Sizzla wrote:sunny1 wrote:eh ja nisam jos 100 % sigurna hocu li na farmaciju ili mozda eventualno negdje drugo,imam jos nekoliko ideja, ali idem u gimnaziju i hemija mi dobro ide i sve to samo nisam sigurna sta da uzmem za izbornu,dal matematiku i fiziku jer matematiku bas i ne znam najbolje,pa da se pripremim za prijemni,ili biologiju i hemiju koje bi mozda mogla nastrebati i prije samog prijemnog
PMF Hemiju predlazem , ako mislis da je farmacija samo hemija zeznula si se
Ma jasno mi je da farmacija nije samo hemija,cula sam da ima histologije,anatomije,i jos vise drugih nekakvih odsjeka biologije i hemije pa cak i matematike i fizike u prvoj godini,ali mislim da se isplati uciti jer,kasnije,kad zavrsis,bar mozes naci posao i imati pristojnu platu...
Recimo,PMF,sve je to ok,postujem ljude koji zavrsavaju,ali ako ova nasa drzava ostane takva kakva jest,tesko da ce naci posao,a pogotovo ne dobro placen.Naravno,sve se moze promjeniti,ali sa situacijom ovakvom kakva jest bolje je (bar po mom misljenju)zavrsiti farmaciju i imati posao,nego zavrsiti PMF i raditi u nekakvoj jadnoj skoli i predavati hemiju za male pare.
I da, btw. postoji li uopšte nekakva službena web stranica farmaceutskog fakulteta u sarajevu?Ona koju sam ja našla je poluprazna,samo ima ime dekana i adresa fakulteta.