ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
-
skojotovski
#201 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
granica???? pa, ta granica je davno, davno prevazidena...ali moze ovaj narod trpiti...moze, moze...nikad nista se ovdje nece promijeniti po tom pitanju. sad i odmah bi to potpisao!
-
HomeArt
#202 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Pa cim se robot moze ovako bahato ponasati prema kupcima to je ocit dokaz da nam fali jos trznih centara jer bi ga drugacije konkurencija zatvorila.kiki-miki wrote:StupskaBitanga wrote:Sada sam jako ogorčen na SDP na Damira H. Komšića i co jer vidim da je to klan
Dopustiće Robotu da gradi na Otoci pored bazena
Strašno i monstruozno
Je li ovo provjerena informacija? Svakako na fali tih tržnih centara,mora biti najmanje jedan na 10.000. stanovnika.Mogli smo se kandidovati za Ginosovu knjigu rekorda na tom polju.
Doduše ne bi me čudo da je istina.Damir dozvoljava da grade na sve strane,a pogotovo pred izbore.Neće graditi njemu pod prozorom.
- tranquil
#203 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Iako je rasprava o ovom mom postu već potonula daleko na strani 2 ove rasprave, za one koji ne mogu uočiti ironiju ni kada ih udari velikim žutim kamionom na kojem crvenim slovima piše "IRONIJA" moram razjasniti sljedeće: naime, zajebavao sam se.tranquil wrote:Ovako nekako ide cijela shema po kojoj Slovenci već godinama piju krv Bosancima:
Ljubljanska banka je izvukla pare od BH građana, i kao što je evidentno, nikada ih neće vratiti - i to iz razloga zato što su pare potrošene, i to baš ulagane u Merkatori, i to specifično na gradnju Merkarorovih centara po Bosni i Hercegovini.
To je bio samo prvi dio akcije, jer da bi dodatno izvukli pare, morali su natjerati BH potrošače da kupuju u Merkatoru. To je postignuto tako što je BH potrošačima svijest isprana i načinjena podložna sugestijama kroz razne supstance (nedozovljene u EU) koje je Fructal (naravno, samo za BH tržište) plasirao našim ljudima još od 80-ih, a toj podložnosti su doprinijele i subliminalne poruke u vidu slovenačke kulture koja je dovožena ovdje - mislite da je slučajno Laibach, koji je poznat po širenju razne propagande, čak 3 puta nastupao u Sarajevu zadnjih godina? Slučajno je sadašnji visoki predstavnik slovenačkog porijekla? Slučajno je naš glumac i reditelj Brakno Đurić vrbovan da sudjeluje na filmovima u kojima Slovenci imaju neko uglađeno, ljudsko lice ("Kajmak i marmelada", "Oda Prešernu")? Ako mislite da su sve to slučajnosti, stvarno ste naivni.
Dakle natjerali su već siromašne BH građane da se dalje zaduže i na kraju ih natjerali da ne vraćaju svoj dug, sve u finalnoj namjeri - da ih tuže, uzmu im sve što imaju i time ih dovedu u ropski položaj!
Nisam ljubitelj Merkatora, i tamo rijetko odem, ali nemam problema sa tim što su Slovenci, i barem njihove štandove sa povrćem i voćem ne moram zaobilaziti zbog neugodnog mirisa (kao na nekim drugim mjestima), niti me tamo dočekuju uposlenici sa stavom "Osmana Avramovića, ugostiteljskog radnika V.K.", kao opet u nekim drugim centrima.
Kada je Robot u pitanju, žao mi je što su u mom susjedstvu, a ne u susjedstvu mog najvećeg neprijatelja. Konzumiram ih samo zato što sam lijen da odem negdje drugo, ali i moja lijenost ima granice, pa ću gledati da nađem neku zamjenu. Amazonka27 je već pomenula incident koji sam imao sa tunjevinom kojoj je istekao rok 2008 (desilo se prije možda dva mjeseca), ali iz svega se rodila i pozitivna stvar, a to je da su me naučili da na svakom prehrambenom proizvodu provjeravam rok trajanja.
- black
#204 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
ja sam te citirao upravo radi ironije, koja pashe bas uz temutranquil wrote:
Iako je rasprava o ovom mom postu već potonula daleko na strani 2 ove rasprave, za one koji ne mogu uočiti ironiju ni kada ih udari velikim žutim kamionom na kojem crvenim slovima piše "IRONIJA" moram razjasniti sljedeće: naime, zajebavao sam se.
