Project: Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Svidja li vam se ovaj objekat

Da
335
84%
Ne
66
16%

Total votes: 401

zecko_kupuz

#201 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by zecko_kupuz »

h_poaro wrote:
zecko_kupuz wrote:Heco trenutno postavlja stakla i aluminijski okvir na prvom spratu lijevog objekta. Radujemo se i željno iščekujemo otvaranje. Biće puno, puno iznenađenja. :D Lijepe vijesti za "downtown" cure i momke.

Heco odavno nije "vlasnik" svog objekta, u dugovima je preko glave. Njegov "tržni centar" je pod hipotekom raznih banaka i drugih osoba, nikad se neće moći oporaviti.
Eee jah :| ...znao sam da neko neće shvatiti šalu.
jedna tamo

#202 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by jedna tamo »

ovo će fakat biti ogromno, samo nek se gradi :bih:
nokia6170

#203 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by nokia6170 »

Malo mi lici na one Transformerse ovaj centar :)

Licno mi se ne svidja ova grdosija dizajnom...pogotovo u dijelu grada u kojem su dosad dominali Marija i Halid sa svojim dvorima, a odsad neki coskasti stakleno-metalni Al-shidi, za koji ne znas vizuelno sta predstavlja...hangar, fabriku ili nesto slicno.

Cak mi danas Momo i Uzeir izgledaju pitomo i profinjeno u odnosu na ove nove staklene macane.
mrki09

#204 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by mrki09 »

udrch wrote:Dobar je ovaj objekat, samo su se brate spustili duboko, još malo pa ispod nivoa mora..

Nego dali neko zna kad se Bosmal otvara?
2005 :D :D :D
atko

#205 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by atko »

mrki09 wrote:
udrch wrote:Dobar je ovaj objekat, samo su se brate spustili duboko, još malo pa ispod nivoa mora..

Nego dali neko zna kad se Bosmal otvara?
2005 :D :D :D
:D podsjeti me na onaj vic ... seminar zi letenja korz vrijeme odrzace se juce :lol:
sarajevsko_pivo

#206 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

Image
krusty

#207 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by krusty »

brzo grade, za mjesec ce popuniti citavu rupu kako su krenuli :D
sarajevsko_pivo

#208 Re: Project: Sarajevo City Center

krusty wrote:brzo grade, za mjesec ce popuniti citavu rupu kako su krenuli :D
Stvarno brzo :thumbup: :bih:
sarajevsko_pivo

#209 Re: Project: Sarajevo City Center

Danasnje betoniranje nove kampade kontra-ploce ( pozicija ispod tornja )

Kolicina betona koja ce biti isporucena na gradiliste je cca 1.600m3

Pics by Asim Mesic - TBG BH Sarajevo

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
minjonja

#210 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by minjonja »

sta je ovo ba :O
nije me bilo 2 sedmice u gradu, a gledaj koliko se napravilo. ovo ce se i prije roka zavrsiti :D

pa makar zgrada prazna bila, kao sto govore da ce bankrotirati, samo nek je ovako lijepa zgrada. poznavajuci nase, ja sam mislila da ce napraviti njesra kao sto je na alipasinom duz glavne, al dobro je na kraju ispalo.
ChataDodajStaHoces

#211 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by ChataDodajStaHoces »

Tek se sad vidi koliko se ovo ukopalo i koliko ce nivoa ispod biti.. covjece ko da podzemne bunkere lik gradi :shock: ovo je fakat ogroman centar :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#212 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by -LIBERO- »

Evo izgleda na nekim dijelovima je skoro pa izronilo na povrsinu :D .Al' fakat je nevjerovatno koliki je ovaj objekat :shock: ,pa koliko ce ovo kvadrata imati na kraju...da se najezis,nevjerovatno. Velicine je citavog jednog kvarta :D
hardcoreh

#213 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by hardcoreh »

prejako :thumbup:
skuhlo

#214 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by skuhlo »

nokia6170 wrote:Malo mi lici na one Transformerse ovaj centar :)

Licno mi se ne svidja ova grdosija dizajnom...pogotovo u dijelu grada u kojem su dosad dominali Marija i Halid sa svojim dvorima, a odsad neki coskasti stakleno-metalni Al-shidi, za koji ne znas vizuelno sta predstavlja...hangar, fabriku ili nesto slicno.

Cak mi danas Momo i Uzeir izgledaju pitomo i profinjeno u odnosu na ove nove staklene macane.
Samo da potpišem.
sarajevsko_pivo

#215 Re: Project: Sarajevo City Center

Image

Image
atko

#216 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by atko »

skuhlo wrote:

Samo da potpišem.
E haj ti ugodi balkancu ... :-) :-) :-) :roll:

Iskreno mene samo malo hastra da ovo nije prevelik objekat za sarajevo ... i ako tu ne otvore McD neznam gdje ce ... onda smo osudjeni do smaka svijeta odnosno 2012 da jedemo samo vapace :D
Better Man

#217 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Better Man »

atko wrote:
skuhlo wrote:

Samo da potpišem.
E haj ti ugodi balkancu ... :-) :-) :-) :roll:

Iskreno mene samo malo hastra da ovo nije prevelik objekat za sarajevo ... i ako tu ne otvore McD neznam gdje ce ... onda smo osudjeni do smaka svijeta odnosno 2012 da jedemo samo vapace :D
Jeste zapeli vise za taj McDonalds, kao da je rijec o nekoj ekstra kvalitetnoj hrani tu, a ne o obicnom smecu.
bordo_boy

#218 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by bordo_boy »

Kratko pitanje u vezi ankete na ovoj temi...

