sta ces njemu reci, da bi nekom nesto rekao on mora biti normalan da to skonta a da li je adi jedan od njih?pustopoljina wrote:moze li iko doticnom reci da u serijatu postoje propisane kazne za blud i preljubu (i za musko i za zensko)...tj. da -kresu se i pokrivene. i da-ne bi se trebale kresati.
i-ne-glupanderu-pokrivene zene NISU isto sto i casne sestre i nisu isusove nevjeste.
i kad vec o pedofilima-bilo bi dobro kad bi pedofila bilo samo medju muslimanima.
adi- drz' se pricanja sa sebi ravnima (retardiranima) ili pisi memoare-u dijalog se ne kontas.
a. sarajlic i islam
-
fgr
#201 Re: a. sarajlic i islam
- ja.neron
#202 Re: a. sarajlic i islam
ima jedan m..... jede govna, to su činjenice.madner wrote:Zanimljivo kako su neki prihvatili emisiju. Ocita je samo nesigurnost, jer inace bi se govorilo o sadrzaju a ne bi se pljuvao moderator.
A neke od teza dole su prejake. Radio 202 je privatni radio, ne place se od predplate mozgov.
Marama je marama, ima bula koje se kresu, ima hodza pedofila. Nema to veze sa islamofobijom, to su cinjenice. Naravno opet iz nekog kompleksa ispade da je to napad na cijelu vjeru.![]()
I pitanje je na mjestu. Sta si prvo: bosanac ili musliman. Ako si musliman, onda ti je valjda po pogledima na svijet blizi Nigerijski i Indonezijski musliman od tamo nekog Hrvata ili Njemca.
- ja.neron
#203 Re: a. sarajlic i islam
hajde ti objasni kako se nešto stvori samo po toj vašoj naučnoj teoriji...NIN wrote:Marksova je svaka zlatna bila, a i danas je!istocnjak wrote:Zbog ove ideologije koju ti spominješ, bio je i jedan od razloga da se likvidira 10.000 muslimana u Srebrenici za jedan dan. Idi i lijeći svoje komplekse na Facebook-u sa istomišljenicima.NIN wrote:Cije nase? Ko su oni a ko smo mi?![]()
Cinjenica je da je u jednom odredjenom vremenskom periodu tvoja (oceva) loza primila islam. Dakle, cinjenica stoji da tvoji preci nisu praktikovali islam prije primitka istog (kao uostalom i moji, cisto da ti nacrtam jer se ljudima poput tebe treba konstantno crtati, i to vise puta). Takodjer, i danasnji krsani imaju pretke koji nisu bili krscani nego su nekada davno (ili skoro) primili krscanstvo kao svoju vjeru. Sada, pitam te jednostavno pitanje koje glasi: Sta mislis o svojim precima? Da li su oni izdajice svoje vjere jer primise novu, u ovom slucaju islam (da ti nactam: ne kazem da su tvoji preci bili pravoslavci niti katolici, mozda su bili ateisti ili bogumili)? Dakle, necemo sada o razlozima prelaska nego me cisto zanima tvoje misljenje po ovom pitanju.
Znas li ti @istocnjak da je Sunce ustvari zvijezda? Znas li da je totalno pogresno reci da ta zvijezda izlazi i zalazi jer je ona relativno (i fakticki) staticna u odnosu na Zemlju? Znas li da svaki foton koji se ispuca sa sunceve povrsine posljedica stvaranja nove materije, u ovom konkretnom slucaju stvaranje jednog atoma helija od vise atoma vodika? Dakle, znas li da kada gledas u sunce da ustvari svjedocis stvaranju?
