eh ovako, sto se tice terminologije:
Svaki predmet se polaze preko parcijala (neki predmeti dodatno zahtjevaju i zavrsni ispit pored tih parcijala, kao npr tehnologije obrade). Radi se prva parcijala nakon 7 sedmica nastave (pocetak novembra) i druga nakon drugih 7 sedmica nastave (pocetak januara). Ukoliko polozite obje parcijale iz predmeta koji nemaju OBAVEZAN zavrsni ispit smatra se da ste polozili predmet (naravno, uz dodatne bodove na vjezbama, ali to ide od predmeta do predmeta i samo olaksava, a ne otezava). Ukoliko predmetni profesor zahtjeva i zavrsni, onda pored te dvije parcijale polazete i zavrsni ispit koji je u vecini slucajeva cijelo gradivo, ali ukoliko ste ucili za parcijale, onda to nije problem (napomena: 90% predmeta u prvoj godini se polaze preko parcijala i ne zahtjeva se obavezan zavrsni). Ukoliko padnete neku od parcijala, imate zavrsni ispit, gdje (opet zavisno od predmeta) polazete ili tu parcijalu koju ste pali (npr iz statike i elastostatike) ili vam se ponistavaju obje parcijale i polazete cjelokupno (materijali). Takodjer, u drugom semestru imate Tehnicku dokumentaciju i CAD za koji vam toplo preporucujem da polozite preko parcijala, jer ja ne poznajem osobu koja je taj predmet polozila preko zavrsnog, jer umjesto teorije (koja je na parcijalama) dobijate neke komplikovane zadatke i zahtjeva se rucno crtanje.
Eh, sto se tice seminarskih, fizika je u tome najbolja, ima seminarski u oba semestra, i toga se hvatajte, to je zlatna koka

nosi 10 bodova i olaksava vam polaganje predmeta i dobijanje visoke ocjene. Sto se tice Tehnicke dokumentacije imate 5 grafickih radova, svaki nosi maximalno po 10 bodova (suma sumarum 50), plus parcijale po 20 i prisustvo 10, ali o tome poslije, jer je to drugi semestar. Sto se tice Materijala (i 1 i 2), na vjezbama preko mini testova i zadaca mozete skupiti max 50 bodova (ako redovno radite mozete kao od sale svih 50), plus 2 parcijale po 25

Moj vam je savjet da materijale bash ucite, jer je profesor pegla, tj. zahtjeva fakat znanje i ja sam najvise ucila upravo taj predmet, koji je teorija, ali nije bash totalno suhoparna (upravo zato je i komplikovan predmet, jer profesor zahtjeva da ukljucite logiku i povezete npr to sto ucite za drugu parcijalu sa onim sto ste ucili za prvu, tj. zahtjeva da ucite sa razumjevanjem, a ne strebanje..)
uh, sto se raspisah

Dalje, ta trojica asistenata (jasko, mido i vaha) su meni licno sva trojica kraljevi

ali to opet zavisi od osobe do osobe.. Za matematiku ce vas prepadati, ali ukoliko radite a ne ljencarite, nema problema. Imate vise nego dovoljno nacina pripreme (profa na casovima, njene zadace koje nose dodatne bodove, vjezbe, demonstratura gdje isto vjezbate zadatke).. sve u svemu, nije problem ukoliko imate volje i klikera za ovaj fax (ovo vam nije druga opcija posto niste uspjeli na filozofskom ili pravu)

savjet? uzivajte bolan u raspustu i manite se razmisljanja o faxu do pocetka septembra, kad moradnete predavati sta vec.. nastava je valjda drugi ponedjeljak u sept