BITI MUŠKARAC

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
goozonja

#201 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

ćao
EllaD

#202 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

hahaha
da ima ili da je IKADA imao djevojku ne bi bio ovako žalosno frustriran
u svakom slučaju šta i koga on to može učiti?! pogledaj mu rječnik kad on piše iz svoje prazne glave (tj.kad se obraća ženama), a pogledaj kakav je kad kvazi intelektualno šupljira i razbacuje se floskulama
PalaSa Marsa

#203 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

goozonja wrote:
EllaD wrote:
goozonja wrote:
zato što treba biti muškarac, a mnogi muškarci su postali tetkice. to je (bila)tema mojih postova.
imao sam veliku želju da sa vama podijelim odgovor na tvoja pitanja koja sam boldirao.
ne samo odgovore, nego i načine kako se dati problemi prevazilaze i zauvijek rješavaju.
komuniciram sveznalački? da nešto ne znam, ne bih ni pokretao ovu temu.
ono šta znam - znam da znam, jer sam svoja znanja i uvide DEBELO I VIŠESTRUKO provjerio u praksi.
ne sviđa vam se moj ton jer neke istine bole.
da bi se postalo muško, mora se napraviti neke lomove.
a u momentu kad bi vam trebali lomovi, vi bi da vas neko mazi i daje vam mlake i moralizatorske, petparačke savjete iz cosma i man's healtha kakvi bi se svidjeli svakoj usidjelici kalibra gospodjice elleD. da sam neiskren, mazio bih vas. pošto sam iskren, smetam vam. uglavnom, sa ovom temom sam završio. nastavite uživati kao što ste i do sada. kao što neko pri početku diskusije reče, pametnije je napisati knjigu. i iz ovoga što sam do sada rekao, pametnom je dosta. sad možete nastaviti i ugodno neznalački. :D
pozdrav
nisam znala da se poznajemo pa da možeš donositi sudove o meni ili bilo kome drugom, jadni mali impotentni freak
btw pozdravio te moj muž :evil:
ne bih tom jadničku mazohistu bio u koži.
ili si ga našla u udruženju slijepih i gluhonjemih lica.
kako god, izgleda da te ne zadovaljava dobro, čim si toliko nedojebano frustrirana i otrovana.
pa pa!
@goozonja, Ovo je moglo bi se rec', neprimjereno, nedolicno, neotesano, vrlo energicno (negativno naravno) ponasanje!...Dakle ponasanje koje ne da ne dolikjuje covjeku kao muskarcu, nego rekla bih, uopste ne dolikuje nicemu..Sto ce rec', da ne trebas trazit' puno "razmjena" u kontekstu (kako si naveo, da podijelis iskustva itd) nego ovo je nesto sto je neprihvatljivo svakom normalnom licu za dalju komunikaciju ili hajmo rec' dopisivanju..Ne mozes ocekivat' normalne povrate rijeci, ako ne pruzas iste..dakle, za dijalog bilo koje vrste, potrebna je ipak odredjena (ako ne potpuna) doza kulture.. A sve mi se cini da je ovdje slabo ima..Dakle daleko si da uradis ista ovdje, a jos dalje (ako se ovako u stvarnosti ponasas) da sta uradis u stvarnom zivotu.. :roll: Ziv'jo :)
burek_in_space

#204 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

Goozonja,vrati se da nam bar kazhesh kako si mazn'o sadashnju koku,obecao si nam to! :(
be highirly

#205 Re: BITI MUŠKARAC

Post by be highirly »

guz :D je ubo dosta stvari a to najbolje pokazuje rakcija postovanog publikuma, jedino ga jebe ego pa ponekad precera....znam dosta ovakvih 'biti muskarac' da bi se na kraju karijere skrasili ispod papucice ;-)
burek_in_space

