Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
NeenaSa

#201 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NeenaSa »

"Kupio" me zajedno sa osnivachima "Ferala". :)
Tko je prochitao, "Jebo sad hiljadu dinara" ?

@Vanilla, reakcija Dezhulovica je uslijedila nakon upozorenja nacelnika opcine tokom Ramazana, (a koji veli da uopce nije poslao :-) ) ... pa et'. Hebo lud zbunjenog.
Ili Dezulovic uopce ne smije pisat' , jer je ... dodaj sto 'oces. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#202 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

NeenaSa wrote:"Kupio" me zajedno sa osnivachima "Ferala". :)

@Vanilla, reakcija Dezhulovica je uslijedila nakon upozorenja nacelnika opcine tokom Ramazana, (a koji veli da uopce nije poslao :-) ) ... pa et'. Hebo lud zbunjenog.
da, strashno upozorenje da se ne pije blizu vjerskih objekata i skole
pa kome normalnom to treba reci? zar to ne bismo trebali sami znati?????

umjesto da se postidimo sto nam uopste treba takva zabrana, mi proglasavamo Sarajevo Teheranom
bem ti takvu multietiĆnost
NeenaSa

#203 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NeenaSa »

Citaj, sto se napise. :D
Al' razumno. :wink:
plain vanilla

#204 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

NeenaSa wrote:Citaj, sto se napise. :D
sta ba da citam, da Dezulovic ne smije pisati jer je?
jah eto, poznati sam nacionalista, pa mi smeta Dezulovic :-)
Heller

#205 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Heller »

Malo glupo je postavljeno jer imas kafica tik uz vjerske objekte, njihovo dvoriste je njihovo al ne mozes ocekivat da se ja mjesec dana odricem pica u kafica u kojem redovno cjepam jer je ramazan a kafic uz džamiju :lol:
NeenaSa

#206 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NeenaSa »

plain vanilla wrote:
NeenaSa wrote:Citaj, sto se napise. :D
sta ba da citam, da Dezulovic ne smije pisati jer je?
jah eto, poznati sam nacionalista, pa mi smeta Dezulovic :-)
:-)

plain vanilla

#207 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

Heller wrote:Malo glupo je postavljeno jer imas kafica tik uz vjerske objekte, njihovo dvoriste je njihovo al ne mozes ocekivat da se ja mjesec dana odricem pica u kafica u kojem redovno cjepam jer je ramazan a kafic uz džamiju :lol:
pa gori je onaj ko je dozvolio da se otvori kafic tik uz dzamiju :-)
Heller

#208 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Heller »

plain vanilla wrote:
Heller wrote:Malo glupo je postavljeno jer imas kafica tik uz vjerske objekte, njihovo dvoriste je njihovo al ne mozes ocekivat da se ja mjesec dana odricem pica u kafica u kojem redovno cjepam jer je ramazan a kafic uz džamiju :lol:
pa gori je onaj ko je dozvolio da se otvori kafic tik uz dzamiju :-)
A znas da kod nas opet ima mjesta :lol:
Revolver

#209 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Revolver »

plain vanilla wrote:
NeenaSa wrote:"Kupio" me zajedno sa osnivachima "Ferala". :)

da, strashno upozorenje da se ne pije blizu vjerskih objekata i skole
pa kome normalnom to treba reci? zar to ne bismo trebali sami znati?????

umjesto da se postidimo sto nam uopste treba takva zabrana, mi proglasavamo Sarajevo Teheranom
bem ti takvu multietiĆnost
pa upravo ovo Boris i hoće da kaže u tekstu. samo priznajem da ni meni nije baš pravo sjela ova kolumna. moglo je to i bolje.
Banksy

#210 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Banksy »

Lijeno mi je čitati :D ali pretpostavljam da je u pravu :D

Cijela priča oko općinske upute kafanama je pitanje ljudskih prava i sloboda i nametanja vjerskih zakona i običaja u zemlji sekularnog uređenja. Vjerska vlast nema pravo čak ni preporučivati civilnoj šta i kako da radi. Jedina preporuka koju može dati je ona upućena svojim službenicima i vjernicima, pa kao takva ostaje u svom krugu religije i religijskih običaja i ponašanja.
Svako petljanje, pogotovo ''preporuke'' ili ''upute'', u građanske običaje sekularnog društva je apsolutno nedopustivo.
crnoplavo

