Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zlatan01

#201 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

malizeleni wrote:Kontam na kablovsku, vidio sam kod frajera dreambox, vuche signal s kablovske na dreambox, mislim da je dm 600, i onda card share.

Da smijem postaviti satelitsku, davno bih to
Ja znam da ima covjek u Stockholmu koji prodaje pristup na server za nekih 1500 kruna za jedan box ali sam upravo pricao sa prijateljem koji je uzeo u Brckom istu stvar za 2 boxa i platio 100 eura. U oba slucaja je 1 godina i to signal preko sat-parabole a dekodiranje preko interneta. To za signal preko kablovske nisam nasao ali je najbolje da pitas covjeka kod kojeg si to vidio. Ja isto kao i ti nisam mogao postaviti antenu na fasadu ali sad sam kupio kucu i situacija se promjenila.

Inace sam malo pogledao tehnicku mogucnost za antenu bez motora jer cu u pocetku imati 2 boxa a kasnije mozda i vise. Da imam sve kanale koje zelim, a to su Svedski kanali za koje moram imati signal sa satelita Thor 3/5/6 na 0,8 W i Sirius 4 na 4,8 E + ExTy kanali sa Hot Bird 6/8/9 na 13 E i Eutelsat W2 na 16 E. 4 LNB se moze spojiti na multiswitch i onda svi signali idu preko jednog kabla i do svih uticnica...
kone

#202 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

Doda37 wrote:
kone wrote:
karanana wrote:totaltv je definitivno najbolja legalna opcija ako usporedimo ove kablovske i iptv ponude. i drago mi je da ulijecu na trziste i da su agresivniji i sto se reklamiranja tice. ali i ja mislim da je cs puno puno bolji, jedino sto iziskuje malo vecu pocetnu investiciju.
jedna od negativnih stvari totaltv-a je da total tv nema bht (i nije neka steta, ali je ipak nasa) i cini mi se da nema hrt-ove i novu.
Ima BHT,ali mislim da nema hrt-ova i nove...
Zbog ovog najvis ei zelim preci na totaltv,jer su legalni kao i kablovski operateri,nude puno puno vise od njih,a skuplji su za samo par maraka...
Nema BHT, vjerojatno si mislio na FTV
http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=540 ovdje pise da ima :wink: isto da je CNN,a ne konfuzni BHT......
Globus

#203 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

kone wrote: http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=540 ovdje pise da ima :wink: isto da je CNN,a ne konfuzni BHT......
Jest al to ti je free to air cini mi se da pise .. na w2 .. on ti je kad je sport i tako to kodiran ...
karanana

#204 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

Globus wrote:
kone wrote: http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=540 ovdje pise da ima :wink: isto da je CNN,a ne konfuzni BHT......
Jest al to ti je free to air cini mi se da pise .. na w2 .. on ti je kad je sport i tako to kodiran ...
pa dobro, recimo blokirana je liga prvaka, ali zato imas PTC gdje je mozes gledati. uvijek postoji neki kanal koji taj isti sport prenosi a koji se nalazi u paketu.
a uvijek postoji i kucna antena koja se moze upaliti za neke stvari sa bht-a.
Globus

#205 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

karanana wrote:
Globus wrote:
pa dobro, recimo blokirana je liga prvaka, ali zato imas PTC gdje je mozes gledati. uvijek postoji neki kanal koji taj isti sport prenosi a koji se nalazi u paketu.
a uvijek postoji i kucna antena koja se moze upaliti za neke stvari sa bht-a.
Pa dobro on je pitao..Meni ni ne treba to uopste ne gledam ni jedan nas program vise .. samo starci dnevnik i to je to ... Mislim da ni njemu ne bih koristio za nesto vise pored ostalih programa ...
Rottweiler

#206 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

zoom66 wrote:ja kontam poruchiti db i cs odavde. tragat cu josh malo, ima "milion" dobrih opcija :-)
Za ovake servere :-) , ovo ti ja nebih preporucio jer nijedan od ovakvih servera nikad neradi kako treba i vijek trajanja mu je vrlo kratak. Bolje ti je ili si kupi neku originalku i sharaj je sa rajom, jest da treba malo truda ali je to najbolje. A ako vec nemas volju da se sa tim zahebavas, onda nadji nekog "lokalca" koji ce ti dati CS i biti ces miran. Isto tako nebih ti preporucio da CS uzimas od ovih sto ga prodaju po oglasima, jer su to sve karina serveri. Znaci ili sharaj sam ili nadji nekog ko ima dobar server, uzmi daljinski u ruku i uzivaj

lp
Doda37

#207 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

[/quote]
http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=540 ovdje pise da ima :wink: isto da je CNN,a ne konfuzni BHT......[/quote]

