Jesmo Bogami i nikada necemo pristati na bilo sta drugo....a sto cujes na ovom forumu nije ono sto tipicni bosnjo misli,ipak je ovo forum poznat po crvenim stavovima...normala da takvi prizeljkuju neku "yugosferu",ali i sami znaju od toga nema nista-nadaMeni je najsmjesnije od ove diskusije kako se Bosnje brzo savijaju kako vjetar puse. Nekad pomislim da Bosnjaci nisu nikada ni glasali za nezavisnu BiH.
Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
-
theTruePath
#201 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
-
theTruePath
#202 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Bosnolog wrote:To ce biti Turkosfera,kakva Yugosfera i bakraci,........Pipi trebas malo siru sliku vidjeti,....![]()
http://www.balkanamerican.org/index.php ... icle&id=91
http://oilprice.com/Geo-Politics/Europe ... lkans.html
http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=64270
Mi smo samo jedan mali dio vece i sire slike iza koje stoji Amerika i Turska,......
e to vec volim,,,hajmo Osmanlijee
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#203 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Nema Yugosfere dok su u Bgd-u i u Sarajevu na vlasti velikosrbi i četnici!
Pitam se samo, šta ja mogu učiniti protiv stvaranja Yugosfere?
Pisati po forumima, ispunjavati tikete yu-go lota 5 od 50, čekati ta dva miliona € da dobijem,...

Pisati po forumima, ispunjavati tikete yu-go lota 5 od 50, čekati ta dva miliona € da dobijem,...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#204 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
I Bosnu, i Srbiju, a Hrvati ne bi imali potrebe za Trećim, živjeli bi u istoj državi sa matičnim Hrvatima.veliki_fabio wrote:stvaranje nove jugoslavije bi spasilo bosnu od raspada.
Samo me haStra, velikosrba i četnika, da ne počnu nosati mošti opet.
- mO k3
#205 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ti si se prepo za srbijuveliki_fabio wrote:stvaranje nove jugoslavije bi spasilo bosnu od raspada.
stvaranje nove jugoslavije bi spasilo Bosnu je jedan velika glupost... stvaranje nove juge bi spasilo srbiju od daljeg raspada .
Pogledaj Vojvodinu.... sve sto ostane od srbije ce da bude bg pashaluk... a i njega treba podijeliti
-
radostan dan
#206 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:51, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#207 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Mislio si reći da se mogu navlačiti (provozati vlakom)?radostan dan wrote:.. i provozati se zajedničkom željeznicomPipiDugaDevetka wrote:Nema Yugosfere dok su u Bgd-u i u Sarajevu na vlasti velikosrbi i četnici!
![]()
.
-
radostan dan
#208 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:52, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#209 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
@Radosni dane,radostan dan wrote:Kako su zapeli, navlačićemo se (navlačiće nas) zajednoPipiDugaDevetka wrote: Mislio si reći da se mogu navlačiti (provozati vlakom)?
![]()
Vjeruješ li ti u kompjutersko izvlačenje LOTO-a ili BINGO-a?
Koje je bolje izvlačenje? Sa Suzanom Mančić? Ili, kompjutersko?
-
protivnik
#210 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Koliko se god cinilo logicno , da nas ekonomija spaja, upravo nam ta logicnost govori kako smo jeftino popusili kroz tzv nacionalne interese koji su posluzili u najvecoj mjeri kao masina za proizvodnju magle kroz tranzicijski put privatizacije....Licno mi je muka pomalo od fekalija koje sve vise tuknu sa Istoka i Zapada .
-
radostan dan
#211 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:54, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
-
radostan dan
#213 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:55, edited 1 time in total.
- felipe kajetano
#214 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ajd sto je dobra, al' sto se dobro kreshe na engleskom 
- PipiDugaDevetka
#215 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
U Budvi proglašena za MISS YU, pa je pokojni Minimaks pozvao u svoju tv. emisiju:felipe kajetano wrote:Ajd sto je dobra, al' sto se dobro kreshe na engleskom
Uvod,...Poziv da izađe pred kamere i dobrodošlica sa pitanjem koje je bilo otprilike ovako:
-Paaa, kako je-Bu-dva?
Ja gled'o, ali nisam bio skontao provalu.
Tek sutra u školi prepričavaju jarani. Skontah napokon.