#206 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

be highirly wrote:guz :D je ubo dosta stvari a to najbolje pokazuje rakcija postovanog publikuma, jedino ga jebe ego pa ponekad precera....znam dosta ovakvih 'biti muskarac' da bi se na kraju karijere skrasili ispod papucice ;-)
Hairlija,shta je konkretno po tebi ubo?! Ne kazhem da chovjek nema interesantnih zapazhanja,ali nachin na koji ih prezentuje na mjesti poput ovog nije mogao nichemu drugom dovesti osim pretvaranju teme u bojno polje i sprdachinu.Prema zhenama se ophodi veoma bezobrazno,prema mushkarcima koji se ne slazhu sa njegovim mishljenjem takodje nije nimalo ugodan,a da pojma nema da li je neko od nas da prostish f*cker ili nije.
Iskreno,zhao mi je shto je tema otishla u pravcu u kojem jeste,ali najveca odgovornost pada upravo na samog pokretacha teme jer nije uspio da je vodi u zamishljenom pravcu.

Goozonja,zhiv i zdrav bio i malo poradi na ponashanju! :thumbup:
PalaSa Marsa

#207 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

E Bureke, sta mislis sad, da postavimo ono pitanje "To be or not to be" :D
burek_in_space

#208 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

Bolje pitanje bi bilo "pristajesh li ti Marsovko..." :oops: :mrgreen: :skoljka:
PalaSa Marsa

#209 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

De pogrijesio si temu :shock: :roll: :-) :mrgreen:
burek_in_space

#210 Re: BITI MUŠKARAC

Post by burek_in_space »

A ovo nije "Pitam se/pitam te?!" :? :mrgreen:
be highirly

#211 Re: BITI MUŠKARAC

Post by be highirly »

burece, ubo ili imao neka interesantna opazanja je sad nebitno, posto se u medjuvremenu bas 'opustio' u konverzaciji, narocito prema damama :D
@Daphna je ovo lijepo izszrzirala :-) :D
Daphna wrote:
Eborg wrote: A gdje ta chvrstina pochinje a gdje prelazi u nezainteresovanost? :)

Ja sam primijetio chudnu stvar - djevojke koje ja "nesvjesno" privuchem su upravo one za koje sam pokazao najmanje interesovanja tipa prijateljice,kolegice,poznanice,dakle fin sam ali "ne barim"... :D

A sasvim mi je drugachiji skor kod ovih koje svjesno pokushavam privuci... :lol:
Pitaš li se zašto je to tako? Jednostavan je odgovor! Upoznavanje teče mnogo prirodnije, bez ikakvog pritiska da se svidite jedno drugom... Nema glume, nema laži... Niste površni u razgovorima, ne trudite se da ostavite dobar dojam u kratkom periodu... I onda... :mrgreen:
PalaSa Marsa

#212 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

burek_in_space wrote:A ovo nije "Pitam se/pitam te?!" :? :mrgreen:
NIje, nije ovo to :mrgreen:
anais_nin

#213 Re: BITI MUŠKARAC

Post by anais_nin »

MoHiKaNaC wrote:Evo vec 10 stranica se ispisalo a koliko pametnog i konkretnog bi se moglo izvuci... Mozda stranica?

Goozonja, iako si obecao da ces promijeniti malo nacin na koji nastupas i ostaviti mogucnost da se i tvoji stavovi diskutuju i dalje komuniciras sveznalacki. Cudno je da si u toj mjeri ubijedjen kako si jedini koji je dostigao ''nirvanu'' i da sada casteci nas mrvicama svoje mudrosti cinis veliko dobro ljudskoj rasi, muskarcima posebno. Toliko je to cudno da kod nekih postova ne mogu a da ne posmunjam u tvoju iskrenost... Sto rece jedan od forumasa, suhveli si na momente 8-)

Ono u cemu bi se slozio s tobom i jos nekima od forumasa jeste cinjenica da su musko zenski odnosi postali poprilicno komplikovani. Bog nas je stvorio kao muskarce i zene i pustio nas da komuniciramo na jednostavan nacin. Zamislite samo da osim ove dvije grupe postoje jos neke varijacije na temu (ne mislim na homoseksualce) koliko bi tek onda sve bilo komplikovano. Sami smo sebi zakomplikovali zivot.