Ovako , BHT ide samostalno na satelit, tj, nije u nekom paketu kao npr. Total ili slicno, kartica za BHT je 90€ godisnje, ovo sto su je dodali u Total receiver je da ljudi pogledaju kada je free, tj. kada nisu filmovi, serije, utakmice i u biti sva strana produkcija, znaci mozes gledati dnevnik i domacu produkciju
kone

#208 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by kone »

Doda37 wrote:
http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=540 ovdje pise da ima :wink: isto da je CNN,a ne konfuzni BHT......[/quote]

Ovako , BHT ide samostalno na satelit, tj, nije u nekom paketu kao npr. Total ili slicno, kartica za BHT je 90€ godisnje, ovo sto su je dodali u Total receiver je da ljudi pogledaju kada je free, tj. kada nisu filmovi, serije, utakmice i u biti sva strana produkcija, znaci mozes gledati dnevnik i domacu produkciju[/quote]
Ja sam tebe shvatio da zelis gledati BHT samo zbog dnevnika,da bi bio u toku sta se desava u drzavi,a ostali program im je :-) Mislim gledati BHT pored....Ja bih BHT zabranio emitovanje svih mogucih emisija.Samo bih im ostavio mogucnost emitovanja vijesti i to je to.Mada im je i to kriticna tacka...Objektivnost itd....Vise strana...Ko je koga hebo i ko ce kogahebat itd...
korto_malteze

#209 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by korto_malteze »

da li postoji paket koji ukljucuje BBC 1 i 2 i ostale BBC kanale? ako postoji, kolika je cijena kompletne usluge (ukljucujuci tanjir, ugradnju i ostalo)?
and

#210 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

zlatan01 wrote:
and wrote:
zlatan01 wrote:Kakva je mogucnost koristiti ovu opciju u Svedskoj?
koju?
Aha...mislio sam na dreambox i kanale sa podrucja ExYu. Nisam procitao sve postove ali cini se da ima samo mogucnost cardshearing? ili ima jos nesto?
ima total i o njemu se pričalo.
ako koristiš cs u njemu imaš i total i sve što se može gledati.ovu opciju možeš jednostavno koristiti i u svedskoj,a možeš uzeti ili tamo ili u bih.možeš u bih uzeti cs,sve ti ubaci u resiver,a ti ga tamo prikopčaš.
and

#211 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

korto_malteze wrote:da li postoji paket koji ukljucuje BBC 1 i 2 i ostale BBC kanale? ako postoji, kolika je cijena kompletne usluge (ukljucujuci tanjir, ugradnju i ostalo)?
sa cs-om otvaraš i sky uk,a vjerovatno oni imaju sve te bbc kanale.oko 600 km te izađe sva oprema i godina pretplate.dobiješ sve što se otvara na satelitu.super varijanta.
zlatan01

#212 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

and wrote:ima total i o njemu se pričalo.
ako koristiš cs u njemu imaš i total i sve što se može gledati.ovu opciju možeš jednostavno koristiti i u svedskoj,a možeš uzeti ili tamo ili u bih.možeš u bih uzeti cs,sve ti ubaci u resiver,a ti ga tamo prikopčaš.
Da bas sam cuo od prijatelja za mogucnost kupovanja box-a u Bih i sve je vec namjesteno a ispada i jeftinije. Ako sam dobro razumio ja trebam imati satelitsku (u mom slucaju sa 4 LBN jer me zanimaju kanali sa 4 pozicije) a boxove osim na antenu moram zakaciti i na internet. Mora li biti zakacen kablom ili moze dreambox i na bezzicni internet?
Rottweiler

#213 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

zlatan01 wrote:
and wrote:ima total i o njemu se pričalo.
Da bas sam cuo od prijatelja za mogucnost kupovanja box-a u Bih i sve je vec namjesteno a ispada i jeftinije. Ako sam dobro razumio ja trebam imati satelitsku (u mom slucaju sa 4 LBN jer me zanimaju kanali sa 4 pozicije) a boxove osim na antenu moram zakaciti i na internet. Mora li biti zakacen kablom ili moze dreambox i na bezzicni internet?
Moze dreambox i bezicno na net, ali ne svi modeli, a ako nemas mogucnost kablom, postoji i dlan
zlatan01

#214 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:
zlatan01 wrote: Da bas sam cuo od prijatelja za mogucnost kupovanja box-a u Bih i sve je vec namjesteno a ispada i jeftinije. Ako sam dobro razumio ja trebam imati satelitsku (u mom slucaju sa 4 LBN jer me zanimaju kanali sa 4 pozicije) a boxove osim na antenu moram zakaciti i na internet. Mora li biti zakacen kablom ili moze dreambox i na bezzicni internet?
Moze dreambox i bezicno na net, ali ne svi modeli, a ako nemas mogucnost kablom, postoji i dlan
Planirani su kablovi u sve sobe (coax + cat6) ali ako negdje zapne da znam da ima i ta mogucnost.
zlatan01