-
istocnjak
#204 Re: a. sarajlic i islam
Baš sam se lijepo nasmijao na ovo što si napisao o Izoniju a naročito na ovu pjesmu. Nakon emisije Izgubljeni Izoni mi je postao pravo drag a nije prije bio. Naročito kada sam vidio da je obavlja namaz i da se trudi koliko može u okviru svojih mogućnosti da bude vjernik. Kakav god da je bio, on se za razliku od drugih trudi da se ispravi. Kada se samo sjetim kakav je bio i ovo sada promjena je ogromna. Koliko je samo vjera uticala na tog čovjeka da postane bolji čovjek u svakom smislu jer on se je iz temelja promijenio. Kada je ispala Mersa rekla je za Izonija da jedini on ne trača od svih Izgubljenih. Također Izoni nikome nije pravio štetu i zlo već možda samom sebi i nasmijavao je raju dok Adi Sarajlić je pravo zlo i štetočina koja ćini štetu drugima tako što potvara naše sestre vjernice a u Kur'an-u se spominje kako će proći oni koji to rade. Teško njemu i na ovom a i na onom svijetu za ovo što radi. Zato bi sarajlije trebale da se prvenstveno stide Adija Sarajlića jer je on i njemu slični su sramota našeg grada Sarajeva i jedan od izroda bošnjačkog naroda. Njega se ti stidi a ne Ize.xfacktor wrote:Nisam niti me interesuje. Stare Sarajevske porodice.. Ma joj, boli me briga da su s Marsa dosli . Ako si ti mene skotno, skonto bi isto ako se ja dicim sto sam "Sarajlija" da bi bio prava budala.Plavih_11 wrote:Nisi mi nista rekao o porijeklu starih sarajevskih porodica! Ili si previdio taj dio ili si ga namjerno preskocio!
Znas onu pjesmu:
EJ ba sta ima ba
Sta ima hajirlija
Ej ba sta ima ba
Đes ban SarajlijaaaAAaaAAaa
Papanluk by Izet gegay
E to je danas Sarajlija u Sarajevu...
- JThomas
#205 Re: a. sarajlic i islam
ne volim ni ja adija nikako, ali izom gegajem da se ponosim, od svih ljudi? pa nemojmo se za*ebavati sad...
-
istocnjak
#206 Re: a. sarajlic i islam
Nemoj izvrtati riječi po običaju ako želiš da razgovaramo jer nisam to rekao ... odgovorio sam samo momku koga treba da se stidi a koga ne. Niko nije spomenuo da se treba ponositi sa nekim ... mislim stvarno si, zaista ... golub prevrtaner. Drago mi je što ne voliš Adija bar u nečemu da se slažemo ...JThomas wrote:ne volim ni ja adija nikako, ali izom gegajem da se ponosim, od svih ljudi? pa nemojmo se za*ebavati sad...
-
fgr
#207 Re: a. sarajlic i islam
@istocnjak, nekad napises, ustvari cesto napises dobre stvari ali nekad moras bolje navoditi primjere..
ako je izvjesni izet gegaj bolji covjek jer se okrenuo vjeri to je OK ali ipak ljudi na ovom forumu zele drugacije primjere za vjernike..cast svakom, ali neke koji su orazovani, profinjeni, pametni, itd...
kontas?
ako je izvjesni izet gegaj bolji covjek jer se okrenuo vjeri to je OK ali ipak ljudi na ovom forumu zele drugacije primjere za vjernike..cast svakom, ali neke koji su orazovani, profinjeni, pametni, itd...
kontas?
-
istocnjak
#208 Re: a. sarajlic i islam
Ma momak napisao da se stidi Izonija a ja sam mu samo rekao da treba da se stidi Adija jer on je prava sramota. To je to. Izoni se je promjenio na bolje, to svi vide i zaista je bolji čovjek nego što je bio. Sjeti se samo kakav je bio. Drugih primjera ima dosta a lijep primjer je grupa Magbet sa Hamzom i njegovom rajom pa Damir itd.fgr wrote:@istocnjak, nekad napises, ustvari cesto napises dobre stvari ali nekad moras bolje navoditi primjere..
kontas?
- Charuga
- Globalni moderator
#209 Re: a. sarajlic i islam
Ne trazim od tebe definiciju pokrivene zene nego samo da mi prostim rjecima (to je bar lako) kazes kako izgleda pravo pokrivanje i koji djelovi tjela smiju da se vide. I kad to kazes kako treba doci ces do razlike izmedju pokrivene i pokrivene maramom. Hajd pokusaj samo jednom odgovoriti na pitanje a ne pocinjati nesto drugo a pitanje ostavljati na cekanju. Hvala!madner wrote:Zelim da cujem tebi sopstvenu definiciju, posto je lako mjenjati istu po potrebi ako se ne fiksira.Plavih_11 wrote:Ja da ti objasnjavam razliku? Pa zar nisi ti si taj koji sudi i donosi zakljucke (izmislja) a pojma nemas koja je pokrivena a koja prikrivena. Imas brate google pa upisi rijec koja te interesuje i sve ces naci ako ti je vec tesko da citas knjige.madner wrote:Sad budi dobar pa mi objasni razliku izmedju pokrivene i prekrivene.
