Sarajevo kojeg više nema
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#201 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ja jedino pamtim one crvene
A ovaj washingtonac nije toliko losh, ubio se danas za jutarnjih guzvi 
- Bernard_Prince
#202 Re: Sarajevo kojeg više nema
Crveni su za djecu...
-
suspect_zero
#203 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ateista wrote:Ja ne znam kakve ti komplekse imas i na osnovu cega me bilo gdje svrstavas, ali ja govorim o pravim Sarajlijama, a ti sigurno nisu isli na brda i pucali, to su ljudi koji nisu ni na koga pucali.karanana wrote:stas kad je veliki broj tih tvojih sarajlija odlucio da se popenje na brda i da zapuca. jeli zalis sto njih nema?Ateista wrote:Najgore je to sto nema vise SARAJLIJA, odnosni ima, ali su u vlastitom gradu postali ugrozena vrsta.
ali to nije tema danasnje emisije......
Kad smo kod brda, nisu se sarajlije popele na brda vec ima previse onih koji su sisli sa brda.
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeej vas dvojica, ne gadite nam temu
- piupiu
#204 Re: Sarajevo kojeg više nema
Mogao bi biti i ovaj -- onaj sto ga se ja sjecam je bio sjajniji,HAVANA wrote:Jel ovog?![]()
- HAVANA
#205 Re: Sarajevo kojeg više nema
A divi iza fiće i bube,još samo princ fali.
Princ folerski bio,pravo.
Princ folerski bio,pravo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#206 Re: Sarajevo kojeg više nema
najveČi merak bio nakaČiš se na traJvan i hop tutnjaš do mašinske .....al vilsonovo je
kokuz hebarnik....a ŠA sam se tamo naHvato piiiiiiiiiČ..........uuuuuuuuu....jel iTko išao u osmice kod KiĆa.
En prodjem pored muziČke ,Ćiro skoro svaki put tamo i on ostario a mogo je najviše u pišu dobacit.
eeeeeee jah,jah...srrrrkkkkk piva klipaČa ,timbrlenke na none,farmerke isfucane,šulja s rollkragnom od po metra preko sako zdipnut od starog ,zasukani rukavi preko laktova,talijanka friz malo duži
....jooooj našta se je izgledalo tada 
En prodjem pored muziČke ,Ćiro skoro svaki put tamo i on ostario a mogo je najviše u pišu dobacit.
eeeeeee jah,jah...srrrrkkkkk piva klipaČa ,timbrlenke na none,farmerke isfucane,šulja s rollkragnom od po metra preko sako zdipnut od starog ,zasukani rukavi preko laktova,talijanka friz malo duži
-
suspect_zero
#207 Re: Sarajevo kojeg više nema
pici wrote:jooooj našta se je izgledalo tada
nInašta pici, nInašta
- nosara
#208 Re: Sarajevo kojeg više nema
Eeee, da... Zlaja ti je u Kanadi, Toronto... Pise knjige i kao radi (cini mi se) u nekoj ogromnoj knjizari, a sta radi, pojma nemam...piupiu wrote:Evo jedna samo za raju ...
Vidi HIN kako su samo mladi i lijepi, a mi mladi, lijepi i nostalgicni ...By the way, sta bi od ovog Zlatka Arslanagica -- covjek kao da je u zemlju propao (a meni je, inace, bio najbolji frajer u bivsoj Jugi, samo da se zna!
)
Bio je par puta u Sarajevu, vidio sam ga nosi buket ruza, raspituje se za tebe...
http://www.gagisa.de/raja/iigimnazija/d ... anagic.php
Ovo si, pretpostavljam, vec procitala:
Dok u snu silazim ulicom Kralja Tomislava
Vidim te kako je pretrcavas na onom dijelu izmedu brojeva 17 i 20. Kako izbjegavas gomilu uglja koja zauzima cijeli plocnik i dio ulice. Julsko je prijepodne ali domacin se pripremio za zimu. Vidim te kako u prolazu onako ovlas,tenom, guras komadic uglja i onda nestajes u haustoru dok te prati skripa sarki na vratima.
