Slaveni

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ilirski vitez

#201 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

znaci, mogu biti komunist, jugonostalgicar i Slaven
ili islamist Turcin.
ubijate me s vasom klasifikacijom. :run:
ja sam nacionalist! I kao takvom stalo mi je da se moj narod izvuce iz govana u kojima je sad a to ce biti malo teze zbog budaletina koji Bosnjake nazivaju Slavenima i serviraju ih servima.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Urlanje dozvoljeno

#202 Re: Slaveni

Post by Urlanje dozvoljeno »

Van Halen wrote:Po tebi su onda svi stanovnici latinske Amerike Šapnci jer govore španski jezik. Jezik ne određuje porijeklo naroda.
tu sam te cekao.

htio sam napisati i u prvom postu o tome, ali nisam htio da bude previse dug.

znaci, proces potvrdjivanja porijekla jednog naroda u starom svijetu i novom svijetu (figurativno receno, bolje je reci kontinent evropa - kontinet amerika) su dva potpuno razlicita procesa. znaci osim izutetaka (austrija, belgija, svicarska) u evropi se uvijek po jeziku razlikovalo kom narodu ili etnickoj skupini pripadas.

znaci, JEZIK TI JE ODREDIO IDENTITET.

u americi (sjevernoj, srednjoj i juznoj) je taj proces bio potpuno drukciji. tu smo znaci imali kolonizatore (spance, portugalce, engleze, francuze, nijemce, holandjane... ) koji su "pokusali" da daju "svoj" identitet tom podrucju i to na racun starosjedioca tog kontineta koji su u medjuvremenu u jeku jake asimilacije izgubili manje vise svoj pravi identitet (inke, maye, itd.) sada su oni pripadnici naroda naziva drzave (meksiko, peru, kolumbija, SAD itd.) tu je prije svega matica drzava kolonizatora nametnula svoj jezik. no, kada se krajem 18. stoljeca i u 19. stoljecu drzava po drzava postala nezavisna, prestali su se smatrati pripadnicima naroda kojih ih je kolonizirao, nego su prihvatili nocu situaciju da su pripadnici nove drzave a da jedino sto imaju zajednicko sa kolonizatorima jeste jezik.

kao sto vidis, dva potpuno razlicita procesa... ali hvala na pitanju...

ugodan dan dragi slaveni :bih:
Ne pada mi na pamet

#203 Re: Slaveni

Post by Ne pada mi na pamet »

Ilirski vitez wrote:znaci, mogu biti komunist, jugonostalgicar i Slaven
ili islamist Turcin.
ja sam nacionalist! I kao takvom stalo mi je da se moj narod izvuce iz govana u kojima je sad a to ce biti malo teze zbog budaletina koji Bosnjake nazivaju Slavenima i serviraju ih servima.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Otkud tebi pravo da se izjasnjavas kako zelis?! Stvarno si bezobrazan!
Fino odes kod Blake i ostalih trojanaca i trazis svoje misljenje. I onda fino kazes sta si. A ne kako ti hoces. Imaju strucnjaci za to. :evil:
Bosanac sa dna kace

#204 Re: Slaveni

Post by Bosanac sa dna kace »

Ne pada mi na pamet wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Otkud tebi pravo da se izjasnjavas kako zelis?! Stvarno si bezobrazan!
Fino odes kod Blake i ostalih trojanaca i trazis svoje misljenje. I onda fino kazes sta si. A ne kako ti hoces. Imaju strucnjaci za to. :evil:
a biva on nesto bolji od @Blake :lol: :lol: :lol: :lol:
Toffee karamela

#205 Re: Slaveni

Post by Toffee karamela »

Blaka wrote:
Ilirski vitez wrote:vjerovatnije je da je slavenskog porijekla!?!? :?:

dovidjenja :run:
Pa ne znam ni šta tražiš na ovoj temi :?
Ama jadan Blaka jesi li ti to još uvijek ovdje i raspravljaš se s ovim s dna kace i ovim hirurgom za otklanjanje tumora? Čovječe, gubiš vrijeme. :lol:
Blaka

