SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Risto Kuglarić

#201 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Risto Kuglarić »

limeni wrote:
luckylaka wrote:Koliko mene sjecanje sluzi ta ista Uefa prije nekoliko godina smjenila je kompletan Poljski savez.Zar im je to problem uraditi i ovdje.otjerati sve iz ns u tri picke materine od cistacice do gen,direktora i bujrum ko hoce raditi.
oni bi sklonili ove ljude vec iz saveza, da im je u interesu dobro bosanskog fudbala..
eno ga, znao sam! opet bjelosvjecka zavjera! a jesmo giganti kad su se tolko urotili protiv nas!
nellington

#202 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

Risto Kuglarić wrote:
limeni wrote:
luckylaka wrote:Koliko mene sjecanje sluzi ta ista Uefa prije nekoliko godina smjenila je kompletan Poljski savez.Zar im je to problem uraditi i ovdje.otjerati sve iz ns u tri picke materine od cistacice do gen,direktora i bujrum ko hoce raditi.
oni bi sklonili ove ljude vec iz saveza, da im je u interesu dobro bosanskog fudbala..
eno ga, znao sam! opet bjelosvjecka zavjera! a jesmo giganti kad su se tolko urotili protiv nas!
Ovo je albanska zavera da se plasiraju na EURO - diskvalifikovaće nas zbog ovoga, Francuze zbog petljanja politike, Rumune jer su Rumuni, i eto Albanaca na EURU!
Risto Kuglarić

#203 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Risto Kuglarić »

nellington wrote:
Risto Kuglarić wrote:
limeni wrote: oni bi sklonili ove ljude vec iz saveza, da im je u interesu dobro bosanskog fudbala..
Ovo je albanska zavera da se plasiraju na EURO - diskvalifikovaće nas zbog ovoga, Francuze zbog petljanja politike, Rumune jer su Rumuni, i eto Albanaca na EURU!
:lol: :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#204 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

nellington wrote:
Risto Kuglarić wrote:
limeni wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
nellington

#205 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

Ode FIFA sa sastanka, odosmo i mi iz FIFAe :roll:
vryzas

#206 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by vryzas »

nellington wrote:Ode FIFA sa sastanka, odosmo i mi iz FIFAe :roll:
Kriminal + politika = suspenzija dok se govna ne ociste 8)
Richard Peti

#207 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Richard Peti »

jedina svijetla tacka ako se moze tako reci
Saznajemo, ukoliko N/FSBiH bude suspendovan, niko od sadašnje garniture ljudi koji sjede u NFSBiH i FSRS, neće biti prihvaćen od UEFA-e u narednom periodu.
al opet, kod nas uvijek moze gore
uvjek dobar gost

#208 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

Jel ovo istina..?

Mi i Nigeria osnivamo krovnu svjetsku asocijaciju... zvaće se ĆENIFA !
elSaik

#209 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Pa recimo da nas sad suspenduju, to bi značio i konačni krah, bankrot, Saveza. Kako se onda formira novi Savez?! :-? Kako se uopšte formira Savez? Može li se isti formirati bez fudbalskih saveza entiteta, jer očito da ovi iz FSRS nikada neće pristati na ove zahtjeve.
Bega_TM

#210 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bega_TM »

uvjek dobar gost wrote:
Jel ovo istina..?

Mi i Nigeria osnivamo krovnu svjetsku asocijaciju... zvaće se ĆENIFA !
:thumbup: :lol: :lol:
Point.

#211 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Point. »

Vratit' ce se Blatter
jebat ce nam mater!
uvjek dobar gost

#212 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100716027

Duvaona.... e vala meni lično je drago.. ovo je dno fudbala u BiH.. da hoće i u ostalim segmentima biti čučavela.. pa da krenemo se čupati iz govana...

Gdje smo mi pred savezom..?
luckylaka

#213 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

Point. wrote:Vratit' ce se Blatter
jebat ce nam mater!
Ma vala njemu vise pristaje ona,,Ne dolazi Blatere,najebi se matere,, :D
elSaik

#214 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

Isti ta UEFA i FIFA su stali na stranu Saveza kada je vršen kakav-takav pritisak da se ti ljudi uklone. Tobože, oni su protiv miješanja politike u sport. Valjda su sada shvatili s kim imaju posla. Uglavnom, ako će ovo značiti konačni krah ovih dosadašnji i stvaranje nečeg novog i boljeg onda sam za. Međutim, skeptičan sam.
kurty

#215 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

Ocito da smo dokaz da uvijek moze gore :x :x :x
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#216 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100716027

Duvaona.... e vala meni lično je drago.. ovo je dno fudbala u BiH.. da hoće i u ostalim segmentima biti čučavela.. pa da krenemo se čupati iz govana...