#211 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by crnoplavo »

jel ono bila zabrana prodaje duhana alkohola maloljetnicima, udaljenost od skole itd,
plain vanilla

#212 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

crnoplavo wrote:jel ono bila zabrana prodaje duhana alkohola maloljetnicima, udaljenost od skole itd,
ma kakvi zabranjivati, treba djeci u skoli dijeliti alkohol da dokazemo multietiĆnost
NIN

#213 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NIN »

plain vanilla wrote:i kako na kraju samo Sarajevo Teheran?

ne znam koji se klinac uvijek Boris petlja u vjeru kad svaki put promasi ceo fudbal
Znam da nisam nesto pretjerano inteligentan al mislim da sam dovoljno bistar da skontam da se ovdje radi o kontekstu zabrane, a ne o samoj zabrani. Il sam ipak glup?

Evo, recimo, sta bih ja, ako vec ne mogu ili se pravim da ne mogu skontat poentu teksta: pa, prvo analizirati zabranu u Beogradu, dakle, zasto je uvedena, u kojem periodu je na snazi, na koga se odnosi, itd., onda na slican nacin istu razumjeti na Hvaru, pa to sve uporediti sa zabranom U opstini Stari grad. Sta mislis morel proc?

:)
plain vanilla

#214 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

NIN wrote:
plain vanilla wrote:i kako na kraju samo Sarajevo Teheran?

ne znam koji se klinac uvijek Boris petlja u vjeru kad svaki put promasi ceo fudbal
Znam da nisam nesto pretjerano inteligentan al mislim da sam dovoljno bistar da skontam da se ovdje radi o kontekstu zabrane, a ne o samoj zabrani. Il sam ipak glup?

Evo, recimo, sta bih ja, ako vec ne mogu ili se pravim da ne mogu skontat poentu teksta: pa, prvo analizirati zabranu u Beogradu, dakle, zasto je uvedena, u kojem periodu je na snazi, na koga se odnosi, itd., onda na slican nacin istu razumjeti na Hvaru, pa to sve uporediti sa zabranom U opstini Stari grad. Sta mislis morel proc?

:)
vec sam rekla da mi je jadno da nam uopste treba zabrana
stalno se busamo u prsa kako smo za suzivot, takmicimo se ko je tolerantniji..i onda dodje ramazan i svi bi da piju pored dzamije :?

sta bi se desilo da se nakon ramazana zabrani prodaja alkohola poslije 22 sata kao u Beogradu? bila bi ista prica...jer se ovdje ne mjeri dobro i zlo, nego se vazda mjeri ko zabranjuje
lazni liberal

#215 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by lazni liberal »

Boris Dezulovic je lazni liberal koji zeli da se iza toga sakrije i da onda siri svoju mrznju prema muslimanima i prema Bosnjacima a da ne bude prozvan da je sovinista , nacionaista itd.
NIN

#216 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NIN »

lazni liberal wrote:Boris Dezulovic je lazni liberal koji zeli da se iza toga sakrije i da onda siri svoju mrznju prema muslimanima i prema Bosnjacima a da ne bude prozvan da je sovinista , nacionaista itd.
:lol:
plain vanilla

#217 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

lazni liberal wrote:Boris Dezulovic je lazni liberal koji zeli da se iza toga sakrije i da onda siri svoju mrznju prema muslimanima i prema Bosnjacima a da ne bude prozvan da je sovinista , nacionaista itd.
brate :-)
NIN

#218 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NIN »

plain vanilla wrote:vec sam rekla da mi je jadno da nam uopste treba zabrana
stalno se busamo u prsa kako smo za suzivot, takmicimo se ko je tolerantniji..i onda dodje ramazan i svi bi da piju pored dzamije :?

sta bi se desilo da se nakon ramazana zabrani prodaja alkohola poslije 22 sata kao u Beogradu? bila bi ista prica...jer se ovdje ne mjeri dobro i zlo, nego se vazda mjeri ko zabranjuje
Pretjerujes kada kazes '...i onda dodje ramazan i svi bi da piju pored dzamije' jer to jednostavno nije istina, kao sto i sama znas, da se ne lazemo. I u tekstu se ne mjeri ko je zabranio nego covjek zeli staviti akcent na kontekst zabrane koji, po svemu sudeci, smrdi po licemjerstvu, kao i cinjenici da je fetva nedorecena, vjerovatno namjerno, sto vodi ka slobodnom tumacenju iste.