#206 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Ja sam njima postavio nepogresivu dijagnozu, uradio sam sve sto je do mene, sada mogu mirno spavati!
Bosanac sa dna kace

#207 Re: Slaveni

Blaka wrote:Ja sam njima postavio nepogresivu dijagnozu, uradio sam sve sto je do mene, sada mogu mirno spavati!
eno ga sad se bavi i medecinom :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#208 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
----------------------------------------------------------------
javi se na pp imam za tebe dobrog doktora.
Ne pada mi na pamet

#209 Re: Slaveni

zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Ako tebi nije pomogao, kako ce nekom drugom? Koji dio posta te narocito uznemirio?
zonbirile

#210 Re: Slaveni

Post by zonbirile »

Ne pada mi na pamet wrote:
zonbirile wrote:
ili islamist Turcin.

Bosnjacki pozdrav
BOSNA BOSNJACIMA
Ako tebi nije pomogao, kako ce nekom drugom? Koji dio posta te narocito uznemirio?
---------------------------------------------------------
hajde takvi ste kakvi ste,ali mimikrija tog tipa se rijetko sreće.Evo treći put,da bih uvažio stav da niste Slaveni,da nismo krvna braća na ovim prostorima,trebali bi ste reći šta ste.Samo nemoj nebuloze-osjećam se ...Osjećat se možeš Kinezom,ali šta ste stvarno, po nekoj naučnoj teoriji vama bliskoj.Malo se raspitaj donji tok Save i Drine kada je naseljen muslimanima i odakle.
Ne pada mi na pamet

#211 Re: Slaveni

Sigurno prije nego srbima i hrvatima. Krscani u raznim oblicima su dosli jos prije toga. Mnogobosci prije krscana.

Ako se ti osjecas slavenom, ja nemam nista protiv toga. i ja sam pjevao Hej slaveni, a veze nisam imao, isto kao i oni sto su uveli to pjevanje. Hvala nauci, pa ne moram vise da vjerujem raznim "historicarima" i "ocevima nacije", vec kad me neko pita sta sam kazem Bosnjak, Bosanac, porijekom najvjerovatnije Ilir.

Sta si ti?
zonbirile wrote:
Ne pada mi na pamet wrote: Ako tebi nije pomogao, kako ce nekom drugom? Koji dio posta te narocito uznemirio?
---------------------------------------------------------
hajde takvi ste kakvi ste,ali mimikrija tog tipa se rijetko sreće.Evo treći put,da bih uvažio stav da niste Slaveni,da nismo krvna braća na ovim prostorima,trebali bi ste reći šta ste.Samo nemoj nebuloze-osjećam se ...Osjećat se možeš Kinezom,ali šta ste stvarno, po nekoj naučnoj teoriji vama bliskoj.Malo se raspitaj donji tok Save i Drine kada je naseljen muslimanima i odakle.
Ovo podebljano je vrhunac bezobrazluka i ignorancije koja me podsjeca na fasizam. Ja ti upravo govorim, ne samo kako se osjecam, vec i sta nauka govori, a ti to ignorises. Jos jednom te pitam: Sta si ti? Kako se osjecas? I sta nauka o tebi govori?
Ilirski vitez

#212 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

Malo se raspitaj donji tok Save i Drine kada je naseljen muslimanima i odakle.
ovo je za ludnice.
čim se neko suprostavi slavenskoj teoriji odmah se neki "muslimani" spominju. sta je tebi? jesi li dobro?
Ja fino rekoh da sam Bosanski nacionalist, čak i nisam musliman, ali ne - gospodin slaven sve zna, ipak su slavjani bozanski narod :lol:
vec kad me neko pita sta sam kazem Bosnjak, Bosanac, porijekom najvjerovatnije Ilir.
:thumbup:
Urlanje dozvoljeno

