"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
chuchumbamayumbe

#201 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam svojedobno vozio Opel Omegu karavan, 5 metara od tablice do tablice; i nikada nisam dopustio da mi neko kaze da sam papak zbog moga parkiranja, jer nikada sebe nisam dovodio u situaciju da parkiram kao ovaj i njemu slicni delegati. Odem u Mercatoro tamo negdje pri kraju gdje nikome ne smetam i to je to, i opet gledam da ne ispadnem papak nego koliko-toliko da se normalno smjestim medju linije.
E sada ga vi mozete pravdati koliko hocete, ali papak je papak, a gospodin - gospodin.
Dzaba mu auto od 100k KM.
VR6

#202 Re: "Majstori" parkiranja

Post by VR6 »

Ne znam zasto se nervirate oko komentara, nigdje nema zakona koji kaze da je zabranjeno zauzeti 2 mjesta pri parkiranju. Ovi sto se zale na takav parking nemaju para za takva auta, pa jedva traze razlog da bar malo ocrne vozace istih. Zaboli vas, parkirajte kako vam djeluje najsigurnije po vase auto. A za ovog "sistem", BMW 7 sa slike sirok je 1902 mm - bez retrovizora. Ovo pisem zbog komentara "max sirok 1.8".
DoradO

#203 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

eh ako po parkiranju mozes ocijeniti ko je papak a ko je gospodin svaka ti cast ... odakle je onda svaka druga zena sljegla zivota ti :lol:
DoradO

#204 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

VR6 wrote:Ne znam zasto se nervirate oko komentara, nigdje nema zakona koji kaze da je zabranjeno zauzeti 2 mjesta pri parkiranju. Ovi sto se zale na takav parking nemaju para za takva auta, pa jedva traze razlog da bar malo ocrne vozace istih. Zaboli vas, parkirajte kako vam djeluje najsigurnije po vase auto. A za ovog "sistem", BMW 7 sa slike sirok je 1902 mm - bez retrovizora. Ovo pisem zbog komentara "max sirok 1.8".
i koliko ti to znaci ostane da otvoris vrataaa :lol: :lol: ma moze se ba al on je ppk :roll:
Cholina_Lokica

#205 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

DoradO wrote:
VR6 wrote:Ne znam zasto se nervirate oko komentara, nigdje nema zakona koji kaze da je zabranjeno zauzeti 2 mjesta pri parkiranju. Ovi sto se zale na takav parking nemaju para za takva auta, pa jedva traze razlog da bar malo ocrne vozace istih. Zaboli vas, parkirajte kako vam djeluje najsigurnije po vase auto. A za ovog "sistem", BMW 7 sa slike sirok je 1902 mm - bez retrovizora. Ovo pisem zbog komentara "max sirok 1.8".
i koliko ti to znaci ostane da otvoris vrataaa :lol: :lol: ma moze se ba al on je ppk :roll:
ko mu je kriv sto ne zna izac na kant i uvuc stomak da bude mu obim 10cm :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#206 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

DoradO wrote:eh ako po parkiranju mozes ocijeniti ko je papak a ko je gospodin svaka ti cast ... odakle je onda svaka druga zena sljegla zivota ti :lol:
Ne moras da "shljegnesh" odnekle da bi bio papak, najvise papaka je upravo iz Sarajeva.
Mani se ti zena, ovdje ne govorimo o papankama, nego o ortodoksnim papcima, a takvih je najvise sto vozaju upravo ove gore modele, tipa BMW, Audi, Mercedes. Valjda se tako najlakse lijece kompleksi nedostatka kose ili impotencije.
Stisnes gas, a chuna stoji kako stoji, dzaba. 8-)
Cast gospodi koja se primjeti po normalnom vozanju tih limuzina, davanju zmigavca, postivanju prava prvenstva, parkiranju i sl.

OK?
sistem

#207 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sistem »

VR6 wrote:Ne znam zasto se nervirate oko komentara, nigdje nema zakona koji kaze da je zabranjeno zauzeti 2 mjesta pri parkiranju.
ne treba zakon.
svako mjesto ima izvjesnu cijenu. ako je u trznom centru besplatno, to je zato sto mjesto koje zauzimas platis kroz placen ceh u prodavnici. u plateznim parkinzima, cijena mjesta ti daje pravo na jedno mjesto.

uvrijezeno je i normalno da se onima koji uzimaju dva mjesta naplati kazna, ili im, sto sve cesce vidjam, stave lisicu na tocak i dok ne dodju da plate drugo mjesto, ne skidaju im.

