Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#201 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Naravno da su ovi što brane IT raja sa slike.
Evo npr. pouzdano znam da je sara3 druga osoba lijevo na slici. Sama se odala, neću da kažem kako.
Evo npr. pouzdano znam da je sara3 druga osoba lijevo na slici. Sama se odala, neću da kažem kako.
- TRAJAN
#202 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nadam se je uzela GASTAL, haman je malo gastritis handri od silnih ispovijedi zrtava HISTORIJE.
- sheilak
#203 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Iskreno, nece me vise ta buhaFozgen wrote:
Ko je zapravo bankrotirao?
Nije on bankrotirao vjeruj mi, ali ovakva vremena su dusu dala za raznorazne otkaze i stecaje pa tako je i on iskoristio ovaj "vakat".
A prije nego budes svjesna ti ces opet kupovati kod njega i slicnih njemu.
Sta traze nasi ljudi ( u Bosni i Hercegovini ) od prodavaca i kompanija koje prodaju tehniku prvenstveno?
Cisto onako pitanje za sve nas kriticare.
Inace, ocekujem da , ako vec nesto platim, da dobijem i kvalitet svojsvten cijeni. Do sada je bilo da im placas da te .... u mali mozak, da te ponizavaju i oderu. Nije to samo tako u IT bransi, tako je skoro svugdje.
-
Fozgen
#204 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
I nista se nece promjeniti vjeruj mi.sheilak wrote:Iskreno, nece me vise ta buhaFozgen wrote:
Ko je zapravo bankrotirao?
Nije on bankrotirao vjeruj mi, ali ovakva vremena su dusu dala za raznorazne otkaze i stecaje pa tako je i on iskoristio ovaj "vakat".
A prije nego budes svjesna ti ces opet kupovati kod njega i slicnih njemu.
Sta traze nasi ljudi ( u Bosni i Hercegovini ) od prodavaca i kompanija koje prodaju tehniku prvenstveno?
Cisto onako pitanje za sve nas kriticare.ujesti da kupim nesto ovdje. Dok se ne uvjerim u kvalitet i garanciju . A i tada cu se raspitati ko je vlasnik tvrtke. I drugi i treci i skriveni i tihi partneri.
Zato sam i napisala da su im imena postala anti-reklama.
Inace, ocekujem da , ako vec nesto platim, da dobijem i kvalitet svojsvten cijeni. Do sada je bilo da im placas da te .... u mali mozak, da te ponizavaju i oderu. Nije to samo tako u IT bransi, tako je skoro svugdje.
Vidio sam da neki prizeljkuju dolazak MediaMarkt i slicnih, pa i oni ce raditi sve samo da opeljuse kupce sto vise, sem toga i nismo im bas zanimljivi kao trziste.
U BiH jednostavno to ne moze ici tako kako bismo mi voljeli.
A kao sto rekoh ljudi hvale IMTEC recimo a oni su u nekim slucajevima gori nego li IT recimo.
- Neelix
#205 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
u kojim slucajevima?
-
thandorina
#206 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Molim te objasni pitanje...Gdje si razaznala bijes i mrznju?sara3 wrote:thandorina wrote: Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima..., pa bujrum!Takodjer, moji postovi se ne svode na rekla-kazala, vec mogu dokumentovati sve sto sam navela...No o tome ce se u narednom periodu ocitovati i pravosudje po nadleznostima...
Ko smo? Sta smo?
Ja konkretno, evo mogu reci, da sam i po vokaciji "skolovani kriticar za poslovanje" ako se to tako u "istorijskom" ITu naziva. I sta sad?
Vecina ljudi ovdje pljuje samo i iskljucivo po vlasniku, opet -vrlo osnovano.
I zaista ni meni, ni vecini ovdje , nije cilj postati dijelom istorije nekoga kome je IT krajnji domet.
Pozdrav!
Zbog cega onda sav taj bijes i mrznja?
-
cagi
#207 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja sam tamo otisao prije 2 godine, i pitam prodavaca kakvu konfiguraciju mogu dobiti za 1500KM (bio sam spreman tu kupiti), a prodavac se odvali smijati u fazonu "stas za 1500KM??", i tu ga stari posalje u pm, i na kraju za 1400 u UE kupim masinu koja je kod njih kostala preko 3500... i kaze propali...
