HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
- Alhemicarkaa
#201 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
E ovo samo kod nas ima, covjek lezi u bolnici, a mi ovdje raspravljamo je li mu muzika seljacka ili nije, ko je slusa a ko ne, i zasto covjek trosi pare na ovo a ne na privatnog vozaca, de mu postavite i kakvu dijetu zdrave prehrane i citav zivotni ritam mu reguliste... 
-
harka
#202 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
cega profesionalac i ja mogu sutra postati taksistaEdin H. wrote:Pa ima i ta, ali eto kontas ipak je profesionalacharka wrote:Edin H. wrote:Pa nije ovo valjda tema o Halidovoj muzici![]()
Jasno je da mu je muzika seljacka, te oni koji vole tu vrstu muzike ga i slusaju. Covjek ocigledno ima sluha i dobro pjeva tu vrstu muzike.
Kao covjek, barem sudeci po pisanju medija, covjek je humanista i to treba pozdraviti.
Zasto nema sofera ili zasto barem nije uzeo taxi u to doba, pa vozi po teskim vremenskim prilikama nije ni meni jasno. Ali uostalom, ima pravo izbora.
U svakom slucaju zelim mu brz oporavak i nadam se da ova nesreca nece ostaviti posljedice.
ko tebi garantuje da je i taksista odmoran
ali nebi ti preporucila da sjedas kod mene u taksi
- Edin H.
#203 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
[quote="harka"
Pa ima i ta, ali eto kontas ipak je profesionalac
[/quot
cega profesionalac i ja mogu sutra postati taksista
[/quote]
Mozda kada se izbirikas
U ta doba kada vozis, obicno si pri kafi
znaci taxi je bolje rjesenje.
Ovim ne spekuliram da li je Halid popio ili ne, posto zaista ne znam
Pa ima i ta, ali eto kontas ipak je profesionalac
Mozda kada se izbirikas
Ovim ne spekuliram da li je Halid popio ili ne, posto zaista ne znam
-
harka
#204 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Edin H. wrote:[quote="harka"
Pa ima i ta, ali eto kontas ipak je profesionalac[/quot
Mozda kada se izbirikas
Ovim ne spekuliram da li je Halid popio ili ne, posto zaista ne znam[/quote]
najvise vozim nocu jer su svi ostali prisutni u autu oduzeti
ali smo uvijek stigli na odrediste.Nije lako ni kad nekonzumiras alkohol
a volis nocni zivot,uvijek se nadju neki koje moram voziti kuci.
Nego,da se drzimo teme,svakome se moze desiti,danju,nocu,dobrim,
losim cestama,jednostavno moze.
Ja bi voljela da Halid iz svega ovoga izidje sa sto manje povrijeda
i sasvim oporavljen.
-
Gray
#205 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Her Flick wrote:hajd, kontam da udar moze baciti, ali tu su bocni airbag-ovi koji su se aktiviraliNeelix wrote:u novinama sam procitao da ga je udar nekako bacio na stranu pa je zato udario u desnu strani sajbe. kako - ni ja pojma nemam. al ne vjerujem da je neko drugi vozio i ostavio ga tako povrijedjenog.
nisu valjda oni toliko jaki da su ga bukvalno zabili u sajbu
Koliko sam vidio, otvorile su se samo desne zračne zavjese, prenji zračni jastuci nisu, vjerovatno jer su senzori osjetili da je udar sa boka i da nema potrebe.
-
Gray
#206 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
ThunderbirD wrote:Gledajući slike unutrašnjosti tog superba uvidio sam da zračni jastuci nisu se otvorili![]()
Sad, je li kome poznato, ili se možda o tome diskutovalo na ovom topicu ???
Jesu zračne zavjese.