#215 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Jos nesto, ja cu u mojoj kucnoj mrezi imati 3 kompjutera i 3 dreambox-a. To znaci da osim routera moram imati i jedan switch oa sam u dilemi kako da povezem uredjaje. Kontam da box-ove prikljucim na switch a kompjutere na router. ovo radim zbog brzine naravno. Koliki uopste saobracaj rade boxovi u normalnom radu?
Rottweiler

#216 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

zlatan01 wrote:Jos nesto, ja cu u mojoj kucnoj mrezi imati 3 kompjutera i 3 dreambox-a. To znaci da osim routera moram imati i jedan switch oa sam u dilemi kako da povezem uredjaje. Kontam da box-ove prikljucim na switch a kompjutere na router. ovo radim zbog brzine naravno. Koliki uopste saobracaj rade boxovi u normalnom radu?
Ma kao client ce box potrositi neki minimum, par stotina MB, a dobro si to skonto kako da spojis.

lp
iPod

#217 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

E ljudi ima i AzBox HD Premium wireless ugradjen u sebi....

Radi na njemu MultiCAS ( CCcam ), MgCamd 1.35a ( Gbox i CCcam ), i ima preko Cheopsa besplatni card sharing !!! , i interna emulacija.

Uz to je jos i full hd resiver 1080p, moze prikazivati MKV fileove, DivX, XviD itd itd.

Ima ugradjen Browser, RSS Reader, iRadio, Mjesto za HDD, YouTube player.......

A ima ga u Plus Computersu :

Azbox PremiumHD Multimedijalni resiver DVB-S2,LAN,USB,WIFI,SATA,MKV,DIVX,YOUTUBE

http://www.plus.ba/pretraga/?pojam_pretrage=azbox#

I radi ko dox-a
karanana

#218 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

iPod wrote:E ljudi ima i AzBox HD Premium wireless ugradjen u sebi....

Radi na njemu MultiCAS ( CCcam ), MgCamd 1.35a ( Gbox i CCcam ), i ima preko Cheopsa besplatni card sharing !!! , i interna emulacija.

Uz to je jos i full hd resiver 1080p, moze prikazivati MKV fileove, DivX, XviD itd itd.

Ima ugradjen Browser, RSS Reader, iRadio, Mjesto za HDD, YouTube player.......

A ima ga u Plus Computersu :

Azbox PremiumHD Multimedijalni resiver DVB-S2,LAN,USB,WIFI,SATA,MKV,DIVX,YOUTUBE

http://www.plus.ba/pretraga/?pojam_pretrage=azbox#

I radi ko dox-a
mozes li samo objasniti ovaj besplatni card sharing preko cheopsa? znaci, kupim, instaliram i kako se besplatno nakacim na cs?
Rottweiler

#219 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Azbox je kanta od resivera, ja ga nebi ni najgorem dusmanu preporuci, jer nemoze mi niko toliki dusman biti :D
karanana imas na svakom resiveru besplatni CS, imas servere koji to nude, na tim serverima bude bruka ljudi, radi neko kratko vrijeme i pusiona, a i u tom vremenu ti je to toplo-hladno princip rada.
Svi ovi resiveri koji su danas na trzistu, azbox, ipbox, kathrein vu+duo itd.... su blijede kopije dreammultimedie, neki su hardwerski dosta mocniji od dreamboxa, ali po pitanju sw zaostaju svjetlosnu godinu i nece ih nikada dositici.
zato karanana ako hoces mir i rahatluk i 100% uzivanje u cs-u kupi sebi dreambox.

lp
Rauber

#220 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

Samo treba ganjati neki original dreambox ako se moze , ovaj kinez 500s cesto zna da zaledi i nista mu ne mozes sem da ga iskljucis iz struje, X puta se tako ispruzim na krevet,saltam kanale kad zamrzne,pa onda hajde fino ustani.
Tako mi je jednom zaledio, ja ga iskljucim iz struje, da ga opet upalim kad sipak, pita me da izaberem country i format medjutim nista ne moze, izbrisalo mu se nesto i hop 20 KM izletim da se to popravi.
Sad stalno strahujem kad ga iskljucujem iz struje.
Rottweiler