ako neko ima auto koji ne moze stati na konvencionalno parking mjesto, ili nema potrebnu spretnost da parkira na konvencionalno mjesto, taj ne treba ulaziti u parking sa svojim vozilom.
VR6 wrote:A za ovog "sistem", BMW 7 sa slike sirok je 1902 mm - bez retrovizora. Ovo pisem zbog komentara "max sirok 1.8".
ok, onda mu je dijagonala jos veca, a duzina ostaje ista. znaci, po duzini moze stati na parking mjesto, a po dijagonali nikako.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#208 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Big Boy »

sistem wrote:
VR6 wrote:A za ovog "sistem", BMW 7 sa slike sirok je 1902 mm - bez retrovizora. Ovo pisem zbog komentara "max sirok 1.8".
ok, onda mu je dijagonala jos veca, a duzina ostaje ista. znaci, po duzini moze stati na parking mjesto, a po dijagonali nikako.
Zanimljiva logika... da mi ne bi sta ostalo da viri ja cu se namjestiti tako da zauzmem sto je moguce vise prostora pa cu da parkiram po najduzoj osi auta - dijagonali.

Ako je parking mjesto siroko 2200 mm a lik ima auto siroko 1902 mm (bez retrovizora) on kulturno i lijepo moze i treba svoje auto namjestiti tako da lijevim krajem samo djelomicno nagazi parking liniju, i tako ima sasvim dovoljno prostora da otvori vrata od vozaca prema zebrama (naravno, kad niko ne prolazi s kolicima) a ako ima jos saputnika, oni mogu izaci iz vozila netom prije samog parkiranja. Tako ostavlja sasvim dovoljno prostora da neko parkira izmedju njegovog auta i stuba kao i da taj moze bez problema izaci iz svog auta.

Nije on jedini lik koji ima veliko auto... mnogi voze luksuzna auta pa ih ljudi ne prozivaju kako su jos zbog velicine auta parking papci.
nova_korisnica

#209 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nova_korisnica »

zensko sam, vozim veliko auto (sirina 1,86m; duzina 4,71m; visina:1,79m) i opet stanem u "parking okvir" i u mercatoru!

ko zna, zna :D :D :D
sistem

#210 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sistem »

big boy, ja to isto i govorim:
ako parkira normalno, ostane nekih 30 cm za izvlacenje iz auta, a po duzini od 5m stane taman.
kad parkira ovako krkanski, onda sa dijagonalom od 5.40m sigurno prelazi po duzini (parking mjesto je 5m), i pokriva 2 mjesta.
nova_korisnica wrote:zensko sam, vozim veliko auto (sirina 1,86m; duzina 4,71m; visina:1,79m) i opet stanem u "parking okvir" i u mercatoru!
samo je taj prvi podatak nerelevantan za cijelu pricu, jer se sve svodi na znanje parkiranja i postovanje drugih.

napomena: davno sam zakljucio da zene sporije parkiraju, jer su obzirnije. mi se zakucamo puni samopouzdanja u parking mjesto, pa auto zaplati, uvijek ima objasnjenje - neki debil lose ostavio svoj auto; neki kreten nabio stub gdje ne treba; vazda neko drugi kriv :D
nova_korisnica

#211 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nova_korisnica »

meni se cini da sam negdje procitala nesto na racun zena i njihovog parkiranja :) pa rekoh, samo da ukazem na to sam zenski vozac :)
i ja umijem da se parkiram "iz prve" :D :D
jeste malo offtopic i zvuci kao da se hvalim, ali nije mi se jednom desilo da kada parkiram auto i izadjem iz auta obicno neki frajer kaze: ne bih ga ni ja znao bolje parkirati
:D
htjedoh samo reci da se i velika auta mogu parkirati u liniju...ako hoces, naravno...
ne znam jesu li moj auto i ovaj bmw puno razliciit sto se dimenzija tice...ali mislim da i on mozes rahat stati...
Hendrix

#212 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Zašto se mučiti oko linija i parking mjesta kad ima dovoljno mjesta okolo. :roll: :x
Moram napomenuti da je 10ak metara odavde bilo slobodno još najmanje 30 parking mjesta, zašto se profesionalac odlučio za ovu varijantu ostaće misterija.

Image
Last edited by Hendrix on 06/07/2009 18:11, edited 1 time in total.
anakadabra

#213 Re: "Majstori" parkiranja

Post by anakadabra »

"Stručnjaci" :mrgreen: kojima ne može stat :mrgreen: na parking u Mercatoru: Idite učitelju nek vam vrati pare, budući da vas nije naučio osnovne stvari!!!

Nije vas sramota reć da auta tipa audi A4 i njima slične, pa i ovu sedmicu ne možete parkirati na jedno parkirno mjesto. SRAMOTA muškarčine (al u k....) :-) :-) :-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#214 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corolla02 »

Discball wrote:Image

Evo kako sam i obećao ponosnom vlasniku da ću objaviti fotografije njegove kulture to i činim, ko zna možda se i nauči parkirati...