- Maxwell2008
#208 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
carica2009 wrote:Kao prvo da svi znate da se nisam prijavila da bih "branila" IT.....i ja sam ostecena za par hiljadica...al to sad nebitno....
Ali sam zahvalna IT Computersu , u ovoj firmi sam dosta naucila .... unaprijedjena nekoliko puta....(ne platom ako to mislite tako) nego radnim mjestom.....
Pare nisu sve u zivotu.....jer meni pare nisu pomogle da za ovako kratko vrijeme dobijem posao u drugoj firmi, nego mi je pomogla firma IT Computers koja je bila iza mene....
A to sto sam na nakoliko postova ogovorila i "branila" firmu je zato sto ti momci ili ko vec pricaju nesto sto i sami znaju da to nije istina.....i to me iznerviralo....
Lijep pozdrav svima!!!!
Ti si ono A. Shusha, nekoliko puta unaprijedena
Koji od ovih klonova si ti. Neko rece da si druga slijeva jel da. hajd sad se lijepo i zvanicno predstavi i prijavi se pod nickom glasnogovornik IT-a
-
Fozgen
#209 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Dumping cijena, najgori moguci slucaj.Neelix wrote:u kojim slucajevima?
- Alfons Kauders
#210 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ah jest kod vas veselo...
Fozgen... dumping cijena...
nidje veze
al fakat... haj makar mozes nasmijat raju... 
elem, ono sto je sad shit u cijeloj prici... prazninu koju ostavlja it... opet nece popuniti male i cestite IT firme... koje prodaju racunare raji, i u kojim popijes kafu s gazdom i pricas 2 sata, a samo dosao da kupis praznih dvd-ova...
uletice igraci iz regije... srbija, hrvatska... austrijanci ili svabe se nece zajebavat... cijela bih na informaticku opremu trosi koliko prosjecan evropski grad sa 200 hiljada stanovnika...
ni nesto veci beha trgovci, npr. genelec u tk, nece plaho profitirati, jer nema teorije da ce se zavaljivati poput it-a ili ovih sa strane i otvarati trgovine u svakoj bosanskoj zabiti... ne isplati se... iz gorenavedenih razloga....
a ovaj sto prizeljkuje mediamarkt... drug moj, mediamarkt ima strahota visoke marze, i ulazu u debilni marketing, gdje je moto "nisam glup"... zapravo, oni su njemacka verzija itc-a... i oni koji god njih kupuju kontaju da je slogan istinit... a nije, glupani su... zadnji...
Fozgen... dumping cijena...
elem, ono sto je sad shit u cijeloj prici... prazninu koju ostavlja it... opet nece popuniti male i cestite IT firme... koje prodaju racunare raji, i u kojim popijes kafu s gazdom i pricas 2 sata, a samo dosao da kupis praznih dvd-ova...
uletice igraci iz regije... srbija, hrvatska... austrijanci ili svabe se nece zajebavat... cijela bih na informaticku opremu trosi koliko prosjecan evropski grad sa 200 hiljada stanovnika...
ni nesto veci beha trgovci, npr. genelec u tk, nece plaho profitirati, jer nema teorije da ce se zavaljivati poput it-a ili ovih sa strane i otvarati trgovine u svakoj bosanskoj zabiti... ne isplati se... iz gorenavedenih razloga....
a ovaj sto prizeljkuje mediamarkt... drug moj, mediamarkt ima strahota visoke marze, i ulazu u debilni marketing, gdje je moto "nisam glup"... zapravo, oni su njemacka verzija itc-a... i oni koji god njih kupuju kontaju da je slogan istinit... a nije, glupani su... zadnji...
- pustopoljina
#211 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
a najjaca je hinjena konkurencija izmedju mediamarkta i saturna-isti vlasnik,dvije "konkurentske" firme gdje u reklamama sprdaju jedni druge...
u holandiji isti bezvezni zvucnici za 20 eur jeftiniji nego u austriji,a austrijske plate nize od holandskih. sve vezano za komp je u holandiji jeftinije nego u at-gdje caruju mediamarkt i saturn.
u holandiji isti bezvezni zvucnici za 20 eur jeftiniji nego u austriji,a austrijske plate nize od holandskih. sve vezano za komp je u holandiji jeftinije nego u at-gdje caruju mediamarkt i saturn.
