60 MINUTA - All about
Moderator: anex
-
salamanti
#201 Re: 60 MINUTA - All about
Mekka
109. sura – 6 ajeta
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
1. Reci: "O vi nevjernici,
2. ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,
3. a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;
4. ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,
5. a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,
6. A vama – vaša vjera, a meni – moja!
109. sura – 6 ajeta
- HAVANA
#202 Re: 60 MINUTA - All about
salamanti wrote:ne treba tu mrcinu alkoholisanog laprdasa skroz ohladit ali treba mu jednog dobrog degeneka, previse uzima za pravo da optuzuje i presudjuje svakome pri cemu vjesto zloupotrebljava prava o slobodnom novinarstvu
Selam brate.
Što si neurozan
- HAVANA
#203 Re: 60 MINUTA - All about
salamanti wrote:Mekka
109. sura – 6 ajeta
1
2.
3.
4.
5.
6.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#204 Re: 60 MINUTA - All about
E vala nek si nam rekao da nam malo otvoris oci. Fala bogu pa nas ima dosta koji stvari posmatramo svojim ocima i ne moze nas niti jedna sura ubjediti da smo slijepi. A posto vidim da ti je batina stalno pri pameti (ako ti to uopste imas) pazi dobro da ti se ista batina ne bi odbila o vlastitu glavu.salamanti wrote:Mekka
109. sura – 6 ajeta
- Control panel
#205 Re: 60 MINUTA - All about
e moj slamnati procitaj malo ta sam napisao (a ne napisala) ima dosta doga izmedju redova ali ti gledas samo u jednom pravcu. pametnom je i isaret dovoljan.salamanti wrote: Ovdje se radi o tipicnim izvrgavanjima....totalno si u kontradikciji...Zna svako za koga Bakir, Pecanin i Avdic radi...Kazes vjera i ti folovi...vjera i ti folovi...vjera i ti folovi...ponavljam tri puta...koji su to folovi?VJERA-folovi....objasni molim te!!! Prvo kazes "vjera i ti folovi"...ovim si sve rekla...a nasa vjera ISLAM ne moze biti samo licna stvar nas...nema muslimana u epruveti...zakoni Kur ana i sunneta su da je ISLAM nacin zivota kako pojedinca tako i grupe...onda kazes TEBI KAO BOSNJAKU SMETA STO VJERA ULAZI U SISTEM...???...objasni zasto ti smeta sto vjera ulazi u sistem...pa onda kazes "DOK NE UGROZAVAJU NECIJU DRUGU SLOBODU I PRAVA"...na koji nacin islamska zajednica i vjera ugrozava tvoju slobodu i prava???...i onda na kraju potpuno kontradiktorno i licemjerno kazes ..."NEMA NIKO NISTA PROTIV VJERE"....ima ima ima...vi ateisti koji se toliko brizljivo brinete za zajednicu muslimana...e pa vi imati jos kako protiv vjere...a nacini vase borbe su prljavi da prljaviji ne mogu da budu...
"dozvolicete da je od sve trojice reisa, mitropolita i kardinala ipak ovja prvi najpoliticnij, najvise se pojavljuje na TV, daje izjave, svakom loncu hoce da bude poklopac"...kada neko uvrsti naseg vjerskog poglavara u krug mafijasa i kada se optuzuju svi imami da su pedofili...na takvu lakrdiju reis efendija ima pravo da se izjasni...a to vam najvise smeta...ima pravo da daje izjave na TV i ISLAM nije vjera u staklenom zvonu...a za lakrdije te pogane propagande se zna ko je zasluzan a neposredni izvrsitelji su zasluzili da se kazne dobrom batinom jer niko ne smije da blati ISLAM.
imao bih puno toga da ti odgovorim ali vidim da nema svrhe. jer ti opravdavas preko 100 dzamija u sarajevu a nista ne poduzimas ili govoris protiv sto su nam bolnice pune pa se ceka na bolesnicki krevet, pa se ceka mjesecima na snimanje necega. pa se ne bunis sto su nam djeca natrpana u vrticima kao sardine po 30 ih je u 15 kvadrata.
ali da ne sirim pricu. tema je 60 minuta. i osudjujem svaki napad na bakira. i u potpunosti ga podrzavam.
i sta god on rekao protiv bilo koga, ponavljam protiv bilo koga ohladjivanje i batine koje nam ti nudis ne dolaze u obzir ni u primisli. ali mozda u tom nekom tvom sistemu smirenosti i dobrote je to normalno. nadam se da takav sistem nikada nece zavladati.