Vidim te ponovo,kao da je potpuno normalno da se mozes pojaviti u isto vrijeme na razlicitim mjestima,sada na suprotnom dijelu ulice kako stojis sa Sasom i Drazenom.
Ali to nije jedino cudo koje se desava u ovoj ulici.
Dok se smijete izgledate kao rode. Jednom se nogom oslanjate na drugu i povijate se kao na vjetru. Da bi se ta slika uokvirila treba spomenuti kako u njenom gornjem uglu izviruje Kemo,obucar ovdasnji. Gleda uz,niz ulicu i ostaje kao zaleden u kadru.
Vidim kako na cosku sa ulicom Sutjeska domacica popunjava loto listice. Ceker je odlozila na beton. Nagnuta nad aluminijski pult,sporo upisuje brojeve. Nogom odguruje kera koga privlaci samo ceker. Kada zavrsi vraca olovku nekom iza nje. Na kraju dugog reda vidim i jednu nervoznu nogu koja se ritmicki krece gore- dolje. Prazna pivska flasa. Vidim postara Mitra koji ulazi u kadar na samom dnu ulice. Deset je sati i on izranja na mjestu bivseg paviljona. Ako imas dovoljno vremena,to znaci sate,vidjeces kako se lijeno vuce prateci izlomljeni ritam ulicnih brojeva. Treba li da te podsjetim da trebaju sati trake da zabiljezis kako se prazni njegova torba. Izgubicemo ga negdje poslije dva sata. Ali ti si iskusni vuk popodnevne pitomine u ulici Kralja Tomislava i znas da je on u to vrijeme u bifeu « Sibenik». Tamo se horski raspravlja i uvijek postoji pitanje dana. Mitar ne ucestvuje u diskusiji osim sto povremeno i glasno potvrdi zvanicne istine.
Pazi sad ovo. Samo malo je potrebno,jednim zamahom krila i odmah sam iznad zgrada. Kroz potkrovni prozor posmatram te kako u Lipa blok prepisujes naslove iz knjige « 101 sevdalinka » Na vrhu je zapisano Dugum kuje dugamdija Aljo, pa onda u nizu budila majka Mujagu,umorih se ruze trgajuci,majka Fatu kroz tri gore vice, konja kuje Dizdarevic Meho. Na dnu papira stoji jos i uzeh djugum i mastrafu,podoh na vodu. Pa sad ti vidi.
Evo nas u basti kafane Kosevo.Vec satima traje takmicenje ko se moze sjetiti najsmjesnijeg naslova u Oslobodenju. U finalu su Utakmica za nezaborav (on je kandidat i za najzesci ) i Skuplji medunarodni halo ( sarajevska hronika,nakon poskupljenja telefonski impulsa). Sta vidis oko sebe? Zatvori oci,ja cu govoriti.
Najblizi sto,urednici sa Radio Sarajeva. Njih je petoro a na stolu je 40 pivskih flasa. Sitna matematska neusaglasenost biva nadoknadena inspirativnim dijalogom o najkvalitetnijem telecom pecenju u BiH. Napustamo ih dok u vazduhu lebdi tek postavljeno pitanje a da li si probao rakiju od repe?
Naredni sto su pripravnici iz iste kuce.
Taksisti kojima je dosadilo da cekaju dole na ulici,
Onaj ljubavni par iz Kikiceve.
Cupo koji ceka ekipu za balote.
Ima i praznih stolova ali ja ne vidim u buducnost.
