Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HomeArt

#201 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by HomeArt »

callmethebreeeze wrote:
sahan wrote:@JThomas, da je nekome ovako nesto naumpalo u Europi iz cista mira izbio bi skandal. Mi ipak zivimo u zemlji u kojoj je pocinjen genocid, u kojoj je sve etnicki podijeljenu, u entitetima je manjina ispod statusa gradjana drugog reda, masovne grobnice vise niko ne registruje...
Ne spominjem genocid kao opravanje nego kao realnost koja neme nikakve veze sa civilizacijskim normama opce a kamoli sa modernom Europom. Ova vijest ako je tacna apsolutno me ne cudi, na zalost.
ovakvi projekti samo cementiraju etnicku podjelu.

i da su dosli na ideju da ovo prave u rs-u, meni bi to bilo malo jasnije, (i dalje bih bio protiv), ali u zenici?!
:-) :D :run:
Pa taj citav entitet je takav sta im jedna zgrada!? Nema veze jel Zenica ili bilo koje drugo mjesto to je nasa realnost o kojoj zivimo.
callmethebreeeze

#202 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by callmethebreeeze »

ja sam mislio da bi bilo smislenije da su bosnjaci napravili takvu jednu zgradu u rs-u. recimo da bi na taj nacin mogli ukazati na segregaciju u rs-u.

ovakkve stvari ce imati dalekoseznije posljedice. mislim, sada protivnici bih imaju jos jedan u nizu agrumenta da su bosnjaci jaki na rijecima u borbi za multi-kulti drustvo, ali da stvari u praksi izgledaju bitno drugacije.
harka

#203 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

JThomas wrote:harka, ja nekoga, ko bi podržao ovako nešto, i ne samo podržao, nego i podveo pod ljudske slobode i prava, a vidimo da takvih itekako ima, ne mogu nego pljuvati. izvini ako ti to nije u redu. u tom kontekstu u kojem ja pričam ovo sve o legalnosti i ilegalnosti, prilično je nebitno je li ovo stvarno ili nije, ja se svim srcem nadam da nije, ali previše bi se dobro uklapalo u neke stvari koje se već rade...
neznam,volim raspravljati o cinjenicama,a nevolim o kad bilo sta bi bilo.
Sad me nesto i strah,sta mislis da otvorim firmu i zaposlim samo srbe
jer eto odgovaraju uslovima koje ja trazim.Bila bi izdajnik,kao da gledam.
I neko napise ovdje kod Harke mogu samo srbi raditi.Sta mislis koliko
bi bilo komentara?Ja mislim da bi me lincovali :lol: a ni kriva ni duzna.
Takvi smo ti mi i nije dobro,moramo se mjenjati.
callmethebreeeze

#204 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by callmethebreeeze »

harka wrote:
JThomas wrote:harka, ja nekoga, ko bi podržao ovako nešto, i ne samo podržao, nego i podveo pod ljudske slobode i prava, a vidimo da takvih itekako ima, ne mogu nego pljuvati. izvini ako ti to nije u redu. u tom kontekstu u kojem ja pričam ovo sve o legalnosti i ilegalnosti, prilično je nebitno je li ovo stvarno ili nije, ja se svim srcem nadam da nije, ali previše bi se dobro uklapalo u neke stvari koje se već rade...
mozda bi ti neko mogao prigoovoriti zbog manjka patriotizma, ali ti se uvijek mogla vaditi da si izabrala samo one najbolje. problem bi bio da si u oglasu stavila da zelis zaposliti samo srbe.
:D
HomeArt

#205 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by HomeArt »

harka wrote:
Pa u Sarajevu imas gradjevinskih firmi koje samo uposljavaju Srbe i to iz entiteta, jedini razlog je sto rade jeftinije.
shuriken