-
Fozgen
#212 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kako nidje veze?Alfons Kauders wrote:ah jest kod vas veselo...![]()
Fozgen... dumping cijena...nidje veze
al fakat... haj makar mozes nasmijat raju...
Kad ostane IMTEC jedini jer ubise sve tako te kako kazes male firmice ( zapravo i ja radim u jednoj takvoj ) imacemo cijene koje ce biti iste kao u IT.
I iz kojeg razloga mislis da je to smijesno?
- Alfons Kauders
#213 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
saturn sam vec pomenuo prije par stranica, ali tako nekako...pustopoljina wrote:a najjaca je hinjena konkurencija izmedju mediamarkta i saturna-isti vlasnik,dvije "konkurentske" firme gdje u reklamama sprdaju jedni druge...
lako se ljudi upecaju na reklamice...
- Alfons Kauders
#214 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
sorry, to nije dumping... ni blizu... procitaj ponesto o temi...Fozgen wrote: Kako nidje veze?
Kad ostane IMTEC jedini jer ubise sve tako te kako kazes male firmice ( zapravo i ja radim u jednoj takvoj ) imacemo cijene koje ce biti iste kao u IT.
pravi dumping cijena je na danasnjem it trzistu nemoguc radi stroge pravne regulative, intenzivne trzisne dinamike i mase drugih pizdarija na koje necu da trosim vrijeme... ne samo da dumping nije moguc, vec je i nelojalna konkurencija, istim mehanizima, svedena na najmanju mogucu mjeru... sto je neki dan na svojoj guzici osjetio intel, koji je fasovo EU antitrust globu od preko milijardu eura... ako je jedna mala firmica u bih odgovorna za "dumping" cijene, ja bi direktora te firme istog treba stavio za premijera, ili u najmanju ruku ministra finansija... jer je onda jebeni genije...
cijene koje ima imtec su mrtvi krs u odnosu na cijene u EU, kao i cijene u vecini lokalnih firmi... ipak, neke firme, poput geneleca, imteca, plusa i jos nekoliko manjih, regionalnih igraca, imaju prihvatljive cijene s obzirom na jako male kolicine robe koju narucuju od distributera, jer robu dobiju po nepovoljnim uslovima, imaju visoke torskove spedicije, carina... picke materine... znaci cak i oni su u vecini slucajeva dobrih 20-30% skuplji od maloprodaje u EU... na nekim artiklima i osjetno vise...
a smijesno mi je jer ne znas o cemu pricas... drzi se sarafcigera, stekaj kartice, instaliraj windows...
- Ridjobrki
#215 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja 'nako nešto kontam, šta s drugim dijelom pitanja?
Moj je kandidat Eurosplet. Zinuli previše sa prodajnom mrežom, cijene dvojbene, usluga u neskladu sa cijenama, ime idiotsko...
Moj je kandidat Eurosplet. Zinuli previše sa prodajnom mrežom, cijene dvojbene, usluga u neskladu sa cijenama, ime idiotsko...
- Alfons Kauders
#216 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
mobilmedia... eurosplet...Ridjobrki wrote:Ja 'nako nešto kontam, šta s drugim dijelom pitanja?
bice tu svega...
taman da uzmem full hd televizor na rasprodaji...
a mozda i susilicu
- Mahalac
-
sabanss
#218 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zovem Mobilmediu prije par dana kontajuci da su oni k'o fol nesto za Sony i pitam za cijenu M2 kartice od 4 GB kad covjek mrtav-hladan mi rece cijenu od preko 100 KM. Zovem Robot ista kartica kosta 49 KM, u Merkuru 45... Tako da Mobilmedia zdravo.
Da se osvrnem na IT i njihove konfiguracije na kojima je sve integrisano, kuciste crveno ko Ferari, sljasti i bljesti, otvorim ga kad tamo maticna ploc 15x15 cm sa svim mogucim integrisanim. Naravno cijena duplo od duplo jace konfiguracije. Takodje kada sam gledao K800 da kupim, u IT-u je bio oko 800 KM dok sam ga ja kupio za 400 KM. Ma morali su propasti...