-
Ripicipi
#207 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Gray wrote:Her Flick wrote:hajd, kontam da udar moze baciti, ali tu su bocni airbag-ovi koji su se aktiviraliNeelix wrote:u novinama sam procitao da ga je udar nekako bacio na stranu pa je zato udario u desnu strani sajbe. kako - ni ja pojma nemam. al ne vjerujem da je neko drugi vozio i ostavio ga tako povrijedjenog.
nisu valjda oni toliko jaki da su ga bukvalno zabili u sajbu
Koliko sam vidio, otvorile su se samo desne zračne zavjese, prenji zračni jastuci nisu, vjerovatno jer su senzori osjetili da je udar sa boka i da nema potrebe.
Last edited by Ripicipi on 11/03/2009 23:27, edited 1 time in total.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#208 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Respect za ovih nekoliko komentara koje si danas ostavio na temi.Neelix wrote:bujrum pa nadji ijednu moju ruznu rijec o tosetu iz tog vremena. to je izazov.
sta god da sam, ne bacam se u jebenu politicku horizontalu na temi o halidovoj nesreci. ima li ogavnije stvari nego politiku prosipat ovdje? haj mrsh.
@Better man, i ja ti kazem - idi prosetaj jarane. Nikoga ne zanima tvoje misljenje o Halidovoj muzici. Covjek je - better man than you'll probably ever be.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#209 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Vjerovatno je vozio pjan ili barem pod dovoljnom dozom. Ovo kazem jer je steta na automobil minmalna a njegove povrede - poprilicne cim je morao da bude na ventilatoru i cim su mu tracheotomy uradili pretpostavljam zbog toga sto mu je lice oteklo i postojao je rizik da kompromituje disanje. Kod pjanih ljudi - misici su opusteni i zbog toga - kad su velike nerece oni obicno prezive. Prezive jer u momentu kad se desi udar, oni to ne vide i da vide imaju jako usporenu reakciju. Oni koji nisu pjani cim vide da im se blizi kraj, zgrce sve misice, u takvom stanju kad dozivis udarac sve puca i lomi se, dok su pjani gipki kao macke, cesto ispadnu i iz automobila i prodju uz minmalne povrede. Ali zato u ovim minimalnim nesrecama nemaju nikakvu sposobnost misica da kontra-reaguju i onda bub - ono sto normalnom covjeku, a normalan se veze u 4:20 ujutro, narucito ako je popio malo, tu imaju maksimalno neobjasnjive povrede, zasto, zato sto dok je Halid realizirao sta mu se desilo, vec mu je glava bila na volanu. Da je bio na suvozackom mjestu - bolje bi prosao, tako da je glupost pricati o tome kako je neko drugi vozio, da je neko drugi vozio, taj drugi, ukoliko nije bio svezan bi prosao gore od Halida. Takodje ovo sto su mu tracheotomy napravili, je po meni glupost, ako situacija nije opasna po zivot, iz razloga sto je covjek pjevac, i takvi ce radije sve nego da mu neko napravi stomu na vratu kroz koju ce da dise. Nakon te stome - ko zna hoce li moci ikad odpjevati sto je pjevao. Istina je da bi intubiranjem takodje imao problema jer glasne zice bi bile iritirane, ali to je samo u slucaju da bude na ventilatoru dug vremenski period. Otok se moze sanirati koliko toliko u 2-3 dana, normalno, ukoliko ne pokusavaju dalje operacije. Ja da imam Halidove pare, ne bih u Sarajevu se ni operisao, narucito ne oci. Za operacije oka potrebna je tehnologija, s kojom sve i da je imaju u Sarajevu, vjerovatno ne znaju da rade. Zbog toga su radilo sto ne trebaju, a to je - sili covjeku jezik. Jezik je misic, koji osim ako ne krvari neprestano, treba izbjegavati da se sije, jer obiluje s krvnim sudovima i jako dobro moze da zamladi rane i bez sivanja a sivanjem se stvori gori oziljak, sa oziljkom na jeziku moze doci do kontrakcije istog, moze se desiti da covjek ima govornu manu, ne samo radi povrede, vec i radi "shivanja" iste. Ne kazem, u slucaju nekog obicnog gradjanina kojem nije pjesma bitan faktor u zivotu, moze se postupiti drukcije ali me jako iznenadilo da su Halida ovako "posluzili" na Kosevu, jer da izvinitete - ja da sam Halid, s ovim poslom ne bih bio pretjerano zadovoljan, prvo jer si profesionalni pjevac, drugo, jer imas lovu da te neko drugi ljeci tj. trebas samo da predjes inicijalnu fazu otoka, to je najopasnije jer se mozes ugusiti, ne samo zbog oticanja vec i ako krvaris jer krv u ustima cim te uspavaju se guta, ako se guta moze zavrsiti u plucima a krv iritira tijelo, tj. to je odlican nacin da dodje do upale pluca i svih drugih kompromisa respiratorne prirode. Al' ne mogu da vjerujem da je do tog doslo, kad vidim automobil. Nije pomoglo ni Halidu sto vjerovatno u tim godinama ima dosta problema sa paradentozom tj. zubima koji si isplivali i koji su u principu rasjekli ga iznutra, nakon udarca od volan.
