Pitanje-Radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#201 Re: Pitanje-Radar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lesli Eldridž wrote:Danas pada ona kiša. Međedi za volanom "voze" 25-30km/h bez ikakvog razloga u lijevoj i srednjoj traci. Pređoh i kod Ekonomske škole sa desne strane sa skoro 60 km/h, kad ugledah onaj jebeni znak ograničenja od 40 km/h. Zakočio sam na nekih 45-50 km/h i nije ništa blicnulo. Onaj znak mogu postaviti samo neznalice i bezobraznici. Ko će znati ako je sa strane ili nije obraćao pažnju na to da je kod kamere ograničenje 40 km/h? To je postavljeno da ubiru pare. Baš me interesuje jesu li ikada kaznili one motoriste koji terorišu grad sa 200 km/h? Nisu naravno... :x Sve pare koje uberu na taj način dabogda potrošili u apotekama... :D
Sada si i saobracajni inzinjer? :-) Prvo kada vozis u gradu generalno ogranicenje ti je 60km/h, kod ekonomske je upravo ograniceno na 40km/h zbog ucenika koji cesto znaju pretrcavati pa je logicno da je manje od 60km/h...inzinjeru. Drugo u gradu ne vazi pravilo lijevom brza, srednjom i/ili desnom sporija vozila...inzinjeru. :D
Lesli Eldridž

#202 Re: Pitanje-Radar

Post by Lesli Eldridž »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Lesli Eldridž wrote:Danas pada ona kiša. Međedi za volanom "voze" 25-30km/h bez ikakvog razloga u lijevoj i srednjoj traci. Pređoh i kod Ekonomske škole sa desne strane sa skoro 60 km/h, kad ugledah onaj jebeni znak ograničenja od 40 km/h. Zakočio sam na nekih 45-50 km/h i nije ništa blicnulo. Onaj znak mogu postaviti samo neznalice i bezobraznici. Ko će znati ako je sa strane ili nije obraćao pažnju na to da je kod kamere ograničenje 40 km/h? To je postavljeno da ubiru pare. Baš me interesuje jesu li ikada kaznili one motoriste koji terorišu grad sa 200 km/h? Nisu naravno... :x Sve pare koje uberu na taj način dabogda potrošili u apotekama... :D
Sada si i saobracajni inzinjer? :-) Prvo kada vozis u gradu generalno ogranicenje ti je 60km/h, kod ekonomske je upravo ograniceno na 40km/h zbog ucenika koji cesto znaju pretrcavati pa je logicno da je manje od 60km/h...inzinjeru. Drugo u gradu ne vazi pravilo lijevom brza, srednjom i/ili desnom sporija vozila...inzinjeru. :D
Slušaj "električaru", to čega sam ja inžinjer nije bitno ovdje. Ako sam te malo provalio na drugoj temi jer si me izazivao i vrijeđao, na daje ti pravo da me ovdje vrijeđaš. To nećeš uspjeti jer su ti komentari bezveze. Postoji pravilo na autoputu da su trake koje su bliže desnoj strani sporije. U gradu na mora biti tako, ali iz pravila dobrog vaspitanja, kućnog odgoja i saobraćajne kulture, treba izbjegavati voziti polako krajnjom lijevom ili srednjom trakom. Ideš polako krajnjom desnom i ako ćeš skrenuti lijevo onda se na vrijeme prestrojiš i fino sa žmigavcem skreneš da ne usporavaš i ne nerviraš ostale učesnike u saobraćaju. Kako većina naših "vozača" (u koje spadaš i ti) to ne znaju, jer nikada nisu vani ni vozili po autoputu i brzim gradskim cestama, onda pravite udese, usporavate saobraćaj (usput i blizu vozite, te se nabijate na aute ispred) i izazivate druge kamikaze da divljeju kad vide kako vozite. Ja nisam preticao sa desne strane, već je zbog vas takvih prisutan stalni paradoks u saobraćaju grada Sarajeva, da je desna traka uglavnom najbrža. Ti bi "jarane" u Europi, a bogami i u Hrvatskoj zagin'o i preselio se na ahiret već na brzim cestama u i oko Splita ili Rijeke. Ako bi i došao uopšte do tamo jer bi po autoputu vozio 80 km/h lijevom stranom. Razmisli malo o ovome, jer prečesto gledam kako takvi kao ti voze bezobrazno i nelogično po našim napaćenim cestama. Uzdravlje... :D
Last edited by Lesli Eldridž on 09/02/2009 17:42, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#203 Re: Pitanje-Radar

