NAJVECA IZDAJA U HISTORIJI BOSNE

Post Reply
Vodenjak

#201 Re: q

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Ovo bi i ja isto tebi mogo odgovoriti al sto ti rece nek ostane tako.Valjda cemo jednom svariti u sebi da ne moramo svi razmisljati isto...da bi bili normalni u ocima ovih drugih...

Zivio
Ma da ti pravo kazem, shvatao sam u toku rata, u toku one KATAKLIZME da je ljudima trebao neko, trebao VODJA i posto je Alija bio pri ruci, prigrabili su se njega i dobro, hajde...

Ono sto me danas smeta je da nakon toliko godina i svega sto se izdesavalo i DESAVA, ljudi nece da pokusaju ukljuciti SVOJE mozgove i da bez pritisaka od strane dnevne politike pokusaju da malo proanaliziraju sve sto nam se izdesavalo. Tu naravno mislim prije svega na ljude koji su ipak malo stariji tj one koji su imali priliku da, zreli vec, svojim ocima vide sta se zaista desavalo i ko je sta uradio a ko sta NIJE uradio da ne dodje do onoga do cega je doslo...

Ako ni zbog cega a ono BAS zbog Alijine slavne: "Za rat je potrebno dvoje" Da vidimo onda sta su OBJE strane radile. Za jednu znamo vec svi... Osjetili smo to na ledjima.. Ali de da vidimo sta je s drugom ba... Ali BAS kriticki! Mi jednostavno imamo PRAVO ne samo da znamo nesto vec da TRAZIMO da nam se kaze SVE jer o nasim se guzicama (da prostis) radilo!

Ja nekako sebi jednostavno ne mogu da dozvolim da pokusavam pomilovati, opravdati, naci rijeci razumijevanja, za bilo koga u politici koja me je dovela do toga da se potucam po svijetu nakon sto sam imao onako lijep zivot u SVOJOJ zemlji! Ako ja licno ne mogu (a ne mogu!) da bilo koga pozovem na odgovornost, mogu sacuvati makar malo zdrave pameti i pokusati si objasniti sta se desilo... Ako neka od svojih razmisljanja iznesem i ovdje nije mi stvarno u interesu nikad da nekoga uvrijedim. Ako se desi da koga podbodem, znaj sigurno da taj to zasluzi :D

Ziv i zdrav i ti meni bio! :)
DiplomataSaSela

#202 Re: q

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Ovo bi i ja isto tebi mogo odgovoriti al sto ti rece nek ostane tako.Valjda cemo jednom svariti u sebi da ne moramo svi razmisljati isto...da bi bili normalni u ocima ovih drugih...

Zivio
Ma da ti pravo kazem, shvatao sam u toku rata, u toku one KATAKLIZME da je ljudima trebao neko, trebao VODJA i posto je Alija bio pri ruci, prigrabili su se njega i dobro, hajde...

Ono sto me danas smeta je da nakon toliko godina i svega sto se izdesavalo i DESAVA, ljudi nece da pokusaju ukljuciti SVOJE mozgove i da bez pritisaka od strane dnevne politike pokusaju da malo proanaliziraju sve sto nam se izdesavalo. Tu naravno mislim prije svega na ljude koji su ipak malo stariji tj one koji su imali priliku da, zreli vec, svojim ocima vide sta se zaista desavalo i ko je sta uradio a ko sta NIJE uradio da ne dodje do onoga do cega je doslo...

Ako ni zbog cega a ono BAS zbog Alijine slavne: "Za rat je potrebno dvoje" Da vidimo onda sta su OBJE strane radile. Za jednu znamo vec svi... Osjetili smo to na ledjima.. Ali de da vidimo sta je s drugom ba... Ali BAS kriticki! Mi jednostavno imamo PRAVO ne samo da znamo nesto vec da TRAZIMO da nam se kaze SVE jer o nasim se guzicama (da prostis) radilo!