#213 Re: Slaveni

oh boze... imate ilirske krvi ko i srbi i hrvati... znaci veoma malo... kakve nove teorije izmisljate?! to sto su nekad ovde zivjeli iliri, pa kasnije i romano-iliri ne cini nas niti ilirima niti romanima... a da ne pricam o tome koliko su germani ostavili svoj trag ovde... u seobi naroda... od ostrogota, preko vizigota, lanogbarda, pa i avara,

prihvatite da su slaveni ostavili najveci pecat u bosni i hercegovini, i da su oni nosioci drzave, kako srednjovjekovne tako i moderne... prestanite sa smaranjem sa tim ilirizmom kad on nema fakticne osnove osim da je bio prisutan sve dok slaveni nisu dosli na balkana...

vi dakle hocete da dovedete u pitanje cijelu seobu slavena na balkan time sto ga ignorirate i stvarate mit o ilirskom porijeklu bosanaca? postacete kao srbi i mitologija o kosovskom boju... strasno... :shock:

andrija2007

#214 Re: Slaveni

Post by andrija2007 »

Stari slaveni papira neimahu vec golom rukom ...uzicu trahu!
Ne pada mi na pamet

#215 Re: Slaveni

Urlanje dozvoljeno wrote:oh boze... imate ilirske krvi ko i srbi i hrvati... znaci veoma malo... kakve nove teorije izmisljate?! to sto su nekad ovde zivjeli iliri, pa kasnije i romano-iliri ne cini nas niti ilirima niti romanima... a da ne pricam o tome koliko su germani ostavili svoj trag ovde... u seobi naroda... od ostrogota, preko vizigota, lanogbarda, pa i avara,

prihvatite da su slaveni ostavili najveci pecat u bosni i hercegovini, i da su oni nosioci drzave, kako srednjovjekovne tako i moderne... prestanite sa smaranjem sa tim ilirizmom kad on nema fakticne osnove osim da je bio prisutan sve dok slaveni nisu dosli na balkana...

vi dakle hocete da dovedete u pitanje cijelu seobu slavena na balkan time sto ga ignorirate i stvarate mit o ilirskom porijeklu bosanaca? postacete kao srbi i mitologija o kosovskom boju... strasno... :shock:

Ja rekoh sta sam, sta osjecam da sam, i sta nauka kaze da sam. Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
Bosanac sa dna kace

#216 Re: Slaveni

Ne pada mi na pamet wrote:Ja rekoh sta sam, sta osjecam da sam, i sta nauka kaze da sam. Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
koja nauka?
ti onu kako se zvase ona privatna firma iganea, kako vec, nazivas naukom i ozbiljnom :shock:
Ilirski vitez

#217 Re: Slaveni

Post by Ilirski vitez »

A sta je ozbiljno?
SANU?
Bosanac sa dna kace

#218 Re: Slaveni

Ilirski vitez wrote:A sta je ozbiljno?
SANU?
pocevsi od prokopija pa nadalje, validni i razumni historijski podaci,
ovo istrazivanje iganee je isto ko reklama paste za zube eto slaze se tamo neki doktor i jos preporucuje da je nasa pasta najbolja, a ono sve reklama
ti drug zasuci rukave i zagri stolicu pa fino naucno dokazi da nismo slaveni
Urlanje dozvoljeno

#219 Re: Slaveni

Ne pada mi na pamet wrote:Ja rekoh sta sam, sta osjecam da sam, i sta nauka kaze da sam. Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
osjecaj tvoj ne dovodi u pitanje... mozes ti biti i eskim i mongol... tvoje je izbor...

ali ne dovodi u pitanje istorijsku nauku koja je pamtivijeka potvrdila seobu slavena na balkan u 6. i 7. stoljecu i ta je kultura dala najveci pecat ovim narodima ovde. pa sve srednjovjekovne balkanske drzave su bile slavenske... jel i to dovodis u pitanje? procitaj malo "de administrando imperio" izvor bez kojeg bosna ne bi bila ono sto jest danas... nezavisna drzava...

ilirizam je manje vise "potpuno" nestao sa ovih prostora tokom srednjeg vijeka...

neki me ovde podsjecaju da hrvatsko dokazivanje da su goti ili avarai ili germani ili cak iranci... ili srpsko mitolosko shvatanje kosovskog boja i potpuno negiranje istorijskih cinjenica... strasno...
Ne pada mi na pamet