- Bosnolog
#216 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Pipi dva krvava razvoda propale Tugosfere su previse a posljednji zacinjen jos i cetverogodisnjim genocidom je previse placen da bi se vezivali vise ikada u buducnosti bilo kavom unijom ili sranjesferama,Pa vidisa kako Josipovic prevrnu ciunjak preko noci i postade ljigavac poput Tadica.Dode picek u Sarajevo,javno se izvinu u parlamentu BiH za Tudmanove grijehe,odade pocast zrtvama Ahmica,potom svrati u Mostar i kaze da se nije izvinuo za Tudmanove grijehe i nastavi Tudmanovu politiku...a u Serviji zemlji izvora zla i punoj fasizma su cetnici na vlasti dvije decenije,...Sve je vise nego dovoljno receno zauvijek,Ko bude zagovarao ponovo bilo kakva savez sa njima jedanak je neprijatelj BiH poput Mlosevica i slicnih zlocinaca. Sjecas se ovog filma pred rat!!!,.http://www.youtube.com/watch?v=igSkZh9ZABwPipiDugaDevetka wrote:Nema Yugosfere dok su u Bgd-u i u Sarajevuna vlasti velikosrbi i četnici!
![]()
- PipiDugaDevetka
#217 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Da, i u Sarajevu sjede salonski četnici i u Predsjedništvu, i u Vijeću ministara,...Bosnolog wrote:Pipi dva krvava razvoda propale Tugosfere su previse a posljednji zacinjen jos i cetverogodisnjim genocidom je previse placen da bi se vezivali vise ikada u buducnosti bilo kavom unijom ili sranjesferama,Pa vidisa kako Josipovic prevrnu ciunjak preko noci i postade ljigavac poput Tadica.Dode picek u Sarajevo,javno se izvinu u parlamentu BiH za Tudmanove grijehe,odade pocast zrtvama Ahmica,potom svrati u Mostar i kaze da se nije izvinuo za Tudmanove grijehe i nastavi Tudmanovu politiku...a u Serviji zemlji izvora zla i punoj fasizma su cetnici na vlasti dvije decenije,...Sve je vise nego dovoljno receno zauvijek,Ko bude zagovarao ponovo bilo kakva savez sa njima jedanak je neprijatelj BiH poput Mlosevica i slicnih zlocinaca. Sjecas se ovog filma pred rat!!!,.http://www.youtube.com/watch?v=igSkZh9ZABwPipiDugaDevetka wrote:Nema Yugosfere dok su u Bgd-u i u Sarajevuna vlasti velikosrbi i četnici!
![]()
Nisam imao prilike vidjeti film Posljednji valcer u Sarajevu,...Svaka čast Bakiru T. što je sačuvao film-Dokaz da su znali i pripremali se, planirali...ubistvo Bosne. Eh, da mi je brat živ da vidi film...U mp3!
To što ja često ''podižem'' ovu temu, ne znači da ja podržavam ponovno ujedinjenje.
Nema načina da spriječim to sve i da hoću.
Ponavljam, dok je četnika u Sarajevu i Beogradu na vlasti,...Kriminala (Korupcije),...Ujedinjenje je nemoguće!
Stalno mi pred očima riječi Bakira Izetbegovića prilikom dodjele nagrade Nezavisnih novina Josipoviću, otprilike ovako:
-Drago mi je da ćemo živjeti u zajedničkoj državi....(Malo stade, nabaci osmjeh broj:4 i nastavi),...civilizovanoj Evropskoj uniji,...
-
radostan dan
#218 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:56, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#219 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:57, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#220 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:57, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#221 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
kaka jugosfera....toga ni u kafani viđe nema...pa tek austrijski i turski kapital razgraničavaju interesne sfere na balkanu.....možda opet par hiljada autohtonih balkanskih majmuna hrabro položi živote u tom procesu furajući se da su bitni i da ih neko za šta pita 
-
radostan dan
#222 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 20:58, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#223 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Mogli bi smo i vojnu industriju uvezati k'o nekada, pa da izovozimo,...U BiH kao centralnoj brdovitoj članici ex. SFRJ je bilo mnogo toga što se proizvodilo za vojsku,...
-
Mihaelj
#224 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Zato jer ih pišu Srbi. Ne mogu prežaliti Jugu i povlašten položaj koji su imali u toj državi pa je svako malo spominju, a i nadaju se da će opet doći zlatno doba za njih.japijem wrote:zašto su ovakvi tekstovi uglavnom pisani ekavicom, jel to neko nama oće reći, "pa šta smo vam govorili, bolje da smo zajedno".
- PipiDugaDevetka
#225 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Evo i na hrvatskom jeziku:Mihaelj wrote:Zato jer ih pišu Srbi. Ne mogu prežaliti Jugu i povlašten položaj koji su imali u toj državi pa je svako malo spominju, a i nadaju se da će opet doći zlatno doba za njih.japijem wrote:zašto su ovakvi tekstovi uglavnom pisani ekavicom, jel to neko nama oće reći, "pa šta smo vam govorili, bolje da smo zajedno".
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/ ... 88165.html
Evo i na bosanskom:
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... #komentari
FACE TV CD # 2009: http://www.facetv.ba/cd-emisije.html