Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pirmin

#201 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pirmin »

jeza u ledja wrote:
pirmin wrote:
Luke Perry wrote:tesko to. pritisak je veliki a nasi se u takvoj situaciji ne snalaze. bod ko kuca velik :D
Bod nama nista ne znaci, koga mislimo dobiti ako ne Turke?

Hendikep +1 ili odmah predati ostale utakmice. :D
:bih:
Nije u pitanju bod koji dobijamo, vec 2 boda koja njima odbijamo.
Ma hebes kalkulacije :wink:
Mi imamo sredinu i napad koji su u stanju dati vise od gola tako da bih ja na noz pa kom opanci-kom razbojnici :D

Gol cemo svakako primiti ali se ja nadam da mozemo dati dva vise. :bih:
salle_eh1986

#202 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by salle_eh1986 »

Ja potpisujem bod protiv Turske, tri u Estoniji pa nek nas Španci dobiju i 10-0. :bih: :bih: :bih:
Sentinel

#203 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sentinel »

Kad smo kod pritiska na igrace, Maradona je to najbolje rekao. Kaze kakav pritisak na fudbalerima koji zaradjuju milione. Pod pritiskom su ljudi koji ne znaju hoce li moci prehraniti porodicu. Vrhunski sportasi nisu pod pritiskom, to su slatke muke :)
Deriguz

#204 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Deriguz »

Ja sve nesto kontam ... Sj. Irska u barazu :D
salle_eh1986

#205 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by salle_eh1986 »

Deriguz wrote:Ja sve nesto kontam ... Sj. Irska u barazu :D
Ili oni ili Škoti pa da se malo igramo :mrgreen:
udrch

#206 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by udrch »

BiH - Turska 4:1..
Ne bih o strijelcima, bilo bi to puno od mene i onda vam ne bi bilo zanimljivo..
Samo da znate da sam klanjo istiharu namaz.. :D
:thumbup: :bih: :thumbup:
ivaakaiva

#207 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ivaakaiva »

Nije Turska neka vrhunska momcad...Oni jednostavno imaju previse srece! kada su se birale grupe za EP '08 oni su bili u zadnjoj jakosnoj skupini...A dogurali su neocekivano daleko :S
Jos me muci onaj poraz Hrvata od Turske...Oni jedino nekad iznenade kojom polukontrom-kontrom.. I to je to..Ne igraju lijep nogomet... I Ćiro s toliko iskustva u tom sportu nece dopustiti da Bosnu predvođenom sjajnim đekom i ostalima izbace neki tamo levati... Go Bosna :bih:
Frankyee

#208 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Frankyee »

Mani se plaho zeludac zavrce, nisam sinoc dobro spavao, na poslu mi misli lutaju. Ako mene ovako pritiske sta ce tek biti sa igracima.

Najvise me tjesi sto ce Misimovic igrati jer se vidjelo da bez njega ide mnogo teze. Da li neko od forumasa strucnjaka moze da uporedi reprezentacije BiH i Turske po pozicijama ? Meni se cini da smo mi na papiru jaci na sredini i u napadu a losiji u odbarni?
_dreamer_

#209 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by _dreamer_ »

jeza u ledja wrote:Ja fakat i dalje ne kontam kakav je to pritisak na nama??!? :?

Pritisak je na Turcima!
kako ba nije na nama pritisak... pa zar javnost ne ocekuje pobjedu i plasman u baraz? ISTORIJSKI, prvi za nasu napacenu zemlju... eto to nam je dovoljan pritisak. ta prica o tome da smo mi svakako autsajderi u nasoj grupi bili i da je i ovo dosada veliki uspijeh ne pije kod naseg mentaliteta vodu.. tako da se sigurno stvara pritisak na igrace i selektora.
jeza u ledja

#210 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

_dreamer_ wrote:
jeza u ledja wrote:Ja fakat i dalje ne kontam kakav je to pritisak na nama??!? :?