Nisam ljubitelj Merkatora, i tamo rijetko odem, ali nemam problema sa tim što su Slovenci, i barem njihove štandove sa povrćem i voćem ne moram zaobilaziti zbog neugodnog mirisa (kao na nekim drugim mjestima), niti me tamo dočekuju uposlenici sa stavom "Osmana Avramovića, ugostiteljskog radnika V.K.", kao opet u nekim drugim centrima.
Kada je Robot u pitanju, žao mi je što su u mom susjedstvu, a ne u susjedstvu mog najvećeg neprijatelja. Konzumiram ih samo zato što sam lijen da odem negdje drugo, ali i moja lijenost ima granice, pa ću gledati da nađem neku zamjenu. Amazonka27 je već pomenula incident koji sam imao sa tunjevinom kojoj je istekao rok 2008 (desilo se prije možda dva mjeseca), ali iz svega se rodila i pozitivna stvar, a to je da su me naučili da na svakom prehrambenom proizvodu provjeravam rok trajanja.
-
Bellica
#205 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Ja sam isto 05.09.09. bila u Robotu u Hrasnom i to slucajno. Malo poslije 11h i ako ce te obradovati, kad sam ja dosla nije bilo niti kolica niti male korpe, sve sam morala nositi u rukama, srecom nisam nesto puno kupila, a Boga mi tamo se vise ne vracam. Nista im nije na mjestu, sve je razbacano (npr. prodaju cipele na istom mjestu gdje i prehrmabene proizvode), zaposlenici nisu nesto pretjerano ljubazni... A ima i jos nesto, male korpe imaju velike otvore na coskovima (nikada ranije to nisam vidjela), pa kad stavis u tu korpu nap. malu teglicu, prodje kroz taj otvor i naravno, razbije se, pa moras kupiti i tu polomljenu, a i drugu ako ti treba da poneses kuci. Inace, iskustvo u Robotu mi je katastrofalno, inace volim obilaziti svaki trgovacki centar u Sarajevu, cisto da vidim koji je bolji i kvalitetniji, jer ako je u jednom dobro voce i povrce, nije npr. usluga ili su im na proizvodima "datumi pri kraju" ili obrnuto.sahan wrote:Danas oko 11 sati odem u ROBOT u Hrasnom i cekam jedno 10 minuta da uzmem kolica, i cekaj, i cekaj i nigdje kolica a sve skupa nema 30 dusa WTF!? Onda odem u ROBOT na socijalnom kad ista stvar, jos me nesto cudno gledaju kao "vidi levata hoce kolica, tegli na rukama ko i drugi svijet" eh onda fino produzim do merkatora i na miru kupim sto sam htio. Ne patim od "modernih" trznih centara ali ovo je stvarno kranji bezobrazluk.
Ono sto mi se dopada u Robotu u Hrasnom su apoteke, butici, optika, parfimerija i to sve na jednom mjestu, a ostalo je katastrofa. Inace, o drugim trgovackim centrima nemam neko posebno misljenje, svi su slicni. Kao sto sam napisala, sve obilazim u potrazi da boljom uslugom i kvalitetnijim proizvodima.
-
Tallulah
#206 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Sta se cudite za Damira H. Trebalo vam je odavno(nakon sto ste vidjeli kako po Alipasinu dozvoljava poklapanje svakog centa zemlje ispred nebodera gdje bi trebao biti lijep park)biti jasno da je on obican pijun gradjevinske mafije. provjerite i ko je radio radove na svim objektima koji su se pravili u njegovo vrijeme..kao znak zahvalnosti dobio je pristojan stancic u hrvatskom primorju.....itd...