-
salihh
#210 Re: a. sarajlic i islam
bio sam poprilicno deprimiran nakon sto sam slusao onu budalastinu od emisije na 202... sada, citajuci ove komentare, cini mi se da ipak imamo kriticnu masu ljudi koji razumiju, barem, osnovne stvari i pravilno detektiraju glupost u eteru...
ja sam musliman i bosanac... to je ono sto me poprilicno odredjuje kao licnost i neodvojivo je jedno od drugoga, i niko, pa ni neupuceni i neobrazovani agent sarajlic nema pravo da mi dira niti u jedno niti u drugo...
zao mi je sto nemam audio zapis agentovih rijeci u toj emisiji, ali vjerujte mi da odavno nisam cuo nekoga ko radi u nekom mediju, a da ima toliko plitak rezon i toliko suplje opce obrazovanje (ne racunajuci onog fashion copa i onu gospodjicu vranj, ali to je otprilike adijeva liga)
pozdrav domovini i bosancima
ja sam musliman i bosanac... to je ono sto me poprilicno odredjuje kao licnost i neodvojivo je jedno od drugoga, i niko, pa ni neupuceni i neobrazovani agent sarajlic nema pravo da mi dira niti u jedno niti u drugo...
zao mi je sto nemam audio zapis agentovih rijeci u toj emisiji, ali vjerujte mi da odavno nisam cuo nekoga ko radi u nekom mediju, a da ima toliko plitak rezon i toliko suplje opce obrazovanje (ne racunajuci onog fashion copa i onu gospodjicu vranj, ali to je otprilike adijeva liga)
-
fgr
#211 Re: a. sarajlic i islam
ma ne treba nam audio zapis, mislim da svi znaju da je adi jedan obicni diletant koji prostor i posao u medijima dobija takvim kontroverznim pristupom..to mu jedino produzuje vijek trajanja jer nikakav kvalitet ne posjeduje..salihh wrote:bio sam poprilicno deprimiran nakon sto sam slusao onu budalastinu od emisije na 202... sada, citajuci ove komentare, cini mi se da ipak imamo kriticnu masu ljudi koji razumiju, barem, osnovne stvari i pravilno detektiraju glupost u eteru...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#212 Re: a. sarajlic i islam
Je li ti stvarno mislis da posjedujes isti ( o moralu ne bih ). Nasao si za shodno vrijedjati pokrivene djevojke i zene kao najveci neprijatelj imana. To sto medju pokrivenim postoji neka kojoj je upitan moral, je teza koja je validna koliko i ona da postoje casne sestre koje su imale ljubavne afere sa svestenicima. Da li nam to govori da su casne sestre sumnjivog morala ? Tebi mozda govori. Bilo kome ko ima i zrnce zdravog razuma - ne.madner wrote:Nije.
Isto kao sto nije nasilje sto ti imas pravo da ponizavas zdravi razum.
Cenzura postoji u svim "sekularnim" drustvima u kojim su vecina zitelja kriscani. Ukoliko program ima pretenzije da bude ozbljan, nema sanse da moze proci uvreda vjere / vjernika.Znaci ti bi cenzurisao radio i TV tako da ne moze vrijedjat?
-
sirmelle
#213 Re: a. sarajlic i islam
Zbog nebuloza koje mi serviraju, ja više i ne gledam TV. Downloadujem sebi šta me interesuje i tačka. A plaćam pretplatu. Plaćam jer sam musliman i kao takav sam obavezan izmiriti svoja dugovanja. Samim tim obezbjedim platu i gorim od nosioca teme. Pa šta. Kao što dragi Bog reče: "...Vama vaša vjera, meni moja".
