Shoshana wrote:E, ovo prvi puta cujem... Jel se onda pise "imala sam 5 iz Geografije"medeja wrote:kockica_kockica wrote:Moja recenica: "Prvi put kad sam polagala Bosanski jezik kod prof. Hanke Vajzovic"... dakle odnosilo se na predmet Bosanski jezik na fakultetu, i onaj ko je citao post, a razumije se u gramatiku i pravopis jednostavno mu je bilo jasno po nacinu pisanja da se radi o predmetu a ne o "bosanskom jeziku" kao jeziku koji se inace pise malim slovom...
Zašto se raspravljaš sa budalama?
Ako ne znaju, neka pogledaju u Pravopisu pa će im biti jasno.
Školski predmeti se pišu velikim slovom ( dakle, Bosanski jezik kao predmet u školi ili na fakultetu se PIŠE velikim slovom, a kada je riječ o bosanskom jeziku kao općem pojmu, onda se piše malim slovom ).
Da.
Možda u vrijeme kada si ti išla u školu to nije tako bilo.
Ako mi ne vjeruješ, kupi Pravopis bosanskoga jezika Senahida Halilovića pa ćeš naći.
Mislim da sam već pojasnila šta je tu velikim, a šta malim slovom. I da, zar nije logično da bi se školski predmeti svakako trebali pisati velikim slovom ?
Jednoje opća imenica, a drugo imenica koja označava nešto ( isto kao bog i Bog, raj i Raj ).
Uostalom, nije to niko od nas izmišljao, to su pravopisne norme našeg jezika i mi ih se trebamo pridržavati.