Post by Lesli Eldridž »

I još nešto, čitaj šta pišem. Vozio sam nešto malo manje od 60 km/h. A gdje je logika da te prvo snimi da ideš brzo, pa te onda znakom upozorava da smanjiš na 40 km/h? Valjda ide obratno. Prvo znak, pa onda mjerenje brzine. Kad vidiš znak, veĆ je kasno. VR6 je fino napisao gdje su senzori, a eto neki drvosjeća zna da je to OK. Prvo treba znakom označiti max. brzinu, na tom dijelu puta, pa onda mjeriti istu. Kako će neko ko je sa strane ili prvi put prolazi tuda znati da je ograničenje 40 ? To takvi kao ti i rade da uzimaju ljudima pare na pravdi Boga...
saim_adka

#204 Re: Pitanje-Radar

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:01, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#205 Re: Pitanje-Radar

Post by Lesli Eldridž »

saim_adka wrote:Sve više stičem dojam da se radari ne postavljaju na rizična mjesta da bi se uspješno regulisao saobraćaj i smirili divlji vozači, već da policija postavlja zamke da bi što više inkasirala od normalnih vozača koji nisu svjesni tih gluposti.
Osladila im se para!
Da a drvosjeća ih brani... Ko eto mi svi nismo u pravu, a ukazujući na nelogičnosti i lopovluk, kritikujemo njegovu omiljenu policiju. Ne bi me čudilo, da je drvosječa jedan od onih iz ministarstva saobraćaja kantona ili MUP-a koji ovo i rade...
VR6

#206 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

Lesli Eldridž wrote:I još nešto, čitaj šta pišem. Vozio sam nešto malo manje od 60 km/h. A gdje je logika da te prvo snimi da ideš brzo, pa te onda znakom upozorava da smanjiš na 40 km/h? Valjda ide obratno. Prvo znak, pa onda mjerenje brzine. Kad vidiš znak, veĆ je kasno. VR6 je fino napisao gdje su senzori, a eto neki drvosjeća zna da je to OK. Prvo treba znakom označiti max. brzinu, na tom dijelu puta, pa onda mjeriti istu. Kako će neko ko je sa strane ili prvi put prolazi tuda znati da je ograničenje 40 ? To takvi kao ti i rade da uzimaju ljudima pare na pravdi Boga...
Nisi dobro shvatio, senzori su kod onog semafora kod ekonomske skole, a ne kod onog semafora prije.
Znaci ide znak ogranicenja od 40 km/h, pa nakon nekih 30-ak metara kamera...
saim_adka

#207 Re: Pitanje-Radar

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:01, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#208 Re: Pitanje-Radar

Post by Lesli Eldridž »

VR6 wrote:
Lesli Eldridž wrote:I još nešto, čitaj šta pišem. Vozio sam nešto malo manje od 60 km/h. A gdje je logika da te prvo snimi da ideš brzo, pa te onda znakom upozorava da smanjiš na 40 km/h? Valjda ide obratno. Prvo znak, pa onda mjerenje brzine. Kad vidiš znak, veĆ je kasno. VR6 je fino napisao gdje su senzori, a eto neki drvosjeća zna da je to OK. Prvo treba znakom označiti max. brzinu, na tom dijelu puta, pa onda mjeriti istu. Kako će neko ko je sa strane ili prvi put prolazi tuda znati da je ograničenje 40 ? To takvi kao ti i rade da uzimaju ljudima pare na pravdi Boga...
Nisi dobro shvatio, senzori su kod onog semafora kod ekonomske skole, a ne kod onog semafora prije.
Znaci ide znak ogranicenja od 40 km/h, pa nakon nekih 30-ak metara kamera...
Hvala na informaciji. To je već bolje. Svakako nisam prekoračio 60 km/h. :D :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#209 Re: Pitanje-Radar

Lesli Eldridž wrote:Slušaj "električaru", to čega sam ja inžinjer nije bitno ovdje. Ako sam te malo provalio na drugoj temi jer si me izazivao i vrijeđao, na daje ti pravo da me ovdje vrijeđaš. To nećeš uspjeti jer su ti komentari bezveze.
Sudeci po tvojoj reakciji ocito nisu beveze. :D
Lesli Eldridž wrote:Postoji pravilo na autoputu da su trake koje su bliže desnoj strani sporije. U gradu na mora biti tako, ali iz pravila dobrog vaspitanja, kućnog odgoja i saobraćajne kulture, treba izbjegavati voziti polako krajnjom lijevom ili srednjom trakom.