Robot i Intereks vise lice na nekakav magacin nego na trzni centar koji prije svega treba pokazati da postuje svoje kupce.Sjetite se onih redova paketa izmedju polica,foliranja sa cijenama, artikala kojima je prosao rok trajanja.....prevara s cijenom ima i u Merkuru..ukratko,Tus i Merkator mi se dopadaju..slovenac te odere ali te postuje ako nista. Nasima sa onakvim tretmanom kupaca, neljubaznoscu i ambijentom ciganskog vasara zelim brz bankrot,,,,
Robot i Intereks vise lice na nekakav magacin nego na trzni centar koji prije svega treba pokazati da postuje svoje kupce.Sjetite se onih redova paketa izmedju polica,foliranja sa cijenama, artikala kojima je prosao rok trajanja.....prevara s cijenom ima i u Merkuru..ukratko,Tus i Merkator mi se dopadaju..slovenac te odere ali te postuje ako nista. Nasima sa onakvim tretmanom kupaca, neljubaznoscu i ambijentom ciganskog vasara zelim brz bankrot,,,,
- Amazonka27
- mayab
#208 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Malo i o INTEREX-u.
Prije par dana sam imao neugodno iskustvo, a tiče se reklamacije-garancije na elektronički uredjaj kupljen u istom.Radi se o digitalnom satu - radiju za spavacu sobu, OK cijena je mala, 25 KM.Uglavnom dosao sam na mjesto kupnje i ulozio reklamaciju na rad uredjaja(jako brujanje non-stop!)na salteru informacija, sve uredno sa racunom-kupljeno prije 2 mjeseca!
I onda , na moje iznenadjenje saznam "DA APARATI SA CIJENOM ISPOD 50KM NEMAJU GARANCIJU
(kako je to moguće?) , SAMO 5 DANA ROK ZA REKLAMACIJU " u šta sam odmah posumnjao, reko "mlada" na salteru nije kompetentna!
Sutradan sam im poslao e-mail preko njihovog sajta sa opisom problema, sa molbom da se očituju oko toga, i do dan danas nema nikakvog odgovora-eee Bosno moja i Hercegovino!
Prije par dana sam imao neugodno iskustvo, a tiče se reklamacije-garancije na elektronički uredjaj kupljen u istom.Radi se o digitalnom satu - radiju za spavacu sobu, OK cijena je mala, 25 KM.Uglavnom dosao sam na mjesto kupnje i ulozio reklamaciju na rad uredjaja(jako brujanje non-stop!)na salteru informacija, sve uredno sa racunom-kupljeno prije 2 mjeseca!
I onda , na moje iznenadjenje saznam "DA APARATI SA CIJENOM ISPOD 50KM NEMAJU GARANCIJU
Sutradan sam im poslao e-mail preko njihovog sajta sa opisom problema, sa molbom da se očituju oko toga, i do dan danas nema nikakvog odgovora-eee Bosno moja i Hercegovino!
-
DelPiero
#209 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Ja kupujem samo u Konzumovim tržnim centrima i zadovoljan sam. Nekad onako usput uletim i u DrvoPromet.
Konzum po meni ima odličan raspored, pa i asortiman - imaš salamu njihove robne marke koja košta marku a imaš i onu iz brda hildeburgentratenberga koja stoji cenera - pa bujrum biraj. Ja to volim - izbor.
Konzum po meni ima odličan raspored, pa i asortiman - imaš salamu njihove robne marke koja košta marku a imaš i onu iz brda hildeburgentratenberga koja stoji cenera - pa bujrum biraj. Ja to volim - izbor.
- Neelix
#210 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
naravno da je moguce, udji npr u bilo koju radnju sa racunarskom opremom i pitaj kolika je garancija za mish od 10kmmayab wrote:Malo i o INTEREX-u.
I onda , na moje iznenadjenje saznam "DA APARATI SA CIJENOM ISPOD 50KM NEMAJU GARANCIJU![]()
(kako je to moguće?) , SAMO 5 DANA ROK ZA REKLAMACIJU " u šta sam odmah posumnjao, reko "mlada" na salteru nije kompetentna!
- hakazvaka
#211 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
ja sam za hladnjak koji kosta 6 KM dobio racun i garanciju 6 mjeseci. u plusu.Neelix wrote:naravno da je moguce, udji npr u bilo koju radnju sa racunarskom opremom i pitaj kolika je garancija za mish od 10kmmayab wrote:Malo i o INTEREX-u.
I onda , na moje iznenadjenje saznam "DA APARATI SA CIJENOM ISPOD 50KM NEMAJU GARANCIJU![]()
Sutradan sam im poslao e-mail preko njihovog sajta sa opisom problema, sa molbom da se očituju oko toga, i do dan danas nema nikakvog odgovora-eee Bosno moja i Hercegovino!oni obicno tu granicu stave na 30km.
