Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
madner

#201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Nista nije gotovo, to bijelo u zapadnoj obali su naseljenicka naselja koja presjecaju palestinsku teritoriju.

Jako mali broj Isrealaca koji se trebaju iselit da se dodje do stanja 1967
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote:Govorim o Palestinskim izbjeglicama koji vecinom zive u kampovima vec nekih 60 godina.

Njihov bioloski opstanak nije u pitanju, jer ima ih vise izvan Palestine nego u Palestini,
Kakve to veze ima sa milion i po ljudi u Gazi ?
a sama Palestina ima jedan od najvecih nataliteta na svijetu.
"Ne mozete vi pobit' kol'ko Palestinka moze rodit' ?" :smajlikojipovraca:
U pitanju je odrzivost te mini drzave, koju Isreal svim sredstvima pokusava da sprijeci.

Aha. Ocekujes neko cudo ?

Humanitarne skupine strahuju da bi izraelska operacija mogla dovesti do humanitarne katastrofe u pojasu Gaze, siromašnoj obalnoj enklavi u kojoj živi 1,5 miljuna Palestinaca od kojih polovina ovisi o pomoći u hrani.

Jer ovako mogu, kad god im se cefne, uletit i provoditi silu.
Danas ujutro u Pojas Gaze ušli su izraelski tenkovi i pješadijske snage. Izrael propušta humanitarnu pomoć, ali isto tako najavljuje kako neće prezati od ciljanja civila koji budu pomagali Hamasu.

Ma prekrasno. :zzzz:

p.s. @veleposlanik, ili reci k'o covjek sta imas i stani iza toga, ili nas popusti sa perpetualnim teorijama zavjera ( ima valjda jos negdje neki forum gdje se raji moze ispirati mozak majka mu stara )
shalaedin

#203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shalaedin »

Molimo vas da na svoj nacin dade podrsku zrtvama izraelsko palestinskog sukoba i dignete svoj glas protiv nasilja zato vas pozivam da se uclanite u facebook grupu "stop nasilju u pojasu Gaze - Palestina".

Svi zainteresovani a poznavaoci su stranih jezika koji bi zeljeli pomoci internacionalizaciji same grupe i biti njeni clanovi i admini su dobrodosli...
madner

#204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:Govorim o Palestinskim izbjeglicama koji vecinom zive u kampovima vec nekih 60 godina.

Njihov bioloski opstanak nije u pitanju, jer ima ih vise izvan Palestine nego u Palestini,
Kakve to veze ima sa milion i po ljudi u Gazi ?
Neko reci da im se problem rijesio kad bi se odlucili iselit, kao postat problem drugima. Istina je, nista od toga.
Latinica wrote:
a sama Palestina ima jedan od najvecih nataliteta na svijetu.
"Ne mozete vi pobit' kol'ko Palestinka moze rodit' ?" :smajlikojipovraca:
Pa to je bio cilj Isrealske politike, pobij, rasteraj, ucini im zivot nepodnoslji i onda anektiraj onu sacicu koja ostane.
Natelit im je pokvario plan.
Latinica wrote:
U pitanju je odrzivost te mini drzave, koju Isreal svim sredstvima pokusava da sprijeci.

Aha. Ocekujes neko cudo ?
Humanitarne skupine strahuju da bi izraelska operacija mogla dovesti do humanitarne katastrofe u pojasu Gaze, siromašnoj obalnoj enklavi u kojoj živi 1,5 miljuna Palestinaca od kojih polovina ovisi o pomoći u hrani.

Ne.

Latinica wrote:
Jer ovako mogu, kad god im se cefne, uletit i provoditi silu.
Danas ujutro u Pojas Gaze ušli su izraelski tenkovi i pješadijske snage. Izrael propušta humanitarnu pomoć, ali isto tako najavljuje kako neće prezati od ciljanja civila koji budu pomagali Hamasu.

