Tog lika i ja cesto vidjam u Pofalicima. Nosi loptu u ruci, zarasle kose, brada..olensoner wrote:jel zna neko za covjeka koji ide kod trece gimnazije na teren i nosi loptu nogometnu sa sobom uvijek, drug mi je pricao da ga je jednom gledao tako dodje na teren i nekih sat-dva samo u ''precku'' ili ugao gola suta i navodno nikad ne promasi, ja sam ga vidio par puta u gradu u trenerci i loptu nosi... kazu da je on neki pisac valjda...
Čudaci na sarajevskim ulicama
- jazzer
#201 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
- hamza_sa
#202 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Zove se Nando. Divna osoba. Poznajem ga licno. Za vrijeme agresije, od moga sljedovanja cigareta njegovo je bilo 20%.ecstase wrote:Sto se tice "cudaka" na nasim ulicama ima jedan jako koristan cudak
Kako se zove onaj sto zna sve ulice u Sarajevu, otprilike svaki kafic i po jednog konobara iz istog.
Zivi na Dobrinji 2
-
zgonic
#203 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Heh Nando zna imena ulica i prijeratnih i poslijeratnih (barem znao 94 od tada ga vidjam samo ponekad), A Rahmetli Skenda mi je jedno vrijeme bio stanodavac.
- viva_castro
#204 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
HAVANA wrote:Aco je bio simpatičanpa Haug,pa Slobodan i nabrajanja familija
,Fefe(nije baš lujka al bio je smiješan,eno ga glumi u mahalašima
..........
Hajde ne zajebavaj, Fefe je fin čikica, raja čovjek, nije to kalibar sa ovim koje pominješ, jeste blentav malo ali nije puko definitivno.
Nisam tog čikicu sa ulicama vidio oooodaaaavnooo.
- HAVANA
#205 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
viva_castro wrote:HAVANA wrote:Aco je bio simpatičanpa Haug,pa Slobodan i nabrajanja familija
,Fefe(nije baš lujka al bio je smiješan,eno ga glumi u mahalašima
..........
Hajde ne zajebavaj, Fefe je fin čikica, raja čovjek, nije to kalibar sa ovim koje pominješ, jeste blentav malo ali nije puko definitivno.
Nisam tog čikicu sa ulicama vidio oooodaaaavnooo.
Feride mi moje
Znam ja fefeta još od 87g i trpnja,dedana...vazda sa njim provala...
Meni lično drag i spada u pozitivne čudake ovog grada.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#206 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
eee a sjeĆal se ko BoBe iz Pokopa.....ordinito Mejtaš,MuziČka,Katedrala.......pa kad mu kaŽeš djes BoBo ša ima on se poČne lupat po glavi i vikat ja sam Slobodan nisam BoBo.......a znao je nasred ulice Ćunu izvadit i vršit nuždu........jednom na Mejtašu išo ti ja s nekom trebom kad BoBo ode u prolaz prema domu policije preko puta Breginog stana .....kad odtamo ženmska ide i u prolaz ....vriska cika izljeĆe ženmska bacila sve cekere a BoBo pustio gaĆe i......piškili piški.....
al Derviš-Hafiz je bio najjaČi.....dodje u Svjetlost(Glavna preko puta tržnice,Mikica Šefica
) na beletristiku i samo kažeš knjigu i stranicu ...Ćoek sve pjeva ,priČa,Recituje 
al Derviš-Hafiz je bio najjaČi.....dodje u Svjetlost(Glavna preko puta tržnice,Mikica Šefica
- olensoner
#207 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
jeste taj!jazzer wrote:Tog lika i ja cesto vidjam u Pofalicima. Nosi loptu u ruci, zarasle kose, brada..olensoner wrote:jel zna neko za covjeka koji ide kod trece gimnazije na teren i nosi loptu nogometnu sa sobom uvijek, drug mi je pricao da ga je jednom gledao tako dodje na teren i nekih sat-dva samo u ''precku'' ili ugao gola suta i navodno nikad ne promasi, ja sam ga vidio par puta u gradu u trenerci i loptu nosi... kazu da je on neki pisac valjda...
- muz66
#208 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Volio bih uzeti svesku od onog lika sto kod Vatre sjedi i stalno nesto pise vise nego milju maraka, samo da procitam sta mu se mota po glavi. Iznad muzicke skole ima jedna Skvo, hrani golubove i na papiricima pise neke poruke koje zabija na siljke od demira na prozoru, valjda ostavlja nekome da procita
Prljavi ves isto ostavlja na prozoru, sva je umotana u neke krpe i ima pletenice, sijeda kosa...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#209 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Zanima me ko je ovaj lik sa videa? Sjećate se mislim svi ovoga (neposredno iza rata):
Je li možda neko od pominjanih na ovim stranicama, ili je tek neki "slučajni prolaznik"? Zna li ga iko?