Pravilo dobrog vaspitanja, kucnog odgoja :lol: ...kakve to ima veze sa saobracajnim propisima i zakonom? Zakon je tu da se postuje i nema vrdanja i vadione na mamu i tatu moj Lesli. :)

Lesli Eldridž wrote:Ideš polako krajnjom desnom i ako ćeš skrenuti lijevo onda se na vrijeme prestrojiš i fino sa žmigavcem skreneš da ne usporavaš i ne nerviraš ostale učesnike u saobraćaju. Kako većina naših "vozača" (u koje spadaš i ti) to ne znaju, jer nikada nisu vani ni vozili po autoputu i brzim gradskim cestama, onda pravite udese, usporavate saobraćaj (usput i blizu vozite, te se nabijate na aute ispred) i izazivate druge kamikaze da divljeju kad vide kako vozite. Ja nisam preticao sa desne strane, već je zbog vas takvih prisutan stalni paradoks u saobraćaju grada Sarajeva, da je desna traka uglavnom najbrža. Ti bi "jarane" u Europi, a bogami i u Hrvatskoj zagin'o i preselio se na ahiret već na brzim cestama u i oko Splita ili Rijeke. Ako bi i došao uopšte do tamo jer bi po autoputu vozio 80 km/h lijevom stranom. Razmisli malo o ovome, jer prečesto gledam kako takvi kao ti voze bezobrazno i nelogično po našim napaćenim cestama. Uzdravlje... :D
Nemas ti blage veze, evo ovo ti ozbiljno govorim, spreman sam ti donirati sedmicu dana vjezbanja voznje po gradu u auto-skoli koju ti izaberes. (Ovo ti bez zezanja govorim) Pravilo lijeve brze trake vazi samo i samo izvan naseljenih mjesta i to uglavnom na autoputu, molim te zapamti to ne zbog Drvosjece vec zbog sebe i drugih koje mozes ozlijediti ili ne daj boze ubiti. Opet ti kazem ne moras vjerovati meni ali se barem raspitaj prije nego sto lupis ovakvu katastrofalnu i notornu glupost. Ovo ti govorim dobronamjerno jer na kraju sjedanjem za vozilo ti snosis punu odgovornost. Upravo zbog takve neobavjestenosti nasih vozaca angazovao sam se na dobrovoljnom radu i organizovanju UG koje ce za cilj između ostalog imati i edukaciju vozaca jer je stanje kod nas u tom segmentu katastrofalno. Brze ceste ne moraju nuzno imati po dvije trake u jednom smjeru vec moze i naizmjenicno imati traku za pretjecanje u duzini od par stotina metara pa do po dva kilometra. :)

P.S. Lijeva traka na autoputu sluzi samo za pretjecanje a nikako za konstantnu voznju. :wink: Raspitaj se. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#210 Re: Pitanje-Radar

saim_adka wrote:Sve više stičem dojam da se radari ne postavljaju na rizična mjesta da bi se uspješno regulisao saobraćaj i smirili divlji vozači, već da policija postavlja zamke da bi što više inkasirala od normalnih vozača koji nisu svjesni tih gluposti.
Osladila im se para!
Ima dosta nelogicnosti tu se slazem, ali nedavno je bio podatak u sredstvima javnog informisanja da je postavljanjem radara kod RTV doma investicija od 200.000KM, koliko je kostao taj uređaj, isplacena za par dana ili dvije sedmice - nisam vise siguran. Ipak smatram da su postavljanjem kamera na kriticnim mjestima u gradu umnogome smanjena jurcanja po gradu. Naravno uvijek ima prostora za dalja poboljsanja ali vecinom je do nas vozaca.
AdnanSA

#211 Re: Pitanje-Radar

Post by AdnanSA »

Aferim Drvosječo. Stipu ba Leslija kamikazu kada se on sa svojim Puntaćem 1,2 8V uhvati lijeve trake ni Tito ga ne zaustavi.. Jedino bi mu Whow iz Edmontona mogao parirati :-D
edoze

