Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
*miara*

#201 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

kud se upisah...
Karen

#202 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Karen »

*miara* wrote:kud se upisah...
vjeruj mi, nisi ni svjesna koliko ti je dobro :thumbup:
*miara*

#203 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

Karen wrote:
ja samo znam da mi se zamanta kad skontam koliko sam ostarila i da idem sutra na fax... mamaaaaaaaaaaaaaaa

a evo imam i jednu informaciju, mozda nekog oraspolozim :D
reko mi rodjak da je imo jarana u zagrebu koji je studirao mikrobiologiju i odma se isti dan zaposlio u johnson johnson u zagrebu.

a sta sa genetikom :? :? rekose mi najbolji smjer, uzeh ga, i sad ne znam zasto... bolje ekologija, pa vezi se za drvo ili skaci za medjedom da ga ne ubiju :D
Karen

#204 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Karen »

*miara* wrote:
Karen wrote:
ja samo znam da mi se zamanta kad skontam koliko sam ostarila i da idem sutra na fax... mamaaaaaaaaaaaaaaa

a evo imam i jednu informaciju, mozda nekog oraspolozim :D
reko mi rodjak da je imo jarana u zagrebu koji je studirao mikrobiologiju i odma se isti dan zaposlio u johnson johnson u zagrebu.

a sta sa genetikom :? :? rekose mi najbolji smjer, uzeh ga, i sad ne znam zasto... bolje ekologija, pa vezi se za drvo ili skaci za medjedom da ga ne ubiju :D
draga, genetika je dobra (ne znam sad ko smjer, ali imala sam je dosta, i trebala bi u oktobru upisati postdipl iz genetike).
samo budi svjesna da sa genetikom ovdje nemamo gdje raditi, i da ćeš to većim dijelom završiti iz ljubavi.
ja sam se s tim pomirila, jer sam i svoj faks završila iz ljubavi.

ako si sad stara, da samo znaš kako se onda ja osjećam :) da mi je ponovo biti brucoš :sad:
*miara*

#205 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

Karen wrote: draga, genetika je dobra (ne znam sad ko smjer, ali imala sam je dosta, i trebala bi u oktobru upisati postdipl iz genetike).
samo budi svjesna da sa genetikom ovdje nemamo gdje raditi, i da ćeš to većim dijelom završiti iz ljubavi.
ja sam se s tim pomirila, jer sam i svoj faks završila iz ljubavi.

ako si sad stara, da samo znaš kako se onda ja osjećam :) da mi je ponovo biti brucoš :sad:
al od ljubavi se ne zivi... ko da vidim predavacu biologiju u skoli negdje u pizdicima...
Karen

#206 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Karen »

i ja ću u domu zdravlja vaditi krv umjesto da radim testiranja i istraživanja, ali šta da sad radim :) ubijem se nakon 4 godine :) no way no chance. Daj malo borbe, pa nije smak svita :-D
*miara*

#207 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

ja bi voljela da radim u BiH, al ako sa genetickim ne nadjem poso, odo ja u svicu... ima li iko da je doktorirao genetiku? jel tesko :D sta se moze s tim radit, hvala :D
BIONA

#208 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Taj jaran je nasao posao u Zagrebu,hajde naci nekoga ko je ovdje nasao posao :-tesko...plivam ko riba na suhom trenutno :shock:
Sretno nam svima !
*miara*

#209 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakulteta :shock: ja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda :shock:

bolje mi je da se ispisem i perem prozore.
lolo_lolo

#210 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by lolo_lolo »

*miara* wrote:nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakulteta :shock: ja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda :shock:

:lol:

valjda te nisu zapisali
BIONA

#211 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

*miara* wrote:nikad nista od mene... zakasnila prvi dan fakulteta :shock: ja kontala sutra, kad jaranica me zove i pita sto me nema... oprala zube, navukla nekakve odjece i pravac fax... 100 ljudi gleda u mene, a rifet govori kasnije "vi ste buducnost ovo ono, ucite i nemojte kasniti" i u mene gleda :shock:

Ovo mi je tako slatko i smijesno :D nista ti ne brini cika Rifat svakoga gleda, a vec je on tebe zaboravio :D
Draga cuvaj zivce i snagu za maraton koji slijedi :-)
Zelim ti puno uspjeha ;-)
chengaba

#212 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Pa de malo unesi radosti u svoj zivot...