- Control panel
#206 Re: 60 MINUTA - All about
nece mi ti odredjivati kome cu se ja klanjati.salamanti wrote:Mekka
109. sura – 6 ajeta
ima boga pa neka svakome sudi za njegova uradena i recena djela. jeli posteno.
- HAVANA
#207 Re: 60 MINUTA - All about
Što se vi ložite
Ima smajlija pa rokaj,nije vrijedno opširnijeg pisanja.
- Control panel
#208 Re: 60 MINUTA - All about
dobro siHAVANA wrote:Što se vi ložite![]()
![]()
-
salamanti
#209 Re: 60 MINUTA - All about
Control panel wrote:nece mi ti odredjivati kome cu se ja klanjati.salamanti wrote:Mekka
109. sura – 6 ajeta
ima boga pa neka svakome sudi za njegova uradena i recena djela. jeli posteno.
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
(21- Al-Anbiya’, 30)
Necu ti ja odredjivati brate u sta ces vjerovati...svaki musliman je duzan da siri glas istine a da li ces ti to prihvatiti...pa tvoj je problem. Ali sve mi je jasno...imamo otvorene neprijatelje koji nam pokazuju zube i zna se ko su...zna se da su cetnici nasi otvoreni neprijatelji protiv kojih smo se borili i ova Bosna je krvlju natopljena sehidima, zna se da su cionisti otvoreni neprijatelji ISLAMA. Ali neprijatelji kakvi su ateisti...nevjernici...koji se spominju u Kur anu kao najzesci neprijatelji ISLAMA. Takvi mediji koji razotkrivaju svoju misiju i jedan hostapler koji uzima za pravo da izjavi i presudi svim hodzama da su pedofili i da je zajednica muslimana kriminalna, da se djeca u vrticima uce terorizmu...i ne zasluzuje nista drugo.
- Control panel
#210 Re: 60 MINUTA - All about
sta da se ohladi?slamnati wrote:i ne zasluzuje nista drugo.
znas li ti gdje su banovici
-
salamanti
#211 Re: 60 MINUTA - All about
kao i mediji na isti nacin mi i ti spocitavas i izvlacis iz konteksta...vasa mrznja nema granica...Control panel wrote:sta da se ohladi?slamnati wrote:i ne zasluzuje nista drugo.
- seln
#212 Re: 60 MINUTA - All about
Covjek koji je u ovih par dana mrznjom preplavio forum...nama govori o mrznji?salamanti wrote:vasa mrznja nema granica...
- HAVANA
#213 Re: 60 MINUTA - All about
salamanti wrote:kao i mediji na isti nacin mi i ti spocitavas i izvlacis iz konteksta...vasa mrznja nema granica...Control panel wrote:sta da se ohladi?slamnati wrote:i ne zasluzuje nista drugo.
Tebi spočitavaju
Koji li si
- Control panel
#214 Re: 60 MINUTA - All about
pazi sta pises, jer tvoji postovi kao da opravdavaju ovo
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091110143slamnati wrote:...i ne zasluzuje nista drugo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#215 Re: 60 MINUTA - All about
Dajem podršku ovom hrabrom NOVINARČINI. Mogu samo zamisliti kako on i njegova porodica podnose sve što se dešava u vezi sa njegovim neustrašivim radom.homar wrote:
EKSKLUZIVNO : Bugarska mafija priprema likvidaciju Bakira Hadžiomerovića![]()
...Motiv naručitelja ubojstva je evidentan, obzirom da se Hadžiomerović bavi isključivo novinarskim poslom, ali još se sa stopostotnom sigurnošću ne može reći tko su oni i jesu li iz Federacije BiH ili iz Republike Srpske...
http://otvoreno.ba/component/content/ar ... rovia.html
Pridružio bih se nekoj manifestaciji podrške ovom novinaru i ekipi ''60 dekika'', te FTV-u!
