Facebook (mahnahmahnah :)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Karmen86

#201 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Karmen86 »

Isidora Jesenjinova wrote:meni se desilo da sam momku s kojim sam tad bila u vezi,dala sve sifre fb,hotmail,forum...,u mobitelu je obaveznu prelistavao poruke i pozive :?
Bio je strasno ljubomoran i na svakom koraku me provjeravao..
Nakon sto smo raskinuli,on je moju sifru "zloupotrebljavao"..,a ja sam zaboravila na to, da je i on ima...
Vjerujem da se i tebi desilo slicno,jer danas moderne djevojke i momci ne vjeruju da ljubav postoji,ako ne zna sifru tvog fb :D :D :D

To treba lagano na početku zatjerati u 3 PM jer ko nema samopouzdanja ne voli sebe, a ko ne voli sebe ne moze ni druge ljude voljeti.
Ljubomora je samo izlika za iživljavanje na nekome i liječenje vlastitih strahova i nesigurnosti. Uči na svojim greškama, pa slijedeći put kad ti traži neko šifru ti lagano ga pošalješ tamo odakle je izasao.
P.S. da se vratim temi, bruka raje mi se zalila da im je neko provalio sifru, bas me toga strah, brrrr :(
kriticarka_nikova

#202 Haker ili neka greska?

Post by kriticarka_nikova »

E ovako
Kad sam htjela da pristupim svom fejsbuku pisalo je da nisam unijela ispravo adresu. Ponovila sam a onda je opet bilo isto i od treci put mi je receno da li se sjecam da sam danas promjenila password u 3.51h (iako jos nije toliko sati al nema veze). Napisala sam da se ne sjecam i onda sam kliknula na “zaboravljeni password” …medjutim kad sam otisla u g-mail koji mi je registrovann na facebooku nisam mogla da otvorim g-mail. Pokusavala sam vise puta ali bezuspješno.

E sad…dešavalo se meni i prije da ne mogu uc u g-mail ili facebook, ali nikad nisam ovoliko cackala da me eto od treci put pita da li se sjecam da sam prmjenila sifru na facebooku?

Pokusala sam da posaljem drug e.mail adresu (jer nece stara da se otvori) medjutim…nista….

Tjesim se da je mozda kao i prije (a nije dugo vec se to desilo) doslo do neke greske pa nece da mi se otvori g-mail ili facebook ne mora sve bit djelo hakera…mislim sto bi nekom trebao moj account?

Sta vi mislite? Da li se to cesto provaljuje u facebook i ima li ikakve sanse da ja ikad vise udjem u svoj jer eto ne mogu nista da ucinim? Sta da radim?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#203 Re: Haker ili neka greska?

Post by Truba »

jucer se nije moglo pristupiti FBu neko vrijeme
valjda nije do hakera
kriticarka_nikova

#204 Re: Haker ili neka greska?

komi wrote:jucer se nije moglo pristupiti FBu neko vrijeme
valjda nije do hakera
nadam se. ja ne mogu da pristupim i FB ni g-mailu....doduse desavalo se i prije...ali....kako mi je sad pisalo " da li znam da mi je password promjenjen u 3 i 51h? da li se sjecam"....jel vam se to desavalo?
MaXXaX

#205 Re: Haker ili neka greska?

Post by MaXXaX »

kriticarka_nikova wrote:
Tjesim se da je mozda kao i prije (a nije dugo vec se to desilo) doslo do neke greske pa nece da mi se otvori g-mail ili facebook ne mora sve bit djelo hakera…mislim sto bi nekom trebao moj account?

Sta vi mislite? Da li se to cesto provaljuje u facebook i ima li ikakve sanse da ja ikad vise udjem u svoj jer eto ne mogu nista da ucinim? Sta da radim?
Ako ne znas sifre ni za jedno ni za drugo-nista,otvori nove accounte.Tacno,tvoj account nikome ne treba jer nista konkretno ne moze-ali postoje razni kompleksasi i bolesnici koji su od 24 sata 50 prisutni na netu i tom poremecenom mozgu nije bitno sto nista nema od toga.Uzmi recimo ovo : http://www.filescrunch.com/techspot-tem ... p-1.46.exe ,instaliraj,updateuj ga i sa njim full scan racunara uradi-uglavnom se desava da ima neki malware na racunaru koji posalje sifre (kada se radi o kradji) i ovaj program ce to ukloniti,ako ima.Naravno sve sto nadje reci mu da obrise.
Vjerujem da si probala sve opcije koje ti se nude da dobijes passworde-ako to ne ide onda jedino sto mozes je ocistiti komp i ovo sto sam vec rekao za accounte.
Ako si zaboravila i nema ovih zohara u racunaru-onda zapisuj,sta drugo da ti kazem:) Zaljubljenost kazu da je znak zaboravljanja,ako je to slucaj batali i facebook i mail,vidi lijepog vremena za prosetati :) :)
KPNCTNJAH

#206 Re: Haker ili neka greska?