Ja nekako sebi jednostavno ne mogu da dozvolim da pokusavam pomilovati, opravdati, naci rijeci razumijevanja, za bilo koga u politici koja me je dovela do toga da se potucam po svijetu nakon sto sam imao onako lijep zivot u SVOJOJ zemlji! Ako ja licno ne mogu (a ne mogu!) da bilo koga pozovem na odgovornost, mogu sacuvati makar malo zdrave pameti i pokusati si objasniti sta se desilo... Ako neka od svojih razmisljanja iznesem i ovdje nije mi stvarno u interesu nikad da nekoga uvrijedim. Ako se desi da koga podbodem, znaj sigurno da taj to zasluzi :D

Ziv i zdrav i ti meni bio! :)
Vjerovo ili ne i ja razmisljam bas ovako.Jedino sto ce me neko tesko ubjediti i pored svih patnji koje sam proso u ratu da se bas zbog Alije(ako si na to mislio) "potucamo po svijetu nakon onako lijepog zivota u SVOJOJ zemlji".To sto se Alija potrefio u tom momentu je njegova i nasa sudbina.Je li mislis da je N.Durakovic dobio one izbore da bi se bolje proveli.Uz svo postovanje prema prof.Durakovicu ja ne mislim.Procitaj intervju Ivana Stambolica(Fair Life ga je negdje postavio).Mislim da se zbog njih "potucamo po svijetu"
Da sad ne pominjemo Hrvatsku,Karadjordjevo i dalju istoriju
O sadasnjosti je suvisno pricat.Najgore sto trenutno nema politicara koji bi preokreno na bolje.
Fair Life

#203 Re: q

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:... O sadasnjosti je suvisno pricat. Najgore sto trenutno nema politicara koji bi preokreno na bolje.
Politicari ne padaju s kruske.

"Nema naroda" da izabere politicare koji bi pokrenuli na bolje, nego bira onakve kakvi im najvise odgovaraju - svoje, pa makar i totalno nesposobni bili. Ne kaze se uzalud "narod ima politicare kakve iu zasluzuje". Nije greska u politicarima, vec u narodu (biracima).
DiplomataSaSela

#204 Re: q

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:... O sadasnjosti je suvisno pricat. Najgore sto trenutno nema politicara koji bi preokreno na bolje.

"Nema naroda" da izabere politicare koji bi pokrenuli na bolje, nego bira onakve kakvi im najvise odgovaraju - svoje, pa makar i totalno nesposobni bili. Ne kaze se uzalud "narod ima politicare kakve iu zasluzuje". Nije greska u politicarima, vec u narodu (biracima).
Pa dobro ko je to po tebi trenutno toliko perspektivan da bi narod trebo biti pametan pa glasati za njega.Ja ga trenutno ne vidim.A za tvoju informaciju da nije bas sve tako ko sto kazes navescu ti primjer opstine Stai Grad sa poslednjih izbora.U opstinskom vijecu vecinu je dobila SDA,a za nacelnika je izabran covjek iz SDU mada mu je protukandidat bio iz SDA.Isti su ljudi birali i opstinsko vijece i nacelnika.Znaci nisu glasali"za svoje pa makar nesposobni bili"nego su glasali za covjeka koji se pokazao kao vrijedan,pametan,sposoban i koristan za opstinu a cija stranka nije dobila nesto narocito mjesta u opstinskom vijecu.Takvih opstina ima jos(Centar,Novi Grad,Bihac,itd)prema tome ove tvoje teze mogu biti tacne ali i ne moraju.
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Samo za one koji kritikuju, kao Vodenjak.

Da mi je vidjeti, sta su to izbjeglice i pobjeglice uradile nesto korisno za vrijeme rata da pomognu Bosnu osim ponekih paketa poslanih rodbini.

Kave ste demostracije pravili, znam dobro da mnogi nisu smjeli ili nisu htjeli da izadju na demonstarcije koje su organizovali nasi ljudi u inozemstvu.