Divan si fakultet upisala i lijepu nauku odabrala. To oko smjerova nije ti sad ni bitno, prve dvije godine ces se vjerovatno cupati kako znas i umijes.
Genetika je super smjer, ali nije sad da ubija od posla, ali neces ni gladovati. ;-)

Ne znam samo kako ti zamisljas ovaj studij, da se gore sa mačetama hoda i kolju medvjedi, zecevi i mali macici. :-) :D
Malo je drugacije, ali vidjet ces uostalom... :P
*miara*

#213 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

chengaba wrote:
Pa de malo unesi radosti u svoj zivot...

Divan si fakultet upisala i lijepu nauku odabrala. To oko smjerova nije ti sad ni bitno, prve dvije godine ces se vjerovatno cupati kako znas i umijes.
Genetika je super smjer, ali nije sad da ubija od posla, ali neces ni gladovati. ;-)

Ne znam samo kako ti zamisljas ovaj studij, da se gore sa mačetama hoda i kolju medvjedi, zecevi i mali macici. :-) :D
Malo je drugacije, ali vidjet ces uostalom... :P
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

da znas, ja sam najpesimisticnija osoba s kojom si dosad pricao :D sama sam toga svjesna, a i mnogi su mi to rekli.
znam da je biologija spica, danas su nam pricali rifet i onaj redzic. redzic ko da je sa televizije, a rifet me podsjeca na moju kamenicu :$
jedva cekam sutra. od 8 do 16 sutra slusam ahordate :dance: (valjda, zakasnila pa nisam imala vremena raspored prepisati...)

donesi nam sutra svoje macice da malo vidimo te organcice :oops: :skoljka:
chengaba

#214 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

*miara* wrote:
da znas, ja sam najpesimisticnija osoba s kojom si dosad pricao :D sama sam toga svjesna, a i mnogi su mi to rekli.
znam da je biologija spica, danas su nam pricali rifet i onaj redzic. redzic ko da je sa televizije, a rifet me podsjeca na moju kamenicu :$
jedva cekam sutra. od 8 do 16 sutra slusam ahordate :dance: (valjda, zakasnila pa nisam imala vremena raspored prepisati...)

donesi nam sutra svoje macice da malo vidimo te organcice :oops: :skoljka:
Sutra imas ahordata u 8:00, sistematiku algi i gljiva u 10:30 i hemiju u 14:00 ;-) ...
Rifata ces vjerovatno slusati sutra u sklopu ahordata, ili ce vam doci g-dja Trožić-Borovac sa svojim opojnim parfemom ;-)

Što se tice mojih maca (ili materijala za disekciju, kako hoces) :D , pogledaj više ovdje

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=67950 :D :D
cyprus

#215 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

Dragi PMF-ovci, koristim priliku da vam poželim sreću u narednoj akademskoj godini, te da dogodine upišete sljedeću (ili diplomirate :D ), posebno puno sreće želim brucošima, a najposebnije *miari*, jadnica se baš isprepadala :D . Biće bolje čim se uhodaš :wink:
*miara*

#216 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

cyprus wrote:Dragi PMF-ovci, koristim priliku da vam poželim sreću u narednoj akademskoj godini, te da dogodine upišete sljedeću (ili diplomirate :D ), posebno puno sreće želim brucošima, a najposebnije *miari*, jadnica se baš isprepadala :D . Biće bolje čim se uhodaš :wink:
hahahahaha, hvala.
ma skontala sam da mi nece biti puno drugacije nego u srednjoj cim sam vidjela lika da sjedi pored mene danas koji je bukvalno svako slovo od mene prepisao. na prijemnom me pitao gdje se desava fotosinteza, jel mitohodrija bolest itd... hajde, odo ja da bacim oko u svoje svete sveske sa kamenicinih predavanja 8-)
stella_ii

#217 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by stella_ii »

