Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sto ce ti najpopularnija imena? svi traze nesto malo rijedje.Ali ako te bas zanima,,,trenutno najpopularnija muska imena su Hamza,Tarik,Ammar,Harun...sva imena su arapska,ali ne znam znacenje
a meni se svidjaju Hamza,Emrah,Salih,Abidin.
a za djevojcice Iman,Sumeja,Farah,Dalal,Ehlimana,Zejna
Zulfikar=Ime sablje koju je Muhamed a.s. poklonio hazreti Aliji-halifi poslije Muhameda.
Djeca bi ga zvala Zulfo ili Zuko,...Sad, da ne nabrajam poznate sa ovi imenom. Svi ih znamo.
Meni licno 'Zulfikar' nije bas ime koje bi izabrala za mog sina
A pipidevetko ikad pomislio da bi djeca nasla neki grublji nadimak za 'Zulfikara' znas kako djeca znaju biti gruba cim je neko drukciji (bilo po cemu).
samo sto je knjiga stara pa ima vecinom starinska imena,ako zelite malo modernija islamska imena(tipa iman dalal,amar itd) trazite po internetu..samo napisete "muslim names" i naci cete veliku listu
Googlajte i čitajte dok ne naletite na nešto što vam se sviđa. Ja bih ipak razmišljao o ideološkoj konstrukciji imena. S obzirom da baš taj aspekt ovdje znači život ili smrt, kao što i sama rasprava ovdje pokazuje, moj lični izbor bi išao u pravcu : kako ih sve zajebat? Znači neko ime koje nije poput uvijek svete "naše" zastave. Čisto da djetetu da širi životni prostor nego što ga ovi "naši etno-religijski tarabaši" mogu ograditi.
neprilagodjena wrote:Meni licno 'Zulfikar' nije bas ime koje bi izabrala za mog sina
A pipidevetko ikad pomislio da bi djeca nasla neki grublji nadimak za 'Zulfikara' znas kako djeca znaju biti gruba cim je neko drukciji (bilo po cemu).
Mi jos nismo izabrali ime za naseg sina
Pa, eto Kenan je baš lijepo, kao i moj neko, a i multi-kulti je ako proguglaš,...
neprilagodjena wrote:Meni licno 'Zulfikar' nije bas ime koje bi izabrala za mog sina
Mi jos nismo izabrali ime za naseg sina
Pa, eto Kenan je baš lijepo, kao i moj neko, a i multi-kulti je ako proguglaš,...
U Bosni ima jako malo orginalnih imena. Meni su se uvijek svidjala imena Jasmin ili Jasmina a sad se pola Bosne tako zove.
Dosta muslimanski imena mi se i ne svidjaju, kao i neka tipicna katolicka ili pravoslavna. zar nije poenta u tome dati djetetu neko fino orginalno ime?
Hamza mi je uzasno, neka kratka imena poput Edin, Amar, Amir itd su prelijepa ali opet cesta.
ja cu svom sinu dati ime Dzeko. Ne Edin, nego bas Dzeko. Zvati cu ga Dzeki.
Šta god da odabereš života ti samo neka bude kreativnije od namjere para Senka/Almir Kurt da sinu daju ime Sin, kao savršeno neutralno ime
Inače, mada mogu razumjeti pobude roditelja koji žele neutralno ime, ipak mislim da je to u zadnje vrijeme postala prava manija. Na stranu što neutralnog imena baš i nema, svako ime pripada nekoj tradiciji (neka su i zajednička doduše), ali kod nas neutralno obično znači izmišljeno. A to mi je gore od bilo kakvog tradicionalnog i smiješnog imena, pa makar to bili i Zulfikar, Pantelija ili Maksimilijan.