BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
Ese
#201 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Čuo sam da će se Eurokrem za BH tržište proizvoditi u Trebinju pa će se naći ovdje.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Ridjobrki
#203 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Bosnaplast Bosanski Petrovac - firma za koju nećete čuti jer proizvodi ono na šta se lijepe etikete: ambalažu. Razvaljuje poslovnim rezultatima čak i ovoj krizi i vazan su regioalan igrač. Prave raznu plastičnu galanteriju i ambalažu a klijenti su im Sarajevska pivara, Bimal, Dukat, Jamnica, Zvijezda, JUB Boje...
-
Ese
#204 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Swisslion Takovo - TrebinjeToto wrote:Ćuj to???
Osnova proizvodnog programa pogona je proizvodnja eurokrema, a radiće se i ratluk, flips, kao i mešavina keksa.
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=408313
Mada je Cipiripi bolji, ali nije BH proizvod i nema ga ođe.
- Toto
#205 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Aferim!
Hoce li sirovine (ljesnjake) proizvoditi u BiH??
-
michio
#206 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ridjobrki wrote:Bosnaplast Bosanski Petrovac - firma za koju nećete čuti jer proizvodi ono na šta se lijepe etikete: ambalažu. Razvaljuje poslovnim rezultatima čak i ovoj krizi i vazan su regioalan igrač. Prave raznu plastičnu galanteriju i ambalažu a klijenti su im Sarajevska pivara, Bimal, Dukat, Jamnica, Zvijezda, JUB Boje...
-
StupskaBitanga
#207 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Milkos Vajkrem 
-
zaimi
#208 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Šta se smatra BIH proizvodom propisima je regulisano i netreba se iscrpljivati na forumu. Ja bih napomenuo da svi zaboravljamo proizvodnju pastrmke (potočne i kalifornijske) Ja je lično proizvodim od matica i ikre do konzumne ribe. Ova iz tekućih rijeka je mnogo kvalitetnija i ukusnija. Mora se hraniti uvoznom hranom jer domaća nepostoji i tehnologija proizvodnje kvalitetne hrane za pastrmku je skupa i dosta složena. Najveći užitak u ovom poslu je mrijest i prozvodnja novih jedinki. Nije nešto baš profitabilno ali je interesantno kao dopunsko zanimanje.
Što se tiče prisustva domaćih proizvoda na policama zavisi od mjesta. Naprimjer u "zapadnom" Mostaru u malim trgovinama nemate uopšte BIH proizvode i prodaje se skoro isključivo roba iz Hrvatske čak se može i kupovati za kune. Možda ja nisam normalan ali mi je ovo ludost jer nemože biti potrošnje BIH robe ako je nema na ponudi.
P.S. Jedite domaću pastrmku prije nego vam doktor preporuči.
Što se tiče prisustva domaćih proizvoda na policama zavisi od mjesta. Naprimjer u "zapadnom" Mostaru u malim trgovinama nemate uopšte BIH proizvode i prodaje se skoro isključivo roba iz Hrvatske čak se može i kupovati za kune. Možda ja nisam normalan ali mi je ovo ludost jer nemože biti potrošnje BIH robe ako je nema na ponudi.
P.S. Jedite domaću pastrmku prije nego vam doktor preporuči.
- felipe kajetano
#209 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

U novom ruhu
- luckylaka
#210 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Procitao sam negdje da je Sarajevsko pivo medju dvadeset najkvalitetnijh u svijetu i da se izvozi na americko trziste.Koliko ove pivopije sa sa-x znaju o tome.
- Tijana_NS
#211 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Diplomatski skandaluser999 wrote:
-
The 51st State
#212 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ako je ovo piva da valja, prestajem piti..., da budem odmah jasan ne mislim na etiketu...felipe kajetano wrote:
U novom ruhu
- ružmarin-a
#213 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
@Toto samo su izmjestili proizvodnju, radi carineToto wrote:Aferim!
i čika Dodo naravno bio na otvorenju ili obilasku fabrike, gledala sam u vijestima nekim
nema tu ništa bosansko, samo će se od sada proizvoditi u Bosni
a repromaterijal i sirovine iz matere srbije, pa neće valjda bosansko
isto je uradila i Perutina ptuj i Droga Portorož je u Srbiju prebacija proizvodnju (čajevi 1001 cvet) i sl...
ja sam kupila deterdžent za veš Dita Tuzla, (dosad uzimala Tide, prašak ko prašak, samo reklama ga prodaje)
naši stručnjaci na A3 formate stavljaju akciju Ariela, Faxa i ostalih a jadničak Tuzlak čiči u ćošku a 6 KM
uzela sam i Deterdžent sa aloa verom i balzamom i fantastičan je
- bingov buraz
#214 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Na moj sto vise nece po natpisu vidim da nisam ciljana grupaThe 51st State wrote:ako je ovo piva da valja, prestajem piti..., da budem odmah jasan ne mislim na etiketu...felipe kajetano wrote:
U novom ruhu
- Toto
#215 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
šićar je i tih nekoliko desetaka radnih mjeste u Trebinju.... ali nije to to.....sad imas situaciju da poljoprivrednici Republike Srpske moraju da bace 15 000 tona jabuka jer je Srbija poklopila trziste RS sa jabukama, slicno je i sa tovnom stokom itd.ružmarin-a wrote:@Toto samo su izmjestili proizvodnju, radi carineToto wrote:Aferim!