Pritisak je na Turcima!
kako ba nije na nama pritisak... pa zar javnost ne ocekuje pobjedu i plasman u baraz? ISTORIJSKI, prvi za nasu napacenu zemlju... eto to nam je dovoljan pritisak. ta prica o tome da smo mi svakako autsajderi u nasoj grupi bili i da je i ovo dosada veliki uspijeh ne pije kod naseg mentaliteta vodu.. tako da se sigurno stvara pritisak na igrace i selektora.
Mi imamo mec-loptu, ako je dobijemo - pobijedili smo. Ako izgubimo - jos imamo izgledne sanse za plasman. Ako remiziramo - maltene smo prosli.

Ovo nije zadnja utakmica na kojoj se moramo vaditi, Turcima jeste. Na NJIMA je pritisak. Mentalitet o kojem govoris je u Turskoj potpuno isti, samo jos jedno 5 puta vise izrazen. Ako imalo poznajes nacin na koji turska javnost i navijaci prate fudbal znaces da rijetko postoji primjer u Evropi gdje je veci pritisak na igrace. Pritisak je na njima.
Taj pritisak o kojem govoris je vise u tvojoj glavi nego u javnosti. ;)
_dreamer_

#211 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by _dreamer_ »

jeza u ledja wrote:
_dreamer_ wrote:

Pritisak je na Turcima!
Mi imamo mec-loptu, ako je dobijemo - pobijedili smo. Ako izgubimo - jos imamo izgledne sanse za plasman. Ako remiziramo - maltene smo prosli.

Ovo nije zadnja utakmica na kojoj se moramo vaditi, Turcima jeste. Na NJIMA je pritisak. Mentalitet o kojem govoris je u Turskoj potpuno isti, samo jos jedno 5 puta vise izrazen. Ako imalo poznajes nacin na koji turska javnost i navijaci prate fudbal znaces da rijetko postoji primjer u Evropi gdje je veci pritisak na igrace. Pritisak je na njima.
Taj pritisak o kojem govoris je vise u tvojoj glavi nego u javnosti. ;)
ovako, poznajem turke jako dobro jer sam 4 godine zivio u internatu prepunom turaka tako da mi je jasno o cemu pricas... ti mene ocigledno nisi shvatio... ja tebe ne sporim, na turcima je ogroman pritisak, vjerovatno veci nego na nama... ali to ne obara cinjenicu da pritisak i kod nas postoji.. svi znamo da nam ova utakmica rjesava sve, dok eventualni poraz turcima daje krila a nama vjerovatno obavezu da uzmemo cak i spanjolce. bojim se sto nam je dovoljan i bod jer se bojim ziheraske igre... ona je slabo kome dobro donijela (osim grcima :D)

znaci, pritisak je na turcima svakako, ali postoji pritisak i na nama od strane nase javnosti. mozda je veci na turcima, ali su oni ipak i iskusnija reprezentacija kada su u pitanju ovakvi momenti. po tome se nekako taj pritisak ravna... mi pod pritiskom jos nismo nikad nista napravili. zato i jesmo svake kvalifikacije otvarali lose a onda se u rasterecenim utakmicama kao vracali pa da bi opet na kraju pod pritiskom padali...

sada smo na dobrom putu, sve smo do sada dobro uradili i nadam se da ce i u zenici biti dobro.. jedino me malo brine to ako se zatvorimo sa mnogo veznjaka. stvorit cemo sami pritisak sebi pred golom pa ce biti ko kome prije uvali, mi iz kontre ili oni iz nasrtaja... ali naravno, nadam se da nece biti tako...
ivaakaiva

#212 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ivaakaiva »

