Naravno da nisam pristalica ubijanja životinja. Samo pravim razliku između mučenja i bezbolnog ubojstva.seka wrote:Za krzno, sve više postoje farme i bezbolno se ubijajuKatarinaKosaca wrote:Vjeruj mi da ću se sa svog stanovišta i limitirane moći potruditi. Zoološki vrt, cirkus i ostalo je isto mučenje, ali nije bila riječ o njima. .
e za ovo bi svaku glupacu/glupana ( ne odnosi se na tebe) tukla.
Čevljanska bodljavina (korida)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#201 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
-
fixer
#202 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
a slicno je nedavno rekao i boris tadic na guci, a sad cu da pokusam naci textkaranana wrote:zemlja bez tradicije je zemlja bez vrijednosti, a narod bez tradicije narod bez budućnosti.KatarinaKosaca wrote:A po čemu je tradicija moralno obavezujuća i dokaz identiteta? To nitko ne odgovori.........
- karanana, 6.5.2009.
- karanana
#203 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
nisam od njega prepiso, ali i da jesam, apsolutno je primjenjljivo. sto je gucha za srbe, to je korida za bosance i hercegovce. pa gucha je srbiji donijela toliko popularnosti i pozitive, nije vam jasno.fixer wrote:alicno je endavno rekao i boris tadic na guci, a sad cu da pokusam naci textkaranana wrote:zemlja bez tradicije je zemlja bez vrijednosti, a narod bez tradicije narod bez budućnosti.KatarinaKosaca wrote:A po čemu je tradicija moralno obavezujuća i dokaz identiteta? To nitko ne odgovori.........
- karanana, 6.5.2009.
-
fixer
#204 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
karanana wrote: zemlja bez tradicije je zemlja bez vrijednosti, a narod bez tradicije narod bez budućnosti.
- karanana, 6.5.2009.
nisam od njega prepiso, ali i da jesam, apsolutno je primjenjljivo. sto je gucha za srbe, to je korida za bosance i hercegovce. pa gucha je srbiji donijela toliko popularnosti i pozitive, nije vam jasno.[/quote]
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=24713
evo malo o toj pozitivi guce
ovo sto si ti rekao " zemlja bez tradicije je zemlja bez vrijednosti, a narod bez tradicije narod bez budućnosti" je jedna obicna floskula koja samo prividno ima elemente zakonitosti. hvala bogu da je veoma vazno o kakvoj se tradiciji govori, jer svaka tradicija ne zasluzuje da samo na osnovu svoje starosti i kontinuiteta bude proglasena vrijednoscu. i drugi dio ove poslovice se u empiriji pokazao kao pogresnim. amerika je primjer.
-
detroit-mercy
#205 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Najgori su mi ovi Jazzery sto sve sto tukne na tradiciju proglasavaju papanlukom i krkanlukom, ko da je BiH kolijevka dzeza pa nam to dodje kao tradicionalna muzika. Sto se tice korida, ko voli nek izvoli, i kao sto neko ranije rece ipak 90% populacije u BiH se fura na te stvari.
Jos jedna stvar, veoma cesto prelazimo preko nase tradicije tako lako i etiketiramo to kao vrhunski papanluk. Tek kada covjek malo mrdne i iz daleka pogleda vidi da neke stvari imaju i svoju ljepotu.
Btw, za Amere je vrhunac kada ih pozoves na nasu svadbu (koje mnogi ovdje smatraju papanlukom), koke se posebno odvaljuju na "Chain Dance", live music, urnebesnu atmosferu. Kazu da im na njihovim svadbama nedostaje taj smek tradicionalnog kao sto je lomljenje pogace, davanje mladoj dijete da joj sjedne u krilo i td.
Nije bas sve ni seljakluk, a ni papanluk kao sto mnogi misle
Jos jedna stvar, veoma cesto prelazimo preko nase tradicije tako lako i etiketiramo to kao vrhunski papanluk. Tek kada covjek malo mrdne i iz daleka pogleda vidi da neke stvari imaju i svoju ljepotu.
Btw, za Amere je vrhunac kada ih pozoves na nasu svadbu (koje mnogi ovdje smatraju papanlukom), koke se posebno odvaljuju na "Chain Dance", live music, urnebesnu atmosferu. Kazu da im na njihovim svadbama nedostaje taj smek tradicionalnog kao sto je lomljenje pogace, davanje mladoj dijete da joj sjedne u krilo i td.
Nije bas sve ni seljakluk, a ni papanluk kao sto mnogi misle
- Blaka
#206 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Taj srednjovjekovni primitivizam bi trebalo što prije zakonom zabraniti!
-
gumifufna
#207 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Pa sta cekate pred vladu,parlament i trazite zabranu mi se vec spremamo za dernek,ako ce biti zabrana da se ne izlazemo trosku.Blaka wrote:Taj srednjovjekovni primitivizam bi trebalo što prije zakonom zabraniti!
