Zato sto je Arzija MAhmutovic rekla KO HOCE DEDA MRAZA NIKO MU NE BRANI DA GA ORGANIZUJE ..dino111 wrote:Za ovog D.M. znam da nije došao u organizaciji JU već u nečijoj privatnoj
Da li citas sta ti pisemo ili se pravis malo LZN?
Zato sto je Arzija MAhmutovic rekla KO HOCE DEDA MRAZA NIKO MU NE BRANI DA GA ORGANIZUJE ..dino111 wrote:Za ovog D.M. znam da nije došao u organizaciji JU već u nečijoj privatnoj
A.M. se ne gleda lično nego kao predsjednik Upravnog odbora JU djeca Sarajeva kojem je prije 4 godine istekao mandat, te je već 4 godine nelegalan, a samo dio ove priče. O njegovom sukobu interesa i rodbinskim vezama, isto tako možemo s dokazima, nije problem.dino111 wrote:Pa gospodo niti u jednom tv nastupu niko nije spomenuo Aliju Mulaomerovića?
Dajte ne mogu da shvatim da se u jednim obdaništima direktorica organizuje D.M. a u drugim ne
Nema smisla
E pa jasno je onda sve: Kako je Arzija, šta ima, je li došao novi vjeroučitelj na posao? Kako prođoše oni konkursi? Nemoj se ljutiti, ali ja mislim da si ti Arzija.salihh wrote:ja samo branim ljudsko dostojanstvo... ali, ne razumijes ti to, druze sudija...-LIBERO- wrote:Taktika branioca ,necega sto se odbraniti nemoze,je praviti se glup![]()
![]()
![]()
Jel to instrukcija iz stranacke centrale![]()
![]()
Znas kada je samir Silajdzic ,sada vec antologijski izjavio...^...Ja necu podnjeti ostavku....^![]()
,ups..vidi,ipak ju je podnjeo.
i, sada bih trebao i o silajdzicu? silajdzica je skinula sda... znas li ko je sada na njegovom mjestu?
onako, usput, pise se ne moze, a ne nemoze... eto, da ne citas dzaba
dom Husremovac btw - nema ni građevinsku ni upotrebnu dozvolu (dakle, nelegalni je objekat) što znači da nije prošao ni jednu inspekciju, a što direktno stavlja djecu u opasnost i govori koliko JU brine o njihovoj sigurnosti.Mama dvoje djece wrote:Hajdemo sad činjenice i samo činjenice.
Predsjednik Upravnog odbora davno isteklog mandata je Alija Mulaomerović koji je usput i Predjednik Fondacije za zaštiti Igmana, Bjelašnice, treskavice i kanjona Rakitnice u čijem je sklopu Husremovac - dom gdje djeca JU Djeca Sarajeva čiji roditelji plate idu na zimovanje (po kojoj je to Javnoj nabavci izabrano) i dom u kojem su se prošle godine djeca zamalo pogušila zbog začepljenog dimnjaka.
????uvjek dobar gost wrote:Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.
Samo pet !!!!
uvjek dobar gost wrote:????uvjek dobar gost wrote:Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.
Samo pet !!!!
komi wrote:uvjek dobar gost wrote:????uvjek dobar gost wrote:Zamolio bih branioce lika i (ne)djela Arzije M. da navedu samo pet konkretnih razloga za ostanak te osobe na mjestu direktorice J.U Djeca Sarajeva.
Samo pet !!!!
nema ba ni 2ja sam najblizi bio broju 5![]()
![]()
Iako nisam roditelj (bit cu za par mjeseci) ova situacija me itekako zabrinjava. Podrzavam roditelje koji nastoje obezbjediti svojoj djeci najbolje. Pisalo se ovdje o iznajmljenim zgradama JU kojekakvim ambasadama. Ne znam da li roditelji znaju za vrtic (bivsi "Cika Jova Zmaj) u Starom gradu u ulici Josipa Štadlera. Trenutno je tu Muzej grada Sarajeva. Cisto sumnjam da je zgrada iznajmljena, jer je u ratu bila devastirana. Tek nakon sto se saznalo da ce tu biti muzej, krenula je rekonstrukcija. Moze li se ikako provjeriti jeli zgrada iznamljena ili prodata? To je inace bio jedan od boljih vrtica u Sarajevu prije rata.valterbranisarajevo wrote:Tako je. Svako ko nešto zna neka napiše. Inače će neko povjerovati da je razlog zbog kojeg se traži Arzijina smjena - njezin način oblačenja, što nikada, nikome, nije palo na pamet da iskoristi kao argument protiv nje..