Cini mi se da je globalizam, umjesto da nas zblizi i zivot ucini laksim, ucinio suprotno, pokazao najruzniju sliku svijeta za koju nismo ni bili svjesni (bar ne u toj mjeri) da postoji. Ne znam koliko cete se sloziti sa mnom ali kako je napredovala ljudska vrsta tako su i musko-zenski odnosi postajali sve komplikovaniji. Nekada je bilo puno lakse usuditi se i probati osvojiti zenu koja nam se svidja, ili muskarca koji nam je zapeo za oko. Ljudi se jednostavno nisu bojali neuspjeha. Danas se boje jer im se kroz kulturu potrošačkog društva konstantnotno serviraju primjeri savršenih muškaraca, žena koje su oličenje ljepote, nekih ultra cool veza, bogatih parova koji jedini uživaju u životu...

A gdje je ljubav na seoski način? Gdje su iskrene emocije?

I tu nam se nude falcifikati. Samo zgodni i lijepi, samo bogati i dobro obuceni mogu da vole. Samo zena koja nakon porodjaja otkloni visak masnoce jednim ''zgodnim'' estetskim zahvatom moze da bude sretna majka. Materijalizam, moderna kultura, potrosacko drustvo, feminizam, metroseksualizam... Sve su to pojmovi koji ne tako davno ne samo da nisu postojali nego ne bi ni imali smisla da jesu.

L'Oreal, because you deserve it!

I onda se pitamo zasto smo povrsni; Zasto smo manje samouvjereni nego nasi ocevi? Zasto se bojimo neuspjeha? Zasto sve osim savrsenstva nije dovoljno? Zasto smo usamljeni? Zasto nas cesto proganja osjecaj da nesto fali i onda kada mislimo da imamo sve?

Pozelim da sam rodjen u vrijeme dok su ljudi jos komunicirali govorom, kada nije bilo SMSova, kada nije bilo interneta, kada nije bilo TV-a, kada milijardu ljudi nije moglo da prati inauguraciju americkog predsjednika uzivo, kada nije postojala OPRAH, kada nije bilo Evrovizije, kada nije bilo foruma, Facebooka i slicnih sranja. Volio bih da ne znam sta je Coca Cola, MC Donalds, Mercedes, Windows i sl... Sigurno bih bio sretniji.

Otisao sam mozda predaleko, mozda se malo udaljio od teme ali eto probao sam da zaronim dublje, u razloge koji uzrokuju sve ovo o cemu pricamo.

Pozdrav!
mohikanac odlican post :thumbup: i kao sto neko vec rece, misli i ideje koje si ovde izrazio definitivno zasluzuju svoju temu :)
anais_nin

#214 Re: BITI MUŠKARAC

Post by anais_nin »

@goozonja i EllaD ovo vam je oboma zadnja opomena! ne namjeravam se ponavljati....kultura dijaloga molim....
goozonja

#215 MOJE IZVINJENJE

Post by goozonja »

Da ne načinjem posebnu temu, postiraću ovo ovdje.

Javno se izvinjajem, izvinjivam i izvinjujem svim konstitutivnim rodovima i rodnostima ovog foruma uključujući sebe kao i ostale manjine & naravno cijenjenu moderatoricu koja uistinu daje sve od sebe da brod spasi od potopa. Izvinjavam se i jednoj besanoj što ovaj post mora biti duži od tri slova i par spavajućih smajlija... I ElliD što ga uopšte pišem.

Da ne bude da se bezveze izvinjavam, reću vam i to da se izvinjavam zato što sam na ovom forumu nekad tražio svog tada odbjeglog a sada poginulog psa i samo radi toga na ovom alatu registrovao goozonju, kako sam nekad tepao mojoj Zari koju je neko pregazio a neki forumaš (kojem sam pomislio ali ipak nisam u skladu sa ovdašnjom "tradicijom" osuo sve po spisku) slikao njene ostatke i postirao ih na podoforumu o kućnim ljubimcima. How morbid is that?