Podnevni je sat.Pola ulice je u sjeni. Sjaji tamo prema gimnazijskom parku. Vidim profesora Strucu kako kod komse ispija dnevnu dozu boze. Mukelefa uzima novine na trafici. Studenti i daci. Dimnjacar. Ona dvojica koji vicu staarii stvaari.Cvjecara. Gospoda Ljubica prije nego sto zamakne u haustor osmatra izlog granapa u naivnoj nadi da se tamo pojavilo nesto novo. Bajadera. Nije samo da vidim,dio sam svega toga ali sad kad bi me upitao nemam pojma gdje sam krenuo
Vidim vas kako se primicete zgradi radija. Zenit sa kosom do ramena ,drcan.ono u smislu sta treba da uradimo. Nesko kratko osisan,ne mogu ni pretpostaviti sta misli,Roki kao i obicno,tek je slucajno tu. Stojite na cosku i prvo ste pogledali u sat.Ranije ste stigli i sada osmatrate okolne zgrade. Vidim vas i mislim sta ce sutra biti u onom djelu Primusa koji nosi priglup naslov Top Lista Nadrealista. Treba da napravite prvu emisiju i jos uvijek se pitam sta mi je trebalo da vam kazem ajde pokusajte .
Vidim te dok silazis niz ulicu Kralja Tomislava. Brzo i ne okrecuci se. U rukama samo futrola za gitaru. Htio bih da te zovnem ali si suvise daleko. Ukoso prelazis ulicu i u mom vidokrugu ostaje samo treperece svjetlo semafora.
Dok ne protrljam oci i samo me poznati obrisi zgrada uvjere da je sve po starom i da se sve promjenilo...
Boro Kontic
e-mail koji je septembra 1996 Boro Kontic umjesto recenzije uputio Zlatku Arslanagicu nakon sto mu je ovaj iz Toronta poslao svoju knjigu pjesama....
Sarajevo-x/arhiva/
- South Blue Mama
#209 Re: Sarajevo kojeg više nema
A duboke pume (Pedersko Udruzenje Mladih Amatera), pa kada ih starci kupe ti trkom po dozu vlazne zemlje i protrljas ih da ne bi bile ciste i nove ne d'o Bogbesana wrote:Gluho bilo, fakat, kad se sjetim one modekupiš farmerke, to jest kupe ti starci, lejviske, pa onda te iste farmerke žiletom izrezeš, jer je bilo glupo nositi išta glanc novo, pa starke, tene starke, bile čini mi se crne i bijele, pooooneko crvene, ili su to konverske bile? Pa u tim istim novim starkama trk u baru kakavu, da ih što više isprljaš, a jakne se nisu nosile normalno, nego se nešto zabaci iza leđa, ono samo ti rukavi na rukama
yebo te
![]()
A frizureeeee, nije bilo gela, ni svih ostalih čuda za kosu kao danas, nego snađi se kako znaš ali kosa je morala negdje gore stajati
- Ateista
#210 Re: Sarajevo kojeg više nema
Nisam ja, nisam ja, on je prvi poceo.suspect_zero wrote: Heeeeeeeeeeeeeeeeeeej vas dvojica, ne gadite nam temu![]()
![]()
![]()
Sad stvarno, meni najiskenije bez ikakvog provociranja fale prave sarajlije, pravo se obradujem kad u Sarajevu sretnem pravog sarajliju, a vec sam pominjao da pod tim ne podrazumijevam iskljucivo one koji su rodjeni u sarajevu, vec sve one koji zasluze da se nazovu sarajevskom rajom.
Od objekata, najvise mi fali Sarajka, mislim da je bila jedan od simbola Sarajeva i da je bila puno bolje interpolirana u istorijsku jezgru nego BBI.
- kockica_kockica
#211 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ja se ne sjecam ovih vasington tramvajapiupiu wrote:Mogao bi biti i ovaj -- onaj sto ga se ja sjecam je bio sjajniji,HAVANA wrote:Jel ovog?![]()
.
do koje godine su se oni vozili po Sarajevu jel zna neko? 
-
vratnik
#212 Re: Sarajevo kojeg više nema
A vidi i kospicarne na cosku!kockica_kockica wrote:Ja se ne sjecam ovih vasington tramvajapiupiu wrote:Mogao bi biti i ovaj -- onaj sto ga se ja sjecam je bio sjajniji,HAVANA wrote:Jel ovog?![]()
.
do koje godine su se oni vozili po Sarajevu jel zna neko?
