Sad, zanima me, da li se za oba polaze prijemni, u slucaju Filozofskog fakulteta, jer vidjeh ovdje da za vanredni studij nema prijemnog ispita, a ja "bubam" danima, pa... sad sam samo zbunjena
Hvala na odgovoru, puuuunooo
Ako jos slucajno znas koji je, onda, kriterij za vanredni upis, bila bi to ogromna pomocza vanredno ne polazes prijemni; paralelni je kad se klasifikujes kao redovni (da bi imao vise povlastica tipa polazes parcijale, radis seminarske i to ti se racuna kao dio krajnje ocjene), ali ipak placas.
caes wrote:ma jasta, a eno izasao je na stranici ff-a konkurs i pravilnici pa provjeri za svaki slucaj
Hvala ti puno.caes wrote:za dvopredmetne studije vec nisam sigurna, to trebas pitati na studentskoj.
a cini mi se da su prosle godine na stranici okacili prijemne od prethodnih godina, pretpostavljam da ce tako biti i ove .. inace, slabo ces negdje drugo naci ..
pa mislim da francuski i talijanski idu zajedno bolje od francuskog i ruskog.antropolog wrote:ej zanima me kakva je situacija sa francuskim u sa. je li teško upisati kakvi su prof. atmosfera na odsjeku i je li fax pretjerano težak
i što je najbolje kombinirati sa franc. ja se dvoumim između tali. i ruskog.![]()
![]()
![]()
Vitamin C wrote:Zanima me, koja je razlika između dvopredmetnih studija Bosanski, srpski i hrvatski jezik i književnosti naroda BiH i Književnosti naroda BiH i bosanski, srpski i hrvatski jezik? Mogu zaključiti da je na studiju na Odsjeku za bosanski, srpski i hrvatski jezik jezik primaran, a književnost pratilja, i obratno. (Nadam se da je zaključak tačan ili bar na putu da bude tačan.) No, da li mi može neko podrobnije objasniti razlike?
alica.k wrote:caes, molim te sto siris dezinformacije, cak i kad upisujes kao vanredni moras poloziti prijemni da te prime.
definitivno nije samo "uplatis cifru i to je to".
suncica24 ne znam sta hoces upisati, ali ovako ti je na engleskom. moras polagati prijemni da te prime, bilo vanredno, redovno ili sf.
edit: isto tako, parcijale i sve ostalo mozes normala radit kao i redovni studenti. ja idem na predavanja, na vjezbe, polagala sam parcijale, radila sam seminarske.
meni se bodovao bosanski, engleski i francuski. mislim da ce tako i tebi (ili njem umjesto fra, zavisi koji si ucila). historija se boduje na arheologiji, historiji umjetnosti i historiji, a filozofija na onim ostalim predmetima (filozofija, sociologija, psihologija itd).medeja wrote:alica.k wrote:caes, molim te sto siris dezinformacije, cak i kad upisujes kao vanredni moras poloziti prijemni da te prime.
definitivno nije samo "uplatis cifru i to je to".
suncica24 ne znam sta hoces upisati, ali ovako ti je na engleskom. moras polagati prijemni da te prime, bilo vanredno, redovno ili sf.
edit: isto tako, parcijale i sve ostalo mozes normala radit kao i redovni studenti. ja idem na predavanja, na vjezbe, polagala sam parcijale, radila sam seminarske.
Opet imam jedno pitanje.
Upravo sam pogledala ove informacije o bodovanju iz određenih predmeta na fakultetu i zanima me samo šta ovo znači:
1. Bosanski, hrvatski, srpski jezik (najrelevantniji predmet za moj studij)
2. Strani jezik
3. Drugi strani jezik ili Filozofija ili Historija (Dakle, šta se boduje od ova tri predmeta? Ono što njima padne na pamet ili sva tri predmeta?)
Ako znaš, reci mi, bila bih jako zahvalna.
pa kako sam ja onda morala polagati prijemni? jel na svim odsjecima to?suncica24 wrote:alica.k: Definitivno za vanredni studij nema prijemnog, bodovanje se vrsi na osnovu ocjena iz srednje skole...
Na nekim studijima nema, dok na nekim ima. Na primjer na Anglistici ima.alica.k wrote:pa kako sam ja onda morala polagati prijemni? jel na svim odsjecima to?suncica24 wrote:alica.k: Definitivno za vanredni studij nema prijemnog, bodovanje se vrsi na osnovu ocjena iz srednje skole...
meni je bila tema o uticaju medija na mlade i djecu. i jos neke dvije (jedna o najdrazoj knjizi i ne sjecam se druge).bombas_vera wrote:moze li mi neko reci kakve otprilike budu teme (esej) na anglistici-prijemni![]()
![]()
![]()
hvalaaaaaaa