Ma prekrasno. :zzzz:

Kao sto rekoh.
_veleposlanik

#205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Latinica wrote: p.s. @veleposlanik, ili reci k'o covjek sta imas i stani iza toga, ili nas popusti sa perpetualnim teorijama zavjera ( ima valjda jos negdje neki forum gdje se raji moze ispirati mozak majka mu stara )
Latinice draga, sta ti bi? :?

da kazem ko covjek? sta jos treba da uzmem mitraljez i pocnem bubati ljude oko sebe? :-?
to sto ti zoves teorijama zavjere (oko kojih smo se cesto i slozili) je samo jos jedno terminolosko oruzje ukorijenjeno u podsvjest. ne krivim te zbog toga, ali sam najmanje od tebe ocekivao takav post...

ne znam sa cim se ne slazes, ako nisi naucila poruku iz II Svjetskog Rata ja nisam kriv, a da govorim o "teorijama", budi sigurna da nisu teorije.
THE VICTIMS OF JEWISH (ZIONIST) PERSECUTION

teorija je ono sto si ti shvatila kao nepoborna istina, te u iskrenom i dobronamjernom duhu, zelis da nesto ucinis sa tim. zivot je lijep, ali moze biti i ruzan kao nocna mora, i tu ne govorim o teorijama vec o cistim dokazanim zavjerama protiv covjecanstva. pitanje je samo koliko ce ko i chega chitati...

...ne znam, nadam se da ces obrazloziti gdje sam se toliko zavarao...?
Last edited by _veleposlanik on 28/12/2008 17:13, edited 1 time in total.
ld

#206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

zaratustra wrote:
pustopoljina wrote:ljudi-strah me citati neke komentare ovdje. bilo ko, ko i pomisli hitlera i stradanje jevreja opravdati za mene nije normalan.
mozda bi trebalo pojam palestinski rat razdvojiti od 2.svj.rata,ne pacam...
ali pravdati sistematsko ubijanje 6 miliona ljudi,sa necim sto se uz blagoslov tadasnjih svjetskih sila kasnije razmahalo(protjerivanje i ubijanje palestinaca)...to je suludo.
[b]jevreji jesu bili najvece zrtve 2.svj.rata
ali i jevreji jesu legalni teroristi naseg doba.[/b]
pliz-prestanite sa hitlerom-i mi smo stradali na ovim prostorima od fasista,pa nije vam valjda tako kratko pamcenje?
Slažem se sa cijelim postom, a posebice sa ovim boldiranim dijelom, sa opaskom da to nisu svi jevreji (da ne generalizujemo) već cionizam kao ideologija odnosno Izraelsko rukovodstvo. :thumbup:
ovo uvecano apsolutno nije tacno
narod koji je podnio najvece zrtve u 2 svj ratu su rusi
oko 20 miliona mrtvih rusa
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote: Neko reci da im se problem rijesio kad bi se odlucili iselit, kao postat problem drugima. Istina je, nista od toga.
Nisam rekla da se trebaju iseliti nego krenuti van te monstrum-drzave. Ali svi. To je jos jedino sto im je preostalo. Alternativa je da nastave biti topovsko meso.

Ili postoji jos neka alternativa ( goloruk na tenkove, opasan zidom bez vode, struje, hrane, ljut k'o leptir na viseraketne bacace, opasan eksplozivom kao revolucionarni tj pecinski nacin kombinacije samoubistva sa ubistvom npr ) koju ne vidim ?

Mozda da strajkuju gladju masovno ? Oops, pa to vec rade.
Last edited by Latina on 28/12/2008 17:23, edited 1 time in total.
tech10

#208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tech10 »

Déjà vu. Nesto mi poznat ovaj scenario.
madner

#209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote: Neko reci da im se problem rijesio kad bi se odlucili iselit, kao postat problem drugima. Istina je, nista od toga.
Nisam rekla da se trebaju iseliti nego krenuti van te monstrum-drzave. Ali svi. To je jos jedino sto im je preostalo. Alternativa je da nastave biti topovsko meso.

Ili postoji jos neka alternativa ( goloruk na tenkove, opasan zidom bez vode, struje, hrane, ljut k'o leptir na viseraketne bacace, opasan eksplozivom kao revolucionarni nacin kombinacije samoubistva sa ubistvom npr ) koju ne vidim ?

A gdje van? Ko ce ih primit?
Kao da je onim sto su prije 60 godina krenuli van puno bolje. Istina ne ubijaju ih, ali bez struje vode i hrane im je opet svakodnevnica.
JThomas

#210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JThomas »

eh, nije dovoljno krenuti, valja i stići negdje, valja i tamo negdje jesti nešto...a braća muslimani u komšiluku se baš i ne pretrgoše da im pomognu.

što kaže madner, stvarno je paradoksalno da palestinci u mirnijim dijelovima izraela žive bolje nego u jordanu...nije ni čudo, kralj im viri americi iz šupka.
madner

#211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

JThomas wrote:eh, nije dovoljno krenuti, valja i stići negdje, valja i tamo negdje jesti nešto...a braća muslimani u komšiluku se baš i ne pretrgoše da im pomognu.