A sto se tice carsije slobodna je, malo cesce navrati u Rajvosa, jedino ako ti smeta zvuk ezana sa munara onda je to druga prica.
H2SO4

#206 Re: q

Post by H2SO4 »

Fair Life wrote:

A da nije greska u tebi? :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

no sikiriki wrote:Samo za one koji kritikuju, kao Vodenjak.

Da mi je vidjeti, sta su to izbjeglice i pobjeglice uradile nesto korisno za vrijeme rata da pomognu Bosnu osim ponekih paketa poslanih rodbini.

Kave ste demostracije pravili, znam dobro da mnogi nisu smjeli ili nisu htjeli da izadju na demonstarcije koje su organizovali nasi ljudi u inozemstvu.

A sto se tice carsije slobodna je, malo cesce navrati u Rajvosa, jedino ako ti smeta zvuk ezana sa munara onda je to druga prica.
:D :P

no sikiriki sikiriki kikiki!

Ja ne mogu da shvatim kako vi dole mozete ocekivati tako nesto od nas koji smo ovdje, kad nas Evropa i svijet docekase ko svoje najmilije ba?

Dodjosmo, a ono puni frizideri svega i svacega, nagledati se ne moze covjek. Srecom, bili smo psihicki dosta dobro pripremljeni da nam nije bilo tesko baciti se po zlatnim kashikama i poceti polako uzivati u raju! Ups! Dzenetu!!

I da samo vidje kako to bi. :o Sto mi vise jedosmo, to frizideri bijahu puniji! Cudo Bozije! :?

Koliko smo samo puta u dugim zimskim nocima, sjedeci okupljeni oko kamina, sa whiskijem (bez leda - tako se u stvari pije!) u ruci, slusali vjetar koji je zavijao vani noseci krupne pahulje snijega po granama visoke i vitke crnogorice.
Obuzeti srecom i divljenjem ispunjeni, znali smo tako duboko u noc pricati o svemu mogucem.
Vrlo, vrlo cesto, ispunjeni najdubljom zahvalnoscu i postovanjem s nemjerljivim ushicenjem pricasmo i o nashim politicarima. Koliko smo se samo puta ibretili, ne vjerujuci da su za samo par godina, uspjeli da nam omoguce ono sto su i obecali...

"Glasajte za nas i mi cemo vas odvesti u Evropu!"

Kad se samo sjetim svih onih skupova, razdragane mase, naseg NEvjerovanja u njih (jer toliko su nas puta politicari - one zloglasne komunjare izlagali da smo izgubili povjerenje u sve i svo), a opet, nekako sretni jer smo napokon SVOJE dobili, tako zlatne, dobre ljude, Bogu odane, spasitelje nase koji ce nas izvuci iz tamnog vilajeta...

Slusajuci ih, diveci se njihovom obrazovanju, kulturi, njihovoj inteligenciji koja je naprosto isijavala iz svake njihove rijeci, pogleda, kretnje... nismo bili ni svjesni koliko su ti dragi ljudi u pravu, koliko su cvrsti u svojoj namjeri da nam svojim pregalastvom i neumornim radom omoguce zivot kojim cemo se ponositi jednog dana i da nas izvuku iz balkanske barustine i omoguce nam put u Evropu...

Stvarno, ni dan danas, dok ovo pishem nije mi jasno kako su za samo par godina uspjeli da ispune sve to... I da cemo u Evropu, i da cemo jesti zlatnim kashikama, i da ce nas izvuci iz komunizma i omoguciti kapitalizam, da ce nam pruziti zapravo identicne blagodeti koje imaju ostali gradjani zapadne Evrope...

I dok se vatra u kaminu polako stisava, sanjivi i spokojni, sapucemo u zanosu njihova imena, divimo im se po ko zna koji put i... volimo ih....

Zbog svega gore navedenog, ne razumijem tvoje pitanje...