#221 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Rauber wrote:Samo treba ganjati neki original dreambox ako se moze , ovaj kinez 500s cesto zna da zaledi i nista mu ne mozes sem da ga iskljucis iz struje, X puta se tako ispruzim na krevet,saltam kanale kad zamrzne,pa onda hajde fino ustani.
Tako mi je jednom zaledio, ja ga iskljucim iz struje, da ga opet upalim kad sipak, pita me da izaberem country i format medjutim nista ne moze, izbrisalo mu se nesto i hop 20 KM izletim da se to popravi.
Sad stalno strahujem kad ga iskljucujem iz struje.
haha
to se zove peh
ja imam i original a i kineza kako dm500 tako i dm800
i sve je stvar srece i toga gdje nabavis robu.
jednom sam naletio na toliko lose kopije da mi je bilo doslo da placem od muke.
ali kineze koje trenutno imam u kuci, za njih imam samo rijeci hvale. Odgovorno tvrdim da rade bez ijedne greske i razlike na original
iPod

#222 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Rottweiler wrote:Azbox je kanta od resivera, ja ga nebi ni najgorem dusmanu preporuci, jer nemoze mi niko toliki dusman biti :D
karanana imas na svakom resiveru besplatni CS, imas servere koji to nude, na tim serverima bude bruka ljudi, radi neko kratko vrijeme i pusiona, a i u tom vremenu ti je to toplo-hladno princip rada.
Svi ovi resiveri koji su danas na trzistu, azbox, ipbox, kathrein vu+duo itd.... su blijede kopije dreammultimedie, neki su hardwerski dosta mocniji od dreamboxa, ali po pitanju sw zaostaju svjetlosnu godinu i nece ih nikada dositici.
zato karanana ako hoces mir i rahatluk i 100% uzivanje u cs-u kupi sebi dreambox.

lp
Pretpostavicu da nikada nisi ni imao AzBox HD resiver i ne znas o cemu se radi, stoga nemoj da dajes takve izjave. I ja sam bio potpuni skeptik po tom pitanju, pa sam naisao na podatak da firma Digital technologies & Innovations d.o.o. , Sarajevo ( http://www.dti.ba ), zastupa AzBox HD resivere za teritoriju Jugo istocne Evrope, stoga mozes otici isto kao sto sam i ja otisao, jer sam bio skeptik kao i ti, jer sam imao ( imam i sada ) DM800 kuci, ali mi je trebalo nesto drugacije i bolje za cjelokupnu multimediju. Ljudi su mi prezentirali uredjaj i objasnili sve, a momci iz Plus computersa mi namjestili sve, stoga nevidim toliki skepticizam, i uostalom AzBox HD nije kopija DreamBoxa, i neradi uopste na istom Operativnom sistemu ( Enigma 1 ili Enigma 2 ) na kojem rade dreamboxi.....

I nemogu a da se ne osvrnem na ono to si rekao o free serverima, a to sve govori koliko ne poznajes ovaj uredjaj. Naime CheopsCamd, ti omogucava da se spojis na free server bez dodavanja bilo kakvih linija i slicnoga, jer je sve zapakovano bas u tom emulatoru, i za tvoju informaciju radi bez prekida vec nekih 4 mjeseca, o cemu ce ti posvjedociti razni forumi i postovi od korisnika. Ono o cemu si ti pricao su besplate linije za newcamd, cccam i gbox ( mbox ) servere koji rade neko vrijeme i stanu, ovdje se radi o drugacijoj prici ( Rade Digitalb, Nova Grca, Al Jaze
ere, Bis, Cyfra, Polsat, Tring, Pinkovi itd itd ).

Stoga tvoja prica ne pali.... Ja razumijem da ti prodajes DM500S i CS uz njega, ali takodjer ovaj uredjaj zasluzuje paznju....
Rottweiler

#223 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Svijet satelita je moja opsesija, pa i samim tim imam skoro sve receivere u licnom posjedu, od svih modela dm-a (osim serija 5xxx), kathrein, ipbox, azbox, dbox2 (nezamjenjiv moj prvi linux stroj :D ). Stvar licnog ukusa, ali ja stojim iza onoga sto sam rekao za azbox. I vrlo dobro ja znam o kakvom se tu serveru radi, nesto slicno je imao VisionNet i svi znamo kako je zavrsio, a isto tako ce da zavrsi i taj az-ov server. Zivi bili pa vidjeli.
Neprodajem niti imam namjeru prodavati bilo kome dreamboxove ili cs. To mi nije potrebno bas ko ni trece oko u glavi. To je moj hobi, a cak sta vise nemam potrebu da se tebi pravdam.

poz
sarajevsko_pivo

#224 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajevsko_pivo »

Ja planiram uzeti uskoro dreambox, pa ono preko modema gledati...

Cuo sam da ce uskoro to ukinuti, da se vise nemoze gledati na taj nacin, jeli tacno to?????
and

#225 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

sarajevsko_pivo wrote:Ja planiram uzeti uskoro dreambox, pa ono preko modema gledati...

Cuo sam da ce uskoro to ukinuti, da se vise nemoze gledati na taj nacin, jeli tacno to?????
teško će u skorije vrijeme ukinuti.
Post Reply