Titova ili Alijina ulica?

Post Reply

jeste li za da se ulica mrsala Tite predije u ulicu Alije Izetbegovica?

Poll ended at 03/11/2004 11:33

da, on to zasluzuje
18
32%
ne ,neka dobje drugu ulicu
38
68%

Total votes: 56

margareta

Post by margareta »

Bok

Civilizacijo. Moj je Pejakovic JOSIP.

Da barem neko zna da kopca i da NE UPADA U TUDJE RACUNARE
mogla bih razumjeti.

Ja nista ne krijem.

BOK
Dugme

Post by Dugme »

Inteligencija ne razumije!
Svasta u Allahovoj basti.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dugme wrote:Hvala na informaciji. Koliki ti je IQ?
Ocito nedovoljno visok dok sebi dozvoljavam da s tobom i takvima kao ti raspravljam!

Sve se nadam da cu vam probuditi sive celijice ali ocito da ti nisu samo zamrle vec poodavno izumrle!

Ko i dinosaurusi, otprilike!
Dugme

Post by Dugme »

Hvala na priznanju, oslobodjeni ste uz uvjetnu...
Jest da su izumrli, ali velika prasina se nesto dize...nastavi sa radom...urodice plodom...
Engram::X

Post by Engram::X »

:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dugme wrote:Hvala na priznanju, oslobodjeni ste uz uvjetnu...
Jest da su izumrli, ali velika prasina se nesto dize...nastavi sa radom...urodice plodom...
Oooo, daaaa, prašina se diže - i to kako!
Ali ti se barem ne moraš bojati da ce ti prašina u oči ući...

Ti očito žmiriš od kad si se rodio! :D
kekec

Post by kekec »

focak wrote:
kekec wrote:Dugme,
iz tvog gornjeg posta vidi se da si bistar k´o potok.
Samo sto je potok plitak. :D
p.s.
Focak, to se i za tebe moze reci, ali nemojte se sikirati,
niste vi jedini takvi na ovom forumu. :razz:
Pocemu si ti to uvidiju da je neko plitke pameti?, mozda sto ima drugcije misljenje. Ako se nekom obracas imaj malo respekta i nemoj tu osobu omalovazavati radi razlicitog misljnja.
Sto se tice mjenja te ulice, ja licno mislim da ne treba jer ni rah. Alija to nije zelio, a ta se ulica mogla promjeniti i prije. Borba rah.Alije kao i ArmijeBih je bila za cjelovitu drzavu, u kojoj ce biti mjesta za Bosnjake, Srbe, Hrvata i sve ostale nacije i religije. Rah. ALija se nije borio da se nazove ulica, most, trg ili bilo sta njegovim imenom, zato ako nista imaj te malo respekta i postovanja prema drugom jer sigurno nije nista drugo ni trazio od naroda.
P.S ako imam slucajno pravopisnih greski nisam skolovan u Bosni. :-D
Dragi "focak".
Sto se tice pravopisnih gresaka, ne smetaju mi. Mogu mi nesto reci o osobi koja ih cini (ako nisu stamparske greske), ali to je cesto nebitno za sustinu komentara.
Sustina mog komentara nije bila nikoga uvrijediti. Na jedan specifican nacin sam htio komentarisati, u ovom slucaju, tvoje misljenje, odnosno prijedlog, kojeg smatram plitkim,odnosno losim i kojeg citiram:
Mislim da ne treba brzat sa tim stvarima.
ja bi vise volio da se uradi nesto bolje, a kao primjer moze nagrada za
mir i demoktiju
, koja bi se dodjeljivala svjetskim liderima. Poznato je i da se sam rahmeli A Izetbegovic borio za mir i demokratiju i u tome je bio poznat u svijetu.
Ako analiziras ovaj prijedlog, vidjeces da je,najblaze receno smijesan, iz vise razloga.
Moze tebi,nama, r.Izetbegovic znaciti nesto ili mnogo, ali upitaj se koliko je svijet upoznat sa njim. Dobar dio nije nikad cuo za njega. Pored postojecih nagrada (npr.Nobelova) sta bi znacilo za nekog svjetskog lidera (koji vjerovatno potajno sanja Nobelovu) da dobije tu koju ti predlazes. Shvatio bi je kao degradaciju i ponizenje.
Drugo, svjetski lideri i trecerazredni politicari znaju da je Izetbegovic bio prisiljen da potpise mirovni ugovor. Da li je to "boriti se za mir". Takodje, r.Alija je bio eksponiran prema svijetu, najveci dio u ratnom periodu. A ti govoris o njegovoj borbi za demokratiju. Smijesno, kada topovi govore, demokratija ne postoji. Nema je ni tamo gdje mito,korupcija i kriminal cvjetaju. A to smo mi za vrijeme njegovog vakta.
Trece,danasnju BiH, mnogi na zapadu vezu sa terorizmom. Navodno i BinLaden ima bosanski pasos i slicne stvari oko ovog problema koji je tako prisutan i u Americi i u Evropi. Tesko ce ti dobitnik Nagrade doci na urucenje. On razmislja prvo o svom renomeu.