Do tad nisam imao nikakvog iskustva sa sa-x forumom, ali pomislih da bi bilo zgodno na njemu pokrenuti jednu temu namijenjenu primarno muškoj publici i njenom promišljanju sebe. Bio sam veoma nadahnut tog dana. No, očigledno sam pogriješio u odabiru mjesta za prezentiranje teme.

Ova tema nije usamljena u tome. I znatan broj ostalih tema, koje sam u međuvremenu obišao, neko samo načne, a uskoro se sve pretvori u pljuvačinu. Tako da ovo šta se desilo neću shavtiti kao da neko od vas ima nešto lično protiv mene. Ovdje neko naprosto ima nešto protiv svih koji koji se drznu načeti neku iole škakljiviju temu. Šta se desilo ovdje? Prvo se stidljivo javilo nekoliko posjetilaca i izgledalo je kao da tema može otići negdje. Međutim (evo opet razloga iz kojeg se Dino transformiso u drvenu Mariju) čim se tu pojavilo nekoliko djevojaka, dovoljno je bilo da jedna ili dvije od njih budu nadrndane od pms-a ili čisto onako, da bi se svi dečki, njima za utjehu, odmah složili s njima u dodvorničkom „I Ja Isto“ fazonu, o kojem sam kritički pisao u nekom od mojih pokojnih postova. I tako tema nije otišla nigdje. Jer su je kometarisali većinom oni koji je nisu trebali ni čitati.

Od žena koje na ovom forumu posjećuju temu naslovljenu Biti Muškarac bi neko naivan očekivao da možda iznesu svoje iskreno viđenje onoga šta bi muškarac današnjice trebao da zna ili da bude, što nam naša djelimična anonimnost ovdje svima dozvoljava. I što bi svima moglo koristiti. Ali! Umjesto toga, one ili miniraju temu nekim za istu beznačajnim pitanjima ili zakrvavljenih očiju dolaze sa toljagama i kamenjem da te smožde prije nego što stigneš do kraja izgovoriti neku svoju istinu koja njima, eto, ne laska ili iz nekog drugog razloga ne odgovara. Helou!

Drage dame, temu nisam pokrenuo da bih vas šarmirao niti na bilo koji način pokušavao da vas provociram. Ali, isprovocirale ste se same da si dozvolite da me izvolite jebati u mozak, na šta sam sam ja odgovorio istom mjerom. I sada vi na moj račun upućujete poruge što, kao, nisam uspio da vam se svidim i pokažem na vašem primjeru kako pravi muškarac treba biti džentlmen sa ružom i prema onim damama koje se ne ponašaju kao dame? To kavalirstvo ću prepustiti onima koji su spremni da budu ass-kisseri po svaku cijenu cijelog svog života. To jest, onima koji sigurno u ovom životu neće shvatiti poentu seljačkog, glupog i ironičnog termina Biti Muškarac. Onih radi kojih sam ovu temu i načeo. I njima se izvinjavam na neugodnoj im temi i riječniku ili slobodnom stilu pisanja koji koristim za ovakve stvari.

Pošto se, pretpostavljam, neko sada ponovo našao pogođenim i uvrijeđenim istinom, neću se ljutiti ni ako me moderatorica anais, uz još jedno moje izvinjenje, banuje. Šta se mora, nije teško. ;) Svakako nemam namjeru više ikako koristiti sa-x. Nije problem u forumu, problem je samo u njegovim posjetiocima. A vala i u meni. Ukoliko neko ima potrebu da mi i na ovo nešto ponovo odgovori, napominjem da nešto takvo nema smisla, jer se ja ovdje sigurno više ne vraćam.

Budite pozdravljeni i mir s vama!
Rambo-Amadeus

#216 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Rambo-Amadeus »

Eto otjeraste poštena čovjeka...