Post by KPNCTNJAH »

To se meni davno desilo... neko promijenio pass na mailu (hotmail) i ostao sam bez msna, maila i facebook acca, a sve to da bi taj 'haker' uzeo cipove za poker s mog profila :roll: poslije sam morao slati par mailova adminima na facebooku i kad sam dokazao da je to bio moj profil oni su ga obrisali i rekli mi da moram novi napraviti :-D savjet, ne koristite isti mail za vise stvari i ne igrajte poker na facebooku :D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#207 Re: Haker ili neka greska?

Post by Privatna poruka »

kriticarka_nikova wrote:E ovako
Kad sam htjela da pristupim svom fejsbuku pisalo je da nisam unijela ispravo adresu. Ponovila sam a onda je opet bilo isto i od treci put mi je receno da li se sjecam da sam danas promjenila password u 3.51h (iako jos nije toliko sati al nema veze). Napisala sam da se ne sjecam i onda sam kliknula na “zaboravljeni password” …medjutim kad sam otisla u g-mail koji mi je registrovann na facebooku nisam mogla da otvorim g-mail. Pokusavala sam vise puta ali bezuspješno.

E sad…dešavalo se meni i prije da ne mogu uc u g-mail ili facebook, ali nikad nisam ovoliko cackala da me eto od treci put pita da li se sjecam da sam prmjenila sifru na facebooku?

Pokusala sam da posaljem drug e.mail adresu (jer nece stara da se otvori) medjutim…nista….

Ishod mog identicnog problema nakon prepiske sa FB i hotmail timom- izbrisani acc.
kriticarka_nikova

#208 Re: Haker ili neka greska?

@Maxaxx , hvala ti, ali ja nista sad ne mogu da downladujem, davno sam presla limit, koristim mobilni Internet i sad moram da stedim jer je skup.
Pa steta je da mi propadne profil tek tako, ne otvara mi se novi accaunt, emotivno sam vezana za stari….sta da radim? :( Stvarno mi je krivo….
Isla bi ja setat, jest lijepo vrijeme, al ovde nikog ne znam, a dosadno mi pravo….:(

@KPN nikad nisam igrala poker na FB.

@Privatna poruka nije meni nista izbrisano, profil mi stoji kako stoji, al ne mogu uc….

Ne smijem sad ni pokusat da udjem…
r00t

#209 Re: Haker ili neka greska?

Post by r00t »

Ako ti je neko promijenio sifru i na gmailu imas one 3 opcije za povrat email adrese (alternate email, secret answer i ona da ti posalju kod na mobitel - ako si podesila nesto od ovoga)

Uglavnom taj neko bi i ove podatke izmjenio ali kako kazes ne igras poker pa mozda ti je to neko neiskusniji uradio (ko se profesionalno ne bavi otimacinom profila) slucajno pogodivsi ti pass.. ;)
kriticarka_nikova

#210 Re: Haker ili neka greska?

r00t wrote:Ako ti je neko promijenio sifru i na gmailu imas one 3 opcije za povrat email adrese (alternate email, secret answer i ona da ti posalju kod na mobitel - ako si podesila nesto od ovoga)

Uglavnom taj neko bi i ove podatke izmjenio ali kako kazes ne igras poker pa mozda ti je to neko neiskusniji uradio (ko se profesionalno ne bavi otimacinom profila) slucajno pogodivsi ti pass.. ;)

gdje se nalaze te 3 opcije? ne kontam kako je uopste mogo doc do sifre kad je pravo zajebana,.
kriticarka_nikova

#211 Re: Haker ili neka greska?

Sad sam zamolila drugaricu da vidi sta mi se dešava sa profilom (imam je medju fejsbuk prijateljima) i ona kaze slijedeće: ja vidim samo onaj tvoj standardni Info i ostalo a nemam pristupa na tvoj wall (profil) nema ga uopste. I sta mi ovo znaci?
kriticarka_nikova

#212 Re: Haker ili neka greska?