Helem, Halide pamet u glavu, manje machisama i gluposti, vec si prosao dovoljno km da neke stvari sebi ne mozes dopustati, a i u slucaju kao sto je ovaj, trebas naci 1 doktora kojem vjerujes, da napravi odluke za tebe ako ti se ikad desi da ti za to nisi sposoban.
Helem, Halide pamet u glavu, manje machisama i gluposti, vec si prosao dovoljno km da neke stvari sebi ne mozes dopustati, a i u slucaju kao sto je ovaj, trebas naci 1 doktora kojem vjerujes, da napravi odluke za tebe ako ti se ikad desi da ti za to nisi sposoban.
- slavkoimamodilera
#210 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Taj remote online doktor na kojeg tibabyline wrote:ovo izgleda imamo na temi i (remote) online doktora![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#211 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
a jeste navalili 

neka malo, sacekajmo nove info...
PS Prestanite se castiti i prozivati, fakat mi ne prija cinjenica da moRe bit bidne banova na ovoj temi, ko onomad na Toshe temi...

neka malo, sacekajmo nove info...
PS Prestanite se castiti i prozivati, fakat mi ne prija cinjenica da moRe bit bidne banova na ovoj temi, ko onomad na Toshe temi...
-
mikasa
#212 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Koliko ja vidim, tema je HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!! a postavljac teme je: Sad slusam na radio Kameleon da je Halid imao saobracajnu nesrecu i da je u bolnici u operacionoj sali..............Jel neko zna detalje?mIRCerka wrote:A sto? Sta fali, kad se moglo tako o Tosetu, moze i o Halidu.mikasa wrote:@zoomke
Mozes li, molim te, za ove strucnjake o zracnim jastucima, o vezivanju pojasa, udarcima u prednju sajbu ... ovu temu prebaciti na podforum AUTO kod @zgembe.
Bajdvej, da je neko htio pisati samo zelje i pozdrave Halidu, tako bi i postavio temu.
Pazi tekst
TAJ I TAJ TAD I TAD pod jos neutvrdjenim okolnostima sletios ceste i dozivio udes.
Dok se ne otkriju uzroci ove nesrece , najmanje sto mozemo jeste da nasem HB pozelimo sto raniji oporavak bla bla.
Ovako sami skrenuste, a i ja s vama, na pojas, airbag, zmigavac, propeler, leteci tanjur.
Iz postovanja prema ovom COVJEKU, namjerno ne kazem pjevacu, molim
-
mIRCerka
#213 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
DETALJE cega? Zdravstvenog stanja ili nesrece?mikasa wrote:Koliko ja vidim, tema je HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!! a postavljac teme je: Sad slusam na radio Kameleon da je Halid imao saobracajnu nesrecu i da je u bolnici u operacionoj sali..............Jel neko zna detalje?mIRCerka wrote:A sto? Sta fali, kad se moglo tako o Tosetu, moze i o Halidu.mikasa wrote:@zoomke
Mozes li, molim te, za ove strucnjake o zracnim jastucima, o vezivanju pojasa, udarcima u prednju sajbu ... ovu temu prebaciti na podforum AUTO kod @zgembe.