Nije izdržao dovoljno da shvati da na ovom forumu stvari funkcioniraju na principu struje (vazdusne ili vodene): ili ce te odnijeti u zeljenom ili u nezeljenom pravcu, sve je samo stvar one male pahulje na vrhu planine koja se do dna pretvori u ogromnu razarajucu kuglu koja vise nista i nikoga ne uvazava nego samo rusi sve pred sobom. Nije izdrzao dovoljno da dobije "zeludac" za raznorazne tipove ljudi koji na ovaj nacin (kad vjerovatno ne mogu drugacije) pokusavaju ubijediti nekoga kako su upravo oni najpametniji i najobjektivnije vide situaciju, i kako ce ti se sa 1000 smajlija ismijati u lice, bez da su svjesni uopce besmislenosti takvog postupka. A misle da su pametni. I nije izdrzao dovoljno da shvati da je najveci dio ove zajednice podobro nagrizena takvim sindromima da zapravo bilo ciju temu ili misljenje treba unaprijed uzeti sa podsmjehom, podcjenjivanjem i sto je najvaznije sa zajebancijom. Sve je ovo ovdje samo jedna velika zajebancija na neciji racun. Ozbiljne stvari se desavaju i rjesavaju u "real life-u". Mnogi ga ovdje ocigledno nemaju (ili barem nemaju u dovoljnoj kolicini).

Napomena br. 1: I ovaj moj post ce biti shvacen kao zajebancija, nazalost

Napomena br. 2: Postovanje prema svijetlim primjerima korisnih tema (a one ovise iskljucivo o ljudima koji su tu da nekome u necemu pomognu, takvi ne koriste forum kako bi ispljuvali nekoga samo zato sto razmislja na odredjeni ili drugaciji nacin)

Vas vjerni Rambo Amadeus :)
MUNAFIK

#217 Re: BITI MUŠKARAC

Post by MUNAFIK »

Moj dobri rambo.... nazalost ovaj forum je spao tako nisko i sve sto si napisao je jednostavno istina...

Kao da niko ne vjeruje da neko zaista zeli saznati nesto...
kao da niko nevjeruje da neko ovdje mozda IMA problem pa koristi tehnologiju i ovaj forum da razmjeni misljenja sa ljudima koji su se mozda sreli sa istim problemom...
Kao da je svima sve zezancija... i vrhunac staviti 1000 :-) :( :-? 8) :zzzz: :zzzz: :-x :x :x :x :x :oops: :razz: :cry: :evil: :skoljka: :dance: :dance: :dance: :dance: :sax: :sax: :sax: itd...

Otjerase covjeka, sa foruma... a ja sam tu jako jako dugo, i meni malo fali da vise nikada ne dolazim vamo...

U ostalom nekada mi dodje da i MSN i forum i facebook i portale i sve posaljem u neku stvar, i posvetim se zivotu kao sto su to radili ljudi hiljadama godina dok nisu ova 'cuda' izmisljena...

Sve ovo nas je zaista UDALJILO jedne od drugih... dok mi komsija nema za hljeba ja se sazaljevam na nekom sirotinjom u juznoj americi i sl... gdje ovo ide... Pa i ti musko-zenski odnosi, Iz iskustva znam da komunikacija preko svih ovih medija i pomagala prije stvori problem i nesporazum nego sto donese nesto dobro... I imam osjecaj da su sve mane muskaraca ili zena postale GLOBALNE i uzimamo ih kao da ih svaki pojedinac (muskarac ili zena) posjeduje a svaka dobra osobina je INDIVIDUALNA i dolazi do izrazaja tek onda kada uspijes sa sebe skinuti 'GRIJEHE' cilele grupe kojoj pripadas (muskaraca ili zena)... ma i gdje je tu ljubav, ispada kao sto neko ranije rece voljeti se mogu samo oni SUPER bogati jer eto to je tako ... ma fuj.... los dan... losa sedmica... tesko da ce nam biti bolje, vise mi je negativnosti preko glave... gdje god okrenes NEGATIVNO NEGATIVNO NEGATIVNIO... SVI SAMO KRITIKUJU, NAPRDJUJU, IZVLACE I NAJMANJE SITNICE DA MOGU PO NEKOME POPLJUVATI... to nije covjekovo normalno stanje... fuj :x
Rambo-Amadeus

#218 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Rambo-Amadeus »

