BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
arzuhal

#201 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by arzuhal »

paral0c0 wrote:BHTV jeli se oni gase kad igramo kuci, posto na sajtu pise da je kodirano?????

koji Belgijski kanal prenosi tekmu????

Moram znati vec sam organizovao kod mene kuci da se gleda, ali ovaj BHTV sve kvari.

Nadam se da ce Hayat sve utakmice dobiti :bih:

BHTV :run:
Eo maksuz sam zvao prijatelja koji radi u BHT-u, u tom tehničkom dijelu za satelitski prenos, da ga pitam hoćel bit kodirano. Veli da još ne zna, javi će mi sutra jer bi sutra trebali tehničari da dobiju dopis šta im je radit. Veli da ne bi trebalo, al' da su glavonje odskora pošli nešta trunit pa ćemo vidjeti...javim ti čim saznam, iz prve ruke.
:bih:
arzuhal

#202 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by arzuhal »

madner wrote:Svidja mi se sto je Ciro rekao da mozemo biti prvi.

Tako treba nastupit. Mi smo mi, a ko su oni.
Tačno tako. Razvalićemo ih sve, pogotovo Turke (zbog onog Terima), a Španijom ćemo zasladit ko sa višnjom španskom.
Point.

#203 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Point. »

KemooSA wrote:S obzirom da smo ih prvu utakmicu razgulili treba ocekivati da ce belgijanci u Zenici igrati povuceno sa kontra napadima.Kazu da bi Van Byten i Kompani trebali biti spremni do srijede tako da ce biti zaista tesko ocekivati ponovo 4 komada.
Van Buyten ne igra definitivno za Kompanija se nezna jos.
shalla

#204 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by shalla »

KemooSA wrote:S obzirom da smo ih prvu utakmicu razgulili treba ocekivati da ce belgijanci u Zenici igrati povuceno sa kontra napadima.Kazu da bi Van Byten i Kompani trebali biti spremni do srijede tako da ce biti zaista tesko ocekivati ponovo 4 komada.
Da sam ja na Cirinom mjestu postavio bi veoma opreznu i poprilicno defanzivnu taktiku sa veoma povucenim bekovima i cekao neku gresku ili individualan potez Misketa ili Dzeke pa da se povede,a uopste ne bih srljao i krenuo horuk u napad da ih ponovo nabusimo jer imaju jebene krilne igrace a nasi bekovi su malo je reci katastrofa...stim sto bih veliku paznju obratio na stevena Defoura i Dembeleja (valjda se ovako pise) a onaj mali Sonck u napadu izmedju nasa tri stopera je bezopasan...
Bez uvrede ali ja pojma nemam šta si ti gledao? Sa kim god sam pričao o tekmi svi se slažu da je Defour bio najgori igrač na terenu a Sonck je jedini bio opasan i jedini je tamo koji je igrač sa idejom. Meni se svidio onaj mali što je ušao (ne mogu se sjetiti, mislim da je Hazard) i nadam se da neće igrati ovdje od početka.
madner

#205 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

arzuhal wrote:
madner wrote:Svidja mi se sto je Ciro rekao da mozemo biti prvi.

Tako treba nastupit. Mi smo mi, a ko su oni.
Tačno tako. Razvalićemo ih sve, pogotovo Turke (zbog onog Terima), a Španijom ćemo zasladit ko sa višnjom španskom.
Niko i nikad kao mi.
Bosna Bosna... :D
madner

#206 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

Bajramovic bi bio odlican ako ima snage. Zna stati na loptu, dobar u duelu i opasan po njihov gol.
Plus gladan i zeljan dokazivanja.
jeza u ledja

#207 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jeza u ledja »

Ja ne mislim da ce Belgijanci pod svaku cijenu ici na pobjedu. I jedan bod iz ove tekme ih ostavlja u kakvoj takvoj igri za baraz, pogotovo ako Turci ne pobjede Spance.
Ja cu opet reci da sam zadovoljan i bodom iz Zenice, mada nakon onakve pobjede logicno bi bilo ocekivati jos jednu. Dvije pobjede za redom u 4 dana protiv relativno jake ekipe bi bila velika stvar i za mnogo jace od nas.
Pietje_Bel

