Prirodno matematicki fakultet
- *miara*
#201 Re: Prirodno matematicki fakultet
kud se upisah...
-
Karen
#202 Re: Prirodno matematicki fakultet
vjeruj mi, nisi ni svjesna koliko ti je dobro*miara* wrote:kud se upisah...
- *miara*
#203 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja samo znam da mi se zamanta kad skontam koliko sam ostarila i da idem sutra na fax... mamaaaaaaaaaaaaaaaKaren wrote:vjeruj mi, nisi ni svjesna koliko ti je dobro*miara* wrote:kud se upisah...
a evo imam i jednu informaciju, mozda nekog oraspolozim
reko mi rodjak da je imo jarana u zagrebu koji je studirao mikrobiologiju i odma se isti dan zaposlio u johnson johnson u zagrebu.
a sta sa genetikom
-
Karen
#204 Re: Prirodno matematicki fakultet
draga, genetika je dobra (ne znam sad ko smjer, ali imala sam je dosta, i trebala bi u oktobru upisati postdipl iz genetike).*miara* wrote:ja samo znam da mi se zamanta kad skontam koliko sam ostarila i da idem sutra na fax... mamaaaaaaaaaaaaaaaKaren wrote:vjeruj mi, nisi ni svjesna koliko ti je dobro*miara* wrote:kud se upisah...
a evo imam i jednu informaciju, mozda nekog oraspolozim![]()
reko mi rodjak da je imo jarana u zagrebu koji je studirao mikrobiologiju i odma se isti dan zaposlio u johnson johnson u zagrebu.
a sta sa genetikom![]()
rekose mi najbolji smjer, uzeh ga, i sad ne znam zasto... bolje ekologija, pa vezi se za drvo ili skaci za medjedom da ga ne ubiju
samo budi svjesna da sa genetikom ovdje nemamo gdje raditi, i da ćeš to većim dijelom završiti iz ljubavi.
ja sam se s tim pomirila, jer sam i svoj faks završila iz ljubavi.
ako si sad stara, da samo znaš kako se onda ja osjećam
- *miara*
#205 Re: Prirodno matematicki fakultet
al od ljubavi se ne zivi... ko da vidim predavacu biologiju u skoli negdje u pizdicima...Karen wrote: draga, genetika je dobra (ne znam sad ko smjer, ali imala sam je dosta, i trebala bi u oktobru upisati postdipl iz genetike).
samo budi svjesna da sa genetikom ovdje nemamo gdje raditi, i da ćeš to većim dijelom završiti iz ljubavi.
ja sam se s tim pomirila, jer sam i svoj faks završila iz ljubavi.
ako si sad stara, da samo znaš kako se onda ja osjećamda mi je ponovo biti brucoš
-
Karen
#206 Re: Prirodno matematicki fakultet
i ja ću u domu zdravlja vaditi krv umjesto da radim testiranja i istraživanja, ali šta da sad radim
ubijem se nakon 4 godine
no way no chance. Daj malo borbe, pa nije smak svita 
- *miara*
#207 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja bi voljela da radim u BiH, al ako sa genetickim ne nadjem poso, odo ja u svicu... ima li iko da je doktorirao genetiku? jel tesko
sta se moze s tim radit, hvala 
-
BIONA
#208 Re: Prirodno matematicki fakultet
Taj jaran je nasao posao u Zagrebu,hajde naci nekoga ko je ovdje nasao posao :-tesko...plivam ko riba na suhom trenutno
Sretno nam svima !
Sretno nam svima !
- *miara*
#209 Re: Prirodno matematicki fakultet
nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakulteta
ja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda
bolje mi je da se ispisem i perem prozore.
-
lolo_lolo
#210 Re: Prirodno matematicki fakultet
*miara* wrote:nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakultetaja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda
![]()
valjda te nisu zapisali
-
BIONA
#211 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ovo mi je tako slatko i smijesno*miara* wrote:nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakultetaja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda
![]()
Draga cuvaj zivce i snagu za maraton koji slijedi
Zelim ti puno uspjeha
- chengaba
#212 Re: Prirodno matematicki fakultet
Pa de malo unesi radosti u svoj zivot...*miara* wrote:kud se upisah...
Divan si fakultet upisala i lijepu nauku odabrala. To oko smjerova nije ti sad ni bitno, prve dvije godine ces se vjerovatno cupati kako znas i umijes.
Genetika je super smjer, ali nije sad da ubija od posla, ali neces ni gladovati.
Ne znam samo kako ti zamisljas ovaj studij, da se gore sa mačetama hoda i kolju medvjedi, zecevi i mali macici.
Malo je drugacije, ali vidjet ces uostalom...
- *miara*
#213 Re: Prirodno matematicki fakultet
chengaba wrote:Pa de malo unesi radosti u svoj zivot...*miara* wrote:kud se upisah...
Divan si fakultet upisala i lijepu nauku odabrala. To oko smjerova nije ti sad ni bitno, prve dvije godine ces se vjerovatno cupati kako znas i umijes.