Pozdrav svima, ja bih samo zamolila nekoga sa PMF-a ako moze da mi napise nesto u vezi onih sifri i cega li vec za stranicu istog fakulteta. Danas nam je nesto prof. nesto rekao ali kao usput, nije se bas zadrzao na tome. Ah da, jos nesto, ja upisujem predmete u index jel da??
Hvala unaprijed :)
me22

#218 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

stella_ii wrote:Pozdrav svima, ja bih samo zamolila nekoga sa PMF-a ako moze da mi napise nesto u vezi onih sifri i cega li vec za stranicu istog fakulteta. Danas nam je nesto prof. nesto rekao ali kao usput, nije se bas zadrzao na tome. Ah da, jos nesto, ja upisujem predmete u index jel da??
Hvala unaprijed :)
mislis na sifre za stranicu preko koje ces prijavljivati ispite :?:
stella_ii

#219 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by stella_ii »

Da da, mislim na to :)
chengaba

#220 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

stella_ii wrote:Da da, mislim na to :)
na http://www.isss.ba (za sto placamo 10 km godisnje) mozemo prijavljivati ispite (uglavnom zavrsne, slabo koji parcijalni treba), mozes vidjeti ispitne rokove, upisane ocjene, itd...
Dobit cete username i pass, pa vidi...

Index popunjavas sama (osim ocjena) :D :D
me22

#221 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

chengaba wrote:
stella_ii wrote:Da da, mislim na to :)
na http://www.isss.ba (za sto placamo 10 km godisnje) mozemo prijavljivati ispite (uglavnom zavrsne, slabo koji parcijalni treba), mozes vidjeti ispitne rokove, upisane ocjene, itd...
Dobit cete username i pass, pa vidi...

Index popunjavas sama (osim ocjena) :D :D
Na nasem odsijeku je prosle godine jedna cura s prve godine sama sebi upisivala ocjene, naravno za ispite koje nije bila ni polozila :lol: :lol: valjda kontala nece je skontati sta li :lol: :lol: :lol:
BIONA

#222 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

i kakvi su vam utisci nakon prvog dana? :D
*miara*

#223 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by *miara* »

BIONA wrote:i kakvi su vam utisci nakon prvog dana? :D
sef odsjeka je legenda. trebali imati 2 sata nize ahordate, a najmanje nam je o njima pricao :D

inace smo u violeti al su nam kabinet krecili pa smo bili jucer u amfiteatru u maloj zgradi. vesna nam predavala alge i gljive... mislim da je ni u prvim redovima nisu culi. nadam se da glasnije pricati na sljedecim predavanjima.

hemija - haos. cini mi se da su svi hemicari isti. u osnovnoj i u srednjoj su mi onakve predavale. sve su to fine i ljubazne zene, ali tesko da naucis nesto kod njih. disciplina nula na predavanju. nadam se da sam pogrijesila kod procjene ove profesorice i da cu nesta nauciti kod nje.

danas smo imali citologiju i pravo sam se prepala :shock: strah me asistentice selme :shock: prvo cemo raditi sintezu bjelancevina, disanje i fotosintezu. uzas! mrzim to! nikad nisam znala taj dio zbog debilske hemije..da ne govorim o mantilu i nekakvim iglama sto moramo praviti. kaze ko ne bude imao svu opremu, ne moze prisustvovati vjezbama. ja sam inace veoma zaboravna... ako se ja i jednom sjetim ponijeti mantil, bice dobro... gdje se uopste nabavlja mantil? mogu li da dajem mjesecno 5 maraka cistacici da mi cuva mantil u nekim ostavama da ga nikad ne mogu zaboraviti? :D
Karen

#224 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Karen »

jooj, pa ti si najveći paničar s kojim sam do sad bila u kontaktu :)
da samo vidiš kako se i pernice, i bojice, i mantili, i linijari nose na predavanja :) slobodno sačuvaj školsku torbu :)
moon78

#225 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by moon78 »

*miara* wrote:zbog debilske hemije
Na šta je PMF spao kad ovakvi studiraju :sad:

Post editovan...pripazi malo kako citiras...stavio si drugi nick umjesto postavljaca. Amazonka27
Post Reply