Kad zapjevam i popijem Roso necu kuci necu ni na pos'o
-
The 51st State
#208 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
jedan od mnogih....fixer wrote:daj mi link!The 51st State wrote:
ubijanje krava nije neizbjezan proces, naprotiv stetan je, doprinosi globalnom zatopljavanju, cak bi se i svjetska glad mogla u dobroj mjeri iskorijeniti kada bi se recimo prestalo koristiti govedje meso za ishranu ljudi, te upotrebljene zitarice i resurse preusmjerili u proizbodnju druge hrane.
http://noimpactman.typepad.com/blog/200 ... -impa.html
- Blaka
#209 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Čekamo da se promijeni vlastgumifufna wrote:Pa sta cekate pred vladu,parlament i trazite zabranu mi se vec spremamo za dernek,ako ce biti zabrana da se ne izlazemo trosku.Blaka wrote:Taj srednjovjekovni primitivizam bi trebalo što prije zakonom zabraniti!
Kad zapjevam i popijem Roso necu kuci necu ni na pos'o
-
gumifufna
#210 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Pa da svratimo poslije koride da vam pomognemo.Kad se pojavi masa od 100 000 mozda sta i uspijemo 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#211 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
s adekvatnom marketinskom strategijom to bi moglo da bude globalna turisticka atrakcija
-
Ripicipi
#213 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Po meni je bruka sto za utakmicu reprezentacije jedva da mozemo napuniti Kosevo od 35 hiljada, a na koridama se skupi 100tinjak hiljada 
- chuchumbamayumbe
#214 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Je li s kostima ili bez?KatarinaKosaca wrote:Pa i uzgajaju ih da bi se bolje borili, a ne što ih vole. Na pitanje ima li netko bika, nemam, jer živim u stanu. Imam mačku. Pazim ga.
A o ruralnom odnosu prema životinjama, najbolje govori primjer koji sam doživljela prije nekoliko dana. Za praznike sam bila na nekom selu, gdje ima krava, ovaca, patki, konja. Niti jedna se životinja nije dala pomilovati, jer na to nije naučena. A kad sam nekog dječaka koji je čuvao jariće pitala koliko imaju, on je rekao 15kg. ja sam , naravno, pitala za dob.
Upita li ga za kilu žive vage?!
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#215 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
ljudi moji da li je ovo moguce? tuga i zalost i nasa sramota...gumifufna wrote:
- ProbuseniDolar
#216 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Spanija i Mexico se ovim ponose i ogromne pare zgrnuse, a ti se ko stidis toga ... Fujjjjjjj ... 
- karanana
#217 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Bec je svega 6-7 sati poznje pa izvolite tamo ako vam se ne svidja ovaj seljakluk. Mada cete i tamo naci konje i kocije i smrad stale u sred grada.
- karanana
#219 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Lutko, bodenje je 26. srpnja.mima wrote:Kad idemo na koridu?
-
*mima*
#220 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
karanana wrote:Lutko, bodenje je 26. srpnja.mima wrote:Kad idemo na koridu?
Super. Jel ides ti sigurno?
- karanana
#221 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
U danasnjim vremenima, tesko je nesto planirati i za sutra a kamoli za nesto 3 mjeseca unaprijed, ali imam namjeru i mislim da cu biti tamo.mima wrote:karanana wrote:Lutko, bodenje je 26. srpnja.mima wrote:Kad idemo na koridu?
Super. Jel ides ti sigurno?
- chinese_water
#222 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
ja vodim svog Garonju, nek malo bode 
eto ljudi, da znate, zavijajte za mog garonju
i svi ste pozvani
eto ljudi, da znate, zavijajte za mog garonju
i svi ste pozvani
- karanana
#224 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
idemo ja i pici da probamo sta god ubostmima wrote:Bas se veselim. Hocel ic pici?
-
shalaedin
#225 Re: Čevljanska bodljavina (korida)
Prosvjetli me mudri covjece...fixer wrote:dovoljno si se prezentirao i uvjerio si nas da taj "primitivni duh" nije onakav kakav nam se isprva cinio. progledasmo zbog tebe.shalaedin wrote:Još malo pa će nam braniti i trke konja.![]()
Tortura će biti jahanje konja, a sloboda i dobro dijelo će biti karanje istog ili pušenje njegovog kurca i vjencanje sa istim.
Samo spominjem ono sto je vremenom postalo normalno, a nikada nije bilo... Drazi mi je moj "tkz" primitivni duh, nego onih koji festival sevdalinke zovu kvazi manifestacijom i uporedjuju sa koridom
Korida je bezazlena kvazi manifestacija kao sto je festival sevdalinki... FIXER rece pa osta ziv.