1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Moderator: anex
-
otpisani 19
#201 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
neznam sta si po struci, ako si pravnik znas da obavjestenja nemaju obrazlozenja..doso dopis i pise sup karta..uzas uz jutarnju kafu..juce radim danas ne 
-
IskrenTZ
#202 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Nisam. Desavanja u UIO nisu vise normalna. Na kursu polugodisnjeg obracuna sef UIO je kuko da nemaju dovoljno osoblja a sad odpustaju.
-
otpisani 19
#203 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
pa uvijek se prica o onom odakle vjetar duva
sad su vjerovatno cunamiji naizmjenicnog smjera..raznorazne struje
-
munjaaa
#204 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Koliko je ljudi dobilo otkaze u RC Sarajevo, Rc Mostar i Rc Banja LUka ? Da li ima ko informacije?
-
otpisani 19
#205 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
oko 80 ljudi bez obrazlozenja.
RC Tuzla 19 ravno
-
amy06
#206 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
A koliko si bio radnom u odnosu? Zar i ti nisi trebao biti obuhvacen ovim konkursom..Joj krize Bože dragi..
Last edited by amy06 on 02/08/2009 13:27, edited 2 times in total.
-
otpisani 19
#207 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
pa pripravnik moze biti lice koje nema vise od godinu radnog iskustva u struci, pa nisam se mogao prijaviti.. falilo mi jos 7 mjeseci da dobijem na neodredjeno po sili zakona ali eto
ispusim, nenadano, iz neba u rebra
ti si vjerovatno s konkursa ili? znas kako se prica-kad tad se plati. ja sam radio "na kredit" a sad je valda dosla rata da se plati
ako imas kakvih veza potegni, vjeruj mi, drugacije sigurno nemoze
MOZE ali ako si jedan od 1000
postenih a sretnih
ali tesko da je ta statistika postena
kad su interesi u pitanju tesko sta moze biti fer,jer nikad nema za sve a jedina sposobnost koja ce te dovesti do cilja je sposobnost uvezivanja radi ostvarivanja interesa a to su stranke
ali to nije samo kod nas, to je svugdje tako, nemilosrdno brate skroz
eto javi ako saznas sta za ostatak mojih kolega, vjerovatno i ti nekog znas.. 
postenih a sretnih
-
amy06
#208 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ma ne ja nisam bila na konkursu,ne znam nikoga ali neko meni blizak je bio konkurisao a nije primljen:( pa mi zao...Ja sam druge struke ali nemam posla kao ni vi:( i Bog zna kad cu ga naci..Suosjecam sa Vama...
-
munjaaa
#209 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Politika, ma¨¨¨¨¨r joj j...... Ko definise sta je politika u BiH svaka mu cast.
Zapitajte se, je li vaznija politika ili novac
Zapitajte se, je li vaznija politika ili novac
- aklimatizator
#210 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Kad narastem volio bih biti cinovnik! 
- S@din
#211 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
aklimatizator wrote:Kad narastem volio bih biti cinovnik!
Zao mi je sto niste dobili posao, ali me malo nervira ta vasa prica, kako ste pametni, obrazovani, najbolji i sl, a ne zaposleni
Da ste stvarno takvi, a zivite u kapitalistickom drustvu, nasli bi nacina da zaradite koji dinar
- aklimatizator
#212 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Cuo za ironiju?S@din wrote:aklimatizator wrote:Kad narastem volio bih biti cinovnik!![]()
![]()
![]()
Zao mi je sto niste dobili posao, ali me malo nervira ta vasa prica, kako ste pametni, obrazovani, najbolji i sl, a ne zaposleni![]()
Da ste stvarno takvi, a zivite u kapitalistickom drustvu, nasli bi nacina da zaradite koji dinar
-
jaca.84
#213 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Ma hajde bitno je da nepismeni kao sto si ti imaju posao.S@din wrote:aklimatizator wrote:Kad narastem volio bih biti cinovnik!![]()
![]()
![]()
Zao mi je sto niste dobili posao, ali me malo nervira ta vasa prica, kako ste pametni, obrazovani, najbolji i sl, a ne zaposleni![]()
(ne zaposleni se pise zajedno)
-
munjaaa
#214 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Hehe, kako si ti govno od covjeka.
Sigorno ti je babo neka kuka, pa imas poso , najvjerovatnije ti je kupio i faks (a vidi se po pismenošću), pa se sad malo sepuris. Mamicu vam, samo ako se ponovo zarati,ili izbiju socijalni nemiri, sta cete onda, valja biti na odstrelu. Al neka ,vrati se sve to.
-
otpisani 19
#215 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
..mislim da je politika dostigla svoj vrhunac u BiH i da nema vise argumenata ili su se do kraja iscrpili; politike, kao moci upravljanja ljudima i situacijama,kao manipulacija masa, vise nema; doslo je do kulminacije i svela se na odvracanje paznje sa svim i svacim. pogledajte sta se desava, nigdje nema logike,vise se nezna koje lud
-
akcija007
#216 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
jutros i zvanicna potvrda da nisam primljen, stigla mi odbijenica preporucenom postom
nije ni prva ni posljednja
-
IskrenTZ
#217 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Iz Tuzle sam i jos nisam dobio odbijenice. Sta je s ostalim?akcija007 wrote:jutros i zvanicna potvrda da nisam primljen, stigla mi odbijenica preporucenom postomnije ni prva ni posljednja
- Alfons Kauders
#218 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
drug moj, ja sam iz tuzle...IskrenTZ wrote:Iz Tuzle sam i jos nisam dobio odbijenice. Sta je s ostalim?akcija007 wrote:jutros i zvanicna potvrda da nisam primljen, stigla mi odbijenica preporucenom postomnije ni prva ni posljednja
ti sa svojim pravopisom ocito nisi...
ako jesi, ja cu se vezati za muda i bacit s pasarele...