Ne pratim bas toliko turski nogomet, ali sigurno je da oni nisu konstantni... Oni igraju neku svoju igru kako im dode.. Oni naprave tu i tamo koju senzaciju ko na EP i onda podbace, kao sto ce sada biti vjerojatno nece proc kvalifikacije :D... Stvar je u tome što će Ćiro promotrit Turke, oni su pobijedili Hrvatsku, samo iz jedne greške koja se pretvorila u polukontru iznenadila Hrvate i tu je pao pogodak! Dok tokom cijele utakmice nisu apsolutno nista pokazali..Tako da...Oni nemaju nekakvu kvalitetu... Budu li igrali dobar nogomet, Bosni ce biti tesko, ali ako zabiju gol, biti ce to iz greske nekog od Bosanskog igraca...Iako sumljam da ce si Bosna priustit neke pogreske, ipak je to biti ili ne biti..Tako da..Bosna favorit i Bosna pobjednik !
jeza u ledja

#213 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

_dreamer_ wrote:
ovako, poznajem turke jako dobro jer sam 4 godine zivio u internatu prepunom turaka tako da mi je jasno o cemu pricas... ti mene ocigledno nisi shvatio... ja tebe ne sporim, na turcima je ogroman pritisak, vjerovatno veci nego na nama... ali to ne obara cinjenicu da pritisak i kod nas postoji.. svi znamo da nam ova utakmica rjesava sve, dok eventualni poraz turcima daje krila a nama vjerovatno obavezu da uzmemo cak i spanjolce. bojim se sto nam je dovoljan i bod jer se bojim ziheraske igre... ona je slabo kome dobro donijela (osim grcima :D)

znaci, pritisak je na turcima svakako, ali postoji pritisak i na nama od strane nase javnosti. mozda je veci na turcima, ali su oni ipak i iskusnija reprezentacija kada su u pitanju ovakvi momenti. po tome se nekako taj pritisak ravna... mi pod pritiskom jos nismo nikad nista napravili. zato i jesmo svake kvalifikacije otvarali lose a onda se u rasterecenim utakmicama kao vracali pa da bi opet na kraju pod pritiskom padali...

sada smo na dobrom putu, sve smo do sada dobro uradili i nadam se da ce i u zenici biti dobro.. jedino me malo brine to ako se zatvorimo sa mnogo veznjaka. stvorit cemo sami pritisak sebi pred golom pa ce biti ko kome prije uvali, mi iz kontre ili oni iz nasrtaja... ali naravno, nadam se da nece biti tako...
Pa ako cemo tako onda uvijek postoji neki pritisak. Pritisak na nama je bio i u Armeniji, pritisak je bio i u Zenici protiv Belgije.
Jebiga, pritisce :D , takav je sport.
BarbaDue

#214 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BarbaDue »

jeza u ledja wrote: Pa ako cemo tako onda uvijek postoji neki pritisak. Pritisak na nama je bio i u Armeniji, pritisak je bio i u Zenici protiv Belgije.
ali sta radi pritisak,
belgiju tamo razvalismo, ovdje kod nas se jedva odbranismo..turci nas kod kuce pobjedise...(do duse mi smo ih trebali dobiti)...e sad sta ocekivati?
ivaakaiva

#215 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ivaakaiva »

jeza u ledja wrote:Pa ako cemo tako onda uvijek postoji neki pritisak. Pritisak na nama je bio i u Armeniji, pritisak je bio i u Zenici protiv Belgije.
Pa ako cemo realno, pritisak nije jednak...Ja sam inace iz Hrvatske...i da igraju Hrvatska i Armenija, jedino bi me pritislo ocemo im zabit 2 ili 5 golova :D
Drugacije ti je kad igras odlucujucu... Koliko me ide racunica i poraz u Zenici od Belgije nebi skodio proslasku dalje, jer ostaju jos neke utakmice..Ali ova je ipak ono glavna..i tu bogami pritisce najvise!
ivaakaiva

#216 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ivaakaiva »

Jer ipak mislim da je neralno na kraju ocekivat pobjedu nad Španjolskom...Remi je i moguc, ali pobjeda bas :roll:
ali tko zna, takav je nogomet, nepredvidiv :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#217 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pape »

@Roy, ... ban na 14 dana.
Gray

#218 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gray »

Ne znam je li neko već postavo tabelu bodova svih drugoplasiranih ekipa. Najlošija drugoplasirana ekipa ne ide u baraž a ne uzimaju se u obzir bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe u grupi.