Pretplatu plaćam redovno.
Čim uvedu trojnu kanalizaciju. Odjavljujem! Znam proceduru odjave.
-
salamanti
#216 Re: 60 MINUTA - All about
kao i mediji na isti nacin mi i ti spocitavas i izvlacis iz konteksta...vasa mrznja nema granica...[/quote]
Tebi spočitavaju
Koji li si
[/quote]
Na isti nacin kao tvoja partija koja se toliko brine o islamskoj zajednici druze havana..kao sto i reisu upakujete samo sto vama odgovara tako i ti meni upakujes...a znas ti dobro sta sam napisao...to je vasa strategija...iskrivljivanje informacija i manipulisanje.
Na ovom forumu najvise vidim mrznje prema muslimanima i sve sto je bosnjacko...slucajnost ili ne
Tebi spočitavaju
Koji li si
Na isti nacin kao tvoja partija koja se toliko brine o islamskoj zajednici druze havana..kao sto i reisu upakujete samo sto vama odgovara tako i ti meni upakujes...a znas ti dobro sta sam napisao...to je vasa strategija...iskrivljivanje informacija i manipulisanje.
Na ovom forumu najvise vidim mrznje prema muslimanima i sve sto je bosnjacko...slucajnost ili ne
-
salamanti
#217 Re: 60 MINUTA - All about
Pravi primjer izvrtanja informacija...Control panel wrote:pazi sta pises, jer tvoji postovi kao da opravdavaju ovo
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091110143slamnati wrote:...i ne zasluzuje nista drugo.
Rekao sam druze "Control panel" nesto i prije toga...a "i ne zasluzuje nesto drugo"...si samo izvukao...naravno samo sto tebi odgovara...to je vas nacin...
- HAVANA
#218 Re: 60 MINUTA - All about
salamanti wrote:kao i mediji na isti nacin mi i ti spocitavas i izvlacis iz konteksta...vasa mrznja nema granica...
Tebi spočitavaju
Koji li si
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bjež,eto nas
- HAVANA
#219 Re: 60 MINUTA - All about
Mile mi majke ovo ko po rasporedu.Utorkom me napadaju salonci
,danas srijeda a ovaj me se svezo
,sutra četvrtak garant će me kontaktirat nakav patriota iz širokog
imam još 4 dana slobodna ,to mi je za ljubav i sex,kafanu... 
-
bogumil-8
#220 Re: 60 MINUTA - All about
@salamati, Reis ef. Mustafa Cerić je rekao: „Živili smo kad nismo smjeli ni klanjati kod kuće, a kamo li u džamiji“ . Ovo je Reis Mustafa Cerić slagao (tebi to može slagati, meni ne)!
Da li trebamo i mi (ti znam da hoćeš) sakriti sramotu „brata muslimana“?!
Da li je, sada, ova moja rečenica „napad“ na: Reisa, muslimane BiH, Bošnjake, islam,....?!
@salamati, „napad“ na tvoje stavove, način razmišljanja i argumentacije, nije napad na muslimane BiH, ali može djelovati kao napad na ciljanu skupinu muslimana BiH („wehabije“ ne priznaju zakone i parlament BiH).
Mislim da ti prihvataš ovaj stav Muhammeda Abdul-Wehaba:
„Svaka država koja ne sudi po Allahovom zakonu i koja se ne potčinjava njemu je paganska, nevjernička, nepravedna i griješnička država, i to na osnovu ajeta.
Obaveza svih muslimana je da je mrze i da se prema njoj odnose neprijateljski, a zabranjeno im je da je vole i da se odnose prijateljski prema njoj.“
Biti protiv muslimana koji ovo zagovaraju i brane u BiH, nije napad na Islam i nije napad na muslimane BiH.