#220 Re: Slaveni

Urlanje dozvoljeno wrote:
osjecaj tvoj ne dovodi u pitanje... mozes ti biti i eskim i mongol... tvoje je izbor...

ali ne dovodi u pitanje istorijsku nauku koja je pamtivijeka potvrdila seobu slavena na balkan u 6. i 7. stoljecu i ta je kultura dala najveci pecat ovim narodima ovde. pa sve srednjovjekovne balkanske drzave su bile slavenske... jel i to dovodis u pitanje? procitaj malo "de administrando imperio" izvor bez kojeg bosna ne bi bila ono sto jest danas... nezavisna drzava...

ilirizam je manje vise "potpuno" nestao sa ovih prostora tokom srednjeg vijeka...

neki me ovde podsjecaju da hrvatsko dokazivanje da su goti ili avarai ili germani ili cak iranci... ili srpsko mitolosko shvatanje kosovskog boja i potpuno negiranje istorijskih cinjenica... strasno...
Ponavljam: Izvoli, reci isto ti i za sebe. I dodatno, ukoliko je moguce, svoju akademsku pozadinu, na osnovu koje mi ti govoris sta bih trebao da budem?
Ne pada mi na pamet

#221 Re: Slaveni

Bosanac sa dna kace wrote:
koja nauka?
ti onu kako se zvase ona privatna firma iganea, kako vec, nazivas naukom i ozbiljnom :shock:
Ti znas neku bolju firmu koja se bavi genetskom analizom? mozes li je preporuciti ostatku foruma?
Blaka

#222 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Ilirski vitez wrote:
ovo je za ludnice.
čim se neko suprostavi slavenskoj teoriji odmah se neki "muslimani" spominju. sta je tebi? jesi li dobro?
Ja fino rekoh da sam Bosanski nacionalist, čak i nisam musliman, ali ne - gospodin slaven sve zna, ipak su slavjani bozanski narod :lol:
Opet nisi bio na terapiji, ccccc
Blaka

#223 Re: Slaveni

Post by Blaka »

Ne pada mi na pamet wrote:Sigurno prije nego srbima i hrvatima. Krscani u raznim oblicima su dosli jos prije toga. Mnogobosci prije krscana.

Ako se ti osjecas slavenom, ja nemam nista protiv toga. i ja sam pjevao Hej slaveni, a veze nisam imao, isto kao i oni sto su uveli to pjevanje. Hvala nauci, pa ne moram vise da vjerujem raznim "historicarima" i "ocevima nacije", vec kad me neko pita sta sam kazem Bosnjak, Bosanac, porijekom najvjerovatnije Ilir.

Sta si ti?
A šta sad pjevaš, hajde jednu "ilirsku" da i mi naučimo, samo nemoj onu "roka mandoljine" :mrgreen:
Ne pada mi na pamet

#224 Re: Slaveni

Blaka wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:Sigurno prije nego srbima i hrvatima. Krscani u raznim oblicima su dosli jos prije toga. Mnogobosci prije krscana.

Sta si ti?
A šta sad pjevaš, hajde jednu "ilirsku" da i mi naučimo, samo nemoj onu "roka mandoljine" :mrgreen:
Molim te da se sudrzis od odgovaranja na moje postove. Makar dok ne zavrsis srednju skolu.
Taxirat

#225 Re: Slaveni

Post by Taxirat »

Iščašeno je da me se naziva Slavenom zbog petnaestak procenata slavenske krvi, a i tih petnaest je upitno cccc
I da...! Ma šta ti Švicarci, bivši robovi znaju...nepismena, agresivna, genocidna, turbodžigaraška alpska rulja...Nemaju oni pojma. Istina nam je tu pred nosom...Nepobitne činjenice, otmjenih, neagresivnih, miroljubivih i prijateljski raspoloženih nam susjeda s istoka koji će nam zapravo objasniti ko smo mi i šta smo. Ne znamo mi ko smo, a ne znaju ni Švicarci ko smo...Oni znaju... :roll:
Post Reply