Elem opis gospodina bi bio 50-tih godina krupan ćelave glave, nagovorio mi se svašt, od onog da nabijem mobitel (cenzura) pa ... uglavnom kulturno kao što se i parkira...

Lokacija Merkator - šta da kažem uobičajena, dobro poznata svima po majstorima parkiranja koji kupuju vozačke dozvole umjesto da nešto i nauče u auto školi.
Neki lokalni Dahija, nema drugog objasnjenja!
dimu

#215 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

anakadabra wrote: "Stručnjaci" :mrgreen: kojima ne može stat :mrgreen: na parking u Mercatoru: Idite učitelju nek vam vrati pare, budući da vas nije naučio osnovne stvari!!!

Nije vas sramota reć da auta tipa audi A4 i njima slične, pa i ovu sedmicu ne možete parkirati na jedno parkirno mjesto. SRAMOTA muškarčine (al u k....) :-) :-) :-)

moze se stati ali se ne moze izaci iz auta

moze se stati ali ti niko ne garantuje da te onaj, sto se bude uvlacio na isto tako usko mjesto do tvog auta, nece zagrebati, ili nasloniti vrata na tvoje auto kad bude izlazio
DoradO

#216 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

dimu wrote:
anakadabra wrote: "Stručnjaci" :mrgreen: kojima ne može stat :mrgreen: na parking u Mercatoru: Idite učitelju nek vam vrati pare, budući da vas nije naučio osnovne stvari!!!

moze se stati ali ti niko ne garantuje da te onaj, sto se bude uvlacio na isto tako usko mjesto do tvog auta, nece zagrebati, ili nasloniti vrata na tvoje auto kad bude izlazio
ma uzalud je objasnjavat ovim vozacinama ... vidis da je to ograniceno koooooo prozor :skoljka:
sistem

#217 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sistem »

dimu wrote:

pa i kad parkiras mali autic na ogromno mjesto, opet ti niko ne garantuje da ti se neko nece pribit, da nece neko kolicima zagrebat, da nece pasti saksija ili meteor :-)

ali postoje okvirno pravila i valja nam se svima istih pridrzavati.
Karabaja

#218 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Karabaja »

Novi kafić, novi parking:

Image
hopi

#219 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

tebalo je ono navečer uslikati, valjda kad je otvorenje bilo.
amortizer

#220 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amortizer »

Sirina parkinga veca ili manja, na isto se svodi, jer kada je sire da se moze izaci ko covjek, obicno se nadje par pametnih koji guraju kolica izmedju auta :x.
S obzirom na nas mentalitet, velika vecina onih koji parkiraju pored ove sedmice ce malo vise, ali "slucajno", otvoriti vrata. :?
Najbolji je fazon kada ih nasloni na auto pored i onda izadje iz auta oblik tezak 120 kg, tako da ostane vertikalna ciza 20 cm :)
dimu

#221 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

sistem wrote: pa i kad parkiras mali autic na ogromno mjesto, opet ti niko ne garantuje da ti se neko nece pribit, da nece neko kolicima zagrebat, da nece pasti saksija ili meteor :-)

ali postoje okvirno pravila i valja nam se svima istih pridrzavati.

samo se ti pridrzavaj, a sto se mene tice neka hvala bolje sprijeciti seljaka da ti opali u auto nego se nadati da nece... ako nista malo opreznijim parkiranjem drasticno smanjujes sanse da se nesto desi

ja sam zbog takvih slucajeva morao farbati pola auta oba vrata, stranicu jednu zadnju i blatobran i prednji branik... sve te ogrebotine i udubljenja pokupio postujuci pravila... zato opet kazem neka hvala al nece meni seljaci godisnje izbijati 1000 km na popravljanje ostecenja...
sistem

#222 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sistem »

hoces reci da je ono na koso parkiranje, sa uzimanjem 2 mjesta i virenjem od 30 centimetara na prolaz za aute = oprezno parkiranje? :-)
dimu

#223 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

sistem wrote:hoces reci da je ono na koso parkiranje, sa uzimanjem 2 mjesta i virenjem od 30 centimetara na prolaz za aute = oprezno parkiranje? :-)
jel ja pricam za sebe ili za bmw ? nisam ga ja onako uparkirao... ja kad i stanem na 2 mjesta ne stanem ukoso...
Neelix

#224 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

trebo je seljak jos malo naprijed da zauzme i trece. metak u celo samo.
Van Halen

#225 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Van Halen »

trulo_truhli wrote:Image

Grbavica
E zbog ovih tabli bi mu saksiju bacio sa balkona na auto. Dođe levat u drugu državu i prosipa nekulturu.
Locked