Hehehe, ja sam se sa facebook-a skinuo prije izvjesnog vremena, doduse priroda ta dva servisa (forum i "socijalno umrezavanje") je donekle drugacija, ali u oba slucaja nakon izvjesnog vremena shvatis koliko si izdangubio zraceci se monitorom, umjesto da izadjes sa pravim ljudima na cist zrak i zdravo prokomuniciras. A kad zafali zajebancije, e onda se vratis na forum, reknes svoje i boli te qratz sta ko misli o tome :D
superpujdo

#219 Re: BITI MUŠKARAC

Post by superpujdo »

Vrati se goozonja,budi musko idi do kraja. :!: :idea: :!: :idea: :arrow: :| :skoljka: :cry: :razz: :roll: :( :P :x :cry: :sax: :thumbup: :bih: :dance: ;-) :cry: :wink:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#220 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Latina »

MoHiKaNaC wrote:
Pogledam li iza sebe primjetit cu da sam mali dio zivota bio zaljubljen u neku zenu a veci dio tragao za ljubavlju. Da li me to cini neuspjesnom individuom? Vjerujem da ne... Kako se uopste mjeri uspjesnost emotivnog zivota (pa i seksualnog usudio bih se reci), da li brojem ljudi sa kojima smo bili, ili duzinom veza u kojima smo bili ili mozda intenzitetom emocija koje smo dozivjeli sa tim ljudima u tim vezama.
:thumbup:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

.
MoHiKaNaC

#221 Re: BITI MUŠKARAC

Post by MoHiKaNaC »

anais_nin wrote:
MoHiKaNaC wrote:Evo vec 10 stranica se ispisalo a koliko pametnog i konkretnog bi se moglo izvuci... Mozda stranica?

Goozonja, iako si obecao da ces promijeniti malo nacin na koji nastupas i ostaviti mogucnost da se i tvoji stavovi diskutuju i dalje komuniciras sveznalacki. Cudno je da si u toj mjeri ubijedjen kako si jedini koji je dostigao ''nirvanu'' i da sada casteci nas mrvicama svoje mudrosti cinis veliko dobro ljudskoj rasi, muskarcima posebno. Toliko je to cudno da kod nekih postova ne mogu a da ne posmunjam u tvoju iskrenost... Sto rece jedan od forumasa, suhveli si na momente 8-)

Ono u cemu bi se slozio s tobom i jos nekima od forumasa jeste cinjenica da su musko zenski odnosi postali poprilicno komplikovani. Bog nas je stvorio kao muskarce i zene i pustio nas da komuniciramo na jednostavan nacin. Zamislite samo da osim ove dvije grupe postoje jos neke varijacije na temu (ne mislim na homoseksualce) koliko bi tek onda sve bilo komplikovano. Sami smo sebi zakomplikovali zivot.

Cini mi se da je globalizam, umjesto da nas zblizi i zivot ucini laksim, ucinio suprotno, pokazao najruzniju sliku svijeta za koju nismo ni bili svjesni (bar ne u toj mjeri) da postoji. Ne znam koliko cete se sloziti sa mnom ali kako je napredovala ljudska vrsta tako su i musko-zenski odnosi postajali sve komplikovaniji. Nekada je bilo puno lakse usuditi se i probati osvojiti zenu koja nam se svidja, ili muskarca koji nam je zapeo za oko. Ljudi se jednostavno nisu bojali neuspjeha. Danas se boje jer im se kroz kulturu potrošačkog društva konstantnotno serviraju primjeri savršenih muškaraca, žena koje su oličenje ljepote, nekih ultra cool veza, bogatih parova koji jedini uživaju u životu...

A gdje je ljubav na seoski način? Gdje su iskrene emocije?

I tu nam se nude falcifikati. Samo zgodni i lijepi, samo bogati i dobro obuceni mogu da vole. Samo zena koja nakon porodjaja otkloni visak masnoce jednim ''zgodnim'' estetskim zahvatom moze da bude sretna majka. Materijalizam, moderna kultura, potrosacko drustvo, feminizam, metroseksualizam... Sve su to pojmovi koji ne tako davno ne samo da nisu postojali nego ne bi ni imali smisla da jesu.

