Bolt wrote:Ja kao Bosanac i Musliman nemam rezervne države. Ja volim i navijam samo za BiH. Kad mi neko na utakmici pocne mahat turskom zastavom ili onom zelenom sa mačevima, u usta bi mu je ugur'o. Zbog tekbiranja i tih stvari naši katolici i pravoslavci se ne osjećaju ugodno i to treba poštovati. Ljudi zbog tih stvari nemogu da navijaju svim srcem. Mi se moramo jedni drugima prilagođavati, to je jedini način! Kada igra BIH ne želim da vidim nijednu drugu zastavu. I ja imam simpatije prema repki Hrvatske a komoli naši katolici, to mi je ok, al brate vrijeme je da se provokacije maknu sa navijačkih tribina i da se ujedinimo. Tri vjere - jedna nacija je jedina formula za nas.
Ja sam, kao što rekoh, HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti, ne volim BiH, nego je BiH dio mene i kao takva smo jedno tijelo i jedna duša i koliko čovjek poštuje sebe, poštuje i ono što je dio njega. Što se tiče navijanja, skakao sam, zajedno sa nas desetak u sred ZAPADNOG MOSTARA i vikao kao lud kad ga je Džeko zavalio u Genku, kao da mi život ovisi o tome, kad već govorimo o navijanju.
Slažem se u s tobom u dijelu oko tekbiranja i tusrkih i inih zastava, jer mi ih je pun kuvac uistinu. Ali budala ima svugdje, tako da ja HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti se zgražam nad tim što netko razvija te i takve zastave, ali ni u ludilu meni HERCEGOVCU u srcu i duši, Hrvatu po nacionalnosti, katoliku po vjeroispovijesti ne bi palo na pamet stigmatizirati muslimane sa istočne strane grada kao da su svi oni poput onog hajvana što je viorio turskom zastavom.
Ne slažem se s tobom samo u dijelu "naši katolici i pravoslavci", jer ja HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti nisam tvoj, vaš, a najmanje naš, nego sam svoj, u jednakoj mjeri kako si ti svoj, a nisi moj. Formula tri vjeroispovijesti - jedna nacija bi mogla proći, kad bi se ta nacija zvala HERCEGOVAČKA, jer bi ona imala isti legitimitet kao i ona potencijalna bosanska.
Međutim, u ne baš tako dalekoj povijesti vidjeli smo da formula više vjera u istoj naciji ne funkcionira, pa je u našem okruženju i socio-političkim okolnostima u kojima živimo najbolje da svi ostanu svoji, ali da ljudska vrijednost nadvlada nacionalnu i inu pripadnost. Ja, HERCEGOVAC u srcu i duši, Hrvat po nacionalnosti, katolik po vjeroispovijesti tvrdim da me zanima isključivo kakav je netko kao čovjek, takav sam bio i od 92.- 97. i prije 92., a takav sam i danas. Jeli netko bošnjak, musliman, srbin ili rom... to me iskreno ne zanima.