#208 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

jeza u ledja wrote:Ja ne mislim da ce Belgijanci pod svaku cijenu ici na pobjedu. I jedan bod iz ove tekme ih ostavlja u kakvoj takvoj igri za baraz, pogotovo ako Turci ne pobjede Spance.
Ja cu opet reci da sam zadovoljan i bodom iz Zenice, mada nakon onakve pobjede logicno bi bilo ocekivati jos jednu. Dvije pobjede za redom u 4 dana protiv relativno jake ekipe bi bila velika stvar i za mnogo jace od nas.
Belgijanci ce doci u zenicu poprilicno uplaseni ako mene pitate. Njima je dovoljno dati jedan gol i oni su gotovi. Njihov moral i samopouzdanje visi na koncu sada. A pogotovo ako atmosfera bude dobra u stadionu. :thumbup:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#209 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

Ukoliko pobjedimo Belgiju u srijedu utakmica izmedju Turske i Spanije u Istambulu ce biti o prelomnog znacaja. Postoje tri varijante.

1. Pobjeda Turske nad Spanijom: Otvara nam se direktno put do prvog mjesta ali u slucaju kiksa ugrozeno nam je I drugo mjesto

2. Nerjeseno u Istambulu: Spanija bi morala da igra nerjeseno i sa Belgijom da bi imali sanse za prvo mjesto ali bi nam drugo mjesto bilo skoro osigurano

3. Pobjeda Spanije: Skoro sve bi bilo rijeseno sto se tice prvog mjesta I drugog mjesta. Uz ovakav rezultat dovoljno nam je I nerjeseno sa Turcima u Zenici.
madner

#210 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by madner »

Oni ce doc da pokazu da im se omaklo i da su razvikana ekipa puna talenta koja ima svijetlu buducnost pred sobom.

Treba samo prihvatiti borbu i pokazat im da smo bolji.
cyprus

#211 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by cyprus »

Ja mislim da će tok i ishod utakmice uglavnom zavisiti od toga ko ga prvi zabije. Ako to budemo mi, tada će se Belgijanci vjerovatno skroz raspast i onda će nam bit lako čak ih i punit dalje. Međutim, ako (ne daj Bože) Nemanja prvi loptu izvadi iz svog gola, bojim se da će to biti veliko prizemljenje, te bi nas jedino neko Ćirino psihološko čudo, ali baš čudo moglo vratiti nazad u kolosjek. Zato, treba pazit kako igrat od početka.

:bih: :bih:
Cafe Camargue

#212 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Cafe Camargue »

Kako se tekma bliži, mene je sve više i više strah. Realno kad pogledaš imena, Belgija baš ima zajebanu reprezentaciju i ako budu imali sreće da rano zabiju (kao mi) onda će bit svega. Jer, Defour jeste odigrao loše ali je strašan igrač, i ako onaj njihov selektor bude imao imalo mozga i stavi ga u tandemu sa Witsalom (20-godišnjaci iz Standarda) biće jebeno. Tog Witsala već sada traži pola engleske Premijer lige i neće otići ispod 20miliona eura, tako da mi nikako ne ide u glavu kako im on može biti rezerva. Dembele je zvijezda najjače holandske ekipe AZ Alkmara i ni on nije pokazao ništa. Srećom neće biti De Camarga, ali im se po svemu sudeći vraća Kompany, a to je onda druga priča kad je belgijska odbrana u pitanju. Ne treba zaboraviti ni mladu zvijezdu Lilla, Hazarda, koji je bio ponajbolji u Belgiji nakon što je zamjenio DeCamarga, a ima samo 18 godina. Nedavno sam ga gledao protiv Lyona (Lil pobjedio 3:2), šta je radio to je za uđbenike. O Felainiju i Mudingaiju se nema šta reći. Sve u svemu, jedna stvarno jaka i mlada ekipa željna izazova, koja će za par godina sigurno biti među jebenijim evropskim reprezentacijama. Zato, treba spustit loptu i ne očekivat neku rapsodiju, jer se onaj rezultat iz Genka teško može ponovit.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#213 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Dado dijasporitus »

Evo jos jednog aduta za pobjedu :D :thumbup: :bih:
Ko kaze da od zenickog smoga nema koristi

Ono što našoj momčadi daje veliku prednost, a o čemu Belgijanci nisu mogli ni sanjati, taktika je koja se ne vidi, ali će se osjetiti izlaskom na teren.