#212 Re: Pitanje-Radar

Post by edoze »

a svakakvih gluposti majko draga :D
koliko sam ja upucen,a informacija je,ajmo reci,adekvatna za ovu temu i provjerena,odstupanje cajgera(celera,pokazivaca brzine,sata...)u autu se krece u granicama od 10%...ak je ogranicenje 60 i ti vozis toliko(hipotetski) znaci cajger moze prikazivat brzinu u intervalu 54-66kmh...ak je ogranicenje 60 ja bi stavio na nekih 68-69,da slika...a ne ovako,21 kmh iznad ogranicenja,ajd da se radi o brzinama preko 100kmh,gdje je,takodjer,moguce odstupanje cajgera 10+ kmh,to i nekako,al na nizim brzinama je po meni nelogicno...nije isto vozit 61 i 79 (ak slika na 81)...znaci ak vozis 70kmh u zoni 60,svjesno prekoracujes brzinu,uzimajuci u obzir i moguce pogresno ocitavanje cajgera...takve treba klepit po usima,da se opamete...
VR6

#213 Re: Pitanje-Radar

Post by VR6 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ima dosta nelogicnosti tu se slazem, ali nedavno je bio podatak u sredstvima javnog informisanja da je postavljanjem radara kod RTV doma investicija od 200.000KM, koliko je kostao taj uređaj, isplacena za par dana ili dvije sedmice - nisam vise siguran. Ipak smatram da su postavljanjem kamera na kriticnim mjestima u gradu umnogome smanjena jurcanja po gradu. Naravno uvijek ima prostora za dalja poboljsanja ali vecinom je do nas vozaca.
Mah nije nista smanjeno zbog kamera, vecina raje zna gdje su kamere, tu prikocis i vozi dalje.
Problem je sad da se raja hajca na drugim mjestima, da kazem "kriticnijim"...
Lesli Eldridž

#214 Re: Pitanje-Radar

Post by Lesli Eldridž »

Lesli Eldridž wrote:Slušaj "električaru", to čega sam ja inžinjer nije bitno ovdje. Ako sam te malo provalio na drugoj temi jer si me izazivao i vrijeđao, na daje ti pravo da me ovdje vrijeđaš. To nećeš uspjeti jer su ti komentari bezveze.
Lesli Eldridž wrote:Postoji pravilo na autoputu da su trake koje su bliže desnoj strani sporije. U gradu na mora biti tako, ali iz pravila dobrog vaspitanja, kućnog odgoja i saobraćajne kulture, treba izbjegavati voziti polako krajnjom lijevom ili srednjom trakom.

Pravilo dobrog vaspitanja, kucnog odgoja :lol: ...kakve to ima veze sa saobracajnim propisima i zakonom? Zakon je tu da se postuje i nema vrdanja i vadione na mamu i tatu moj Lesli. :)

Lesli Eldridž wrote:Ideš polako krajnjom desnom i ako ćeš skrenuti lijevo onda se na vrijeme prestrojiš i fino sa žmigavcem skreneš da ne usporavaš i ne nerviraš ostale učesnike u saobraćaju. Kako većina naših "vozača" (u koje spadaš i ti) to ne znaju, jer nikada nisu vani ni vozili po autoputu i brzim gradskim cestama, onda pravite udese, usporavate saobraćaj (usput i blizu vozite, te se nabijate na aute ispred) i izazivate druge kamikaze da divljeju kad vide kako vozite. Ja nisam preticao sa desne strane, već je zbog vas takvih prisutan stalni paradoks u saobraćaju grada Sarajeva, da je desna traka uglavnom najbrža. Ti bi "jarane" u Europi, a bogami i u Hrvatskoj zagin'o i preselio se na ahiret već na brzim cestama u i oko Splita ili Rijeke. Ako bi i došao uopšte do tamo jer bi po autoputu vozio 80 km/h lijevom stranom. Razmisli malo o ovome, jer prečesto gledam kako takvi kao ti voze bezobrazno i nelogično po našim napaćenim cestama. Uzdravlje... :D
Nemas ti blage veze, evo ovo ti ozbiljno govorim, spreman sam ti donirati sedmicu dana vjezbanja voznje po gradu u auto-skoli koju ti izaberes. (Ovo ti bez zezanja govorim) Pravilo lijeve brze trake vazi samo i samo izvan naseljenih mjesta i to uglavnom na autoputu, molim te zapamti to ne zbog Drvosjece vec zbog sebe i drugih koje mozes ozlijediti ili ne daj boze ubiti. Opet ti kazem ne moras vjerovati meni ali se barem raspitaj prije nego sto lupis ovakvu katastrofalnu i notornu glupost. Ovo ti govorim dobronamjerno jer na kraju sjedanjem za vozilo ti snosis punu odgovornost. Upravo zbog takve neobavjestenosti nasih vozaca angazovao sam se na dobrovoljnom radu i organizovanju UG koje ce za cilj između ostalog imati i edukaciju vozaca jer je stanje kod nas u tom segmentu katastrofalno. Brze ceste ne moraju nuzno imati po dvije trake u jednom smjeru vec moze i naizmjenicno imati traku za pretjecanje u duzini od par stotina metara pa do po dva kilometra. :)