#206 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

harka wrote:
JThomas wrote:
harka wrote:ako je bio javni oglas,normalno da je diskriminacija.
Ima li se primjerak tog oglasa da i mi vidimo.
Npr.kao u Bijeljini javno i glasno u vladi samo
srbi i niko drugi.
šta znači javni? oglas je po definiciji javni.

privredno društvo takve klauzule NE SMIJE ubacivati, niti njima uslovaljavati prodaju, i tačka. nabrojah ti lijepo i obrazložih nekoliko različitih osnova po kojima je ovo ilegalno, evo ti još jedan - bavljenje privrednog društva neprivrednim ciljevima, jer samo budala može povjerovati da je ovdje primarni cilj privredni.

ja procita ovo na prvoj stranici ovog topica

"Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi rohbau ako sam dobro cuo.
Gradjani u anketi u Zenici, neki su za, neki su protiv, gradonacelnik Zenice smatra da je to glupa ideja.

Meni licno je to neprihvatljivo, ali razumijem da se desava, uskoro ce se i teritorija etnicki podijelit, koliko vidim.
Uskoro cemo se cudit "mjesovitim" zgradama i naseljima""

ako nesto BHT tvrdi daj i dokaz,ja to tako gledam.
Ako citam ovo gore meni bez dokaza isto rekla-kazala.

Ili ja sad objavim JThomas ubio nekoga X na tebe se digne hajka
a ja nigdje nisam predocila dokaz.

Izvini,mozda sam ti dosadna al stvarno nerazumijem.
nisi dosadna nego se djetinjasto inatis u nedostatku argumenata

ja sam to postirao odmah nakon sto je to emitirano i valjda je jos neko sa foruma gledao
i naveo sam ko je sve i sta rekao u prilogu
nakon toga je neko postirao tekst sa identicnim podacima iz proslih Dana
onda je neko postirao link sa web stranice te firme
onda su se javili Zenicani koji znaju za slucaj i kazu da nije neka lokacija
vlasnik pumpe Almy je rekao da ta firma ne pripada njihovoj grupaciji
mozda da ti posaljemo skenirano ovjerenu izjavu kod notara?
da moj advokat prica sa tvojim advokatom?
shuriken

#207 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

harka wrote:
JThomas wrote:
harka wrote:

ja procita ovo na prvoj stranici ovog topica

"Bio prilog na BHT kako firma Almy u Zenici gradi zgradu u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani.
Ima desetak stanova, nisu jos svi prodani, cijena je 700 maraka grubi rohbau ako sam dobro cuo.
Gradjani u anketi u Zenici, neki su za, neki su protiv, gradonacelnik Zenice smatra da je to glupa ideja.

Meni licno je to neprihvatljivo, ali razumijem da se desava, uskoro ce se i teritorija etnicki podijelit, koliko vidim.
Uskoro cemo se cudit "mjesovitim" zgradama i naseljima""

ako nesto BHT tvrdi daj i dokaz,ja to tako gledam.
Ako citam ovo gore meni bez dokaza isto rekla-kazala.

Ili ja sad objavim JThomas ubio nekoga X na tebe se digne hajka
a ja nigdje nisam predocila dokaz.

Izvini,mozda sam ti dosadna al stvarno nerazumijem.
ja ti navodim razloge zašto bi tako nešto bilo i ilegalno i neljudski i nemoralno i tako dalje, a primijeti da nigdje nisam rekao da jeste, jer znam kakvi su naši mediji.