L'Oreal, because you deserve it!

I onda se pitamo zasto smo povrsni; Zasto smo manje samouvjereni nego nasi ocevi? Zasto se bojimo neuspjeha? Zasto sve osim savrsenstva nije dovoljno? Zasto smo usamljeni? Zasto nas cesto proganja osjecaj da nesto fali i onda kada mislimo da imamo sve?

Pozelim da sam rodjen u vrijeme dok su ljudi jos komunicirali govorom, kada nije bilo SMSova, kada nije bilo interneta, kada nije bilo TV-a, kada milijardu ljudi nije moglo da prati inauguraciju americkog predsjednika uzivo, kada nije postojala OPRAH, kada nije bilo Evrovizije, kada nije bilo foruma, Facebooka i slicnih sranja. Volio bih da ne znam sta je Coca Cola, MC Donalds, Mercedes, Windows i sl... Sigurno bih bio sretniji.

Otisao sam mozda predaleko, mozda se malo udaljio od teme ali eto probao sam da zaronim dublje, u razloge koji uzrokuju sve ovo o cemu pricamo.

Pozdrav!
mohikanac odlican post :thumbup: i kao sto neko vec rece, misli i ideje koje si ovde izrazio definitivno zasluzuju svoju temu :)
Fali mi vremena za nesto tako, jer morao bih malo detaljnije da postavim uvodno izlaganje. Mozda nekom drugom prilikom...

Nego kontam nesto, obzirom da je i pokretac teme, kako je i sam rekao, napustio sa-x, moze li se izvuci neki zajkljucak iz svega? Tesko, zar ne...
debela

#222 Re: BITI MUŠKARAC

Post by debela »

MoHiKaNaC wrote:Nego kontam nesto, obzirom da je i pokretac teme, kako je i sam rekao, napustio sa-x, moze li se izvuci neki zajkljucak iz svega? Tesko, zar ne...
pa ja bih rekla da ni tema, a ni zakljucci nisu novost niti se vezu samo za vrijeme u kojem mi zivimo. spustam na individualni nivo - ko je naucio plivati i nositi se sa okruzenjem i ocekivanjima njemu je fino. ostalima ni spasilacke sluzbe ne mogu pomoci.
Bosanac sa dna kace

#223 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Bosanac sa dna kace »

goozonja wrote:međutim, ja se pitam šta se desilo sa onim arhetipskim muškim osobinama kao što su snaga, odlučnost, mudrost, volja za djelovanjem, istrajnost, neovisnost, iskrenost, opuštenost... i tako dalje. zanima li koga? ima li neko mišljenje o ovome?
zameo kapitalizam :run:
HAVANA

#224 Re: BITI MUŠKARAC

Post by HAVANA »

[quote="goozonja"]ovo je tema u kojoj ću pametovati, folirati se i maksimalno kofrčiti. jer imam na osnovu čega.

za početak i za probu, pojednostaviću jedan od osnovnih stupova moje teorije seksa.

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#225 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Latina »

debela wrote:
MoHiKaNaC wrote:Nego kontam nesto, obzirom da je i pokretac teme, kako je i sam rekao, napustio sa-x, moze li se izvuci neki zajkljucak iz svega? Tesko, zar ne...
pa ja bih rekla da ni tema, a ni zakljucci nisu novost niti se vezu samo za vrijeme u kojem mi zivimo. spustam na individualni nivo - ko je naucio plivati i nositi se sa okruzenjem i ocekivanjima njemu je fino. ostalima ni spasilacke sluzbe ne mogu pomoci.
Muskarci se mogu sazeti u onoj narodnoj "jedan crn, drugi garav". Sve je to u dvije deke, bez obzira na okruzenje.

Dok tebi pjeva serenade, znaj da drugoj namiguje. I obratno. Nema tu velike filozofije. Nase je samo da se sto bolje pobrinemo same za sebe. Oni to oduvijek cine. ;-)
Post Reply