Ali baš mi je dobro pročitati ove postove ovdje, podsjete me na to gdje živim
Podsjeti me da je okolina prepuna ljudi koji me mrze što sam to što jesam. I pravdaju to obrnutom filozofijom!? Bore se za slobodu mišljenja, a kada neko kao ja zausti da nešto kaže, prvi su da se bune. Pa ima valjda pravo čovjek reći šta misli!? Jel' to ta sloboda govora? Pa šta ako je nekom draži neki tamo saudijac? Šta? To je njegovo mišljenje. I tačka. Hoće li mu to neko govoriti koga više mora voliti!?!? I šta ako su sestre pokrivene? Zašto uvijek svima smeta što se one "znoje pod onim" ljeti? Odjednom bi svi "brinuli" o njoj. Sve dušebrižnici. A gdje su kad stvarno treba pomoći? Ne može "dobri bošnjo" da ga ne brinu tuđe brige... (jer zna da će komšo očistiti njegovu avliju
)
Man'te se ba ljudi ćorava posla. Idite učite nešto!
Ali baš mi je dobro pročitati ove postove ovdje, podsjete me na to gdje živim
Man'te se ba ljudi ćorava posla. Idite učite nešto!
- Latina
#214 Re: a. sarajlic i islam
Ne, to je regionalni nacionalizam.Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Ovi sto podrzavaju Adija su ateisti ili agnostici. Jednostavno ljudi kojima vjera nije prva na pameti. A ovi sto ga ne podrzavaju su vjernici ljudi kojima je stalo do vjere i normalno je sasvim da ce da se bune protiv istog. Ne kontam sta je poenta ovog tvog posta gore. Hoces da kazes da su doseljenici ucinili Sarajevo islamskim gradom il nesto slicno???xfacktor wrote:Ovi sto podrzavaju Adija su iz Sarajeva. A ovi sto prozivaju druge islamofobima smijem se opkladiti da su dosli odnekud,
istocna bosna, sandzak i to. Statistike radi.. recite odakle ste i kad ste dosli u Sarajevo.. Ne kazem da imam neko negativno misljenje o ljudima koji su dosli u Sarajevo. Ali sam primijetio fenomen da ljudi koji su dosli u Sarajevo prije 15-tak godina su redovni na dzumama i furaju se da su veliki vjernici, i prave nove standarde sta je vjernik. Na fakultetima je vecina ljudi koji nisu odavde rodom, sve neke vezice uglavnom sa mindera povucene.
Pa i sam izraz fobija od islama odnosno islamofobija. Objesnite kakva je to fobija da vidim imam li je i ja..
Ja sam Sarajka @xfactor, i grozim se ljudi koji druge ljude dijele na Sarajlije i one koji to nisu. Za mene su to oni koji osim sarajevstine ( ma sta to znacilo ) nemaju cime drugim da se dice. Sarajevo koje volim i nosim u srcu je otvoreno za druge i drugacije, i taj kosmopolitanizam je jedna od njegovih najvecih vrijednosti.
- pustopoljina
#215 Re: a. sarajlic i islam
hahaha-ima li koga drugog u toj opciji. ja sam malo vise zapadno. i ne volim adija sarajlica (vise). bas mi je prije bio simpa-ali otkad poce dovoditi ocigledno jace ili slabije retardirane ljude i izd*kavati svoju pamet nad njima-ne volEm ga,cak mi se i malo muci od njega.
lik nema poglede o kojima je razmislio.lik ima poglede koji su mu negdje bas ono-cool-zvucali.
sretne covjek tako ovdje "otvorene i tolerantne" koji iz cista mira pokazu prstom na pokrivenu zenu koja dize pare s bankomata-i nicim izazvani-osim njenom maramom-pocinju naprdjivati o tome-sta ona ima biti pokrivena u zapadnoj europi...
nema beda ako pijan hodas u sred bijela dana,nema frke ako si neonacista,nema frke ako si punker,nema frke ako hodas u narancastom carsafu i celav si..to je sve ok...ali-ona zena sa onom maramom-e to je izvor svakog zla...
to je islamofobija.
a najvise me nervira kad hrvati iz hrvatske ili srbi iz srbije pocnu sa-pa nije prije imala maramu-sta sad (k'o: koji joj je k... sad?)
ono-vidis trn u tudjem-ali ne vidis balvan u svom oku...