to je li se ovo stvarno desilo ili nije, je manje bitno, moja poenta je da apsolutno ne mogu shvatiti ljude koji bi ovakvo nešto branili, koji LAŽU da je tako nešto praksa u evropi, koji apartheid i segregaciju prodaju pod ljudska prava...a evo vidiš, ima ih.
vidis to mene vrijedja i pomalo mi ide na zivce,sto neko nesto objavi
mi se odmah prihvatimo toga kao pijan plota(ograda)
i samo pljujemo pljujemo,ali nezaboravimo da su neki mediji
mnogo doprijenili za predhodni nam rat.Evo vidis 9 stranica o
ovome a nigdje dokaza,ali eto nek se svadjamo oko bilo cega.
Slazem se stobom i protiv sam apartheida i pravljenja rezervata.,
ali sam i protiv onih koji ovdje postave neku temu(sigurna sam sa
zlobnom namjerom)
,bez dokaza i jos sto je najgore vise se nikada
ne pojave na tom topicu.
aktivan sam na diskusiji cijelo vrijeme
(siguran sam da ovo nisi napisala zato sto ti se nije dalo citat citavu diskusiju
nego zato sto si pokvarena i neodgojena osoba)
Last edited by shuriken on 22/02/2009 17:53, edited 1 time in total.
amrica

#208 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by amrica »

fukara_tz wrote:Birani (islamski) komšiluk

Zeničko preduzeće Almy Eling d.o.o gradi u zeničkom naselju Bilmišće stambenu zgradu zatvorenog tipa u kojoj stanove mogu da kupe samo aktivni vjernici. "Napomena: Ovaj projekt je u ponudi samo za vjerski orijentisane...", navodi se u oglasu na web siteu ovog preduzeća. Ključni razlozi za izgradnju zgrade za vjernike su sigurnost vjernika i biranje komšiluka: "U skladu sa sve većim potrebama i zahtjevima za sigurnijim okruženjem i življenjem, došli smo na ideju da izgradimo stambeni objekat za ljude koji žele znati s kim žive", kaže se na ovom web siteu. U reklami se stoga ističe da je u ovoj zgradi "biran komšiluk".

Direktor i vlasnik preduzeća Muhamed Tufekdžić nije želio da razgovora s novinarom Dana o ovoj poslovnoj inicijativi svog preduzeća. Naveo je dva razloga. "Nema razloga da se o tome piše jer sam to već objavio u SAFF-u", rekao je Tufekdžić. Na ponovljeni zahtjev novinara za razgovor, Tufekdžić je dodao da ne želi imati nikakvog posla s novinarom Dana jer ga je "gledao na Federalnoj TV" i "čuo je šta je ovaj novinar govorio na televiziji".

Novinarsko istraživanje pokazuje da Tufekdžić lažno predstavlja svoje preduzeće kao dio preduzeća Almy. Ismet Begić, vlasnik poznatog zeničkog preduzeća Almy i funkcioner SDA kaže da je Almy Eling potpuno odvojen pravni subjekt u vlasništvu Muhameda Tufekdžića: "To je potpuno drugo preduzeće. Oni rade za nas elektroinstalacije samo ako daju najpovoljniju ponudu na tenderu. Nemamo nikakve veze ni sa tim stambenim projektom." Preduzeće Almy dobija na tenderima brojne poslove iz državnog budžeta. Ismet Begić je zbog konflikta interesa prestao da bude poslanik SDA u ranijem sazivu Kantonalne skupštine u Zenici. Almy Eling učestvuje kao dio konzorcija Almy na izgradnji zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Potpuno suprotno od Begićevog objašnjenja, Tufekdžić objašnjava na web siteu da je "firma Almy Eling d.o.o. nastala kao posljedica stalnog rasta matične firme d.o.o. Almy, koja je utemeljena 1994. god. i koja upošljava oko 750 uposlenika raznih stručnih sprema". "Jedina veza između preduzeća Almy i Almy Eling jeste to što je Tufekdžić zet brata Ismeta Begića", objašnjavaju u preduzeću Almy.