Iz povjerljivih izvora doznajemo kako će naši igrači 'razvlačiti' igru da bi Belgijanci što više trčali i trošili svoja pluća.

Nogometaši zemlje u kojoj je izglasano da se za protuzakonito ispuštanje opasnih tvari u zrak, vodu ili tlo, nezakoniti transport, uvoz i izvoz otpada i nezakonitu trgovinu ugroženim vrstama plaća minimalna kazna od 750 tisuća eura, ne znaju što ih čeka u Zenici.
Razvlačenje pluća

Iz povjerljivih izvora doznajemo kako će naši igrači „razvlačiti“ igru da bi Belgijanci što više trčali i trošili svoja pluća.

Naime, naši nogometaši navikli su udisati i zrak na zeničkom terenu, pa je naša skirvena taktika to što će se belgijanska pluća namučiti dok odaberu zrak iz zeničke zagađene atmosfere i što će ih zbunjvati sive aut-linije. :lol: :lol: :lol:

Belgijanci ne znaju da je broj dozvoljenih prekoračenja prosječnih koncentracija SO2 u samo prva dva mjeseca 2008. godine uveliko prekoračio broj dozvoljenih prekoračenja za cijelu godinu.

Možda znaju da se u zemljama Europske unije koncentracija sumpordioksida može dostići maksimalnih 120 mikrograma po metru kubnom tri dana uzastopno, nakon čega se uključuju alarmi.
Zenički adut bez alarma

Međutim, sigurno ne znaju da je u BiH i dalje na snazi propis koji dopušta koncentraciju do 240 mikrograma SO2 sedam dana uzastopno. Bez paljenja ikakvih alarma!

Zenički tajni adut Nogometni savez BiH uskoro bi trebao ponuditi i drugim nogometnim savezima. Potvrđeno nam je da su u tijeku pregovori da klubovi iz drugih zemalja i njihove reprezentacije osim visinskih priprema u našoj zemlji, pripreme odrađuju i na zeničkom stadionu. Time bi se, tvrde, pojačala izdržljivost igrača i kapacitet njihovih pluća.
zemo_online

#214 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zemo_online »

Dali drugi u grupi ide direktno na SP ili ide u baraz i kako izgleda taj baraz i imamo li sansi u barazu ako ostanemo drugi?
Hvala.
palermo

#215 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by palermo »

Cafe Camargue wrote:Kako se tekma bliži, mene je sve više i više strah. Realno kad pogledaš imena, Belgija baš ima zajebanu reprezentaciju i ako budu imali sreće da rano zabiju (kao mi) onda će bit svega. Jer, Defour jeste odigrao loše ali je strašan igrač, i ako onaj njihov selektor bude imao imalo mozga i stavi ga u tandemu sa Witsalom (20-godišnjaci iz Standarda) biće jebeno. Tog Witsala već sada traži pola engleske Premijer lige i neće otići ispod 20miliona eura, tako da mi nikako ne ide u glavu kako im on može biti rezerva. Dembele je zvijezda najjače holandske ekipe AZ Alkmara i ni on nije pokazao ništa. Srećom neće biti De Camarga, ali im se po svemu sudeći vraća Kompany, a to je onda druga priča kad je belgijska odbrana u pitanju. Ne treba zaboraviti ni mladu zvijezdu Lilla, Hazarda, koji je bio ponajbolji u Belgiji nakon što je zamjenio DeCamarga, a ima samo 18 godina. Nedavno sam ga gledao protiv Lyona (Lil pobjedio 3:2), šta je radio to je za uđbenike. O Felainiju i Mudingaiju se nema šta reći. Sve u svemu, jedna stvarno jaka i mlada ekipa željna izazova, koja će za par godina sigurno biti među jebenijim evropskim reprezentacijama. Zato, treba spustit loptu i ne očekivat neku rapsodiju, jer se onaj rezultat iz Genka teško može ponovit.
Je li se zna konačno, da li je Felaini dobio drugi žuti ili ne.Meni se čini da su oni bez njega mnogo slabiji.Inače, naravno da je strah što se utakmica bliži sve veći i veći.Jedan od razloga je svakako i to što kog su zmije ujedale i guštera se boji, iliti toliko puta smo se razočarali da je misao o tome da dva puta za redom se možemo veseliti, naprosto zastrašujuća.
A čini mi se da bi neiskustvo belgijskih igrača (bez obzira na njihov talenat) ipak trebalo da bude naša prednost, ne vjerujem da će baš moći ostati imuni na grotlo Zenice. I naravno, mnogo ovisi o tome ko će dati prvi go.
jeza u ledja