Hoce li sirovine (ljesnjake) proizvoditi u BiH??![]()
i čika Dodo naravno bio na otvorenju ili obilasku fabrike, gledala sam u vijestima nekim![]()
nema tu ništa bosansko, samo će se od sada proizvoditi u Bosni
a repromaterijal i sirovine iz matere srbije, pa neće valjda bosansko![]()
isto je uradila i Perutina ptuj i Droga Portorož je u Srbiju prebacija proizvodnju (čajevi 1001 cvet) i sl...
ja sam kupila deterdžent za veš Dita Tuzla, (dosad uzimala Tide, prašak ko prašak, samo reklama ga prodaje)
naši stručnjaci na A3 formate stavljaju akciju Ariela, Faxa i ostalih a jadničak Tuzlak čiči u ćošku a 6 KM![]()
uzela sam i Deterdžent sa aloa verom i balzamom i fantastičan je
Jabuke iz RS nece da kupi ni Srbija, jer ne zna sta ce ni sa svojima a bogami ni Federacija, jer kupuju od Srbije.
RS od Srbije dozivljava ono sto Srbija dozivljava od svoje brace Rusa. Rusi su zavrtali usi Tadicu dok im nije budzasto prodao naftnu industijju i dzabe dao koncesije za naftovod juzni potok. Kad je Tadic molio da rusija kupi od Srbije prehrambene priozvode Putin ga zajebavo kako u Rusiji nije vise komunizam i kako je trziste. Rusi su veliki uvoznici jabuka i mogli bi za 2 mjeseca da pojedu svu srpsku proizvodnju jabuka. Ali nece. Srbija je veliki uvoznik nafte i trosi iskljucivo rusku naftu jer je rusija potplatila i ucijenila srbijanske vlasti da joj obezbjedi monopol na naftu u Srbiji - sto nikako nije trzisno -kako kaze Putin- ali zato ne moze da proda svoje jabuke
Razumljivo je da Srbija prodaje traktore u BiH, ali sta RS prodaje od poljoprivrednih proizvoda Srbiji. Nista. Ne znam da RS ima neki poljoprivredni proizvod koji Srbija uvozi od njih.
Srbija hoce da unisti poljoprivrednu konkurenciju iz bih i tu ce prvo da strada poljoprivreda RS, jer preko njih srbija ulazi u BiH.
Srbijanski poljoprivrednici su izsali na ulice, da se bune sto tadic ne proda srpske jabuke rusima.. jer oni srpske njive oru ruskom naftom
vrlo brzo ce se to desiti i vlastia u RS i FBiH jer rade isto sto i Srbija...samo sto ce u RS to biti gradjanski rat
-
The 51st State
#216 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
pravoslavio bih ja, samo da nije gorcin stojanivic u pivi (izvinjene gorcinu). inace nisu upoznati u banjaluckoj pivari da pravoslavlje dolazi sa jugaNa moj sto vise nece po natpisu vidim da nisam ciljana grupa
- aNTropocentrio
#217 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Taj mit o Sarajevskom potiče s ove stranice (koju su oni čak i koristili u nekim reklamama):luckylaka wrote:Procitao sam negdje da je Sarajevsko pivo medju dvadeset najkvalitetnijh u svijetu i da se izvozi na americko trziste.Koliko ove pivopije sa sa-x znaju o tome.
http://beer.trash.net/topten.php
To je opskurna stranica za virtualno slanje piva (na osnovu broja poslatih piva je i napravljena rang lista) i nema APSOLUTNO nikakve veze s kvalitetom.
Čisto da se razumije, Sarajevsko mi je jedno od omiljenih
- spreca
#218 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
aNTropocentrio wrote:Taj mit o Sarajevskom potiče s ove stranice (koju su oni čak i koristili u nekim reklamama):luckylaka wrote:Procitao sam negdje da je Sarajevsko pivo medju dvadeset najkvalitetnijh u svijetu i da se izvozi na americko trziste.Koliko ove pivopije sa sa-x znaju o tome.
http://beer.trash.net/topten.php
To je opskurna stranica za virtualno slanje piva (na osnovu broja poslatih piva je i napravljena rang lista) i nema APSOLUTNO nikakve veze s kvalitetom.
Čisto da se razumije, Sarajevsko mi je jedno od omiljenih
Sarajevsko pivo je jedno od naj kvalitetnijih ako ne i naj bolje ba balkanu i davno je je sjebalo slovence koji su bar u jugi imali naj bolje pivo
- milenko
#219 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
spreca wrote:
Sarajevsko pivo je jedno od naj kvalitetnijih ako ne i naj bolje ba balkanu i davno je je sjebalo slovence koji su bar u jugi imali naj bolje pivo
prije izvjesnog vremena bio u pivnici, na bistriku, i probah crno, volim pivo jaceg ukusa jbg...i blago receno razocarah se...kasnije i saznah zasto...iz ceske se uvozi ekstrakt, 100% provjereno...aj sto meni nije dobro, al' zar nisu u stanju savladat' tehnologiju vlastite proizvodnje, pa kako god daje...jbg, pa oni bar imaju para...