Gdje smo mi pred savezom..?
bili smo dok nisu ciru doveli i oci raji zamazali...sad se treba dici kad su potuceni da ih dokrajcimo ovo nam je najbolja sansa bolje necemo imati
armin071

#217 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by armin071 »

elSaik wrote:Isti ta UEFA i FIFA su stali na stranu Saveza kada je vršen kakav-takav pritisak da se ti ljudi uklone. Tobože, oni su protiv miješanja politike u sport. Valjda su sada shvatili s kim imaju posla. Uglavnom, ako će ovo značiti konačni krah ovih dosadašnji i stvaranje nečeg novog i boljeg onda sam za. Međutim, skeptičan sam.
Ovo je tacno samo sto su se izgleda malo preracunali...... Ipak kontra sebe imaju "proslavljene sportske velicine" tipa: Dominkovic, Colakovic, Usanovic, Pika, Tigar, Bevanda, gen. Jelic, i ostali(ima ih dosta).... A ovo je samo logican sljed "politike" koju Dodik provodi vec par godina. Unisti sve sto je zajednicko da bi se dokazao nemoguc zajednicki zivot....
pipicaga

#218 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by pipicaga »

Saznajemo, ukoliko N/FSBiH bude suspendovan, niko od sadašnje garniture ljudi koji sjede u NFSBiH i FSRS, neće biti prihvaćen od UEFA-e u narednom periodu.
Ako je ovo tacno onda uradise bolji posao nego mi sa protestima.
Edin H.

#219 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

elSaik wrote:Isti ta UEFA i FIFA su stali na stranu Saveza kada je vršen kakav-takav pritisak da se ti ljudi uklone. Tobože, oni su protiv miješanja politike u sport. Valjda su sada shvatili s kim imaju posla. Uglavnom, ako će ovo značiti konačni krah ovih dosadašnji i stvaranje nečeg novog i boljeg onda sam za. Međutim, skeptičan sam.

Cega boljeg :D

FIFA se uplela u bosansku politicku zavrzlamu i jednostavno dala odlicnu priliku Dodiku da zabiljezi politiske poene, ovo je svakome ko imalo razumije situaciju u BiH bilo jasno da ce doci direktiva da ovo odbiju.

Pa kada su mogli organizovati 92-ge Srpske Olimpijske Igre :x zasto ne bi pokusali da ukinu reprezentaciju BiH, ovaj ultimatum FIFE im je dosao kao kec na desetku.
BSn

#220 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BSn »

a sto vi mislite da ce, ako uefa i fifa suspenduju savez, ovi ljudi otici iz njega?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#221 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by A1fa »

Edin H. wrote:

FIFA se uplela u bosansku politicku zavrzlamu i jednostavno dala odlicnu priliku Dodiku da zabiljezi politiske poene, ovo je svakome ko imalo razumije situaciju u BiH bilo jasno da ce doci direktiva da ovo odbiju.

Pa kada su mogli organizovati 92-ge Srpske Olimpijske Igre :x zasto ne bi pokusali da ukinu reprezentaciju BiH, ovaj ultimatum FIFE im je dosao kao kec na desetku.
Upravo tako, ovo je cista politika, i fudbal je kod Srba politicko sredstvo. Sa jedne strane dokazuju evropi da se ovdje ko biva ne moze nista zajedno, a sa druge strane se moze gruhati u prsa da je on dotukao toliko mu mrsku reprezentaciju drzave koju de facto ne priznaje. :x Ma nista, treba zauzeti opet poocetne pozicije iz jeseni 95' i dovrsiti sa tim smradovima jednom za uvijek!!! Joj kako Hrvatskoj zavidim ne mogu vam opisati, ali sigurno ne zbog 3 mjesta i njihovih sportskih uspjeha :x :x
and

#222 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

BSn wrote:a sto vi mislite da ce, ako uefa i fifa suspenduju savez, ovi ljudi otici iz njega?
a misliš neće,ako im zabrani fifa da učestvuju u radu?
ovakav savez i treba ukinuti,napaviti novi,po fifinim,odnosno sportskim standardima,ko hoće bujrum,ko neće doviđenja.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#223 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by A1fa »

BSn wrote:a sto vi mislite da ce, ako uefa i fifa suspenduju savez, ovi ljudi otici iz njega?
Nece sigurno odmah, ali ko ce ih onda finansirati? Odakle ce krasti? Suspenzija znaci i za njih prekid dotoka svih sredstava za kojekakve projekte od kojih dobar dio para opet zavrsi kod njih u privatnom djepu. Sami ce otici kad ni za plate ne budu imali!!!
zlatiborka

#224 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zlatiborka »

Edin H. wrote:

FUJ :x

Rastjerajte bagru govnjivim motikama, gdje ste momci, sta cekate.... :x

Javite kad i gdje, eto i mene, pun mi je q.... svega vise..... :run:
Timotije

#225 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Timotije »

Zabranio je Dodik i BH Airlinesu da slijece u Banja Luku, njegovi "delegati" rade uspjesno na ukidanju NFSBiH, sve u dobrom starom maniru, potpuno isti scenario svih ovih zadnjih 15-ak godina. Dragan Kalinic je 96-e i najavio: Sad se igramo malo teatra zvani BiH :x ! Moze im se, hoce im se, ne vidim izlaz...
Nagledacu se izgleda momacki, svih kulturno-istorijiskih znamenitosti grada Luxemburga... :( :D
Locked