Da se osvrnem na IT i njihove konfiguracije na kojima je sve integrisano, kuciste crveno ko Ferari, sljasti i bljesti, otvorim ga kad tamo maticna ploc 15x15 cm sa svim mogucim integrisanim. Naravno cijena duplo od duplo jace konfiguracije. Takodje kada sam gledao K800 da kupim, u IT-u je bio oko 800 KM dok sam ga ja kupio za 400 KM. Ma morali su propasti...
- Ridjobrki
#219 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja prije par dana u Banjoj Luci tražio memorijsku karticu za Sonyjev fotoaparat (Pro Duo 2 GB) u Eurospletu:
"Nema, nema. Teško ćete vi to naći..."

"Nema, nema. Teško ćete vi to naći..."
-
Fozgen
#220 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
LoLAlfons Kauders wrote:sorry, to nije dumping... ni blizu... procitaj ponesto o temi...Fozgen wrote: Kako nidje veze?
pravi dumping cijena je na danasnjem it trzistu nemoguc radi stroge pravne regulative, intenzivne trzisne dinamike i mase drugih pizdarija na koje necu da trosim vrijeme... ne samo da dumping nije moguc, vec je i nelojalna konkurencija, istim mehanizima, svedena na najmanju mogucu mjeru... sto je neki dan na svojoj guzici osjetio intel, koji je fasovo EU antitrust globu od preko milijardu eura... ako je jedna mala firmica u bih odgovorna za "dumping" cijene, ja bi direktora te firme istog treba stavio za premijera, ili u najmanju ruku ministra finansija... jer je onda jebeni genije...
cijene koje ima imtec su mrtvi krs u odnosu na cijene u EU, kao i cijene u vecini lokalnih firmi... ipak, neke firme, poput geneleca, imteca, plusa i jos nekoliko manjih, regionalnih igraca, imaju prihvatljive cijene s obzirom na jako male kolicine robe koju narucuju od distributera, jer robu dobiju po nepovoljnim uslovima, imaju visoke torskove spedicije, carina... picke materine... znaci cak i oni su u vecini slucajeva dobrih 20-30% skuplji od maloprodaje u EU... na nekim artiklima i osjetno vise...
a smijesno mi je jer ne znas o cemu pricas... drzi se sarafcigera, stekaj kartice, instaliraj windows...
Ja tebe ipak vrijedjati necu.
Ja sam naveo nekad tamo da sam i sam neke stvari uzimao u IMTEC-u.
Ali vidis, ocigledno nisi zapamtio da je jedno vrijeme IMTEC podigao cijene jer su se svi zalili na njihov nacin poslovanja ali samo mjesec, jer kad su vidjeli da gube cijene su spustili.
A kod nas stroga pravna regulativa
Dobaljaci su manje vise svima isti, i zna se koja su dva najcesca.
I ne znam fakat kakve veze ima EU sa nama?
-
sabanss
#221 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Kako kontas da IMTEC povali ostale firme ako se ne dogovori sa bar jos 5 firmi koje su mozda i jace od njega sto je opet daleko od toga da nema konkurencije. Jel' mislis da IMTEC drzi neki solidan postotak trzista pa da moze lomiti konkurente?Fozgen wrote: LoL
Ja sam naveo nekad tamo da sam i sam neke stvari uzimao u IMTEC-u.
Ali vidis, ocigledno nisi zapamtio da je jedno vrijeme IMTEC podigao cijene jer su se svi zalili na njihov nacin poslovanja ali samo mjesec, jer kad su vidjeli da gube cijene su spustili.
A kod nas stroga pravna regulativae to bas covjeka nasmijati moze, porediti Intel i IMTEC je ipak malo kahm kahm.
Dobaljaci su manje vise svima isti, i zna se koja su dva najcesca.