- bellisperennis
#220 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
pustopoljina wrote:danas kupila bosanske sljive u austriji u (spar).
- spreca
#221 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
milenko wrote:spreca wrote:
prije izvjesnog vremena bio u pivnici, na bistriku, i probah crno, volim pivo jaceg ukusa jbg...i blago receno razocarah se...kasnije i saznah zasto...iz ceske se uvozi ekstrakt, 100% provjereno...aj sto meni nije dobro, al' zar nisu u stanju savladat' tehnologiju vlastite proizvodnje, pa kako god daje...jbg, pa oni bar imaju para...
samo nemoj zaboravljati da cesi imaju naj kvalitetnije pivo u svijetu.A sto se tice tamnog piva nisam probo pa ne mogu nista reci a ukus piva cesto zavisi i od toga koliko si u tom trnutku za pivo i od ukusa u ustima tj.stasi pred time jeo ili pio.Iz tamnih piva za sada za mene je najbolji Crni Baron(Union pivara iz Ljubljane)
- Djokej
#222 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam pio Sarajevsko ali izvozno(za strano tržište), nije ni slično ovom sto ga nama prodaju..
- ružmarin-a
#223 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
mama mia mama mia
sir Milkos feta, the best ever
odsad ga stalno uzimam, on naprosto miluje nepca i čini da se želudac raduje i poigrava na svaki zalogaj
njami njami mljac
sir Milkos feta, the best ever
odsad ga stalno uzimam, on naprosto miluje nepca i čini da se želudac raduje i poigrava na svaki zalogaj
njami njami mljac
- Ghita
#224 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
violeta-hercegovačka firma koja proizvodi definitivno najbolji toalet papir, maramice obične, vlažne maramice, salvete i higijenske uloške koje se nimalo ne razlikuju od allways uložaka plus što u svakom paketu sa 10 uložaka dođe i 10 vlažnih maramica. samo njih koristim a vidim većina je prepoznala njihov kvalitet pa su nedavno proširili proizvodnju i uposlili nove radnike
sarajevski kiseljak i sarajevska mineralna, plus planinske vode što je sve i u svijetu priznato
sarajevsko pivo i hercegovačka vina
megle mliječni proizvodi-nema ih boljih (s tim što nisam načisto ko to proizvodi. piše bihać ali njemačka tu ima svoje prste)
so dita tuzla
lijanovići-mesni proizvodi-odlični! za 10
ovako i brajlović-isto ko lijanović
klas-brašno, pecivo, tjestenina-samo njih kupujemo
žene srebrenice-suhi kolači (savršeni), džemovi, pekmezi, sokovi, razne rukotvorine
vitaminka i vegafruit-razne salate, džemovi, marmelade, paradajz
vitalis-sokovi
drina
livanjski sir-savršen
travnički sirevi i kajmaci
tuzlanska mljekara, vlašićki jogurt, milkos, sapit
don cafe, columbia, brazil kafa i kapućino, grand kafa, krem kafa
vispak eurokrem, čokolade, slatkiši itd
petrol-benzinske pumpe
granof-tekstil
jami-meso i gotova jela
ilidžanski dijamant-voda
itd......
sarajevski kiseljak i sarajevska mineralna, plus planinske vode što je sve i u svijetu priznato
sarajevsko pivo i hercegovačka vina
megle mliječni proizvodi-nema ih boljih (s tim što nisam načisto ko to proizvodi. piše bihać ali njemačka tu ima svoje prste)
so dita tuzla
lijanovići-mesni proizvodi-odlični! za 10
ovako i brajlović-isto ko lijanović
klas-brašno, pecivo, tjestenina-samo njih kupujemo
žene srebrenice-suhi kolači (savršeni), džemovi, pekmezi, sokovi, razne rukotvorine
vitaminka i vegafruit-razne salate, džemovi, marmelade, paradajz
vitalis-sokovi
drina
livanjski sir-savršen
travnički sirevi i kajmaci
tuzlanska mljekara, vlašićki jogurt, milkos, sapit
don cafe, columbia, brazil kafa i kapućino, grand kafa, krem kafa
vispak eurokrem, čokolade, slatkiši itd
petrol-benzinske pumpe
granof-tekstil
jami-meso i gotova jela
ilidžanski dijamant-voda
itd......
-
zlajaBHF
#225 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ko proizvodi ove cokolade???BIONA wrote:Uh ovo izgleda jako dobro, ali ovo nisam vidjela gdje se moze kupiti? Jel ovo ona Desert prodavnica sto ih ima vise u SA ?Gospoda Ministarka wrote:
Definitivo bolje od Milke!!!![]()