svi u cijelom svijetu-svi-su postali iz nekog razloga religiozniji...pa i nasi bivsi sunarodnjaci-hrvati i srbi su poceli redovnije ici u crkvu-pa se i neki krstili-kao odrasli ljudi,pa na odmoru-sa djecom hodaju od jednog do drugog manastira...i to je sve normala...ali ona MARAMA....
pa-jebote-isto da je crvena i da je mases pred bikom!
i sve to ne bi ni najmanje iritiralo-da ta nicim izazvana netrpeljivost ne dolazi od samoproglasenih-otvorenih i tolerantnih.
a najvise me nervira neko idiotsko ocekivanje od pokrivene zene da ispunjava ulogu "muslimanske" casne sestre...bas nemam vremena da o tome jos pisem...to cujem i od "nasih" 60-to godisnjih hatidza,fatima...
lik nema poglede o kojima je razmislio.lik ima poglede koji su mu negdje bas ono-cool-zvucali.
sretne covjek tako ovdje "otvorene i tolerantne" koji iz cista mira pokazu prstom na pokrivenu zenu koja dize pare s bankomata-i nicim izazvani-osim njenom maramom-pocinju naprdjivati o tome-sta ona ima biti pokrivena u zapadnoj europi...
nema beda ako pijan hodas u sred bijela dana,nema frke ako si neonacista,nema frke ako si punker,nema frke ako hodas u narancastom carsafu i celav si..to je sve ok...ali-ona zena sa onom maramom-e to je izvor svakog zla...
to je islamofobija.
a najvise me nervira kad hrvati iz hrvatske ili srbi iz srbije pocnu sa-pa nije prije imala maramu-sta sad (k'o: koji joj je k... sad?)
svi u cijelom svijetu-svi-su postali iz nekog razloga religiozniji...pa i nasi bivsi sunarodnjaci-hrvati i srbi su poceli redovnije ici u crkvu-pa se i neki krstili-kao odrasli ljudi,pa na odmoru-sa djecom hodaju od jednog do drugog manastira...i to je sve normala...ali ona MARAMA....
i sve to ne bi ni najmanje iritiralo-da ta nicim izazvana netrpeljivost ne dolazi od samoproglasenih-otvorenih i tolerantnih.
a najvise me nervira neko idiotsko ocekivanje od pokrivene zene da ispunjava ulogu "muslimanske" casne sestre...bas nemam vremena da o tome jos pisem...to cujem i od "nasih" 60-to godisnjih hatidza,fatima...
- madner
#216 Re: a. sarajlic i islam
A ko je rekao da govori?Latinica wrote:Je li ti stvarno mislis da posjedujes isti ( o moralu ne bih ). Nasao si za shodno vrijedjati pokrivene djevojke i zene kao najveci neprijatelj imana. To sto medju pokrivenim postoji neka kojoj je upitan moral, je teza koja je validna koliko i ona da postoje casne sestre koje su imale ljubavne afere sa svestenicima. Da li nam to govori da su casne sestre sumnjivog morala ? Tebi mozda govori. Bilo kome ko ima i zrnce zdravog razuma - ne.madner wrote:Nije.
Isto kao sto nije nasilje sto ti imas pravo da ponizavas zdravi razum.
Ispade uvreda za sve reci da se pojedine seksaju. Gdje je tu generalizacija?
Naravno, samo izjava: "Ima bula koje se seksaju", sigurno ne bi bila cenzurisana. Osim ako ne primjenimo neko malo strozije serijatsko pravo, pa to postane krivicno djelo, pa se angazuje moralna policija da to istrazi.Latinica wrote:Cenzura postoji u svim "sekularnim" drustvima u kojim su vecina zitelja kriscani. Ukoliko program ima pretenzije da bude ozbljan, nema sanse da moze proci uvreda vjere / vjernika.Znaci ti bi cenzurisao radio i TV tako da ne moze vrijedjat?
- madner
#217 Re: a. sarajlic i islam
Sad cekam na tebe.Plavih_11 wrote:madner wrote:Ne trazim od tebe definiciju pokrivene zene nego samo da mi prostim rjecima (to je bar lako) kazes kako izgleda pravo pokrivanje i koji djelovi tjela smiju da se vide. I kad to kazes kako treba doci ces do razlike izmedju pokrivene i pokrivene maramom. Hajd pokusaj samo jednom odgovoriti na pitanje a ne pocinjati nesto drugo a pitanje ostavljati na cekanju. Hvala!Plavih_11 wrote: Zelim da cujem tebi sopstvenu definiciju, posto je lako mjenjati istu po potrebi ako se ne fiksira.