Je li možda neko od pominjanih na ovim stranicama, ili je tek neki "slučajni prolaznik"? Zna li ga iko?
- Obuca9
#210 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Slucajno naletih na ovu staru temu, pa da je malo ozivim 
Zna li ko onoga starijeg frajera, što se oblači ko derpe, tašnica u ruci obavezna, a za sebe tvrdi da je doktor, tamo se često vrti oko Trga oslobođenja i napada raju dok čekaju autobus
Fudbaler kod treće gimnazije, neprevaziđen. Jednom sam ga gledao 10-tak minuta kako gađa prečku i lik je od nekih 50-tak šuteva, samo dva put fulio prečku
Ona što samo hoda za rajom i psuje, najčešće bogara. A i kad ne psuje samo melje, ko prazan mlin
Sjeća li se ko onog zaraslog ispred Katedrale i Vječne vatre vazda stajao, mi ga u raji zvali Petko po onom zaraslom domorocu iz "Robinzona"
Mada naravno, jedan i jedini je rahmetli Skenda. S njim si se mogao ispricati, lik je vazda imao neku pametnu za reci, mada mu je najčešća bila ona: "Žena je da pravi pitu i glođe kitu, jesam ovo dobro rek'o, ha, jesam ovo dobro reko?"

Zna li ko onoga starijeg frajera, što se oblači ko derpe, tašnica u ruci obavezna, a za sebe tvrdi da je doktor, tamo se često vrti oko Trga oslobođenja i napada raju dok čekaju autobus
Fudbaler kod treće gimnazije, neprevaziđen. Jednom sam ga gledao 10-tak minuta kako gađa prečku i lik je od nekih 50-tak šuteva, samo dva put fulio prečku
Ona što samo hoda za rajom i psuje, najčešće bogara. A i kad ne psuje samo melje, ko prazan mlin
Sjeća li se ko onog zaraslog ispred Katedrale i Vječne vatre vazda stajao, mi ga u raji zvali Petko po onom zaraslom domorocu iz "Robinzona"
Mada naravno, jedan i jedini je rahmetli Skenda. S njim si se mogao ispricati, lik je vazda imao neku pametnu za reci, mada mu je najčešća bila ona: "Žena je da pravi pitu i glođe kitu, jesam ovo dobro rek'o, ha, jesam ovo dobro reko?"
- chengaba
#211 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Jel' se ono Gogo zove?hz__semir wrote:Slucajno naletih na ovu staru temu, pa da je malo ozivim
Zna li ko onoga starijeg frajera, što se oblači ko derpe, tašnica u ruci obavezna, a za sebe tvrdi da je doktor, tamo se često vrti oko Trga oslobođenja i napada raju dok čekaju autobus![]()
Kažu da je prije bio prestrašan baletan, a sad je samo malo puko.
-
Gospoda Ministarka
#212 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Jel ovo ona sto je tamo u SG kod Vijecnice, kako me je jednom napala iz cista mora, psuje i bogara za mnom ja se uplasila pocela trcat i ona meni kad je vidjela kak sam se uplasila kaze "Ti za mene nisi cula?"hz__semir wrote:Ona što samo hoda za rajom i psuje, najčešće bogara. A i kad ne psuje samo melje, ko prazan mlin
bach wrote:Bio je prije nekoliko godina krupan tip na štakama koji je prosio po tramvajima.
Čovjek nije govorio nego samo mumlao, da te jeza uhvati.
Kasnije mi je neko pričao da ga je vidio kako priča na mobitel.
Ovog sam covjeka vidjela prije 1,5 mj. izlazi iz restorana u odijelu i ulazi u taxi sa suprugom. BTW pusi Marlboro.
Poslje sam saznala da ima kucu u Hrasnici na 3 kata.
- minjonja
#213 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
zna li iko sta je sa onim momkom sto je non stop kod vjecne vatre? bila zima, bilo ljeto, uvijek u istom nekakvom plavom skafanderu. svaki svaki svaki put tuda kad prodjen, on je tu negdje. uvijek je sam, uvijek u istom, a meni ga zao, vidi se da je mlad.
- amrica
#214 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
hz__semir wrote:Slucajno naletih na ovu staru temu, pa da je malo ozivim
Z
D
Mislim da je ovaj pao na Vjecnu vatru, dobio opekotine i nije se izvukao...