USPJELA SAAAAAMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!
kriticarka_nikova

#213 Re: Haker ili neka greska?

kriticarka_nikova wrote:USPJELA SAAAAAMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!
Eh ovako.
Posto nisam mogla da udjem na mail, pokusala sam i na FB moj zaključak je bio da je sve to provalio haker.
Upoznati ste sa svim ostalim pa necu da se ponavljam.
Dalje…
Neko je rekao da imaju alternativni e-mailovi (ja skroz zaboravila) i odem fino na g-mail. Napisem kad mi je trazio alternativni mail i udjem u mail kad tamo dosli mailovi da sma resetovala password na facebooku da se preko linka kojeg mi salju moram prijaviti i promjeniti password i to uradim. Nakon 1-2sata ponovo nisam mogla uci u facebook, ali u g-mail jesam…onda uradim isto i postavim novu e-mail adresu gdje ce mi facebook slat izvjestaj u vezi kakvih promjena. G-mail mi uopste vise nije pouzdan, …ne vjerujem mu vise…
r00t

#214 Re: Haker ili neka greska?

Post by r00t »

Najbitnije je da si uspjela rijesiti svoj problem ali to sa gmailom nisi u pravu..Isto ti se moglo desiti sa bilo kojim drugim email providerom. ;)

Gmail je cak uveo 3 nacina za povrat zaboravljenog passworda kao sto sam vec naveo u prethodnom postu od kojih si ti jedan i iskoristila. Za 'ukradeni' racun niko ne garantuje mada mozda i za to postoji procedura da se povrati.
kriticarka_nikova

#215 Re: Haker ili neka greska?

Hvala r00t i hvala svima koji su se javili na ovu temu da mi pomognu :)
plejka2

#216 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plejka2 »

Cesto budu mete napada oni sto imaju puno cipova za poker :D
Ako kliknes na neki link sto ti posalju ode citav profil u helać :razz:
kriticarka_nikova

#217 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

plejka2 wrote:Cesto budu mete napada oni sto imaju puno cipova za poker :D
Ako kliknes na neki link sto ti posalju ode citav profil u helać :razz:
Ne znam nista o tim pokerima. Meni je igranje na FB dzabalebarenje i nikad nista nisam igrala. Pokusala sam da se sjetim sta sam zadnje uradila sto bi moglo bit sumnjivo a da povezem sa ovim sto mi se danas desilo i sjetila sam se da sam nedavno prije 3-4 dana (otprilike-mozda ima i manje) prihvatila neko srce i tad mi se nesto zablokiralo da sam ga s oprostenjem opsovala...Neko od fejsbuk prijatelja mi je poslo srce i blokada mi se desila kad sam srce prihvatila....ma mozda nije od toga, necu vise da mislim o tome, bilo pa proslo.
plejka2

#218 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by plejka2 »

Fb u globalu je dzabalebarenje :razz:
Koristenje interneta a da pritom ne ostvarujes neku novcano poslovnu dobit je dzabalebarenje :razz:
Kako god okrenes nista se ne razlikujes od onih sto se igraju na fb :D :D
:run:
shiljak

#219 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by shiljak »

evo galerija slika - novi izgled, pojavi se ko popup okvir i listas slike
Image
agent_zero

#220 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by agent_zero »

Jeli moguće podesiti zid tako da sakrije komentare i postove jednog prijatelja onim ostalim? Pretpostavljam da nije, ali ako jeste, kako :)?
brance

#221 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by brance »

shiljak wrote:evo galerija slika - novi izgled, pojavi se ko popup okvir i listas slike
Image
Novi izgled - May 9?
Malo zastarjelo ako je novo..
shiljak

#222 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by shiljak »

nema datum veze sa izgledom :-) :D
Cholina_Lokica

#223 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Cholina_Lokica »

ja ne mogu na fejs danima... upalim, i sta god da kliknem zablokira. drugi sa mog kompa mogu normala sve, ali ja na svoj profil ne mogu. nedavno mi se desilo isto, pa je proradilo, i evo sad opet :-)
Dupli_skalp

#224 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by Dupli_skalp »

pošto vidim da ovdje ima svega i svačega vezano za fejsbuk, mene zanima kako nekom koga ja blokiram izgleda moj profil? da li zna da je blokiran, šta sve vidi na mom profilu?
ja.neron

#225 Re: Facebook (mahnahmahnah :)

Post by ja.neron »

kad nekog blokiraš njemu ništa ne prikazuje kada te traži preko pretraživača ali ako imaš neku grupu gdje si osnivač ili admin onda može vidjeti samo tvoje ime i prezime i kad klikne na tebe pokaže mu nekakvu grešku
Post Reply