Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
extraordinary wrote:Nije to do Mclarena, imali su oni iste probleme i prošle sezone sa Vehom. To je do Schafera, Riethera, Pekarika, Barzaglia, Kjaera i takvih majmuna.
jok ,eto do mene je ... trener koji zijani utakmicu nakon vodstva od 3:0 je obicna karina.u ostalom ,engleskih trenra nema na mapi.ferguson,wenger,do jucer benitez,mancini. sve su to treneri sa strane .mclaren da je valjo ne bi od hrvatske zijanio prije par godina u odlucujucoj utakmici. pa capelo im vodi selekciju,prije par godina erikson...gdje su ti silni engleski strucnjaci ?!
mclarenu nece ostati duze od 3 mjeseca. sljedece kolo ako zijani od dortmuna,hvatace se za kravatu,jer ce mu zraka poceti ponestajati.
Lol, Borusija vodi 0-3 protiv Stutgarta nakon prvog poluvremena
A ovi komentatori na srpskom eurosportu su prava ludnica, kaze jedan drugom "jesam ti rekao da ovom momku trebaju štikle" haha
Madrid wrote:Lol, Borusija vodi 0-3 protiv Stutgarta nakon prvog poluvremena
A ovi komentatori na srpskom eurosportu su prava ludnica, kaze jedan drugom "jesam ti rekao da ovom momku trebaju štikle" haha
znaci i wolf bi sljedece kolo mogao dobiti po guzici protiv dortmunda...
Madrid wrote:Lol, Borusija vodi 0-3 protiv Stutgarta nakon prvog poluvremena
znaci i wolf bi sljedece kolo mogao dobiti po guzici protiv dortmunda...
teško pošto džeko tamo ima vječitu inspiraciju.dečka s kojim voli da se poigrava,probacuje mu loptu kroz noge....subotića
Evo DOrtmund sad pokazuje svoju kvalitetu .. i od Schalkea su bolji bili al oni cigani dadose dva gola na srecu a BOrusii kod 0:1 ponisti gol i to ih je unistilo ...Mogu oni do prva tri ove sezone lahko
Manijakus wrote:Evo DOrtmund sad pokazuje svoju kvalitetu .. i od Schalkea su bolji bili al oni cigani dadose dva gola na srecu a BOrusii kod 0:1 ponisti gol i to ih je unistilo ...Mogu oni do prva tri ove sezone lahko
Izgleda da si pomijesao lonce i poklopce, Dortmund je prvu igrao protiv Leverkuzena, a Schalke protiv Hamburga
Manijakus wrote:Evo DOrtmund sad pokazuje svoju kvalitetu .. i od Schalkea su bolji bili al oni cigani dadose dva gola na srecu a BOrusii kod 0:1 ponisti gol i to ih je unistilo ...Mogu oni do prva tri ove sezone lahko
Izgleda da si pomijesao lonce i poklopce, Dortmund je prvu igrao protiv Leverkuzena, a Schalke protiv Hamburga
Ya ba Ma imali oni plave dresove u pm znam da je Leverkusen al cim se sjetim utakmice kontam Salke zbog dresova
39 golova u 9 utakmica..odličan prosjek..
Fakat ne znam šta nijemci uradiše pa ona super dosadna liga postade zanimljiva, počeše igrati napadački, stadioni puni ko šibica, golova na sve strane..nekad sam se pitao zašto FTV godinama prenosi tu dosadnu ligu, a sad ne mogu bez nje..više je gotivim nego englesku..
Aferim..
Schalke je kupio Huntelara i nekakvog Juarda iz Atletiko Madrida, tako da bi mogli da se vrate, Hofenhajm isto nije slab, za HSV me ne cudi, imaju dobru ekipu, a Wolfsburg ce i dalje biti dobar za klađenje...
U sljedecoj rundi ja mislim da ce Hoffenheim izgubiti protiv Schalke, jer Felixu treba pobjeda a naravno i Schalkeu. Volio bih da se Raul razigra, vidjecemo, a i Vedi i Salihu sretno...
Isto mislim da ce i Wolfsburg pobjediti Dortmund, ili ce makar igrati remi, jer dvije tekme za redom su izgubili i oni sad idu na pobjedu a Dzeko bi trebao jos dva ohandriti ...
Rekordi na startu novog prvenstva „11 istina o ludoj Bundesligi“
Nekoliko rekordnih dostignuća bilježi njemačko fudbalsko prvenstvo na svom startu. Rezultat su atraktivnog fudbala širom Bundeslige. Pod naslovom "11 istina o ludoj Bundesligi", nabrojao ih je Bild.
- U prva dva kola postignuto je 67 golova (prosjek 3,72). Više ih je (70) posljednji puta bilo u sezoni 1984./85.
- Sedam gostujućih pobjeda u jednom kolu (drugom, op.a.) do sada nikada nije ostvareno. Gostujući timovi su izuzetno gladni pogodaka, pa su postigli 36 golova u uvodna dva kola - bundesligaški rekord.
- Udio njemačkih igrača u ligi iznosi 49% (prošle sezone 45). Bayern je protiv Wolfsburga istrčao s osmoricom Nijemaca. U drugoj ligi, igra ih 70% (prošle sezone 65).
- Svaki sedmi udarac pretvara se u gol. Prošle sezone svaki deseti.
- Prosječno je bilo 42.237 posjetilaca na stadionu, što predstavlja bundesligaški rekord u prosjeku nakon dva odigrana kola.
- U drugom kolu, Borussia Dortmund je imala najmlađu postavu, čiji je prosjek godina iznosio 23,97. Sedmorica igrača, starih 22 godine ili mlađih, zaigrala su od prve minute. Mario Götze (18) je najmlađi strijelac.
- U 180 odigranih minuta, napravljeno je 542 prekršaja, najmanje od sezone 1993./94.
- Igra se na pobjedu. Samo jedna utakmica (Borussia Mönchengladbach - Nürnberg 1-1) završila je bez pobjednika. Takvo nešto se dogodilo samo u sezoni 1972/73.
- Napadači su postigli 37 golova. Od kada se bilježi takva statistika, od sezone 1993./94., ovo predstavlja rekord.
- Do sada su golmani šest puta grubo pogriješili, posljednji put više od toga (sedam) u sezoni 1993./94.
- Mainz je protiv Wolfsburga okrenuo 0-3 u pobjedu 4-3. Do sada je šest puta upisana pobjeda tima koji je hvatao rezultatski minus. Obično je po kolu jedna takva utakmica