Jesmo li zar trebali iz nekog razloga da izlazimo na hladne i kliske ulice kao zadnja balkanska bagra koje se jedva rijesismo, i da uzvikujemo tamo neke parole pa da nas se onda nasa djece stide...??? Gluho bilo...

I zar nam nije bilo dosta komunizma u kome smo morali da grcamo u dugovima, placajuci tamo neke doprinose, samodoprinose, i ne znam sta sve jos ne, pa bi kao trebali i sada kad smo postali dio zapada da saljemo tamo neke pomoci i da time u stvari potcjenjujemo nase vrijedne i ponosne ljude?? Svi znaju da oni ne trebaju nasu crkavicu, da su oni ponosni i hrabri, da oni znaju kako da se izvuku iz svake nevolje u koju upadnu i da njima ne treba niko da pomaze i drzi predavanje sta i kako treba!

Niko, NIKO njima nece dolaziti sa strane i govoriti sta ce i kako ce. I NIKAD oni nece tudje mrvice da zoblju a kamo li od nekih nasih probisvjeta, koji su tamo negdje u bijelom svijetu zaboravili i na njih i na svoju napacenu zemlju.

I onda kaze covjek no sikiriki, ha?

Kako ba da se covjek ne sekira... :?
Citajuci ovaj tekst gore shvatimo kolika djubrad u stvari zivi na zapadu, koje su to pokondirene tikve postale, nakupile se para, pokupovali kuce, nova auta vozaju i jedina im briga kako da sebi i svojoj familiji bolju buducnost izgrade.... Sebicnjaci nijedni.... Mozete zamisliti da su njima njihova djeca bitnija od njihovog ispacenog naroda??

Pa to je za ne povjerovati, koja drskost!!!!

A sto vamo, u domovini nam, jadni narod skoro gladuje nije ih ni briga.
A TOLIKO je taj isti narod za njih ucinio!!!

Sram ih bilo, gamad kapitalisticka!
no sikiriki

Post by no sikiriki »

E, ti si mi jedan od onih supaka jugonostalgicara, koji jos kukaju za partijom itd.
Znas sta, ja sam isto na zapadu, mozda boljem nego ti ali mi se gade ovi nasi supkovi jugonostalgicari.
Izmedju ostalog, opario sam se i na Lotu i moze da me boli briga za sve vas, ali nas narod ostaje ovca .
Vodenjak

Post by Vodenjak »

no sikiriki wrote:E, ti si mi jedan od onih supaka jugonostalgicara, koji jos kukaju za partijom itd.
Znas sta, ja sam isto na zapadu, mozda boljem nego ti ali mi se gade ovi nasi supkovi jugonostalgicari.
Izmedju ostalog, opario sam se i na Lotu i moze da me boli briga za sve vas, ali nas narod ostaje ovca .
Pomenuh li ja Jugoslaviju gdje? To tebi ta lova udarila u glavu?

Ohladi vec jednom!

i... Odjebi!
margareta

Post by margareta »

"kekec"

Klika SDA-SDS-HDZ, koja 90-tih dobi ovu zemlju, da demokratskim putem krene i povede je u bolje, utrosi ogromnu energiju i postize sljedece:

Dobrodošli...
Dobrodošli u zemlju ekonomskog i gospodarskog holokausta.

Dobrodošli u zemlju nezaposlenosti. Siromaštva. U zemlju u kojoj još postoje rudari. Dobrodošli u zemlju vjerske i nacionalne mrznje; spolne, rasne, vjerske, nacionalne i inih drugih diskriminacija; u zemlju bola i patnje, u zemlju medicinskog otpada, osiromašenog urana;

Dobrodošli u zemlju zavisti, atentata, bačenih bombi; u zemlju šovinizma, protekcionizma.

Dobro nam došli, u zemlju droge, nelegalne prostitucije, trgovine ljudima, bijelog, crnog, zutog roblja.