U samoj Zenici, brojni vjernici ismijavaju ovu stambeno-poslovnu inicijativu. Neki od njih misle da je graditelj mogao da probere komšiluk birajući kupce kojima će prodati stan kroz ponudu različitih uslova za kupovinu. Drugi misle da je to samo još jedan primjer vjerskog biznisa koji manipulira vjerskim osjećajima okrećući i stanove i zgrade prema Kibli. Za treće je besmisleno izdvajanje vjernika u većinski muslimanskoj sredini, jer je to više "getoizacija muslimana" od sekularista i drugih naroda. "Misionari se nikada nisu osamostaljivali nego su išli u narod", komentariše jedan musliman u Zenici. Ostaje pitanje čije potvrde o tome da je neko podoban za kupovinu stana prihvataju u preduzeću Almy Eling d.o.o. (E.H.)

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
Ovo je samo za one koji procitaju prvi i zadnji post pa onda pametuju ovdje.
lopta

#209 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by lopta »

JThomas wrote:
lopta wrote:
JThomas wrote:po x-ti put, volio bih vidjeti šta bi ovaj isti lopta napisao da se recimo otvori tržni centar u kojem ne bi usluživali muslimane, bi li i tad to nazvao pravom čovjeka da robu prodaje kome hoće.

i također po x-ti put, pravo vlasništva NIJE apsolutno pravo, trpi ograničenja u vezi s javnim poretkom, i poznaje i institut zloupotrebe, i korištenja suprotno cilju zbog kojeg je ustanovljeno, i protivno javnom dobru, i kao i svako pravo može zadirati u neko pravo drugog, i tako dalje...
Vec sam rekao, privatno je privatno, no ako se izlazi na klasicno trziste i na trzistu postoje zakoni koji regulisu ovu oblast(ne znam nisam upucen u ovakve stvari, vjerovatno postoje) onda se ne slazem, dakle sve treba u skladu sa zakonom. Kako i gdje je ovo regulisano kojim zakonom ne znam.
znači, čak i priznaješ da palamudiš o nečemu o čemu pojma nemaš.

posebni zakon o diskriminaciji još nije donesen, nijednoj od tri fašističke oligarhije nije u interesu da se donese. ali pravnog temelja da se ovo zabrani, a možda i kazni itekako ima, objasnio sam detaljno nekoliko puta...a hoće li se to desiti, kao što rekoh, fašistima na vlasti je ovako nešto apsolutno u interesu.

ja da sam tužilac, ja bih ovo 'ladno podveo pod izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, i lijepo krivična prijava, pa u bajbokanu, pa neka tamo DOBRO iščita literaturu o ljudskim pravima iz zatvorske biblioteke, i o vlasništvu, i o šikani, i o segregaciji, diskriminaciji i apartheidu
Prvo probaj da se izrazavas na nivou akademskog gradjanina(ako kazes da jesi) a ne dodikovog rijecnika.
Pa eto molim te posto ti si upucen u sve nadji mi taj zakon koji to zabranjuje. Ja makar ne govorim da sam upucen u nesto sto nisam.

Ako prodajes recimo auto(kao i ovaj stan), ti imas pravo odluciti hoces li ga nekome prodati ili neces, nebitno o cijeni, mozes nekome dati za duplo manje sto ti se eto svidja zbog necega nebitno, a nekome opet za vise, tvoje auto, tvoje pravo, dakle to ti apsolutno niko ne moze zabraniti. To sigurno znam, e sad kako je ovo regulisano kojim zakonom, kojim regulativima, posto se radi o stambenoj zgradi, je li privatna, na cijem zemljistu, je li bio javni oglas, itd. e to ne znam.
oldschool

#210 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by oldschool »

Možete ovo osuđivati ili već šta, ali ovaj čovjek je došao na ideju kako da zaradi novac, kapitalizam ne poznaje moralne i nemoralne stvari, samo dobit.
uozo

#211 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by uozo »