Genetika je super smjer, ali nije sad da ubija od posla, ali neces ni gladovati.![]()
Ne znam samo kako ti zamisljas ovaj studij, da se gore sa mačetama hoda i kolju medvjedi, zecevi i mali macici.![]()
![]()
Malo je drugacije, ali vidjet ces uostalom...
da znas, ja sam najpesimisticnija osoba s kojom si dosad pricao
znam da je biologija spica, danas su nam pricali rifet i onaj redzic. redzic ko da je sa televizije, a rifet me podsjeca na moju kamenicu :$
jedva cekam sutra. od 8 do 16 sutra slusam ahordate
donesi nam sutra svoje macice da malo vidimo te organcice
- chengaba
#214 Re: Prirodno matematicki fakultet
Sutra imas ahordata u 8:00, sistematiku algi i gljiva u 10:30 i hemiju u 14:00*miara* wrote:
da znas, ja sam najpesimisticnija osoba s kojom si dosad pricaosama sam toga svjesna, a i mnogi su mi to rekli.
znam da je biologija spica, danas su nam pricali rifet i onaj redzic. redzic ko da je sa televizije, a rifet me podsjeca na moju kamenicu :$
jedva cekam sutra. od 8 do 16 sutra slusam ahordate(valjda, zakasnila pa nisam imala vremena raspored prepisati...)
donesi nam sutra svoje macice da malo vidimo te organcice![]()
Rifata ces vjerovatno slusati sutra u sklopu ahordata, ili ce vam doci g-dja Trožić-Borovac sa svojim opojnim parfemom
Što se tice mojih maca (ili materijala za disekciju, kako hoces)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=67950
- cyprus
#215 Re: Prirodno matematicki fakultet
Dragi PMF-ovci, koristim priliku da vam poželim sreću u narednoj akademskoj godini, te da dogodine upišete sljedeću (ili diplomirate
), posebno puno sreće želim brucošima, a najposebnije *miari*, jadnica se baš isprepadala
. Biće bolje čim se uhodaš 
- *miara*
#216 Re: Prirodno matematicki fakultet
hahahahaha, hvala.cyprus wrote:Dragi PMF-ovci, koristim priliku da vam poželim sreću u narednoj akademskoj godini, te da dogodine upišete sljedeću (ili diplomirate), posebno puno sreće želim brucošima, a najposebnije *miari*, jadnica se baš isprepadala
. Biće bolje čim se uhodaš
ma skontala sam da mi nece biti puno drugacije nego u srednjoj cim sam vidjela lika da sjedi pored mene danas koji je bukvalno svako slovo od mene prepisao. na prijemnom me pitao gdje se desava fotosinteza, jel mitohodrija bolest itd... hajde, odo ja da bacim oko u svoje svete sveske sa kamenicinih predavanja
-
stella_ii
#217 Re: Prirodno matematicki fakultet
Pozdrav svima, ja bih samo zamolila nekoga sa PMF-a ako moze da mi napise nesto u vezi onih sifri i cega li vec za stranicu istog fakulteta. Danas nam je nesto prof. nesto rekao ali kao usput, nije se bas zadrzao na tome. Ah da, jos nesto, ja upisujem predmete u index jel da??
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
- me22
#218 Re: Prirodno matematicki fakultet
mislis na sifre za stranicu preko koje ces prijavljivati ispitestella_ii wrote:Pozdrav svima, ja bih samo zamolila nekoga sa PMF-a ako moze da mi napise nesto u vezi onih sifri i cega li vec za stranicu istog fakulteta. Danas nam je nesto prof. nesto rekao ali kao usput, nije se bas zadrzao na tome. Ah da, jos nesto, ja upisujem predmete u index jel da??
Hvala unaprijed
-
stella_ii
#219 Re: Prirodno matematicki fakultet
Da da, mislim na to 
- chengaba
#220 Re: Prirodno matematicki fakultet
na http://www.isss.ba (za sto placamo 10 km godisnje) mozemo prijavljivati ispite (uglavnom zavrsne, slabo koji parcijalni treba), mozes vidjeti ispitne rokove, upisane ocjene, itd...stella_ii wrote:Da da, mislim na to
Dobit cete username i pass, pa vidi...
Index popunjavas sama (osim ocjena)
- me22
#221 Re: Prirodno matematicki fakultet
Na nasem odsijeku je prosle godine jedna cura s prve godine sama sebi upisivala ocjene, naravno za ispite koje nije bila ni polozilachengaba wrote:na http://www.isss.ba (za sto placamo 10 km godisnje) mozemo prijavljivati ispite (uglavnom zavrsne, slabo koji parcijalni treba), mozes vidjeti ispitne rokove, upisane ocjene, itd...stella_ii wrote:Da da, mislim na to
Dobit cete username i pass, pa vidi...
Index popunjavas sama (osim ocjena)![]()
-
BIONA
#222 Re: Prirodno matematicki fakultet
i kakvi su vam utisci nakon prvog dana? 
- *miara*
#223 Re: Prirodno matematicki fakultet
sef odsjeka je legenda. trebali imati 2 sata nize ahordate, a najmanje nam je o njima pricaoBIONA wrote:i kakvi su vam utisci nakon prvog dana?
inace smo u violeti al su nam kabinet krecili pa smo bili jucer u amfiteatru u maloj zgradi. vesna nam predavala alge i gljive... mislim da je ni u prvim redovima nisu culi. nadam se da glasnije pricati na sljedecim predavanjima.
hemija - haos. cini mi se da su svi hemicari isti. u osnovnoj i u srednjoj su mi onakve predavale. sve su to fine i ljubazne zene, ali tesko da naucis nesto kod njih. disciplina nula na predavanju. nadam se da sam pogrijesila kod procjene ove profesorice i da cu nesta nauciti kod nje.
danas smo imali citologiju i pravo sam se prepala
-
Karen
#224 Re: Prirodno matematicki fakultet
jooj, pa ti si najveći paničar s kojim sam do sad bila u kontaktu 
da samo vidiš kako se i pernice, i bojice, i mantili, i linijari nose na predavanja
slobodno sačuvaj školsku torbu 
da samo vidiš kako se i pernice, i bojice, i mantili, i linijari nose na predavanja
-
moon78
#225 Re: Prirodno matematicki fakultet
Na šta je PMF spao kad ovakvi studiraju*miara* wrote:zbog debilske hemije
Post editovan...pripazi malo kako citiras...stavio si drugi nick umjesto postavljaca. Amazonka27