Bajdvej, da je neko htio pisati samo zelje i pozdrave Halidu, tako bi i postavio temu.
Pazi tekst
TAJ I TAJ TAD I TAD pod jos neutvrdjenim okolnostima sletios ceste i dozivio udes.
Dok se ne otkriju uzroci ove nesrece , najmanje sto mozemo jeste da nasem HB pozelimo sto raniji oporavak bla bla.
Ovako sami skrenuste, a i ja s vama, na pojas, airbag, zmigavac, propeler, leteci tanjur.
Iz postovanja prema ovom COVJEKU, namjerno ne kazem pjevacu, molimda ovu temu zakljuca i da otvori novu na nekom drugom podforumu npr. "Uzroci nesrece Halida Beslica". Hvala
-
mikasa
#214 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Pardon, naravno da je @mima mislila na detalje uzroka nesrece... Od pocetka ove teme pokusavao sam da malo uticem na tok rasprave, u jednom trenutku i pretjerao, ali ocigledno da je trud bio uzaludan ili sam imao pogresnu namjeru. Ipak , mislio sam da ces TI shvatiti da je tema, ni prva ni zadnja, otisla u drugom smjeru, ali nema veze, nastavite.mIRCerka wrote: DETALJE cega? Zdravstvenog stanja ili nesrece?
-
mIRCerka
#215 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Skontala ja, al skontah i to da treba raju pustit jedan dan da istresu svoja strucna CSI misljenja o pojasu, airbagu, celavim gumaa, pa kad se istresu mozda se tema vrati na Halida...al jok ...mikasa wrote:Pardon, naravno da je @mima mislila na detalje uzroka nesrece... Od pocetka ove teme pokusavao sam da malo uticem na tok rasprave, u jednom trenutku i pretjerao, ali ocigledno da je trud bio uzaludan ili sam imao pogresnu namjeru. Ipak , mislio sam da ces TI shvatiti da je tema, ni prva ni zadnja, otisla u drugom smjeru, ali nema veze, nastavite.mIRCerka wrote: DETALJE cega? Zdravstvenog stanja ili nesrece?
-
*mima*
#216 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
mikasa wrote:Pardon, naravno da je @mima mislila na detalje uzroka nesrece... Od pocetka ove teme pokusavao sam da malo uticem na tok rasprave, u jednom trenutku i pretjerao, ali ocigledno da je trud bio uzaludan ili sam imao pogresnu namjeru. Ipak , mislio sam da ces TI shvatiti da je tema, ni prva ni zadnja, otisla u drugom smjeru, ali nema veze, nastavite.mIRCerka wrote: DETALJE cega? Zdravstvenog stanja ili nesrece?
Mima je otvorila temu u momentu kad sam cula da je stradao u saobr.nesreci ......naravno da sam se sjebala u tom momentu i nisam nista znala o samoj nesreci.......
Hajmo malo narode spustit loptice.......ljudina je stradao i u teskom je stanju......Nije na nama da pametujemo ...sta i kako je stradao.....Uostalom ....to se svakom od nas moze desit...i ne daj Boze nikom.
-
mIRCerka
#217 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
naravno mima...mima wrote:mikasa wrote:Pardon, naravno da je @mima mislila na detalje uzroka nesrece... Od pocetka ove teme pokusavao sam da malo uticem na tok rasprave, u jednom trenutku i pretjerao, ali ocigledno da je trud bio uzaludan ili sam imao pogresnu namjeru. Ipak , mislio sam da ces TI shvatiti da je tema, ni prva ni zadnja, otisla u drugom smjeru, ali nema veze, nastavite.mIRCerka wrote: DETALJE cega? Zdravstvenog stanja ili nesrece?
Mima je otvorila temu u momentu kad sam cula da je stradao u saobr.nesreci ......naravno da sam se sjebala u tom momentu i nisam nista znala o samoj nesreci.......![]()
Hajmo malo narode spustit loptice.......ljudina je stradao i u teskom je stanju......Nije na nama da pametujemo ...sta i kako je stradao.....Uostalom ....to se svakom od nas moze desit...i ne daj Boze nikom.