Ako prodajes recimo auto(kao i ovaj stan), ti imas pravo odluciti hoces li ga nekome prodati ili neces, nebitno o cijeni, mozes nekome dati za duplo manje sto ti se eto svidja zbog necega nebitno, a nekome opet za vise, tvoje auto, tvoje pravo, dakle to ti apsolutno niko ne moze zabraniti. To sigurno znam, e sad kako je ovo regulisano kojim zakonom, kojim regulativima, posto se radi o stambenoj zgradi, je li privatna, na cijem zemljistu, je li bio javni oglas, itd. e to ne znam.
Preduzece je svako pravno ili fizicko lice koje na trzistu obavlja privrednu djelatnost bez obzira na njegovu pravnu formu organizovanja, svojinsku pripadnost, nacin finansiranja itd. Ovdje se radi o preduzecu koje na trziste izlazi i ono podlaze trgovinskom tj. poslovnom zakonu.
A ti kad auto prodajes, prodajes ga privatno i mozes da ga prodas ili poklonis kome hoces ili da ga gurnes u rijeku, mada i tada moras da ispostujes odredjene norme.
harka

#212 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

callmethebreeeze wrote:
harka wrote:
mozda bi ti neko mogao prigoovoriti zbog manjka patriotizma, ali ti se uvijek mogla vaditi da si izabrala samo one najbolje. problem bi bio da si u oglasu stavila da zelis zaposliti samo srbe.
:D
eto nisam stavila u javni oglas,ali sam uradila ono sto sam htijela(npr.srbin sam i hocu samo srbe)-hinjski i podmuklo
zajebala zakon i narod :D na kulturan nacin i bez hajke.Ko mi sta moze,a ima i toga i mnogo vise od ovog slucaja.
harka

#213 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

shuriken wrote: aktivan sam na diskusiji cijelo vrijeme
(siguran sam da ovo nisi napisala zato sto ti se nije dalo citat citavu diskusiju
smanji ton i molim te bez vrijedjanja
jer ja tebe nicim nisam uvrijedila :)
ako si ti sebe pronasao u ovome ja
ti ne mogu pomoci,ja sam mislila opcenito
na forumu i bezbroj topic-a otvorenih na taj nacin.
Cuvaj zdravlje,ne sikiraj se.
Lijep pozdrav! :D
harka

#214 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

amrica wrote:
fukara_tz wrote:Birani (islamski) komšiluk

Zeničko preduzeće Almy Eling d.o.o gradi u zeničkom naselju Bilmišće stambenu zgradu zatvorenog tipa u kojoj stanove mogu da kupe samo aktivni vjernici. "Napomena: Ovaj projekt je u ponudi samo za vjerski orijentisane...", navodi se u oglasu na web siteu ovog preduzeća. Ključni razlozi za izgradnju zgrade za vjernike su sigurnost vjernika i biranje komšiluka: "U skladu sa sve većim potrebama i zahtjevima za sigurnijim okruženjem i življenjem, došli smo na ideju da izgradimo stambeni objekat za ljude koji žele znati s kim žive", kaže se na ovom web siteu. U reklami se stoga ističe da je u ovoj zgradi "biran komšiluk".

Direktor i vlasnik preduzeća Muhamed Tufekdžić nije želio da razgovora s novinarom Dana o ovoj poslovnoj inicijativi svog preduzeća. Naveo je dva razloga. "Nema razloga da se o tome piše jer sam to već objavio u SAFF-u", rekao je Tufekdžić. Na ponovljeni zahtjev novinara za razgovor, Tufekdžić je dodao da ne želi imati nikakvog posla s novinarom Dana jer ga je "gledao na Federalnoj TV" i "čuo je šta je ovaj novinar govorio na televiziji".