- Neelix
#212 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
hm, ja za mish u formelu od 40ak km, i cini mi se net computers, gdje sam mikrofon kupovao, bas pitao za garanciju i rekose da nema do neke cifre, ne sjecam se sad... 
- mondo bizarro
#213 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
štos je u tome da ti prodaju meso iz uvoza koje mjesecima ili godinama stoji zamrznuto, kao državne rezerve koje se ne bacaju nego prodaju zemljama trećeg svijeta. pogotovo ga trpaju u ćevape. najviše se uvozi iz Južne Amerike. reko mi jaran koji je radio u mesnici u Robotu.kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam prije 2-3 godije primijetio u novinama akcijske vikend ponude u robotu i nenormalno niske cijene mesa,duplo niže nego u mesnicama,u čemu je štos,je li i sad tako
- illuminated
#214 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
mislis da drugi to ne rade?mondo.bizzaro wrote:štos je u tome da ti prodaju meso iz uvoza koje mjesecima ili godinama stoji zamrznuto, kao državne rezerve koje se ne bacaju nego prodaju zemljama trećeg svijeta. pogotovo ga trpaju u ćevape. najviše se uvozi iz Južne Amerike. reko mi jaran koji je radio u mesnici u Robotu.kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam prije 2-3 godije primijetio u novinama akcijske vikend ponude u robotu i nenormalno niske cijene mesa,duplo niže nego u mesnicama,u čemu je štos,je li i sad tako
sta mislis kakvu robu koriste ovi koji imaju restorane? (vf, mercator...)
sve sto je pred istekom trajanja ide u lonac
nema BIH nekih velikih kapaciteta za proizvodnju mesa, vecina je uvoz...tako kako si naveo.
uglavnom, jer je tako mnogo jeftinije i ne isplati se klati sam...
- mondo bizarro
#215 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
znam ja da i drugi to rade, ali ovdje je riječ o Robotu pa sam samo zato njega i spomenulAilluminated wrote:mislis da drugi to ne rade?mondo.bizzaro wrote:štos je u tome da ti prodaju meso iz uvoza koje mjesecima ili godinama stoji zamrznuto, kao državne rezerve koje se ne bacaju nego prodaju zemljama trećeg svijeta. pogotovo ga trpaju u ćevape. najviše se uvozi iz Južne Amerike. reko mi jaran koji je radio u mesnici u Robotu.kakavdanakneiskustvu wrote:ja sam prije 2-3 godije primijetio u novinama akcijske vikend ponude u robotu i nenormalno niske cijene mesa,duplo niže nego u mesnicama,u čemu je štos,je li i sad tako
sta mislis kakvu robu koriste ovi koji imaju restorane? (vf, mercator...)
sve sto je pred istekom trajanja ide u lonac
nema BIH nekih velikih kapaciteta za proizvodnju mesa, vecina je uvoz...tako kako si naveo.
uglavnom, jer je tako mnogo jeftinije i ne isplati se klati sam...
- TheWatcher
#216 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
u neposrednoj blizini tog bazena na otoci je bila jedna automehanicarska radnja i fin komad zemlje a vlasnik je bio jedan covjek koji je inace muslimankiki-miki wrote:StupskaBitanga wrote:Sada sam jako ogorčen na SDP na Damira H. Komšića i co jer vidim da je to klan
Dopustiće Robotu da gradi na Otoci pored bazena
Strašno i monstruozno
Je li ovo provjerena informacija? Svakako na fali tih tržnih centara,mora biti najmanje jedan na 10.000. stanovnika.Mogli smo se kandidovati za Ginosovu knjigu rekorda na tom polju.
Doduše ne bi me čudo da je istina.Damir dozvoljava da grade na sve strane,a pogotovo pred izbore.Neće graditi njemu pod prozorom.
