija nije nista manje opasna od velikosrpske samo nije imala moc 90 tih poput velikosrpske /JNA/ i brojnost inace ista bi bila kopija genocidno velikosrpske ali zbog gore navedenih okolnosti Hrvati su u Bosnjacim vidjeli samo saveznike u realizaciji iskljucivo svojih ciljeva,prvo u odbrani od velikosrpske ideologije da bi ih potom etnicki pocistili u vecinskom Mostaru,Stocu i drugim gradovima po uzoru na Dabica samo sto ih nisu trpali u masovne grobnice jer je Amerika Sranji zaprijetila sankcijama nakon cega su raspustili logore i vojnosposobne neuhranjene i izmucene deportovali na hrvatska ostrva, nakon cega su raseljeni po cijelom svijetu

O kakvom odgovoru sam ti duzan kada presudma dokazes da su Bosnjaci zeljeli planski protjerati i etnicki protjerti Bh Hrvate ond se javi konkretno a ne pokusajem pravdanja ideologije koji se sudi u Hagu Praljku i drugim fasistima neki zlocin u selu koji je bio izliv bijesa pojedinca ili grupe pojedinaca koji su procesuirani nakon istog u vrijeme rata.Dok su fasisti Erceg kamenjarske tvorevine sve zlocine sprovodili planski /kopija genocidnih velikosrba.

Rusenje mostarskog mosta je vrhunac te zlocinasko fasisticko ustaske bolesti a jos veca bolest je bila optuzba Bosnjaka i ARBiH da stoje iza istog po izjavi zlocinca Praljka kako bi oprao sebe i svoj zlocinacki cin.

Navescu ti istinit dogadzaj u jednom istocnohercegovackom srpskom selu na pocetku WWII u Istocnoj Hercegovini gdjke su hercegovacki Hrvati nacinili zlocine , predhodno obuceni u bosnjacke nosnje da bi se medusobno dozivali bosnjackim imenima u vrijeme izvrsenja istog .Planski su ostavili nekoliko prezivjelih kako bi okrenuli Srbe protiv Bosnjaka a time ih primorali da im budu saveznici u NDH-i.

Lukavost i podlost dvolicne politike je reprizirana progonom Bosnjaka iz Erceg kamenjarske 1993 nakon sto su im Bosnjaci pomogli odbraniti istu u jedinicama HVO od velikosrpske agresorske soldateske.Licno upoznao stotine hercegovackih Bosnajka koji su dozivjeli i prezivjeli golgote u tim logorima od onih sa kojim su zajednicki krvarili braneci Mostar,Capljinu,Stolac i druge dijelove Hercegovine :x :x :x

Hrvatska politika u BiH je danas /dvolicna/ podjeljena od onih koji slijede HDZ na secesiji podjeli zemlje do drugih sa kojim je BH crkva koja je prepoznala pogubnost iste po BH Hrvate.

Zapamti zemljace da kljuceve opstanak ili nestanka BiH drze Bosnjaci i drugi BH patroti i da su oni garant da se etno teritorijalizacija BiH nece desiti na nacin kako zagovaraju secesionisti.
opet ti izbjegnu konkretan odgovor, protjerivanje ljudi iz kaknja se desilo prije većine onih zločina koje si naveo u prošlom postu, dakle gledajući tvojom logikom i tebi sličnih, mogli bi napisati da su ti zločini izazvani činom protjerivanja hrvata.
BHCluster

#223 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
ja u životu nikad nisam lagao, ako nisam morao, a sada stvarno ne moram, šta ti pišeš da su srbi i hrvati loši momci, a bošnjaci dobričine, daj ne moj me nasmijavati, imaš isto tako na ovom forumu tisuće dokumenata i transkripata koji govore o bošnjačkoj ulozi u ratu, pa šta. a ako je tebe kao dio naroda "moja" politika dovela do ovog što je danas, e onda se trebaš zamisliti, kakav si ti to.
Kao sto sam i prije napisao kod tebe nema razlike izmedu hrvata i ustase/ srbina i cetnika itd, a to je zato sto ti pokusavas oprati sve zlocine sto su ti cetnici i ustase uradili u ovome ratu sa onim dobrim sto srbi i hrvati rade za dobrobit svoga naroda i zajedniceke nam drzave. Mislis da nisi providan daj bolan pa dvni dana si procitan. A tvoji clanci pogotovo sada kada nemas nikakvih argumenata se svode na mijesanje teza, ravnanje agresora i zrtve itd... Tebi je svaki clanak i sve sto se desavalo u ratu drugog krivica, ikao postoje presude i dokumentacija koje su nepobitne cinjenice ko je sta i gdje radio. Ali tebi to nije u interesu ti imas svoje bajke naravno.
BHCluster

#224 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:
Bosnolog wrote:

opet ti izbjegnu konkretan odgovor, protjerivanje ljudi iz kaknja se desilo prije većine onih zločina koje si naveo u prošlom postu, dakle gledajući tvojom logikom i tebi sličnih, mogli bi napisati da su ti zločini izazvani činom protjerivanja hrvata.
Odgovor ti lezi u sudenju sestoriki u hagu a mozes ih potraziti i u vojnim arhivama u hrvatskoj. Ma zna taj zalogaj ti je tesko progutati, ali cinjenica je da je to sve zapocelo od strane HVO.
osa

#225 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote:
Kao sto sam i prije napisao kod tebe nema razlike izmedu hrvata i ustase/ srbina i cetnika itd, a to je zato sto ti pokusavas oprati sve zlocine sto su ti cetnici i ustase uradili u ovome ratu sa onim dobrim sto srbi i hrvati rade za dobrobit svoga naroda i zajedniceke nam drzave. Mislis da nisi providan daj bolan pa dvni dana si procitan. A tvoji clanci pogotovo sada kada nemas nikakvih argumenata se svode na mijesanje teza, ravnanje agresora i zrtve itd... Tebi je svaki clanak i sve sto se desavalo u ratu drugog krivica, ikao postoje presude i dokumentacija koje su nepobitne cinjenice ko je sta i gdje radio. Ali tebi to nije u interesu ti imas svoje bajke naravno.
ponavljaš se, pa moram i ja , hajde pronađi i jedan moj post gdje ja opravdavam zločine, nema ga, a ti opravdavaš zločine bošnjaka , pravdajući ih pojedninačnim izletima i incidentima, već ti rekoh za hag, neka sudi, svatko tko je kriv neka odgovara, hvala bogu da postoji, jer da ga nema po našim sudovima zločinci ne bi odgovarali, a to što ti misliš da presude iz haga, daju za pravo tebi i sličnima da uređujete bih po mjeri bošnjaka, ljuto se varaš, bih ni sada nije po takvoj mjeri, a u budućnosti će još manje biti.
Locked