Dobro došli u zemlju punih kafana, noćnih klubova; U zemlju u kojoj je alkohol uzrok i rješenje svih životnih problema.

Dobro ste došli u zemlju ratnih profitera, razvojačenih boraca koji tumaraju zemljom bez posla, dobrodošli u zemlju PTSP-a.

Dobrodošli u zemlju razorenih obitelji, srušenih kuća, zgrada, gradova...U zemlju uništenih života. Minskih polja. U zemlju umrlog sporta. Umrlog intelektualizma. Umrle vlastite svijesti.

Dobrodošli, nadasve, u zemlju politike, lopovluka, mita i korupcije...

Zemlju kriminala i mafije. Neučinkovite policije. Ogromne(!) administracije.

Dobrodošli u zemlju Daytonskog sporazuma. U zemlju siromašnih i manje siromašnih.

Dobrodošli u zemlju planina. Mi se posebno ponosimo svojim planinama. Šteta što su one minirane.

Dobrodošli u zemlju Balija, Ustaša i Četnika. Zemlju koja je jedna država, u stvari dvije, a praktično tri.

Dobrodošli u zemlju u kojoj biti umirovljenik, znači biti na rubu životne egzistencije.

Dobrodošli u zemlju konvertibilne marke. U sasvim modernu feudalnu monarhiju. Zemlju vazala i kmetova. I gospodara, naravno.

Dobrodošli u zemlju kupljenih diploma. Zemlju bez sna. Bez vizije. Zemlju zazidanih horizonata.

Dobro nam došli u zemlju HDZ-a, SDA, SDS-a i inih...

Dobro ste došli u zemlju u kojoj samo 27% ljudi zna što je internet, a samo 6% ljudi ga koristi.

Dobrodošli u zemlju bezakonja, piratskog softwarea, piratskih audio i video materijala.

Piratske digitalne televizije. Jednostavno, dobrodošli u zemlju pirata. Gusara. U zemlju rada na crno i šverca. Zemlju nasilja nad ženama. Nepovjerenja i mržnje. Dobrodošli u zemlju visokog predstavnika.

Dobrodošli u zemlju gdje se više ne ostavlja fildžan viška, ako ko naiđe, e bigaje... u zemlju zapišhanih ulaza, ispljuvanih liftova, znatiželjnih komšinica, ukradenih zavijesa sa kukicama i knjiga sa posvetama na buvljaku, nije čarka, nije varka, pet smokija jedna marka, parfema, orginal parfena.........zemlju prosjaka i bahatih krmaka koji zbijaju neslane i neukusne šale na njihov račun, zemlju ljudi ugašenih pogleda, pred kojima mi je najteže.....ali ipak..............!!!

Dobro došli u naš trodimenzionalni horor film...[/quote]

Istinitost ove horor price je u vlasnistvu njenih "kreativnih" tvoraca, od scenarista i rezisera do glavnih "junaka" jedne monstruozne ISTINE koja se zove BiH. Zato u "tudje" ne diraj Kekec !

Ako procitas zelim ti cestitati na "malome horor filmu".Nisi sam.Ima nas mnogo koji smo zrtve 'filma'.Znamo ko ce nas kritikovati jer barcemo u njihovo zivotinjsko carstvo.
Sve najljepse i
vozdrica
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Pomenuh li ja Jugoslaviju gdje? To tebi ta lova udarila u glavu?

Ohladi vec jednom!

i... Odjebi![/quote]

Moj ti je hobi da obilazim Evropske zemlje i prilikom obilaska istih premlacujem sve one koji nose kokarde kao privjeske, a ponekad dobiju batina i balije u punom smislu rijeci, hocu reci razni jugonostalgicari i slicno.
Volio bih te sresti, pa da ti ja pokazem ko je najveci izdajnik, supak jedan klonirani.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

no sikiriki wrote:Pomenuh li ja Jugoslaviju gdje? To tebi ta lova udarila u glavu?