Novinarsko istraživanje pokazuje da Tufekdžić lažno predstavlja svoje preduzeće kao dio preduzeća Almy. Ismet Begić, vlasnik poznatog zeničkog preduzeća Almy i funkcioner SDA kaže da je Almy Eling potpuno odvojen pravni subjekt u vlasništvu Muhameda Tufekdžića: "To je potpuno drugo preduzeće. Oni rade za nas elektroinstalacije samo ako daju najpovoljniju ponudu na tenderu. Nemamo nikakve veze ni sa tim stambenim projektom." Preduzeće Almy dobija na tenderima brojne poslove iz državnog budžeta. Ismet Begić je zbog konflikta interesa prestao da bude poslanik SDA u ranijem sazivu Kantonalne skupštine u Zenici. Almy Eling učestvuje kao dio konzorcija Almy na izgradnji zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Potpuno suprotno od Begićevog objašnjenja, Tufekdžić objašnjava na web siteu da je "firma Almy Eling d.o.o. nastala kao posljedica stalnog rasta matične firme d.o.o. Almy, koja je utemeljena 1994. god. i koja upošljava oko 750 uposlenika raznih stručnih sprema". "Jedina veza između preduzeća Almy i Almy Eling jeste to što je Tufekdžić zet brata Ismeta Begića", objašnjavaju u preduzeću Almy.

U samoj Zenici, brojni vjernici ismijavaju ovu stambeno-poslovnu inicijativu. Neki od njih misle da je graditelj mogao da probere komšiluk birajući kupce kojima će prodati stan kroz ponudu različitih uslova za kupovinu. Drugi misle da je to samo još jedan primjer vjerskog biznisa koji manipulira vjerskim osjećajima okrećući i stanove i zgrade prema Kibli. Za treće je besmisleno izdvajanje vjernika u većinski muslimanskoj sredini, jer je to više "getoizacija muslimana" od sekularista i drugih naroda. "Misionari se nikada nisu osamostaljivali nego su išli u narod", komentariše jedan musliman u Zenici. Ostaje pitanje čije potvrde o tome da je neko podoban za kupovinu stana prihvataju u preduzeću Almy Eling d.o.o. (E.H.)

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
Ovo je samo za one koji procitaju prvi i zadnji post pa onda pametuju ovdje.
nisu valjda samo muslimani vjernici

isla na njihovu web stranicu nigdje nisam nasla
shuriken

#215 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by shuriken »

harka wrote:

vidis to mene vrijedja i pomalo mi ide na zivce,sto neko nesto objavi
mi se odmah prihvatimo toga kao pijan plota(ograda)
i samo pljujemo pljujemo,ali nezaboravimo da su neki mediji
mnogo doprijenili za predhodni nam rat.Evo vidis 9 stranica o
ovome a nigdje dokaza,ali eto nek se svadjamo oko bilo cega.
Slazem se stobom i protiv sam apartheida i pravljenja rezervata.,
ali sam i protiv onih koji ovdje postave neku temu(sigurna sam sa
zlobnom namjerom) ,bez dokaza i jos sto je najgore vise se nikada
ne pojave na tom topicu.
harka wrote:
smanji ton i molim te bez vrijedjanja
jer ja tebe nicim nisam uvrijedila :)
ako si ti sebe pronasao u ovome ja
ti ne mogu pomoci,ja sam mislila opcenito
na forumu i bezbroj topic-a otvorenih na taj nacin.
Cuvaj zdravlje,ne sikiraj se.
Lijep pozdrav! :D
o, pa nisam ni ja tebe nicim uvrijedio :-D :-D

ja sam samo napisao pokvarenoj i neodgojenoj osobi
koja je u prethodnom postu napisala da sam otvorio temu koja traje vec 9 stranica
a bez trunke dokaza i sa zlobnom namjerom i onda zbrisao sa teme
da je pokvarena i neodgojena
jer su te tri stvari izmisljene

ne znam sto si ti sebe prepoznala u tome, da nisi to ti napisala :?: :?:

opusti se, budi cool

:D :D
harka

#216 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

shuriken wrote:
o, pa nisam ni ja tebe nicim uvrijedio :-D :-D

ja sam samo napisao pokvarenoj i neodgojenoj osobi
koja je u prethodnom postu napisala da sam otvorio temu koja traje vec 9 stranica
a bez trunke dokaza i sa zlobnom namjerom i onda zbrisao sa teme
da je pokvarena i neodgojena
jer su te tri stvari izmisljene

ne znam sto si ti sebe prepoznala u tome, da nisi to ti napisala :?: :?:

opusti se, budi cool

:D :D

:lol: ti se licno obracas i licno vrijedjas
ja nigdje nespomenu pokretaca ove teme.
OOOO jesi li ti to,sorry nisam te prepoznala :D
The 51st State