Ako kažem da je Mustafa Cerić nepromišljen i dvoličan, da li sam ja protiv muslimana u BiH i protiv Bošnjaka?
To što se Mustafa Cerić zaklanja iza IZ (koju poprilično zloupotrebljava) svojim izjavama o islamofobiji je samo jedna od njegovih grešaka koju trebaš i ti osuditi.
Da li je, sada, ova moja rečenica „napad“ na: Reisa, muslimane BiH, Bošnjake, islam,....?!
@salamati, „napad“ na tvoje stavove, način razmišljanja i argumentacije, nije napad na muslimane BiH, ali može djelovati kao napad na ciljanu skupinu muslimana BiH („wehabije“ ne priznaju zakone i parlament BiH).
„Svaka država koja ne sudi po Allahovom zakonu i koja se ne potčinjava njemu je paganska, nevjernička, nepravedna i griješnička država, i to na osnovu ajeta.
Obaveza svih muslimana je da je mrze i da se prema njoj odnose neprijateljski, a zabranjeno im je da je vole i da se odnose prijateljski prema njoj.“
Biti protiv muslimana koji ovo zagovaraju i brane u BiH, nije napad na Islam i nije napad na muslimane BiH.
Ako kažem da je Mustafa Cerić nepromišljen i dvoličan, da li sam ja protiv muslimana u BiH i protiv Bošnjaka?
To što se Mustafa Cerić zaklanja iza IZ (koju poprilično zloupotrebljava) svojim izjavama o islamofobiji je samo jedna od njegovih grešaka koju trebaš i ti osuditi.
-
salamanti
#221 Re: 60 MINUTA - All about
Mekkabogumil-8 wrote:@salamati, Reis ef. Mustafa Cerić je rekao: „Živili smo kad nismo smjeli ni klanjati kod kuće, a kamo li u džamiji“ . Ovo je Reis Mustafa Cerić slagao (tebi to može slagati, meni ne)!
109. sura – 6 ajeta
Ovo potvrduje stav ISLAMA da svako ima svoje i zato sam u nekom od postova rekao da se ISLAM odlicno integrise u demokratsko drustvo. To ne znaci da ne mozemo imati svoja prava i zivjeti ISLAM i u demokratskim drustvima. Muhammed s.a.v.s je takodjer zivio i napravio drzavu u kojoj je bilo i mnogobozaca, krscana, kopta, jevreja itd...Ta hajka na "vehabije" se zna odakle dolazi i zeli da poistovjeti nas bosnjake da smo radikalni. Pustite vi nasu zajednicu na miru...zasto zelite da uredjujete nase dvoriste...pocistite smece ispred svog...jako je zaprljano.
- Fair Life
#222 Re: 60 MINUTA - All about
Nakon posljednjih saznanja o unajmljenim ubicama koji su dobili zadatak da izvrše atentat na Bakira Hadžiomerovića, bilo je za očekivati da tužilaštvo i policija pokrenu istragu oko potencijalnih naručilaca. Prema informacijama koje je dobio Žurnal, sa velikom sigurnošću se može tvrditi da se među onima koji su javno napadali i prijetili Bakiru Hadžiomeroviću nalaze oni koji su unajmili plačenike iz Bugarske, Srbije i sa Kosova. No, jedan od najvećih problema predstavlja činjenica da ova saznanja imaju i organi koji su zaduženi da istraže i ispitaju sve ove navode. Međutim, oni do sada nisu poduzeli baš ništa kako bi se procesuirale osobe za koje se tvrdi da su dobili zadatak da ubiju Bakira Hadžiomerovića, niti da ispitaju potencijalne naručioce.Control panel wrote:pazi sta pises, jer tvoji postovi kao da opravdavaju ovohttp://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091110143slamnati wrote:...i ne zasluzuje nista drugo.
Slamnati da li ti znas sta vise o ovome... ??