samo nagadjam al je sve moguce
- Sunrise00
#217 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Zasto je bitnoTheWatcher wrote:
u neposrednoj blizini tog bazena na otoci je bila jedna automehanicarska radnja i fin komad zemlje a vlasnik je bio jedan covjek koji je inace muslimanpouzdano znam da su to kupili neki hrvati od njega i mozda na tom mjestu planiraju taj fucking Robot
![]()
samo nagadjam al je sve moguce
- CR9
#218 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
ROBOT trzni centri su zaista NAJGORI trzni centri u gradu
na kasi se ceka i po 35 minuta pa to nema nigdje

na kasi se ceka i po 35 minuta pa to nema nigdje
- TheWatcher
#219 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
nisam ni rekao da je bitno zar ne ... samo sam rekao kako jeste a druga je stvar sto ti to tumacis na sebi svojstven nacinSunrise00 wrote:Zasto je bitnoTheWatcher wrote:
u neposrednoj blizini tog bazena na otoci je bila jedna automehanicarska radnja i fin komad zemlje a vlasnik je bio jedan covjek koji je inace muslimanpouzdano znam da su to kupili neki hrvati od njega i mozda na tom mjestu planiraju taj fucking Robot
![]()
samo nagadjam al je sve moguceI da ga budista gradi, nije potreban tu
![]()
- tranquil
#220 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Ali jednom od tih Hrvata dosta je rodbine u Srbiji, a drugom je tetka Židovka... Jedan čak nije krštenTheWatcher wrote:nisam ni rekao da je bitno zar ne ... samo sam rekao kako jeste a druga je stvar sto ti to tumacis na sebi svojstven nacinSunrise00 wrote:Zasto je bitnoTheWatcher wrote:
![]()
samo nagadjam al je sve moguceI da ga budista gradi, nije potreban tu
![]()
ako se vec raspravlja neka se znaju cinjenice ...
- tranquil
#221 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Jel' tetka rod ili je žena od tetka? Nisam baš najbolji u tim rodbinskim vezama. Uglavnom nije bitno, ali sigurno je važna informacija.kakavdanakneiskustvu wrote:tranquil wrote:Ali jednom od tih Hrvata dosta je rodbine u Srbiji, a drugom je tetka Židovka... Jedan čak nije krštenTheWatcher wrote:nisam ni rekao da je bitno zar ne ... samo sam rekao kako jeste a druga je stvar sto ti to tumacis na sebi svojstven nacinako se vec raspravlja neka se znaju cinjenice ...
To su veoma bitne informacije, a ako se već raspravlja nek se znaju činjenice.
e ali ako mu je tetka židovka,onda je i on dijelom židov,nek se zna,nije on onda pravi 100 % hrvat,nek se znaju sve činjenice.
Važno je i to što kažu i da je promijenio 3 stranke od prvih demokratskih izbora, dvije liberalne i jednu zelenu
- tranquil
#222 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Ma naravno da znam to, i to je sve naravno jako važno, ali radi se zapravo o očevoj polusestri tako da nisam siguran ko je čiji rod ovdje, a jako je važno.kakavdanakneiskustvu wrote:tranquil wrote:Jel' tetka rod ili je žena od tetka? Nisam baš najbolji u tim rodbinskim vezama. Uglavnom nije bitno, ali sigurno je važna informacija.kakavdanakneiskustvu wrote:e ali ako mu je tetka židovka,onda je i on dijelom židov,nek se zna,nije on onda pravi 100 % hrvat,nek se znaju sve činjenice.
Važno je i to što kažu i da je promijenio 3 stranke od prvih demokratskih izbora, dvije liberalne i jednu zelenu
pazi vamo,ovo je bitno,tetka je tatina ili mamina sestra,nije šala,ako je tetka židovka onda je i taj hrvat dijelom židov
Kada bismo špekulisali, zanimljivo bi bilo kako bi se na novi tržni centar odrazila činjenica da je ova polusestra npr. francuskinja - kao i Interex - to bi već bila nova informacija koja bi totalno promijenila činjenično stanje.
-
andrija2007
#223 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Ja sam čuo da mu je pas, inače pasmine labrador, sa Labradora!Ali jednom od tih Hrvata dosta je rodbine u Srbiji, a drugom je tetka Židovka... Jedan čak nije krštenTo su veoma bitne informacije, a ako se već raspravlja nek se znaju činjenice.
-
andrija2007
#224 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
A polusestra od babe im nije ljudsko biće već ROBOT!
-
andrija2007
#225 Re: ROBOT najgori trzni centar u Sarajevu
Evo dok ti intenzivno razmišljaš, da ti otkrijem, da ni onaj pas sa Labradora garant nije kršten!kakavdanakneiskustvu wrote:andrija2007 wrote:A polusestra od babe im nije ljudsko biće već ROBOT!
au bogati,šta sad reći,moram malo razmisliti.