- hopi
#215 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
baš i ja htio pitati za ovog lika, prepoznatljiv po šarenom skafanderu, često ima i kapu, većinom hoda na potezu bbi-ferhadijaminjonja wrote:zna li iko sta je sa onim momkom sto je non stop kod vjecne vatre? bila zima, bilo ljeto, uvijek u istom nekakvom plavom skafanderu. svaki svaki svaki put tuda kad prodjen, on je tu negdje. uvijek je sam, uvijek u istom, a meni ga zao, vidi se da je mlad.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#216 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
nikad ga ne vidjeh
- Obuca9
#217 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
I uvijek širom otvorenih usta, kao da se smije, a u glavi dva-tri zuba?hopi wrote:baš i ja htio pitati za ovog lika, prepoznatljiv po šarenom skafanderu, često ima i kapu, većinom hoda na potezu bbi-ferhadijaminjonja wrote:zna li iko sta je sa onim momkom sto je non stop kod vjecne vatre? bila zima, bilo ljeto, uvijek u istom nekakvom plavom skafanderu. svaki svaki svaki put tuda kad prodjen, on je tu negdje. uvijek je sam, uvijek u istom, a meni ga zao, vidi se da je mlad.
Ako je to taj, maloprije sam ga vidio u Titovoj
-
sarayewo
#218 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Taj momak zivi sa bratom u stanu u pasazu gdje je bila ona Topina kafana... Ne znam mu pricu, samo znam da je odatle.
- Eweleen
#219 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
jest taj, nekad bude u kralja tomislava oko one kafane na ćošku prema sutjeskoj ...hz__semir wrote:I uvijek širom otvorenih usta, kao da se smije, a u glavi dva-tri zuba?hopi wrote:baš i ja htio pitati za ovog lika, prepoznatljiv po šarenom skafanderu, često ima i kapu, većinom hoda na potezu bbi-ferhadijaminjonja wrote:zna li iko sta je sa onim momkom sto je non stop kod vjecne vatre? bila zima, bilo ljeto, uvijek u istom nekakvom plavom skafanderu. svaki svaki svaki put tuda kad prodjen, on je tu negdje. uvijek je sam, uvijek u istom, a meni ga zao, vidi se da je mlad.
Ako je to taj, maloprije sam ga vidio u Titovoj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#220 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
eh tog znam
- Obuca9
#221 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
A Sejo kralj, ne znam jel' ga ko spomenuo ranije 
Redovni posjetilac Istoka na Koševu. I gotovo redovno prepričava detalje sa utakmice Sarajevo - Manchester 0:0 i kako su sudije Musemiji poništile čist gol. Ili dok ganja golubove po Čaršiji, a uvijek minimalno tri jakne ima na sebi i pozdravlja stare Čaršijanere "Selam alejk", a bježi čim mu neko spomene bijelog vuka.
Svaku tekmu je na Koševu i uvijek mi je bila misterija, kako zna koji dan i u koliko je utakmica, dok se pola šminkera vadi na to da kao nisu znali kad je tekma, pa zato nisu došli.
Redovni posjetilac Istoka na Koševu. I gotovo redovno prepričava detalje sa utakmice Sarajevo - Manchester 0:0 i kako su sudije Musemiji poništile čist gol. Ili dok ganja golubove po Čaršiji, a uvijek minimalno tri jakne ima na sebi i pozdravlja stare Čaršijanere "Selam alejk", a bježi čim mu neko spomene bijelog vuka.
Svaku tekmu je na Koševu i uvijek mi je bila misterija, kako zna koji dan i u koliko je utakmica, dok se pola šminkera vadi na to da kao nisu znali kad je tekma, pa zato nisu došli.
- Eweleen
#222 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
jel to sejo što hoda sa štapom?hz__semir wrote:A Sejo kralj, ne znam jel' ga ko spomenuo ranije
- Obuca9
#223 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Nije, nizak čovjek, uvijek ošišan naćelavo, prije je hodao u debeloj bordo jakni, sad u crnoj ja mislim. Ali uvijek ih ima najmanje tri na sebi.Eweleen wrote:jel to sejo što hoda sa štapom?hz__semir wrote:A Sejo kralj, ne znam jel' ga ko spomenuo ranije
- Eweleen
#224 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
a nije ja sam mislio na jednog drugog, valjda ga ne znam jer sam sa druge tribinehz__semir wrote:Nije, nizak čovjek, uvijek ošišan naćelavo, prije je hodao u debeloj bordo jakni, sad u crnoj ja mislim. Ali uvijek ih ima najmanje tri na sebi.Eweleen wrote:jel to sejo što hoda sa štapom?hz__semir wrote:A Sejo kralj, ne znam jel' ga ko spomenuo ranije
- Michun
#225 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
A kad mu neko od raje s taxi standa kaze - Zeljooo, on se dere Sarajevo pa kidne u stranu.hz__semir wrote:Nije, nizak čovjek, uvijek ošišan naćelavo, prije je hodao u debeloj bordo jakni, sad u crnoj ja mislim. Ali uvijek ih ima najmanje tri na sebi.Eweleen wrote:jel to sejo što hoda sa štapom?hz__semir wrote:A Sejo kralj, ne znam jel' ga ko spomenuo ranije
A sta ce hudi, dobar je.
Pije kafu ujutro s rajom kod taxi standa.
Kako mu nije vruce u onoj jakni.