#217 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by The 51st State »

U principu je ovaj preduzetnik glup covjek umjesto sto je na ovakav nacin izreklamirao stanove, trebao je samo naglasiti stambene sadrzaje koji omogucuju integralno prakticiranje vjere (ma sta to znacilo), te soba okrenuta vamo, te poseban hodnik, bla bla bla, dvije muhe jednim udarcem....
spreca

#218 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by spreca »

To mi nesto lici ko neki muslimanski samostan :lol: :lol: :lol: pa stvarno jel on normalan ja bi namjerno kupio pa onda prodao nekme ko nije musliman :D
Asana

#219 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Asana »

harka wrote:ali sam i protiv onih koji ovdje postave neku temu (sigurna sam sa
zlobnom namjerom), bez dokaza i jos sto je najgore vise se nikada
ne pojave na tom topicu
aahhaaaaa, ti si, iako na ovoj temi, pisala o nekoj drugoj temi pa samim tim i drugom postavljacu teme i njegovim namjerama :)))

... jesi vidio shuriken, ovo je bilo onako opcenito, harka samo rece da ne voli takve
i ti se vala nalazis u svakoj kritici
tz tz tz
harka

#220 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by harka »

Asana wrote:
harka wrote:ali sam i protiv onih koji ovdje postave neku temu (sigurna sam sa
zlobnom namjerom), bez dokaza i jos sto je najgore vise se nikada
ne pojave na tom topicu
aahhaaaaa, ti si, iako na ovoj temi, pisala o nekoj drugoj temi pa samim tim i drugom postavljacu teme i njegovim namjerama :)))

... jesi vidio shuriken, ovo je bilo onako opcenito, harka samo rece da ne voli takve
i ti se vala nalazis u svakoj kritici
tz tz tz

:) jutro
Da,upravo sam mislila opcenito na forumu i forumima.
Nego, gdje taj oglas da se prijavim :D
Advanced

#221 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

Prođe vikend, p ase uključih da vidim šta ima na temi. Vidim da se i dalje služiš argumentima tipa, neodgojena osoba, pokvaren, itd, samo još joj nisi rekao da si na forumu sa dugogodišnjim iskustvom. Vidim da i Tomas palamudi komunističkim jezikom, i pokušava da ospori pravo čovjeka da radi sa svojom imovinom šta hoće. Nešto kontam, dobar je ovja forum, na vidjelo sve izađe. Nadam se da ćete me opet povezati sa nekim šizovima i reći kako sam kloniran, naravno želeći obezvrijediti moju priču.
JThomas

#222 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

lopta wrote:
Prvo probaj da se izrazavas na nivou akademskog gradjanina(ako kazes da jesi) a ne dodikovog rijecnika.
Pa eto molim te posto ti si upucen u sve nadji mi taj zakon koji to zabranjuje. Ja makar ne govorim da sam upucen u nesto sto nisam.

kao što sam kažeš - NE ZNAŠ.

da, ti auto smiješ prodati kome hoćeš...ali dati oglas u novine, prodajem auto samo muslimanu/srbinu/vanzemaljcu, e to ne smiješ...i to bi u normalnoj državi možda i odrobijao.