Po njegovom imenu treba nesto nazvati iz jednostavnog razloga sto ima mnogo onih koji to zele. Nije problem. Spomenik, novoizgradjeni objekat i sl. Nazivanje Titove ulice Alijinom, bila bi cista kradja, a to ni r.Alija sigurno ne bi volio, jer ipak Tito je znacio, a i danas znaci mnogo, takodje, mnogim bosancima.
Zasto ne bi ustanovila stipendija za studente i ona nazvala "Stipendija A.Izetbegovica". To bi bio pun pogodak. Donacije bi vrsili svi koji mogu, a najvise oni koji ga i najvise vole, najbolji djaci (njih bar 50 ili ...) bi imali sredstva za normalno studiranje, a nasa BiH bi vec poslije 4-5 godina pocela dobijati nove strucnjake koji bi je polako podizali iz bijede u kojoj se sada nalazi.
Ovo ti je kratki i mozda povrsan odgovor. Pisanjem je malo teze uci punom sirinom i dubinom u temu, ali mislim da je dovoljno.
Engram::X

Post by Engram::X »

tek da podsjetim..zaboravne...

1994.:
Nagrada za ljudska prava grada Izmira1995.;

1997.:
Dobitnik Godišnje nagrade Američkog centra za demokratiju

1998.:
Dobitnik Povelje mira Međunarodne lige humanista

1999.:
Nagrada Foruma Crans Montana za promovisanje ljudskih prava

treba li jos?
:zzzz:
kekec

Post by kekec »

Nista bez "Sestoaprilske nagrade grada Sarajeva". :)
Dugme

Post by Dugme »

Vodenjak wrote:
Dugme wrote:Hvala na priznanju, oslobodjeni ste uz uvjetnu...
Oooo, daaaa, prašina se diže - i to kako!
Ali ti se barem ne moraš bojati da ce ti prašina u oči ući...

Ti očito žmiriš od kad si se rodio! :D
Bilo bi smjesno da nije zalosno.
Dobro je da se tvoji post-ovi zasnivaju na personalnim cinjenicama.
I jos jednom da te napomenem, na pogresnoj si adresi...druze.
focak

Post by focak »