- kockica_kockica
#213 Re: Sarajevo kojeg više nema
a vidi fice i bube iza ....
najbolja auta tog doba 
najbolja auta tog doba 
- amrica
#214 Re: Sarajevo kojeg više nema
Nista PUME,
Samo Adidaske, i to vimblodonke. Ihhh, da mi ih je sada naci
Sto se Husa tice, ne mogu ni zamisliti da ista vozi, ako je uopce ziv
, vidjala sam ga poslije rata, skroz je otisao.... pricao da su mu poginuli zena i dijete (?) a valjda nije ni bio ozenjen, ma ne znam detalje, ali sigurno nista sto ima veze sa stvarnoscu....
A sad narode, da se mi nadjemo negdje, uh, sta bi se faca prepoznalo.....
Krug: Kaktus, Munib, djerdan, slavuj, sloga, BB -Zemun (tj mali beograd
), posta, pa sloga na spratu.... A par puta sam cak i u Lunu otisla
Muppet. cenga, na putu kuci u sitne sate
Stari sat, ne bas precesto
@HAVANA, cak i da si mi znao muza iz Dedana, sad ga ne bi prepoznao, nisam ni ja kad sam ga vidjela na sliKi.
A kad cicak, uvazeni poslanik
vikne MAKEEEDONIIIJAAAAA

Samo Adidaske, i to vimblodonke. Ihhh, da mi ih je sada naci
A sad narode, da se mi nadjemo negdje, uh, sta bi se faca prepoznalo.....
Krug: Kaktus, Munib, djerdan, slavuj, sloga, BB -Zemun (tj mali beograd
@HAVANA, cak i da si mi znao muza iz Dedana, sad ga ne bi prepoznao, nisam ni ja kad sam ga vidjela na sliKi.
A kad cicak, uvazeni poslanik
- Bernard_Prince
#216 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ma i ja sam bio iznenadjen kada sam ga vidio da vozi taksi (ako je bio on). Isti profil, mrsav, a lice BORDO od alkohola. Steta covjeka, a sramota da u Sarajevu nema udruzenja kao anonimni alkoholicari ili nesto slicno. Tu moze da pomogne jedino grupna psihoterapija, sam covjek tesko izlazi iz tog pakla.amrica wrote:Sto se Husa tice, ne mogu ni zamisliti da ista vozi, ako je uopce ziv
, vidjala sam ga poslije rata, skroz je otisao.... pricao da su mu poginuli zena i dijete (?) a valjda nije ni bio ozenjen, ma ne znam detalje, ali sigurno nista sto ima veze sa stvarnoscu....
- sistem
#217 Re: Sarajevo kojeg više nema
kaktus - isoamrica wrote:Krug: Kaktus, Munib, djerdan, slavuj, sloga, BB -Zemun (tj mali beograd), posta, pa sloga na spratu.... A par puta sam cak i u Lunu otisla
![]()
munib - iso
djerdan - jok
slavuj - jok
sloga - vazda
bb - sminkeraj
zemun - za mahmuranja
posta - ponekad
sloga na spratu, kod .... uh, ne mogu se sjetit imena brace koji su to drzali, znao ih dobro
muppet - rijetko
cenga - prije svih ovih drugih
kafana pozorista mladih - za mahmuranja i suplje sa lokalnim umjetnicima
- HAVANA
#218 Re: Sarajevo kojeg više nema
pici wrote:najveČi merak bio nakaČiš se na traJvan i hop tutnjaš do mašinske .....al vilsonovo je![]()
kokuz hebarnik....a ŠA sam se tamo naHvato piiiiiiiiiČ..........uuuuuuuuu....jel iTko išao u osmice kod KiĆa.
En prodjem pored muziČke ,Ćiro skoro svaki put tamo i on ostario a mogo je najviše u pišu dobacit.![]()
eeeeeee jah,jah...srrrrkkkkk piva klipaČa ,timbrlenke na none,farmerke isfucane,šulja s rollkragnom od po metra preko sako zdipnut od starog ,zasukani rukavi preko laktova,talijanka friz malo duži....jooooj našta se je izgledalo tada
A šangajke ,pa krombi kaput od dede...