1. Russia 12
2. Croatia 11
3. France 11
4. Greece 10
5. Ireland 10
6. Scotland 10
7. Bosnia 9
8. N. Ireland 8
9. Hungary 7
Blueboy-

#219 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Blueboy- »

ivaakaiva wrote:Jer ipak mislim da je neralno na kraju ocekivat pobjedu nad Španjolskom...Remi je i moguc, ali pobjeda bas :roll:
ali tko zna, takav je nogomet, nepredvidiv :D
MA ono je vazda bolje nesto rjesiti osigurati prije nego kasnije, tu priliku imamo sutra, nebitno je ko je protivnik, ako se dobro igralo i bice svasta :-D Bolje sutra strest turke i onda hladne glave uci u zavrsnicu. Protiv spanije bi mi bolje igrali sa osiguranim drugim mjestom nego da ta utakmica bude neka odlucujuca.
oridjidji

#220 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oridjidji »

Samo pobjeda nas vodi dalje ... remi je dobar rezultat, ali pobjeda je pobjeda. Pobjeda nam donosi hladnu zavrsnicu. Ako Bog da ... s pravom pobjedi mozemo da se nadamo...
Oi

#221 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Oi »

Za one koji dolaze u Zenicu:

MUP ZDK - saobraćaj u Zenici u srijedu

U sklopu priprema koje se poduzimaju na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione utakmice između nogometnih reprezentacija BiH i Turske, dana 09.09.2009. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, kao i postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog i saobraćajnog obezbjeđenja iste, Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poduzima intenzivne aktivnosti na sprovođenju svih predviđenih mjera i radnji, kojom prilikom će u okviru saobraćajnog obezbjeđenja pored redovnih aktivnosti biti poduzimane aktivnosti u skladu sa usvojenim izmjenama režima saobraćaja u gradu na dan održavanja utakmice a usljed povećane frekvencije saobraćaja.

S tim u vezi obavještavamo javnost da će se dana 09.09.2009. godine od 16,00 do 24,00 sati izvršiti obustava saobraćaja u slijedećim ulicama:

- Ulica Dr. Abdulaziza Aska Borića od ulice Dr. Adolfa Goldbegera do ulice Fra. Ivana Jukića

- Bulevar Kulina bana od Bulevara kralja Tvrtka do raskrsnice sa Kamberovića mostom.

Usljed nedostatka parking prostora te restrikcije parking mjesta na užem lokalitetu stadiona "Bilino polje", kao i u užem dijelu grada, izmijenjen je režim saobraćaja u:

- ulici Nikole Tesle, gdje je saobraćajnim znakom zabranjen saobraćaj iz ulice Zmaja od Bosne, privremeno će se dozvoliti ulazak u istu, kako bi se najkraćom relacijom a u cilju izbjegavanja gužve u gradu, omogućilo parkiranje putničkih motornih vozila na parking prostoru u neposrednoj blizini BP "Biss turs",

- ulici Školska, gdje će se izvršiti uklanjanje betonskih saksija za ulazak na parking prostor Trg BiH iz ulice Školska, čime bi zadovoljili potrebe parking smještaja i osigurali iste od eventualnih vršenja krivičnih djela teških krađa u vozila, kao i krađa vozila,

- ulici Velikog sudije Građeše, gdje je saobraćajnim znakom zabranjen saobraćaj iz ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića, omogućit će se ulazak u ulicu Velikog sudije Građeše iz ulice Abdulaziza Aska Borića a vozila će se usmjeravati u pravcu parking prostora u blizini BP "Biss tours".