- Alfons Kauders
#222 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ni ja tebe nisam vrijedjao... samo si poceo pricati o stvarima u koje se ne kontas... isto ko da ja pocnem sad pricati o starogrckoj umjetnosti, nidje veze...Fozgen wrote: LoL
naravno da bi ih spustili, i ja spustam cijene kad nemam posla... kad imam, dnevnica 300, kad nemam, moze i stoja...Ja sam naveo nekad tamo da sam i sam neke stvari uzimao u IMTEC-u.
sacuvaj boze, znaci imtec moze napraviti nesto sto intel ne moze? nije bolan bitna nasa pravna regulativa, ta sranja nit se prave u pazaricu, nit je emea zastupnik u grudama, EU bolan!A kod nas stroga pravna regulativae to bas covjeka nasmijati moze, porediti Intel i IMTEC je ipak malo kahm kahm.
ma nema nikakve, distribucija se radi u bih samo za bih... mi uvozimo kontejnere intel procesora drito iz izraela, vagone athlona iz dresdena, brodove gpu-a sa tajvana, i sve to sklapamo ovdje, eno rade kujundzije maticne ploce i pcbe za kartice na carsiji... jesi li ti uopste svjestan o cemu pricas?Dobaljaci su manje vise svima isti, i zna se koja su dva najcesca.
- Mahalac
#223 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ja sam davno skontao o kakvom smecu od firmi se radi kojih i dan danas ima da se razumijemo. Ali ono sto me najvise boli je apsurd kada cujem ili citam neke ocjene kao najbolja IT firma ili najposlodavac
ili ovo ono... jad i cemer. Ovi nasi novinari nekada iz ocaja naprave reportazu i od ublehe (za koju mnogi znaju) prave uspjesne firme i menagere. Ocaj, jad i bijeda onda evo vidim neke bivse radnike da ih ovde brane (znaju oni zasto) onda stvarno vidim da nam nema spasa.
A i konkurencija suti o mnogocemu...dokle li ce nas to dovesti i koliko ce stvarno zdravih i perspektivnih firmi zbog toga posrnuti i propasti...
Ja ih znam vec nekoliko...jer se posteno jednostavno nije moglo. Ne samo u ovoj bransi
A i konkurencija suti o mnogocemu...dokle li ce nas to dovesti i koliko ce stvarno zdravih i perspektivnih firmi zbog toga posrnuti i propasti...
Ja ih znam vec nekoliko...jer se posteno jednostavno nije moglo. Ne samo u ovoj bransi
-
Fozgen
#224 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Cisto onako sto nemam vremena vise ( ipak imam i pametnija poslaAlfons Kauders wrote:ni ja tebe nisam vrijedjao... samo si poceo pricati o stvarima u koje se ne kontas... isto ko da ja pocnem sad pricati o starogrckoj umjetnosti, nidje veze...Fozgen wrote: LoL
naravno da bi ih spustili, i ja spustam cijene kad nemam posla... kad imam, dnevnica 300, kad nemam, moze i stoja...Ja sam naveo nekad tamo da sam i sam neke stvari uzimao u IMTEC-u.
sacuvaj boze, znaci imtec moze napraviti nesto sto intel ne moze? nije bolan bitna nasa pravna regulativa, ta sranja nit se prave u pazaricu, nit je emea zastupnik u grudama, EU bolan!A kod nas stroga pravna regulativae to bas covjeka nasmijati moze, porediti Intel i IMTEC je ipak malo kahm kahm.
ma nema nikakve, distribucija se radi u bih samo za bih... mi uvozimo kontejnere intel procesora drito iz izraela, vagone athlona iz dresdena, brodove gpu-a sa tajvana, i sve to sklapamo ovdje, eno rade kujundzije maticne ploce i pcbe za kartice na carsiji... jesi li ti uopste svjestan o cemu pricas?Dobaljaci su manje vise svima isti, i zna se koja su dva najcesca.
Ne znam samo kako nabijes tu dnevnicu od 300 stoje kad imas posla ( dakle zavaljivanje raje? jer kako bi onda mogao da spustas cijene? ) no nema veze.
Primjer IMTEC-a ti je ev npr. Asus X59SR-AP203 cijena 1,149,00 KM, zarada sveukupna na ovom laptopu je oko 60 KM, znam da vecini izgleda je to ok zarada ali...
Uglavnom ostajte zdravo
- Drvosjeca iz Dejcica
#225 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
DUPLI
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 20/05/2009 22:57, edited 1 time in total.