U međuvremenu, Hadžiomerovića su počeli javno optuživati i prozivati ljudi iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine. Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je koristio svaku priliku da uputi javnu prijetnju uredniku “60 minuta”. A u linč su se uključile i mnoge druge ličnosti iz kriminalnog miljea. Vrlo brzo su se u progon uključili neki od najuticajnijih ljudi iz Islamske zajednice u BiH, na čelu sa reisom Mustafom Cerićem. Njegov primjer su slijedili tajkuni sumnjivog poslovnog backgrounda, vlasnici medija, političari optuženi za korupciju i kriminal... Oni su svoje navode skrivali iza ugroženosti Bošnjaka i antibošnjačke zavjere, a Hadžiomerović i njegove kolege iz “60 minuta” su optuživali za islamofobiju, mržnju prema Srbima/Bošnjacima/Hrvatima...
Tek sad vidjeh tvoj komentar...
Pa da te priupitam ponovo... Sta ti znas o pripremi atentata ?salamanti wrote:ne treba tu mrcinu alkoholisanog laprdasa skroz ohladit ali treba mu jednog dobrog degeneka, previse uzima za pravo da optuzuje i presudjuje svakome pri cemu vjesto zloupotrebljava prava o slobodnom novinarstvu
Last edited by Fair Life on 11/11/2009 22:24, edited 1 time in total.
-
salamanti
#223 Re: 60 MINUTA - All about
Profil covjeka koji podrzava Bakira...to je covjek koji je povodljiv, nema vlastito misljenje, ima dvostruke standarde, izmislja nekakav novi moral, Bakir je pravi oblik partijskog potrcka...vjestacki i licemjerni moral i etika mrklih komunjara...Trebaju oni da prave ustroj muslimana ovdje...onako osudjivati kako su hodze pedofili a prisivati etiketu da su muslimani lopovi..kako se njemu cefne za koju banku...to moze samo truhlo od morala covjek.
-
salamanti
#224 Re: 60 MINUTA - All about
"UDBA I DALJE POSTOJI"
Upozorenja uglednih intelektualaca na govor mržnje na javnom servisu, neprestane atake na Islamsku zajednicu, njene vodeće ljude, bošnjačke institucije, ali i sve druge autoritete, dobivaju sve veću snagu. Također, sve je očitije da se oko emisije "60 minuta" već prelama odnos snaga hoće li u ovoj zemlji zaživjeti društveno odgovorni javni servis, ili će se novcem građana finansirati SDP-ovo medijsko harangiranje. Istovremeno, tu se postavlja i pitanje šta će raditi sobom opsjednuti RAK, ali i Federalni parlament, jer sve upućuje na bojkot plaćanja pretplate i okupljanje nezadovoljnih građana pred zgradom FTV.
Reagirajući na stalne napade na IZ, ali i Bošnjake u cjelini u programu Federalne televizije, a posebno u jednopartijskoj emisiji "60 minuta", profesor sarajevskog Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Džemaludin Latić u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da je takav odnos "prevršio svaku mjeru", te da je kao vjernik duboko pogođen.
Sve što se veže za islam kao vjeru se problematizira i od toga se pravi neka opasnost za demokratski život BiH, pa i šire. Meni je to neshvatljivo. Tolika kontaminacija, tolika opsesija samo jednom vjerskom zajednicom, jednostavno nije normalna. Ja se sam pitam šta je tim nekim novinarima. Neki ljudi drže da su oni plaćeni da rade za nekoga, a ja mislim da je riječ o tome da oni po svaku cijenu hoće da nametnu svoje titoističke iluzije čitavom bh. društvu, a posebno Bošnjacima - kaže Latic
Profesor se slaže s ocjenama da jednopartijska emisija "60 minuta" i drugi neokomunistički mediji u Sarajevu predstavljaju dio onog istog talasa čija su žrtva bili muslimanski intelektualci na čelu sa Alijom Izetbegovićem 1983. godine, ali i on lično u godinama poslije rata.