E sad, to sto je neko toliko plitak (ne mislim na tebe) pa da misli da ce zvuk otvaranja hladne pive iz obliznjeg kahvica povuci vjernika u grijeh, to je njegov problem, a ako ce i povuci onda je to vjernik alkoholicar i treba mu sasvim drugacija pomoc od one u dzamiji.
scarface32

#219 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by scarface32 »

Ja odavno gluplju tvrdnju nisam procitao. :-)
lazni liberal

#220 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by lazni liberal »

NIN wrote:

Pretjerujes kada kazes '...i onda dodje ramazan i svi bi da piju pored dzamije' jer to jednostavno nije istina, kao sto i sama znas, da se ne lazemo. I u tekstu se ne mjeri ko je zabranio nego covjek zeli staviti akcent na kontekst zabrane koji, po svemu sudeci, smrdi po licemjerstvu, kao i cinjenici da je fetva nedorecena, vjerovatno namjerno, sto vodi ka slobodnom tumacenju iste.

E sad, to sto je neko toliko plitak (ne mislim na tebe) pa da misli da ce zvuk otvaranja hladne pive iz obliznjeg kahvica povuci vjernika u grijeh, to je njegov problem, a ako ce i povuci onda je to vjernik alkoholicar i treba mu sasvim drugacija pomoc od one u dzamiji.
Znaci normalno je da neko ne postuje obicaje svojeg komsije, da namjerno javno pokazuje kako ih ne postuje i jos da se pitaju zbog cega je to lose. Multikulturalnost i suzivot samo kad je to u interesu drugih a kad treba drugi da se ponasa tako prema Bosnjacima onda je to uvodjenje serijata :oops:
plain vanilla

#221 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

NIN wrote:

"svi bi da piju pored dzamije" se ne odnosi na stvarne ljude nego na kisu branitelja alkohola koji su se oglasili kolumnama, tekstovima, statusima na fb i gdje god su stigli

radije bih procitala tekst da je sramota da nas treba neko opominjati da ne treba piti u blizini skole ili bilo kojeg vjerskog objekta..jer stalno pricamo o nakom suzivotu, pa sto se malo ne dokazemo?

i de mi reci..sta mislis da nakon ramazana zabrane prodaju alkohola u Sarajevu nakon 22 sata? da li bi silni sakupljaci poencica i medijske paznje rekli da je tako i u Beogradu ili bi rekli da je Sarajevo Teheran?
licemjerni smo vala...
NIN

#222 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NIN »

lazni liberal wrote: Znaci normalno je da neko ne postuje obicaje svojeg komsije, da namjerno javno pokazuje kako ih ne postuje i jos da se pitaju zbog cega je to lose. Multikulturalnost i suzivot samo kad je to u interesu drugih a kad treba drugi da se ponasa tako prema Bosnjacima onda je to uvodjenje serijata :oops:

Nego, potucas li se jajcima s komsijom za vaskrs, mislim onim sarenim, da se razumijemo, :D i pomognes li drugom komsiji ispec prasence za bozic, makar zapisat pivom da porudi? Mislim, brat bratu, i ovo je red i komsijska uctivost, da ne kazem duznost.