Ohladi vec jednom!

i... Odjebi!

Moj ti je hobi da obilazim Evropske zemlje i prilikom obilaska istih premlacujem sve one koji nose kokarde kao privjeske, a ponekad dobiju batina i balije u punom smislu rijeci, hocu reci razni jugonostalgicari i slicno.
Volio bih te sresti, pa da ti ja pokazem ko je najveci izdajnik, supak jedan klonirani.
Iz rijeci ti vidim da si stvarno snagator! Tolike gluposti i tako shuplju pricu mogu samo "hobisti" te vrste imati!

Ah, da...
I uplashio si me, da ne zaboravim! Brrrrr! :P :D
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Joj samo dok te pronadjem, upiskices se od batina.
Mora da si u Svedskoj, a tamo imam raje koliko hoces, hocu reci dolazimm cesto.
Brkaces ti meni, samo polahko. :D :D
Sit sam ja takvih, svi ste vi bili u cetnicima, narocito Trebinjci i Banajlucani.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

no sikiriki wrote:Joj samo dok te pronadjem, upiskices se od batina.
Sit sam ja takvih, svi ste vi bili u cetnicima, narocito Trebinjci i Banajlucani.
Admineeeeeee ili ti moderatoruuuuuu!

Dokle ovako?

Sa ovim demokratama mislim?
Ihh vala!
H2SO4

Post by H2SO4 »

Vodenjak wrote:

Dokle ovako?

Ihh vala!

sta je sada places za moderatorom?

:lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H2SO4 wrote:
Vodenjak wrote:

Dokle ovako?

Ihh vala!

sta je sada places za moderatorom?

:lol:
Pa ja, bojim se demokrate koji podobro i tebi lici!

Neko mora i neduzne da cuva! :-) :D
Engram::X

Post by Engram::X »

ja patetike..

another jadov..vodenjak ahaa

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Engram::X wrote:ja patetike..

another jadov..vodenjak ahaa

Image
E nek si se i ti javio :P

Jes´ to i ti razmetljiv ko i onaj kikiriki? :D

Samo me prepadate, ebo vas vrag :shock: :P :razz:
kekec

Post by kekec »

No sikiriki, jesi ti zaj..ban tip.
Evo i ja sam se isprepado. :D
Obecajem da cu slusati i pisati
otprilike onako, kako bi i ti pisao. :P

A idi konju jedan... :x
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:...A idi konju jedan... :x
Image
Zato sto je ponekad tesko sam sebi odrediti mjesto pod kapom nebeskom, nekima se lakse vezati tamo gdje aga kaze.

I vuci siti i ovce na broju.

prijatelju...sta mislis da se bacis na djeciju knjizevnost :shock:

za pocetak kakve slikovnice..za "djecu" sa posebnim potrebama :-)

zeljnih nacionalizma u rukavicama

Image
GEDIMINAS

Post by GEDIMINAS »

jebeš zemlju koja bosne nema
kekec

Post by kekec »

Engram::X wrote:prijatelju...sta mislis da se bacis na djeciju knjizevnost :shock:
Image
Fair, zahvali se co´eku na ovako dobroj ideji.
On i ovakvi kao on (kiseline, seljacke diplomate, kikirikici i sl) ce
biti glavna citalacka publika. :)
Vec ih vidim kako se vesele i radosno pljescu rukicama. :-D

ti opet..iz svoje perspektive..

Image

:) :D ;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kekec wrote:
Engram::X wrote:prijatelju...sta mislis da se bacis na djeciju knjizevnost :shock:
Image
Fair, zahvali se co´eku na ovako dobroj ideji.
On i ovakvi kao on (kiseline, seljacke diplomate, kikirikici i sl) ce
biti glavna citalacka publika. :)
Vec ih vidim kako se vesele i radosno pljescu rukicama. :-D
:lol: :lol: :lol:
Post Reply