P.S. Lijeva traka na autoputu sluzi samo za pretjecanje a nikako za konstantnu voznju. :wink: Raspitaj se. :D
Pa ti mene optužuješ za ono što ja napisah za tebe. Jadna li nam majka da ti učiš vozače kako će voziti. Ja nisam prekoračio tih 60km/h, ali takvi kao ti voze konstantno lijevom trakom, bez obzira koju brzinu postižu. Ponavljam ti opet, budući da namaš nimalo kulturno ponašanje u saobraćaju - iako zakon ne sankcioniše extremno sporu vožnju lijevom trakom u gradu, to treba izbjegavati. Zbog toga i napisah da takvi kao ti, koji nikada nisu otišli dalje od Makarske, bi sigurno otišli na ahiret u Evropi. Jednostavno nemate osnovne saobraćajne kulture. A ne pogađaju mene tvoje nebuloze, već me vrlo često nepotrebno usporava vožnja takvih "vozača" koji voze kao da su sami na cesti-samo piče naprijed, bez žmigavaca skreću kako im se prohtije, i hebe im se za ostale, jer eto kad drvosjeća i ostali kao on voze, svi moraju da se prilagođavaju njegovom nekulturnom načinu vožnje. Ja kad ne žurim, kada hoću da skrenem, kada gledam gdje ću stati pređem u krajnju desnu traku, gdje ne smetam. Propustim brže od sebe i ne inatim se kao većina drugih vozača u koje spadaš izgleda i ti drvosječo (joj jest ti dobar nick :D ) Zapamti dobro: iz pristojnosti se ne vozi polako lijevom stranom u gradu. Oko nekih tvojih nebuloznih "opservacija" i dodatnih traka za preticanje koje ja i ne spomenuh niti nam je to tema nma potrebe da pišem, jer na nebuloze ne odgovaram. Ne optužuj me za nešto što sam braniš i podržavaš. Ja tebi napisah da takvi kao ti ne bi ni stigli na odredište negdje dalje u Hrvatskoj jer vozite konstantno po lijevoj strani autoputa, a ti meni "uzvračaš" da to ne treba raditi. Bravo majstore. :lol: :lol: :lol: Sljedeći put kad se budeš vozio po gradu stavi oznaku žage na gepek, da znamo da si ti, da te ne ometamo kad ideš 5 km/h lijevom trakom. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#215 Re: Pitanje-Radar

Lesli Eldridž wrote:

Pa ti mene optužuješ za ono što ja napisah za tebe. Jadna li nam majka da ti učiš vozače kako će voziti. Ja nisam prekoračio tih 60km/h, ali takvi kao ti voze konstantno lijevom trakom, bez obzira koju brzinu postižu. Ponavljam ti opet, budući da namaš nimalo kulturno ponašanje u saobraćaju - iako zakon ne sankcioniše extremno sporu vožnju lijevom trakom u gradu, to treba izbjegavati. Zbog toga i napisah da takvi kao ti, koji nikada nisu otišli dalje od Makarske, bi sigurno otišli na ahiret u Evropi. Jednostavno nemate osnovne saobraćajne kulture. A ne pogađaju mene tvoje nebuloze, već me vrlo često nepotrebno usporava vožnja takvih "vozača" koji voze kao da su sami na cesti-samo piče naprijed, bez žmigavaca skreću kako im se prohtije, i hebe im se za ostale, jer eto kad drvosjeća i ostali kao on voze, svi moraju da se prilagođavaju njegovom nekulturnom načinu vožnje. Ja kad ne žurim, kada hoću da skrenem, kada gledam gdje ću stati pređem u krajnju desnu traku, gdje ne smetam. Propustim brže od sebe i ne inatim se kao većina drugih vozača u koje spadaš izgleda i ti drvosječo (joj jest ti dobar nick :D ) Zapamti dobro: iz pristojnosti se ne vozi polako lijevom stranom u gradu. Oko nekih tvojih nebuloznih "opservacija" i dodatnih traka za preticanje koje ja i ne spomenuh niti nam je to tema nma potrebe da pišem, jer na nebuloze ne odgovaram. Ne optužuj me za nešto što sam braniš i podržavaš. Ja tebi napisah da takvi kao ti ne bi ni stigli na odredište negdje dalje u Hrvatskoj jer vozite konstantno po lijevoj strani autoputa, a ti meni "uzvračaš" da to ne treba raditi. Bravo majstore. :lol: :lol: :lol: Sljedeći put kad se budeš vozio po gradu stavi oznaku žage na gepek, da znamo da si ti, da te ne ometamo kad ideš 5 km/h lijevom trakom. :mrgreen:
Niđe veze, al' nek' ti bude, zivio ti meni. :wink:
amrica