#216 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jeza u ledja »

Usput, glavni sudija je Vladimir Hrinak (Slovacka)
anonimni clan

#217 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by anonimni clan »

.
S obzirom na činjenicu da je ova tema o utakmici BiH-Belgija (01.04.2009. U ZENICI) ja čitavo vrijeme molim navijače da U ZENICI ne ponove istu bakljadu i prekid utakmice jer se to (kako i sam lijepo kažeš) automatski karakteriše kao propust organizatora-domaćina i utakmica se registruje 3:0 za goste... Kontaš? Ne govorim o utakmici koja se odigrala u subotu u Genku. Dakle, moja poenta je u tome da se grupa neodgovornih navijača nekakvom eventualnom bakljadom i prekidom tekme u Zenici može debelo POSRATI na sav trud Misketa, Džeke, i ostalih. Džaba bi bilo onda govoriti: "E jebiga, nismo znali, nismo htjeli da se to desi" i sl. Nije ovo nikakav "osjećaj inferiornosti" nego racionalno promišljanje kako bi Belgija i Turska mogli kroz FIFA institucije da nas kulturno sjebu i izbace iz kvalifikacija onako za "zelenim stolom", kada već ne mogu na terenu... Ako je ovo bez veze što pišem, onda izvinite. Ako nisam u pravu, onda ću i ja ponijeti 5-6 baklji, topovskih udara, kamenja, ... pa da vidimo dokle ćemo se kvalifikovati, a "savez" će na žalost i dalje biti u istom sastavu i nikakvi neredi ih neće skinuti sa funkcija.

Djelimicno si u pravu.
Na navijacima je da navijaju onako kako oni smatraju da je najbolje a na organizatorima je da onemoguce huliganstvo,pirotehniku i eliminisu opasnost za prisutne na stadionu,da obezbijede uslove za odigravanje utakmice.............
O navijanju na nasim stadionima se mnogo pise i govori ali se nista ne poduzima da se stanje popravi.
Zato,na organizatorima ovog susreta u Zenici je da,ponavljam,onemoguce sve ono sto nije primjereno sportu i navijanju.
Uz podrsku policije i se to sve moze jako fino organizovati,tako da atmosfera i navijanje na stadionu budu zaista sportski.
A ako neko pocne da apeluje na navijace,od toga nema nista.Uvijek ce se naci neko ko smatra da je veci mangup ako unese baklju,petardu i ako je baci na teren......da to svi mogu vidjeti......uvijek ce se naci neki majmun koji ce zafrljaciti flasu na sudiju,koji ne sudi za nas vec za protivnika itd.......itd......
Ali ako na ulazu u stadion bude pretresen sve i jedan koji udje,ako im se oduzme sva pirotehnika i oni koji pokusaju to unijeti pritvore do zavrsetka utakmice......onda mozemo pricati o navijacima koji su pokazali kako treba navijati.
Drugacije ne ide.......to su u Evropi davno skontali.........red je da to isto primjenimo i mi i rijesen problem..........
Last edited by anonimni clan on 30/03/2009 20:06, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#218 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by zlajaBHF »

Skeptik sam bio prije tekme u Genku (sa razlogom), jer smo mi ekipa, macak u vreci, medjutim pred tekmu u srijedu sam optimista, iz razloga sto
smo na domacem terenu jednostavno bolji od Belgije.

Pobjeda i nista vise treba da bude cilj, ne zato sto 4 boda nisu okej iz ove dvije tekme, nego zato sto nam se pruza prilika da pobjegnemo Belgiji i
izbacimo ih manje vise iz utrke!