- ružmarin-a
#219 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
ne moraš biti pismen da bi dobio posao, trebaš biti sposoban, a to
podrazumijeva sposobnost da nađeš dobru štelu, u ovoj situaciji (UIO)
i da nisi Bošnjak (veće su šanse da dobiješ na nacionalnoj osnovi)
u rukama polupismenih i nepismenih je posao...
kako privatni sektor, tako i državni
svima koji su dobili posao, sretan rad u neradu
doduše, biće i malo poslića za pripravnike, nije da neće
donošenje doručka i tako to
svima koji su dobili posao, sretan rad u neradu
- Alfons Kauders
#220 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
ma ne kontam sto su ljudi toliko nafurani na ovaj konkurs...ružmarin-a wrote:ne moraš biti pismen da bi dobio posao, trebaš biti sposoban, a to
svima koji su dobili posao, sretan rad u neradu![]()
-
fix you
#221 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Bas ste svi jadni, kakve su ovo gluposti i prepucavanja o necijem pravopisu i slicno??
I onda se pitamo sto nam je ovakva drzava, kad se svadjate na ovom forumu kako biste nesto napravili na radnom mjestu osim jedno drugom kopali jamu.... Uzas
I onda se pitamo sto nam je ovakva drzava, kad se svadjate na ovom forumu kako biste nesto napravili na radnom mjestu osim jedno drugom kopali jamu.... Uzas
-
kenize
#222 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
ovo je prvi put da pišem po ovom forumu.
nemam nikakve veze sa ovim konkursom, pa da sad napadam ili branim neke stavove. ko je primljen - super, ko nije - biće nešto drugo za njega. ali ono što hoću da kažem je da svi koji govore negativne stvari o svemu ovome bi šutili da su primljeni, bilo bi im super. govoriti o tome ko je primlje,a ko nije, ko je koliko sposoban, a ko nije je suvišno. samo se čovjek iznervira,a ne može da uradi ništa. nije moguće da su svi dobili posao na štelu,da su manje sposobni od ostalih koji su bili u igri, ima ih - ali nisu svi sigurno....................
nemam nikakve veze sa ovim konkursom, pa da sad napadam ili branim neke stavove. ko je primljen - super, ko nije - biće nešto drugo za njega. ali ono što hoću da kažem je da svi koji govore negativne stvari o svemu ovome bi šutili da su primljeni, bilo bi im super. govoriti o tome ko je primlje,a ko nije, ko je koliko sposoban, a ko nije je suvišno. samo se čovjek iznervira,a ne može da uradi ništa. nije moguće da su svi dobili posao na štelu,da su manje sposobni od ostalih koji su bili u igri, ima ih - ali nisu svi sigurno....................
- Alfons Kauders
#223 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
sad sam ja kriv sto nam drzava ne valja?fix you wrote:Bas ste svi jadni, kakve su ovo gluposti i prepucavanja o necijem pravopisu i slicno??
-
fix you
#224 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
Nisam rekla da si ti kriv ali takvih je vec i previse na budžetu pa sta da se radi... nije kriv pravopis za sve sto nam se desava, problem je u glavama i razmisljanju ljudi...ali ono sto sam htjela reci je da nema smisla da raspravljamo o tome jer smo sitni i kad bi se nesto htjelo mijenjati mora se sve sasijeci iz korjena...Alfons Kauders wrote:sad sam ja kriv sto nam drzava ne valja?fix you wrote:Bas ste svi jadni, kakve su ovo gluposti i prepucavanja o necijem pravopisu i slicno??
I onda se pitamo sto nam je ovakva drzava, kad se svadjate na ovom forumu kako biste nesto napravili na radnom mjestu osim jedno drugom kopali jamu.... Uzasjednostavno mi smijesno kako se ljudi zale jer nemaju posla, a ne znaju sastaviti recenicu...
i jos hoce na budzet, da ih ja hranim...
- Alfons Kauders
#225 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO
bez pismenosti se nista bitno nece promijeniti u "glavama i razmisljanju ljudi"... a dok god nepismeni mogu proci u zivotu, nema potrebe za usavrsavanjem i obrazovanjem, samim tim nema ni napretka...fix you wrote:Nisam rekla da si ti kriv ali takvih je vec i previse na budžetu pa sta da se radi... nije kriv pravopis za sve sto nam se desava, problem je u glavama i razmisljanju ljudi...ali ono sto sam htjela reci je da nema smisla da raspravljamo o tome jer smo sitni i kad bi se nesto htjelo mijenjati mora se sve sasijeci iz korjena...Alfons Kauders wrote:sad sam ja kriv sto nam drzava ne valja?fix you wrote:Bas ste svi jadni, kakve su ovo gluposti i prepucavanja o necijem pravopisu i slicno??
I onda se pitamo sto nam je ovakva drzava, kad se svadjate na ovom forumu kako biste nesto napravili na radnom mjestu osim jedno drugom kopali jamu.... Uzasjednostavno mi smijesno kako se ljudi zale jer nemaju posla, a ne znaju sastaviti recenicu...
i jos hoce na budzet, da ih ja hranim...