- atko
#218 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Nekim je dzaba pricati, poznajem zenu koja je posal da se javi na tel. i u hodniku se okliznula na klizav parket pala i dobila potres mozga ... par komplikovanih operacija ... na kraju jedva prezivjel sa trajnim i ozbiljnim poslijedicama ... nesrece se dogadjaju svima - ne drugimamima wrote: Hajmo malo narode spustit loptice.......ljudina je stradao i u teskom je stanju......Nije na nama da pametujemo ...sta i kako je stradao.....Uostalom ....to se svakom od nas moze desit...i ne daj Boze nikom.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#219 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Varas se. Pjevamo u ovom horu ( kad vec zachatavas ).a jeste navalili![]()

Pozdrav gospodinu Halidu uz zelje za sto brzi oporavak.
-
*mima*
#220 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
I od mene pozdrav Halidu i zelim mu brz oporavak.....
-
Vesna Mit
#221 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Veliki pozdrav i od mene Halidu. Zelim mu brzo ozdravljenje.Ja sam njegov veliki fan i zao mi je sto se to desilo. Nadam se da ce se uspesno oporaviti i castiti nas jos nekim velikim hitom. A sve Vas molim da mi ne zamerite jer neznam stavljati slike. Pozdrav
-
fukara_tz
#222 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Bešlićevo opće zdravstveno stanje zadovoljavajuće
Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić kazala je danas da je opće zdravstveno stanje bh. folk pjevača Halida Bešlića zadovoljavajuće.
"On je i dalje u Jedinici intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju. Provodi se sveobuhvatna terapija i njega i kontinuirani monitoring uz konsultacije intenzivista, oftalmologa, maksilofacijalnih hirurga, otorinolaringologa, te po potrebi i ljekara drugih specijalnosti", saopćio je liječnički konzilij KCUS-a.
Bešlić je zadobio teže ozljede u predjelu lica u saobraćajnoj nesreći na području Hotonja - općina Vogošća. Do nesreće je došlo usljed skretanja s kolovoza automobila kojim je upravljao Bešlić. Prilikom udesa Bešlić je bio sam u automobilu i nije bio vezan.
(FENA)
Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo Biljana Jandrić kazala je danas da je opće zdravstveno stanje bh. folk pjevača Halida Bešlića zadovoljavajuće.
"On je i dalje u Jedinici intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju. Provodi se sveobuhvatna terapija i njega i kontinuirani monitoring uz konsultacije intenzivista, oftalmologa, maksilofacijalnih hirurga, otorinolaringologa, te po potrebi i ljekara drugih specijalnosti", saopćio je liječnički konzilij KCUS-a.
Bešlić je zadobio teže ozljede u predjelu lica u saobraćajnoj nesreći na području Hotonja - općina Vogošća. Do nesreće je došlo usljed skretanja s kolovoza automobila kojim je upravljao Bešlić. Prilikom udesa Bešlić je bio sam u automobilu i nije bio vezan.
(FENA)
- Neelix
#223 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
zlaaaatne strune, sviiiirajte mi, ovuuu pjesmu jaceeeeeeeeeeeeeeeeee.... 
-
suspect_zero
#224 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Neelix wrote:zlaaaatne strune, sviiiirajte mi, ovuuu pjesmu jaceeeeeeeeeeeeeeeeee....
Sanjao sam kako draga na rastanku plače................
Samo ozdravi nam ti Halide pa da napunimo ''Koševo''
- Topla voda
#225 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
danas samo pricao sa jednim od ljudi koji ga vidjaju svaki dan,gore u bolnici.
problem je najveci oko desne jagodicne kosti koja je najvise nastradala,a ta povreda je stvorila probleme oko vida desnog oka.
akobogda bice dobro.
problem je najveci oko desne jagodicne kosti koja je najvise nastradala,a ta povreda je stvorila probleme oko vida desnog oka.
akobogda bice dobro.