što kaže madner, stvarno je paradoksalno da palestinci u mirnijim dijelovima izraela žive bolje nego u jordanu...nije ni čudo, kralj im viri americi iz šupka.
Ne u mirnijim djelovima Izreala, jer to nisu djelovi Isreala.
JThomas

#212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JThomas »

Kinder wrote:Izrael,Čečenija,Kosovo,Bosna,Afganistan,Irak,Turska..... Do koga li je? :-)
i da, zašto ovaj fašist nije banovan? ovih dana se banuje i za manje, ali ovako nešto u samo jednoj rečenici nisam odavno pročitao...
shalaedin

#213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shalaedin »

Gost123 wrote:
Air Ramiz wrote: Pa fatahova politika kompromisa ocigledno nije nista dobrog donijela Palestincima, jer su izgubili 90% teritorije, i populacije, pa su ljudi probali alternativu kakva god da je. Izrael ce uvijek imati istu politiku prema Palestincima bez obzira ko ih predvodio, samo sa drugacijim izgovorima.
ne znam da je fatah ikad imao apsolutnu vecinu i vlast? nikada nije mogao dogovoriti nesto i da se to ispostuje jer i kad je bio najjaci, uvijek je bilo manjih grupacija koju su ometali njihovu politiku i umanjivali njihov utjecaj. fatah nesto dogovori, hamas ili neki drugi ne priznaju njihovu vast i dogovor, bace par bombi, eto super isprike izrealcima da nastave po starom. zato se nadam da ce fatah dobiti vecinsku podrsku i uspostaviti vlast na cijelom podrucju i nastupati kao jedini predstavnik palestinkog naroda i nakon donijeti drugo, bolje vrijeme za svoj narod... oblik borbe koji preferira hamas nikad nece uspjeti, nije mi jasno zasto to ne vide, nije moguce da su tako losi politicari...
Ma politika fataha se moze nazvati desnom rukom izraela, zbog toga je i nastao razdor izmedju fataha i manjih grupacija. Miroljubiva politika fataha dovela je do iseljenja Palestinaca i gubljenja jos teritorija. Medjutim moje misljenje je da su obje frakcije zloupotrijebile svoj polozaj i da su segrti same izraelske politike. Svaki sukob koji je trebao da zavrsi primjerijem ili povlacenjem izraelskih snaga sa terijtorija Palestinaca miniran je ili sa jedne ili druge strane. To ne donosi korist palestinskom narodu vec samo njihovim glavesinama i Izraelu. U ovome slucaju 3 intifada bi mogla biti uzrokom da se oduzme i ovo malo teritorija Palestincima. Jucerasnji napad je pokazao koliko vrijedi jedan zivot Izrealca naspram koliko zivota Palestinaca. Prema zadnjim podatcima ubijeno je oko 225 palestinaca, a ranjeno 800 tj. par pripadnika Hamasa i stotine civila...
JThomas

#214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JThomas »

madner wrote:
JThomas wrote:eh, nije dovoljno krenuti, valja i stići negdje, valja i tamo negdje jesti nešto...a braća muslimani u komšiluku se baš i ne pretrgoše da im pomognu.

ja mislio da misliš na arape koji žive baš u izraelu? ima ih skoro 20%...
KemooSA

#215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

madner

#216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

JThomas wrote:
madner wrote:

ja mislio da misliš na arape koji žive baš u izraelu? ima ih skoro 20%...
Mislio sam na njih, ali to formulacija mirniji dio Isreala implicira da su Gaza i Zapadna obala dio Isreala.
Kjajević Majko

#217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Latinica wrote:Nisam rekla da se trebaju iseliti nego krenuti van te monstrum-drzave. Ali svi. To je jos jedino sto im je preostalo. Alternativa je da nastave biti topovsko meso.

Ili postoji jos neka alternativa ( goloruk na tenkove, opasan zidom bez vode, struje, hrane, ljut k'o leptir na viseraketne bacace, opasan eksplozivom kao revolucionarni tj pecinski nacin kombinacije samoubistva sa ubistvom npr ) koju ne vidim ?