Kako ću objektivno procjeniti sviđa li mi se ovaj objekat,ako je on trenutno u fazi etaže -3, koja je sva od betona i armature. Ja sam arhitekta, ali na osnovu lošeg 3d prikaza i slika rupe ne mogu procjeniti da li mi se objekat sviđa. Pogotovo jer nije otvoren, i nisam ga "osjetio" ??

Ja mogu reći, po ovom dosad, da objekat ima lijepe predispozicije da postane No 1 u BIH kada su u pitanju shopping centri. Sad zasad, BBI je ubjedljivo najbolji, ako izuzmem velike stubove kod pokretnih stepenica koji remete tok hodanja, i koje svi moraju zaobilaziti... Dakle, za BBI je trebalo proći neko vrijeme da bi se objektivno moglo reći da li se objekat sviđa ili ne...

Što se tiče Importane centra... u lošijoj i užoj i zatvorenijoj garaži još nisam bio...
metar_drva

#219 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by metar_drva »

Better Man wrote:
Jeste zapeli vise za taj McDonalds, kao da je rijec o nekoj ekstra kvalitetnoj hrani tu, a ne o obicnom smecu.
fakat, isto ko da ce odmah sve bit bolje kad mcdonalds dodje u grad :-)
karanana

#220 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

ja mislim da ce onaj importane propast za mjesec-dva. nisam bio, ali po nekom mom iskustvu u sarajevu, posjecenost centra se moze mjeriti po popunjenosti kafane ispred, a ja kad god prodjem glavnom cestom i pogledam, ona kafana ispred ulaza importanea prazna.
Mjesanac

#221 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Mjesanac »

metar_drva wrote:
Better Man wrote:
fakat, isto ko da ce odmah sve bit bolje kad mcdonalds dodje u grad :-)

Znate li vi kako je sokirajuce strancima (potencijalnim investitorima) kada cuju da u Sarajevu nema MCD :-)

Ko biva kolika smo to mi vukojebina da ni jedan MCD, koji otvara gdje stigne, nece da otvori kod nas svoj restoran.

Al da ne skrecemo sa teme ;-)
sarajlija4ever

#222 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by sarajlija4ever »

Zasto se sada ne oglašava Bahir H., koliko me sjećanje služi bilo je učestalo atakovanje na ovaj projekat. Neću se uspjet suzdržat i pohvalit ću Haris S. za udio u ovom projektu, cini mi se da se njegovo ime spominjalo. Nisam sipatizer njegove stranke( član sam druge stranke), a pogotovo njegovih saradnika, al uzet ću u razmatranje glasanje za njega.
atko

#223 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by atko »

Better Man wrote: Jeste zapeli vise za taj McDonalds, kao da je rijec o nekoj ekstra kvalitetnoj hrani tu, a ne o obicnom smecu.
Valjda ne treba objasnjavat da je to ironija sto rekoh za McD :roll:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#224 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Toto »

VerticalHairFactor wrote:Slažem se. Narod je isfrustriran, prevaren i sluđen... Ali, ne znam jesmo li mi svjesni kako dobro možemo živjeti, pa eto, ako nam neko neće dati, bilo bi poželjno da se malo sami potrudimo, ovako razmjenom ideja, prepoznavanjem ublehaša i crnjaka, razmjenom informacija... Ja dajem :thumbup: i ovom i svakom drugom sličnom projektu. Da li će taj projekt živjeti ili ne, neka o tome razmišlja investitor, ali jednom uloženo i napravljeno nigdje neće iz Sarajeva. Svakog političara koji koči projekte zbog vlastitog probitka treba kazniti glasovima - jednostavno. :bih:

kad vec aksamlucis sa ovim lovatorima de mu pusti bubu da i BiH napravi jednu "vazdusnju banju" za one trkace konje koje arapi takmice po europi. U pauzi izmedju treka nek dodju na odmor i kondidione pripreme u ovu nasu ljepotu....

Omanji ranc, stala, obor, staza za relaksaciju konja.... zdrave ispasa i izvorske vode ima na pretek..... zaposlit vetreinara i konjovodca ...........uz ranc koja njiva oganic hrane za punokrvnjake, nesto bosanski brtskih za drustva...

UZ farmu moze biti i loviste za sokolare sa fazanerijom .....pustis stotinjak fazancica pa nek sokolovi vjezbaju
MELBOURNE_SARAJEVO

#225 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

karanana wrote:ja mislim da ce onaj importane propast za mjesec-dva. nisam bio, ali po nekom mom iskustvu u sarajevu, posjecenost centra se moze mjeriti po popunjenosti kafane ispred, a ja kad god prodjem glavnom cestom i pogledam, ona kafana ispred ulaza importanea prazna.

E moj druze vidi se koliko malo znas...Pa znas li ti da je 40 stanova prodato znas li ti koja je to lova? vec znas li da je banka kupila onaj toran..LJudi ne kontaju da importanne nije shopping centar vec i stambeno poslovni centar...Kafane su ti ono da se ima nesto desavati i naravno da ljudi koji rade tu imaju gdje sjediti ..A znas li ti kad se BBI otvorio da je kafanama trebalo preko pola godine da pocnu da rade kako treba..Ljeto je nezgodno vrijeme ista situacija kao i sa BBI kad se otvorio kad dodje jesen bice druga prica..Torte i to kad su otvorili u BBI 9 mjeseci su se sjebavali kako su slabo radili a a za kafane dole na prizemlju i da ne pricam...
Locked