Izmijenjeni režim saobraćaja u navedenim ulicama će trajati od 16,00 do 24,00 sata istog dana, nakon čega će (15 minuta prije završetka utakmice) u 21,30 sati policajci u gore navedenim ulicama postupiti obrnutim rasporedom regulacije saobraćaja odnosno isti će na bezbjedan način omogućiti izlazak putničkih motornih vozila i autobusa sa ranije određenih parking mjesta, sve do potpune uspostave normalizacije saobraćaja u gradu.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poziva sva građane i goste da poštuju naredbe policijskih službenika izdate u skladu sa izmijenjenim režimom saobraćaja, te postupaju u skladu sa istim kako bi se izbjegle gužve i zagušenja u saobraćaju.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

ko ne konta Zenicu, mozda ce mu ovo pomoci:
Image
korektor

#222 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by korektor »

Svaka cast Frenki, konacno jedna ozbiljnija analiza nase igre. Na pitanje s 1 ili 2 u napadu, misljenja sam s jednim, al odmah iza njega stavit Pjanica. Ne znam koliko je ko pratio Pjanica dok je igrao u Metzu, ali je bio skroz ofanzivan, gotovo spic, tako da on to moze super odigrati. Misimovic ce svakako morati malo povucenije, dosta iza napadaca, inace gubit cemo svaku loptu na sredini. Ciro ce igrati s 3 nazad, dakle 3-4-2-1 ili 3-4-1-2, mada sumnjam da ce 2 klasicna spica stavljat. Znate da je i s Hrvatskom uvijek igrao s tri nazad, Stimac mu je bio libero. Uglavnom, prema mom misljenju, Pjanic mora poceti, momak je struja, znam da se vecina nece sloziti, al nikad boljeg igraca nismo imali. Da se malo podsjetimo:
http://www.youtube.com/watch?v=zmHLZ4yP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=w3zYeJVc ... re=related
Ovdje jos ni 18 nije imao, sad je jos jaci. Bilans stanja i uspjeha: u zadnjih 5 utakmica - 2 gola 3 asistencije.
DobroJutroKolumbo

#223 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by DobroJutroKolumbo »

Gray wrote:Ne znam je li neko već postavo tabelu bodova svih drugoplasiranih ekipa. Najlošija drugoplasirana ekipa ne ide u baraž a ne uzimaju se u obzir bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe u grupi.

1. Russia 12
2. Croatia 11
3. France 11
4. Greece 10
5. Ireland 10
6. Scotland 10
7. Bosnia 9
8. N. Ireland 8
9. Hungary 7
Inace mislim da je ovaj sistem sranje...

O ovome niko ne prica , nije samo bitno biti drugi...Bitan je svaki bod... A mi smo medju losijim ekipama na drugom mjestu po osvojenim bodovima!
Charuga
Globalni moderator

#224 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Charuga »

DobroJutroKolumbo wrote:
Gray wrote:Ne znam je li neko već postavo tabelu bodova svih drugoplasiranih ekipa. Najlošija drugoplasirana ekipa ne ide u baraž a ne uzimaju se u obzir bodovi protiv posljednjeplasirane ekipe u grupi.

1. Russia 12
2. Croatia 11
3. France 11
4. Greece 10
5. Ireland 10
6. Scotland 10
7. Bosnia 9
8. N. Ireland 8
9. Hungary 7
Inace mislim da je ovaj sistem sranje...

O ovome niko ne prica , nije samo bitno biti drugi...Bitan je svaki bod... A mi smo medju losijim ekipama na drugom mjestu po osvojenim bodovima!
Treba uzeti u obzir da imamo dvije utakmice manje od Skotske, jednu od Hrvatske ...
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#225 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Faruk »

čitam jutors u novinama kako će neki lik iz Zenice navijati za Tursku, a žena i djeca za BiH :shock:
zar ima neko ko može navijati protv svoje repke
Locked