To je jedino normalno rješenje, ali opet dobri susjedi arapi koji im uvijek pomažu su mudro zatvorili granicu.
JThomas

#218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JThomas »

madner wrote:
Mislio sam na njih, ali to formulacija mirniji dio Isreala implicira da su Gaza i Zapadna obala dio Isreala.
ja sam mislio da misliš na one koji žive BAŠ u izraelu, ne računajući gazu i zapadnu obalu.

pod "mirniji dijelovi" sam mislio dalje od granice s gazom i zapadnom obalom, gdje se ne puca baš svakodnevno.
shalaedin

#219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by shalaedin »

ld wrote:
zaratustra wrote:
pustopoljina wrote:ljudi-strah me citati neke komentare ovdje. bilo ko, ko i pomisli hitlera i stradanje jevreja opravdati za mene nije normalan.
ali pravdati sistematsko ubijanje 6 miliona ljudi,sa necim sto se uz blagoslov tadasnjih svjetskih sila kasnije razmahalo(protjerivanje i ubijanje palestinaca)...to je suludo.
pliz-prestanite sa hitlerom-i mi smo stradali na ovim prostorima od fasista,pa nije vam valjda tako kratko pamcenje?
Slažem se sa cijelim postom, a posebice sa ovim boldiranim dijelom, sa opaskom da to nisu svi jevreji (da ne generalizujemo) već cionizam kao ideologija odnosno Izraelsko rukovodstvo. :thumbup:
Sve i da jesu jevreji bili najvece zrtve drugog svijetskog rata to neopravdava njihov put od zrtve do dzelata, barem u Izraelu jer upravo u Izraelu cionisticka vlast nad palestincima radi tihi 50 godisnje etnicko ciscenje. Neke metode posjecaju i na one koje je Hitler rado primjenjivao u drugom svijetskom ratu tj. svetio jednog vojnika njemackog sa destcima ili stotinama jevrejskih ili tudjih zivota.
madner

#220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Kjajević Majko wrote:
Latinica wrote:Nisam rekla da se trebaju iseliti nego krenuti van te monstrum-drzave. Ali svi. To je jos jedino sto im je preostalo. Alternativa je da nastave biti topovsko meso.

To je jedino normalno rješenje, ali opet dobri susjedi arapi koji im uvijek pomažu su mudro zatvorili granicu.
Normalno rijesenje je da Palestinici dobiju svoju drzavu ili drzave.
madner

#221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

JThomas wrote:
madner wrote:
ja sam mislio da misliš na one koji žive BAŠ u izraelu, ne računajući gazu i zapadnu obalu.

pod "mirniji dijelovi" sam mislio dalje od granice s gazom i zapadnom obalom, gdje se ne puca baš svakodnevno.
Pa na njih sam i mislio. :)
U Isrealu se ne puca svakodnevno, Isreal sigurno nije ugrozen.
Ali malo paranoje opravdava svasta.
Kjajević Majko

#222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

madner wrote:Normalno rijesenje je da Palestinici dobiju svoju drzavu ili drzave.
Jeste, ali odbijaju priznati državu Izrael da bi dobili svoju državu. Jedna već godinama postoji i realna je bez obzira kako je ona nastala.
madner

#223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Kjajević Majko wrote:
madner wrote:Normalno rijesenje je da Palestinici dobiju svoju drzavu ili drzave.
Jeste, ali odbijaju priznati državu Izrael da bi dobili svoju državu. Jedna već godinama postoji i realna je bez obzira kako je ona nastala.
Odbijaju priznati drzavu Isreal zato sto je to jedino sto imaju za ponudit.
Zadnji mirovni plan je propao zato sto Isreal odbija pravo povratka izbjeglicama. Oni bi da zacementiraju ono sto su oteli.
kijameta

#224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

ld wrote:
zaratustra wrote:
Da Rusi ako ih racunamo zajedno a i razdvojeni i Ruse i Ukrajinci,svako za sebe ima vise zrtava od Jevreja.Vise zrtava od Jevreja ima i Njemacka a cini mi se i Poljska.
Krivci za sve sto se dogadza Palestincima su prvenstveno Arapi i islam.Svaki arapski nacionalist ce uvijek naglasiti da je islam prepreka broj 1 stvaranju jedinstvene arapske nacije. Znaci kada Arapi prevazidzu svoje sebicne interese i podjele i kada naprave respektabilnu drzavu,tek ce onda doci u poziciju da razgovaraju ili ratuju sa Izraelom na ravnopravnom nivou. A dotada ce Palestinci i mnogi drugi Arapi biti samo mete za treniga,dok se seici iz Dubaija vozaju u mercedesima od zlata i love sa dresiranim sokolima i bave slicnim perverzijama.
Kjajević Majko

#225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Ne bi oni to zacementirali, samo je problem iseliti sva ona "divlja naselja". Još je veći problem Jeruzalem, zapravo o miru je glupo pričati nažalost.
Locked