- U svemu ima dosta tajnog djelovanja. Jer, UDBA je i danas jako aktivna, njeni kadrovi i dalje rade. Oni hoće da kažu da je bilo opravdano što su nas hapsili i da mi i jesmo nacionalisti. Osim toga, Savez komunista je izmislio i islamsku republiku BiH. To je izmišljena kolektivna krivica. Dakle, nije u pitanju samo 13 intelektualaca, već je to krivica za čitav jedan etnos i vjersku populaciju u BiH. Savez komunista, niti njegovi današnji nastavljači u BiH, nikada se nisu odrekli te užasne teze o islamskoj BiH. A koliko je ona užasna, vidi se po tome da je odbrana zločinaca u Hagu uvijek poteže, pravdajući se da su se Srbi morali braniti od islamske republike Alije Izetbegovića - istakao je Latić.
Fatmir Alispah Ugledni bh. publicista i bivši član Upravnog vijeća Federalne televizije Fatmir Alispahić smatra da je samo u bolesnom društvu moguće da ma kakvu novinarsku nagradu dobije medijski proizvod koji ruši sve moralne i etičke norme.
- Na prostoru bivše Jugoslavije jedino je još tako radila Miloševićeva i Mitevićeva TV Beograd, koja je otvoreno lagala, montirala, huškala, prisluškivala, i bila važnija od pravne države, samim tim što su sudski procesi prvo pripremani na televiziji, a potom realizirani u sudnicama. Tako danas djeluje emisija "60 minuta" u BiH. Koji su to kriminalni centri moći koji stoje iza porobljavanja pravnog i demokratskog poretka time što jednu emisiju nadređuju cijelom sistemu? Nema sumnje da je emisija "60 minuta" eksponent paradržavnih snaga koje preko FTV destabiliziraju pravni i društveni poredak - kazao je Alispahić.
To su ljudi promašenih života
Prema mišljenju profesora Džemaludina Latića, neki ljudi nas žele uvjeriti da su jedino ateističke vrijednosti moralne, a da su ljudi koji se zalažu za vjerske vrijednosti licemjeri, te neminovno nacionalisti u negativnom značenju te riječi.
- Oni ne mogu prihvatiti da su oni jedini fosili u ovom društvu, da su ljudi ograničenog, provincijalnog duha koji ne vide kako se svijet mijenja i kako se u modernom svijetu poštuje religija. Ja mislim da su to ljudi promašenih života, koji ne mogu priznati da neki procesi i neke tvorevine više ne postoje i da ih niko osim te šačice ljudi neće. Neće da prihvate činjenicu da Jugoslavija ne postoji, da je Josip Broz umro, da je koncept bratstva i jedinstva nemoguć na onaj način kako ga je zagovarao Josip Broz - navodi Latić.
Izvor: Dnevni Avaz
Upozorenja uglednih intelektualaca na govor mržnje na javnom servisu, neprestane atake na Islamsku zajednicu, njene vodeće ljude, bošnjačke institucije, ali i sve druge autoritete, dobivaju sve veću snagu. Također, sve je očitije da se oko emisije "60 minuta" već prelama odnos snaga hoće li u ovoj zemlji zaživjeti društveno odgovorni javni servis, ili će se novcem građana finansirati SDP-ovo medijsko harangiranje. Istovremeno, tu se postavlja i pitanje šta će raditi sobom opsjednuti RAK, ali i Federalni parlament, jer sve upućuje na bojkot plaćanja pretplate i okupljanje nezadovoljnih građana pred zgradom FTV.
Reagirajući na stalne napade na IZ, ali i Bošnjake u cjelini u programu Federalne televizije, a posebno u jednopartijskoj emisiji "60 minuta", profesor sarajevskog Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Džemaludin Latić u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da je takav odnos "prevršio svaku mjeru", te da je kao vjernik duboko pogođen.