#216 Re: Pitanje-Radar

Post by amrica »

Citam svasta po forumu, ljudi se svadjaju svugdje, narocito na politici i vjeri, ali sto se moze neko nasvadjati na autima, to nigdje nema.... :? :shock: :-)
Bullet Tooth Tony

#217 Re: Pitanje-Radar

Post by Bullet Tooth Tony »

amrica wrote:Citam svasta po forumu, ljudi se svadjaju svugdje, narocito na politici i vjeri, ali sto se moze neko nasvadjati na autima, to nigdje nema.... :? :shock: :-)
hahaha :D :D , upravo na tim poljima ljudi misle da su uvijek u pravu i da oni jedini zanju kako to sve funkcionise i kako bi trebalo da funkcionise ;-) ;-)
roba_s_greskom

#218 Re: Pitanje-Radar

Post by roba_s_greskom »

Osladila im se para!
Ma go seljak i u MUPU ,mogu zamisliti tog cobana inzinjera kako su mu zacaklile oci kad je skont`o da se tu moze uzeti levat ,a logika,ko je nekad shvatio seljacku logiku ja mi skidam kapu
Banana drzava ,tako to njima odgovara
zgembo_sa

#219 Re: Pitanje-Radar

Post by zgembo_sa »

E vala sto neki mogu lupat... Nema tog pravila, zakonske odredbe, bontona ili cega vec, koje propisuje da se u gradu treba brze kretati lijevom trakom, ako postoji vise traka u istom smjeru. To je totalni apsurd, a moze dovesti i do stvaranja guzvi zbog veceg broja prestrojavanja, ugrozavanja sigurnosti saobracaja itd. Zamislite da kada bi se svi prebacivali iz krajnje desne u krajnju lijevu, da skrenu lijevo na raskrsnici, a lijevom trakom furaju ovi sumaheri... Ne provaljujte se bezveze.
Cholina_Lokica

#220 Re: Pitanje-Radar

Post by Cholina_Lokica »

stanite ba, skroz normala da se desnom trakom vozi sporije... ja npr. nikad 120 necu vozit desnom, uvijek lijevom ili srednjom vozim tako, jedino u desnu predjem bas ako moram da obidjem puzeve ispred...
Gray

#221 Re: Pitanje-Radar

Post by Gray »

Beg_Babic wrote:
amrica wrote:Citam svasta po forumu, ljudi se svadjaju svugdje, narocito na politici i vjeri, ali sto se moze neko nasvadjati na autima, to nigdje nema.... :? :shock: :-)
hahaha :D :D , upravo na tim poljima ljudi misle da su uvijek u pravu i da oni jedini zanju kako to sve funkcionise i kako bi trebalo da funkcionise ;-) ;-)

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#222 Re: Pitanje-Radar

Dile wrote:stanite ba, skroz normala da se desnom trakom vozi sporije... ja npr. nikad 120 necu vozit desnom, uvijek lijevom ili srednjom vozim tako, jedino u desnu predjem bas ako moram da obidjem puzeve ispred...
Govorimo o naseljenim mjestima i gradovima ne o autoputu.
burek_in_space

#223 Re: Pitanje-Radar

Post by burek_in_space »

Dile wrote:stanite ba, skroz normala da se desnom trakom vozi sporije... ja npr. nikad 120 necu vozit desnom, uvijek lijevom ili srednjom vozim tako, jedino u desnu predjem bas ako moram da obidjem puzeve ispred...
Drvosjecha,mislim da je i Dile mislila na naseljena mjesta! :mrgreen: :skoljka:
edoze

#224 Re: Pitanje-Radar

Post by edoze »

burek_in_space wrote:
tako moze jedino ak joj je automatik i na 13-kama :D
Drvosjeca iz Dejcica

#225 Re: Pitanje-Radar

burek_in_space wrote:
Pa O.K ako se u naseljenim jestima i gradovima vozi 120km/h. :mrgreen:
Post Reply