Zato, juris ! (naravno ne sa mozgom na pasi, nego tamo gdje trbeba) :bih:
jeza u ledja

#219 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Je li se zna konačno, da li je Felaini dobio drugi žuti ili ne.Meni se čini da su oni bez njega mnogo slabiji..
Nije tacno. Marijan se tu zajebao, Fellainiu je ovo prvi zuti karton, kao i Dembeletu.
Helem, Fellaini moze igrati u srijedu.
palermo

#220 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: Nije tacno. Marijan se tu zajebao, Fellainiu je ovo prvi zuti karton, kao i Dembeletu.
Šteta.....zajeban je igrač.A jesi li siguran u to, negdje sam pročitao da nosi žuti karton iz prošlih kvalifikacija, iz utakmice sa Azerbejdžanom.Inače, i ja sam poslije, kad sam gledao reprizu, vidio da nije napisano da felaini već ima žuti karton
jeza u ledja

#221 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote: Nije tacno. Marijan se tu zajebao, Fellainiu je ovo prvi zuti karton, kao i Dembeletu.
Šteta.....zajeban je igrač.A jesi li siguran u to, negdje sam pročitao da nosi žuti karton iz prošlih kvalifikacija, iz utakmice sa Azerbejdžanom.Inače, i ja sam poslije, kad sam gledao reprizu, vidio da nije napisano da felaini već ima žuti karton
A jel? Pa i ja mislim da se prenose kartoni iz proslih kvalifikacija (ali tu se ne racunaju UEFAine kvalifikacije, vec samo one za SP), a Fellaini ima samo 21 godinu. Pa kontam nije valjda igrao tada(?!). U ovim kvalifikacijama ovo mu je prvi karton.

Ali ako si vidio zuti kartoncic prije pocetka tekme pored njegovog imena onda znaci da ne igra u srijedu. To bi bilo odlicno jer koliko sam vidio on im je jedan od 2-3 najvaznija igraca, ako ne i najvazniji.
palermo

#222 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: Ali ako si vidio zuti kartoncic prije pocetka tekme pored njegovog imena onda znaci da ne igra u srijedu. To bi bilo odlicno jer koliko sam vidio on im je jedan od 2-3 najvaznija igraca, ako ne i najvazniji.
E, nisam vido žuti kartončić, u tome i jes zajebancija :D , nije ga bilo, tako da je moguće da si ti u pravu.A inače, mislim da je moguće da je igrao zadnju sa Azerbejdžanom, to je bilo prije vjerovatno prije godinu i nešto više, imao je dovoljno godina da igra.
Ček sad tek vidjeh da si napisao da se ne računaju UEfine kvalifikacije, a što to ? U tom slučaju, vjerovatno nije mogao igrati na tim kvalifikacijama...........ma haj,zajeban jeste,al može se i protiv njega
jeza u ledja

#223 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by jeza u ledja »

A stani ba, Belgija je bila s nama u grupi prosli puta. Zar je bio Azerbejdzan s nama?!?

Evo sad citam zvanicna pravila i ne vidim da se prenose kartoni iz proslih kvalifikacija. Pise:

"If a player receives a caution in two separate matches of the same FIFA competition, he is automatically suspended from the next match in that competition."

edit: aha, mislio si na EP u vezi Aze. helem, znaci izgleda da igra u srijedu.
shalla

#224 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by shalla »

mIRCerka wrote:ko je Musa? Posto sam sjedila na podu, jer je na alipashinu rokalo ko '92, nisam upratila ko je ali sam cula MUSA RED JE DA I TI POZUTIS...
Musa Dembele, lik što nam je zabio prvi gol.
P.S. @ Point, možda sam ono degutantno napisao ali samo sam htio da kažem u kolikoj mjeri me boli dupe ko sjedi u savezu, ko kome zavrće pare (meni ih sigurno ne zavrću jer na utakmice repke ne idem već duuuugo ali to je druga tema), ko spava sa čijom rodicom i sl. Jel problem što sam iskazao svoje mišljenje? Ja lično znam 50 ljudi koji će ti isto reći, halo ba dosta mi je više navijanja za englesku, italiju ili sl. kad su velika takmičenja, želim da navijam za svoju BiH, kakva god je MOJA JE!!!
Last edited by shalla on 30/03/2009 21:00, edited 1 time in total.
Pietje_Bel

#225 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009

Post by Pietje_Bel »

Nisam ni znao da je kod vas bilo ovako veselo. Pa ovo je da se od smjeha upiskis... :lol:

Post Reply