kekec wrote:
focak wrote:
p.s.
Focak, to se i za tebe moze reci, ali nemojte se sikirati,
Pocemu si ti to uvidiju da je neko plitke pameti?, mozda sto ima drugcije misljenje. Ako se nekom obracas imaj malo respekta i nemoj tu osobu omalovazavati radi razlicitog misljnja.
Sto se tice mjenja te ulice, ja licno mislim da ne treba jer ni rah. Alija to nije zelio, a ta se ulica mogla promjeniti i prije. Borba rah.Alije kao i ArmijeBih je bila za cjelovitu drzavu, u kojoj ce biti mjesta za Bosnjake, Srbe, Hrvata i sve ostale nacije i religije. Rah. ALija se nije borio da se nazove ulica, most, trg ili bilo sta njegovim imenom, zato ako nista imaj te malo respekta i postovanja prema drugom jer sigurno nije nista drugo ni trazio od naroda.
P.S ako imam slucajno pravopisnih greski nisam skolovan u Bosni. :-D
Dragi "focak".
Sto se tice pravopisnih gresaka, ne smetaju mi. Mogu mi nesto reci o osobi koja ih cini (ako nisu stamparske greske), ali to je cesto nebitno za sustinu komentara.
Sustina mog komentara nije bila nikoga uvrijediti. Na jedan specifican nacin sam htio komentarisati, u ovom slucaju, tvoje misljenje, odnosno prijedlog, kojeg smatram plitkim,odnosno losim i kojeg citiram:
Mislim da ne treba brzat sa tim stvarima.
ja bi vise volio da se uradi nesto bolje, a kao primjer moze nagrada za
mir i demoktiju
, koja bi se dodjeljivala svjetskim liderima. Poznato je i da se sam rahmeli A Izetbegovic borio za mir i demokratiju i u tome je bio poznat u svijetu.
Ako analiziras ovaj prijedlog, vidjeces da je,najblaze receno smijesan, iz vise razloga.
Moze tebi,nama, r.Izetbegovic znaciti nesto ili mnogo, ali upitaj se koliko je svijet upoznat sa njim. Dobar dio nije nikad cuo za njega. Pored postojecih nagrada (npr.Nobelova) sta bi znacilo za nekog svjetskog lidera (koji vjerovatno potajno sanja Nobelovu) da dobije tu koju ti predlazes. Shvatio bi je kao degradaciju i ponizenje.
Drugo, svjetski lideri i trecerazredni politicari znaju da je Izetbegovic bio prisiljen da potpise mirovni ugovor. Da li je to "boriti se za mir". Takodje, r.Alija je bio eksponiran prema svijetu, najveci dio u ratnom periodu. A ti govoris o njegovoj borbi za demokratiju. Smijesno, kada topovi govore, demokratija ne postoji. Nema je ni tamo gdje mito,korupcija i kriminal cvjetaju. A to smo mi za vrijeme njegovog vakta.
Trece,danasnju BiH, mnogi na zapadu vezu sa terorizmom. Navodno i BinLaden ima bosanski pasos i slicne stvari oko ovog problema koji je tako prisutan i u Americi i u Evropi. Tesko ce ti dobitnik Nagrade doci na urucenje. On razmislja prvo o svom renomeu.

Po njegovom imenu treba nesto nazvati iz jednostavnog razloga sto ima mnogo onih koji to zele. Nije problem. Spomenik, novoizgradjeni objekat i sl. Nazivanje Titove ulice Alijinom, bila bi cista kradja, a to ni r.Alija sigurno ne bi volio, jer ipak Tito je znacio, a i danas znaci mnogo, takodje, mnogim bosancima.
Zasto ne bi ustanovila stipendija za studente i ona nazvala "Stipendija A.Izetbegovica". To bi bio pun pogodak. Donacije bi vrsili svi koji mogu, a najvise oni koji ga i najvise vole, najbolji djaci (njih bar 50 ili ...) bi imali sredstva za normalno studiranje, a nasa BiH bi vec poslije 4-5 godina pocela dobijati nove strucnjake koji bi je polako podizali iz bijede u kojoj se sada nalazi.
Ovo ti je kratki i mozda povrsan odgovor. Pisanjem je malo teze uci punom sirinom i dubinom u temu, ali mislim da je dovoljno.

quote="kekec"]
focak wrote:
p.s.
Focak, to se i za tebe moze reci[b/], ali nemojte se sikirati,

Dobro je te si ipak taj moj prijedlog svrstao u plitak a ne mene licno, jer ipak treba imati respkta prema drugom.

Ja sam dao jedan prijedlog koji po meni je trebo da ostaje poruka svijetu u to vrijeme da smo se mi borili za mir i demokratiju, sto i rah. Alije odlikovanja govore.

Mislim da ovaj prijedlog nije los, ali koliko znam da je rah Alija osnova stipendiju zvanu Fonus. Ako nije mislim da sto ti kazes to bi bio najbolji pogodak da se nasoj omladini pomogne u obrazovanju jer ipak na maldjima svijet ostaje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

focak, fino si to rekao "na mladjima svijet ostaje" ali ovi mladi trebaju da sacekaju da prvo svi stari ili odu u penziju ili da pomru....

a ye8es ti takvu mladost kad razbijaju glavu KO JE VECI TITO ILI ALIJA umjesto da se ili hvataju knjige ili hvataju kakvog posla.... nikome ta ulica nece donjeti hljeb u ruke...ni prva ni druga...
Post Reply