- sistem
#219 Re: Sarajevo kojeg više nema
e nemoj sad, to je moj tata nosio, to ipak neka druga generacijaHAVANA wrote:![]()
- HAVANA
#220 Re: Sarajevo kojeg više nema
sistem wrote:e nemoj sad, to je moj tata nosio, to ipak neka druga generacijaHAVANA wrote:![]()
Kakav ba tata,ja nosao do 80g šangajke pa poslije došle starke a krombi kaput bio u folu negdje oko 86g, i pjesme o njemu pjevali.
- nosara
#221 Re: Sarajevo kojeg više nema
Jasta, brate...HAVANA wrote:sistem wrote:e nemoj sad, to je moj tata nosio, to ipak neka druga generacijaHAVANA wrote:![]()
Kakav ba tata,ja nosao do 80g šangajke pa poslije došle starke a krombi kaput bio u folu negdje oko 86g, i pjesme o njemu pjevali.
- pici
#222 Re: Sarajevo kojeg više nema
e a radio ti ja jedno vrijeme u glavnoj svjetlosti preko puta tržnice,odmah na djeČijim knjigama
NAUČNA fantastika, horor, krimi, belatristika, poezija itd .......jesam se tad naČito ko malo ko
.....e valjalo je tamo radit neg para imo si uvidjaj ko,šta,kad s kim ,kud,ko itd......baš se na SA-X prisjeti Duleta-Elvisa,on je imo koncerata pred svjetlosi kolko hoš,pa jedan tip zvali ga Derviš,samo kažeš knjigu i stranicu ,covjek recituje tekst
......pa na obalu scenski umjenosti kad se je prvi put provalila audicija i kreunuli mi raja onako djuture da gledamo......joooooooj KOOOOMAAA
......bila s nama ženmska smijeh imala da je Glamočak pado u trans od smjeha kad se ona odvali cerekat i još na kraju RRRHHHHKKK ....hoš boba
........eeeeeee koje noso tregere bili su moda jedno vrijeme 
- sistem
#223 Re: Sarajevo kojeg više nema
ma daj, sangajke su starije, a i starke. ja vidio sangajke samo na slikama mojih staraca, iz pedesetih.HAVANA wrote:Kakav ba tata,ja nosao do 80g šangajke pa poslije došle starke a krombi kaput bio u folu negdje oko 86g, i pjesme o njemu pjevali.sistem wrote:e nemoj sad, to je moj tata nosio, to ipak neka druga generacijaHAVANA wrote:![]()
a jest ono bio neki rivajvl krombi kaputa, raja izvlacila iz ormara porodicnu ostavstinu - onaj kaput u sebi 15 kila, brat bratu - ne znam kako se hodalo sa tim cudom na ledjima
- Bernard_Prince
#224 Re: Sarajevo kojeg više nema
Najbolja knizara u Sa. Nikada vise takve knjizare!!!pici wrote:e a radio ti ja jedno vrijeme u glavnoj svjetlosti preko puta tržnice,odmah na djeČijim knjigamaNAUČNA fantastika, horor, krimi, belatristika, poezija itd .......jesam se tad naČito ko malo ko
.....e valjalo je tamo radit neg para imo si uvidjaj ko,šta,kad s kim ,kud,ko itd......baš se na SA-X prisjeti Duleta-Elvisa,on je imo koncerata pred svjetlosi kolko hoš,pa jedan tip zvali ga Derviš,samo kažeš knjigu i stranicu ,covjek recituje tekst
......pa na obalu scenski umjenosti kad se je prvi put provalila audicija i kreunuli mi raja onako djuture da gledamo......joooooooj KOOOOMAAA
![]()
![]()
......bila s nama ženmska smijeh imala da je Glamočak pado u trans od smjeha kad se ona odvali cerekat i još na kraju RRRHHHHKKK ....hoš boba
........eeeeeee koje noso tregere bili su moda jedno vrijeme
- pici
#225 Re: Sarajevo kojeg više nema
besana wrote:Kakve ba tregere
kako se .BA ne sjecas