Procitah i ja clanak. Na stranu ms. Ustipak, ako je zaista istina da prihodi od kirije za rentanje ovih obdanista idu opstini Centar, a izgleda da jeste, to je nesto sto mora biti ispravljeno!Better Man wrote:U današnjem Avazu Azrija za sve loše u JU Djeca Sarajeva, odnosno vrtićima optužuje Zlatka Lagumdžiju. Dakle po njoj za sve što nevalja jedino je odgovar Zlatko Lagumdžija. žalosno da ne može biti žalosnije našta je sve spremna ova diktatorka kojoj ni jedan svjetski diktator i tiranin nije ravan.
Mimo teme: ovo je tako fino receno...Arc_Angel wrote:Citam ovo sve i nemogu da vjerujem sta sam sve saznao sada a i prije.
mene samo interesuje ko i na koji nacin odlucuje sta je to dobro za nasa djecu. kako i na koji nacin roditelji prihvataju ili neprihvatju te odluke sta je dobro za djecu?
kada se donose odluke vezano za djecu, da li su razmisljanja vodjena visokim idealima morala, etike, samokritike, osjecaja za dobro i lose, crno i bijelo, dobro i zlo, ili je bitnije da li ce dijete ici na vjerionauku u vrticu ili nece?
zasto pustamo da nam ti programi budu nametnuti, zasto se odluke onih koji imaju uticaj na mentalni i emocinalni razvoj djeteta ne preispituju i ne dovode u pitanje.
zasto se te odluke ne donose od strane majki te djece, i neka mi neko ovdje kaze da bilo ko zna bolje od majke koja je nosila dijete ispod svog srca devet mjeseci i dala mu zivot sta je nabolje za njeno dijete.
![]()
![]()
![]()
![]()
freedom of speech
Ja pak mislim da su Svabe za sve krivecaniggia wrote:Meni je najjace bilo kad je doticna za nedostatak prostora i neodgovarajuce uvjete u emisiji na TVSA optuzila - agresora?!!!
Mislim... Dokle ide njena arogancija...
Bingo!!!Arc_Angel wrote:
zasto se te odluke ne donose od strane majki te djece, i neka mi neko ovdje kaze da bilo ko zna bolje od majke koja je nosila dijete ispod svog srca devet mjeseci i dala mu zivot sta je nabolje za njeno dijete.
![]()
![]()
![]()
![]()
freedom of speech
Vertex_bh wrote:Zato uvijek ljudima savjetujem (na osnovu vlastitog iskustva): Ako mozete, upisite djecu u privatno obdaniste.45cents wrote: U slučaju "Vrtići" SDA će nastojati minimizirati ulogu udruge roditelja, a istovremeno isticati "volju većine", nastaviće se agonija Društva Jednog Lica oličenog u liku i djelu politički instruirane direktorice.
Jeste da je malo skuplje, ali brate znas sta placas ! Pa ako zelis da ti dijete slavi Hidzretsku, Kinesku ili koju god Novu godinu, sa Deda Mrazom ili bez, nema problema.
Da ne govorim da je kvalitet usluge kod privatnih obdanista za 2 svjetlosne godine dalje od ovih "drzavnih" (opet kazem, to je moje iskustvo).
Dobar, dobar ...45cents wrote: Sljedeća epizoda: boračke organizacije podržavaju Arziju (ali nakon uplate zaostalih naknada)A sto je najgore, u pravu si, 45cents!