Sve što se veže za islam kao vjeru se problematizira i od toga se pravi neka opasnost za demokratski život BiH, pa i šire. Meni je to neshvatljivo. Tolika kontaminacija, tolika opsesija samo jednom vjerskom zajednicom, jednostavno nije normalna. Ja se sam pitam šta je tim nekim novinarima. Neki ljudi drže da su oni plaćeni da rade za nekoga, a ja mislim da je riječ o tome da oni po svaku cijenu hoće da nametnu svoje titoističke iluzije čitavom bh. društvu, a posebno Bošnjacima - kaže Latic
Profesor se slaže s ocjenama da jednopartijska emisija "60 minuta" i drugi neokomunistički mediji u Sarajevu predstavljaju dio onog istog talasa čija su žrtva bili muslimanski intelektualci na čelu sa Alijom Izetbegovićem 1983. godine, ali i on lično u godinama poslije rata.
- U svemu ima dosta tajnog djelovanja. Jer, UDBA je i danas jako aktivna, njeni kadrovi i dalje rade. Oni hoće da kažu da je bilo opravdano što su nas hapsili i da mi i jesmo nacionalisti. Osim toga, Savez komunista je izmislio i islamsku republiku BiH. To je izmišljena kolektivna krivica. Dakle, nije u pitanju samo 13 intelektualaca, već je to krivica za čitav jedan etnos i vjersku populaciju u BiH. Savez komunista, niti njegovi današnji nastavljači u BiH, nikada se nisu odrekli te užasne teze o islamskoj BiH. A koliko je ona užasna, vidi se po tome da je odbrana zločinaca u Hagu uvijek poteže, pravdajući se da su se Srbi morali braniti od islamske republike Alije Izetbegovića - istakao je Latić.
Fatmir Alispah Ugledni bh. publicista i bivši član Upravnog vijeća Federalne televizije Fatmir Alispahić smatra da je samo u bolesnom društvu moguće da ma kakvu novinarsku nagradu dobije medijski proizvod koji ruši sve moralne i etičke norme.
- Na prostoru bivše Jugoslavije jedino je još tako radila Miloševićeva i Mitevićeva TV Beograd, koja je otvoreno lagala, montirala, huškala, prisluškivala, i bila važnija od pravne države, samim tim što su sudski procesi prvo pripremani na televiziji, a potom realizirani u sudnicama. Tako danas djeluje emisija "60 minuta" u BiH. Koji su to kriminalni centri moći koji stoje iza porobljavanja pravnog i demokratskog poretka time što jednu emisiju nadređuju cijelom sistemu? Nema sumnje da je emisija "60 minuta" eksponent paradržavnih snaga koje preko FTV destabiliziraju pravni i društveni poredak - kazao je Alispahić.
To su ljudi promašenih života
Prema mišljenju profesora Džemaludina Latića, neki ljudi nas žele uvjeriti da su jedino ateističke vrijednosti moralne, a da su ljudi koji se zalažu za vjerske vrijednosti licemjeri, te neminovno nacionalisti u negativnom značenju te riječi.
- Oni ne mogu prihvatiti da su oni jedini fosili u ovom društvu, da su ljudi ograničenog, provincijalnog duha koji ne vide kako se svijet mijenja i kako se u modernom svijetu poštuje religija. Ja mislim da su to ljudi promašenih života, koji ne mogu priznati da neki procesi i neke tvorevine više ne postoje i da ih niko osim te šačice ljudi neće. Neće da prihvate činjenicu da Jugoslavija ne postoji, da je Josip Broz umro, da je koncept bratstva i jedinstva nemoguć na onaj način kako ga je zagovarao Josip Broz - navodi Latić.
Izvor: Dnevni Avaz
-
zonbirile
#225 Re: 60 MINUTA - All about
@salamanti
hajde što c/p Havaz,ali samo da te pitam za Fatmira Alispahića,bivšeg pijanca,koji je ljude pian maltretirao po tuzlanskim đamijama,i liječio se na specifičnom bolničkom odjelu,zar ti je on meritoran.
hajde što c/p Havaz,ali samo da te pitam za Fatmira Alispahića,bivšeg pijanca,koji je ljude pian maltretirao po tuzlanskim đamijama,i liječio se na specifičnom bolničkom odjelu,zar ti je on meritoran.