Ili pak ocekujes da, shodno obicaju koji ti sam upraznjavas, ocekujes da cijeli svijet stane jer eto, to sto komso saljeva pivu poslije cevapa tebe mami u grijeh? Ako je tako onda se mani dzamije i pravac u kafanu, da se ne mucis dzaba. :wink:
scarface32

#223 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by scarface32 »

NIN wrote:
lazni liberal wrote: Znaci normalno je da neko ne postuje obicaje svojeg komsije, da namjerno javno pokazuje kako ih ne postuje i jos da se pitaju zbog cega je to lose. Multikulturalnost i suzivot samo kad je to u interesu drugih a kad treba drugi da se ponasa tako prema Bosnjacima onda je to uvodjenje serijata :oops:

Nego, potucas li se jajcima s komsijom za vaskrs, mislim onim sarenim, da se razumijemo, :D i pomognes li drugom komsiji ispec prasence za bozic, makar zapisat pivom da porudi? Mislim, brat bratu, i ovo je red i komsijska uctivost, da ne kazem duznost.

Ili pak ocekujes da, shodno obicaju koji ti sam upraznjavas, ocekujes da cijeli svijet stane jer eto, to sto komso saljeva pivu poslije cevapa tebe mami u grijeh? Ako je tako onda se mani dzamije i pravac u kafanu, da se ne mucis dzaba. :wink:
a zamisli jos da ga komsija zovne pa da zajedno cvarke prave. :-) :-) red bi bilo pomoci.
lazni liberal

#224 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by lazni liberal »

NIN wrote:

Poznato je da su se i pripadnici drugih religija ranije ustrucavali da piju ili jedu javno da ne bi smetali svojim komsijama a sad neki u bosnjackim redovima kojima su uvijek puna usta price o zajednickom zivotu i uvazavanju razlicitosti su prvi protiv toga zajedno sa ektremistima iz redova Srba i Hrvata sa pricom kako je to uvodjenje serijata i kako nije u tradiciji Bosnjaka . Sto se tice jaja za Uskrs uvijek mi neko od njih donese odredjen broj jaja i ponekad to i uradimo, uzmemo po jedno jaje i potucamo ih i dzaba ti je to sto pokusavas posto ako te to nista ne kosta a nekom puno znaci onda je normalno da ces da ga ispostujes ako si stvarno za suzivot i medjusobno uvazavanje a ako nisi onda ces vikati serijat, serijat i Sarajevo=Teheran.
NIN

#225 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NIN »

plain vanilla wrote:"svi bi da piju pored dzamije" se ne odnosi na stvarne ljude nego na kisu branitelja alkohola koji su se oglasili kolumnama, tekstovima, statusima na fb i gdje god su stigli

radije bih procitala tekst da je sramota da nas treba neko opominjati da ne treba piti u blizini skole ili bilo kojeg vjerskog objekta..jer stalno pricamo o nakom suzivotu, pa sto se malo ne dokazemo?

i de mi reci..sta mislis da nakon ramazana zabrane prodaju alkohola u Sarajevu nakon 22 sata? da li bi silni sakupljaci poencica i medijske paznje rekli da je tako i u Beogradu ili bi rekli da je Sarajevo Teheran?
licemjerni smo vala...
To sto ljudi svoju ljubav prema alkoholu brane po kojekakvim drustvenim mrezama to je njihov, haman pa stvarni problem. Evo, ja sam volim popit pivu ali mi ne pada na pamet braniti alkohol jer sam znam da je on stetan.

Piti alkohol pored osnovne skole je ocigledno lose jer daje primjer djeci koja tek formiraju licnost i to je, po meni, drugih par opanaka od dozvole tocenja alkohola u blizini dzamije. Licno nisam religiozan i volim popit pivu ali dovoljno sam vaspitan i razuman da znam da nije pristojno piti pivu na ulazu u dzamiju, ali ne samo tokom ramazana mjeseca, nego i tokom cijele godine..., kao sto je isto tako nepristojno piti pivcugu ispred sinagoge, naravno, tokom cijele godine. Pa mislim i to da nije lijepo za vidjeti par kronera s pivama medju nogama ispred crkve! Il se ipak varam? :D

Kada bi zabranili tocenje alkohola nakon 22 sata mislim, zapravo, uvjeren sam da vijest ne bi bila toliko zanimljiva za pucanstvo, pa samim tim ni za medije jer se radi o necemu razumnom - sprijecvanje delikvencije pod uticajem alkohola u nocnim satima, gdje zapravo dolazimo do konteksta i razlicitosti ove i one zabrane.
Post Reply