sad, opet, drugo je prodaja građanskog, a drugo privrednog prava...ali kao što sam reče - NE ZNAŠ, a praviš se pametan...i najprivatnije pravo podliježe ograničenjima, i najprivatnije pravo poznaje zloupotrebu, i najprivatnije pravo može vrijeđati pravo drugog...ali sve se svodi na to - NE ZNAŠ, a pričaš. ne znaš, ni ti ni niko drugi što brani ovo, ne znate ništa o ovome o čemu ja pričam danima.

da se u banjaluci gradi zgrada samo za srbe koji uredno idu na liturgiju, ti bi bio prvi da napišeš esej o islamofobiji, hajci i kampanji portiv bošnjaka, rušenju nacionalnog bića, nastavku genocida mirnodopskih sredstvima, fašističkom entitetu i tako dalje...što bi bilo i istina...ali kad nešto tako urade "naši", e onda se pravimo budale i segregaciju zovemoljudskim pravima i slobodama :-) :roll:

sve akademsko na strano - ja osobu koja ovako nešto smatra normalnim i/ili opravdanim - ne mogu smatrati normalnom. a nije ni legalno, na nekoliko različitih načina nije legalno, ili bar ne bi bilo da imamo državu :roll:
Advanced

#223 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Advanced »

JThomas wrote:
lopta wrote:

kao što sam kažeš - NE ZNAŠ.

da, ti auto smiješ prodati kome hoćeš...ali dati oglas u novine, prodajem auto samo muslimanu/srbinu/vanzemaljcu, e to ne smiješ...i to bi u normalnoj državi možda i odrobijao.

sad, opet, drugo je prodaja građanskog, a drugo privrednog prava...ali kao što sam reče - NE ZNAŠ, a praviš se pametan...i najprivatnije pravo podliježe ograničenjima, i najprivatnije pravo poznaje zloupotrebu, i najprivatnije pravo može vrijeđati pravo drugog...ali sve se svodi na to - NE ZNAŠ, a pričaš. ne znaš, ni ti ni niko drugi što brani ovo, ne znate ništa o ovome o čemu ja pričam danima.

da se u banjaluci gradi zgrada samo za srbe koji uredno idu na liturgiju, ti bi bio prvi da napišeš esej o islamofobiji, hajci i kampanji portiv bošnjaka, rušenju nacionalnog bića, nastavku genocida mirnodopskih sredstvima, fašističkom entitetu i tako dalje...što bi bilo i istina...ali kad nešto tako urade "naši", e onda se pravimo budale i segregaciju zovemoljudskim pravima i slobodama :-) :roll:

sve akademsko na strano - ja osobu koja ovako nešto smatra normalnim i/ili opravdanim - ne mogu smatrati normalnom. a nije ni legalno, na nekoliko različitih načina nije legalno, ili bar ne bi bilo da imamo državu :roll:
Da je mali Joža živ uzeo bi te za savjetnika! :-)
JThomas

#224 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by JThomas »

sve se svodi na dvije riječi - NE ZNAŠ, ne znaš NIŠTA o ovome o čemu ja pričam. ili NEMAŠ POJMA, kako ti se više sviđa. ili NEMAŠ ARGUMENATA, nijednog jedinog, samo nasumična etiketiranja i prozivanja neistomišljenika.

demokratija ti NE daje pravo da radiš šta hoćeš, čak ni sa privatnom imovinom, to si ti pomiješao s anarhijom ;-)
Zox

#225 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani

Post by Zox »

Nisam uspio sve procitati, ali na prvih nekoliko stranica niko ne ukazuje na sustinu: zakonom je zabranjeno NE pruzanje usluge (recimo, prodaja hljeba, u privatnom ili "drustvenom" granapu svejedno) bilo kome zbog vjerske, rasne itd pripadnosti. Znaci, SPORNO je iako je firma privatna. NEZAKONSKI je.
Jer, ipak smo malo odmakli od PRIVATNIH trgovina na kojima je tridesetih godina u njemackoj pisalo "psima i jevrejima zabranjen ulaz".
Post Reply