Ali ono prostim rijecima: Lice i ruke.
- Charuga
- Globalni moderator
#218 Re: a. sarajlic i islam
Koliko je trebalo da odgovoris j.bote ... Nekih 17 sati a mozda i vise ...madner wrote:Sad cekam na tebe.
Ali ono prostim rijecima: Lice i ruke.
E u ove dvije rijeci koje si ponudio kao odgovor je razlika izmedju onih koje se pokriju i onih koje pokriju glavu. Ima ih koliko hoces da hodaju gradom sa maramom na glavi ali sa otkrivenim vratom, podugom haljinom ali sa obrisima grudi i straznjice itd. E dosta ljudi koji pojma nemaju kako izgleda pravo pokrivanje mjesa te takve sa normalno pokrivenim djevojkama i zenama i tu se onda stvaraju neke price i pricice.
Jedna od onih za koju masa ljudi smatra da je pokrivena je i Arduana sa NTV Hayat ali ona je ustvari prekrivena maramom a nikako pravilno pokrivena.
-
istocnjak
#219 Re: a. sarajlic i islam
Nemoj bolan sa @madnerom pričati o ženama vidiš da ga baca na sve strane ćim mu ih spomeneš. Samo da vidiš šta frajer radi po Ferhadiji sa svojim laserskim pogledom kako ih skenira od glave do pete sve bi ti bilo jasno. Njemu su izgleda sve žene otkrivene nema kod njega pokrivenih.Plavih_11 wrote:Koliko je trebalo da odgovoris j.bote ... Nekih 17 sati a mozda i vise ...madner wrote:Sad cekam na tebe.
Ali ono prostim rijecima: Lice i ruke.. Vjerovatno si se malo sinoc raspitivao po mahali ali nema veze, nikad nije kasno da se dodje do saznanja i istine ... BRAVO!!
E u ove dvije rijeci koje si ponudio kao odgovor je razlika izmedju onih koje se pokriju i onih koje pokriju glavu. Ima ih koliko hoces da hodaju gradom sa maramom na glavi ali sa otkrivenim vratom, podugom haljinom ali sa obrisima grudi i straznjice itd. E dosta ljudi koji pojma nemaju kako izgleda pravo pokrivanje mjesa te takve sa normalno pokrivenim djevojkama i zenama i tu se onda stvaraju neke price i pricice.
Jedna od onih za koju masa ljudi smatra da je pokrivena je i Arduana sa NTV Hayat ali ona je ustvari prekrivena maramom a nikako pravilno pokrivena.
Last edited by istocnjak on 18/12/2008 08:49, edited 1 time in total.
- madner
#220 Re: a. sarajlic i islam
Nisam sinoc bio na forumu, pitanje vidio tek jutrosPlavih_11 wrote:Koliko je trebalo da odgovoris j.bote ... Nekih 17 sati a mozda i vise ...madner wrote:Sad cekam na tebe.
Ali ono prostim rijecima: Lice i ruke.. Vjerovatno si se malo sinoc raspitivao po mahali ali nema veze, nikad nije kasno da se dodje do saznanja i istine ... BRAVO!!
Teza ti je malo smjesna, i da ima bula koje se seksaju. Bez da implicira da sve to rade.
-
istocnjak
#221 Re: a. sarajlic i islam
Gledaš li ti išta drugo osim porno filmova pa su ti sve iste? Mogu samo zamisliti kako ih skeniraš pogledom po gradu.madner wrote:Nisam sinoc bio na forumu, pitanje vidi tek jutros![]()
Teza ti je malo smjesna, i da ima bula koje se seksaju. Bez da implicira da sve to rade.
- madner
#222 Re: a. sarajlic i islam
Sta je to porn film?istocnjak wrote:Gledaš li ti išta drugo osim porno filmova pa su ti sve iste? Mogu samo zamisliti kako ih skeniraš pogledom po gradu.madner wrote:Nisam sinoc bio na forumu, pitanje vidi tek jutros![]()
- Latina
#223 Re: a. sarajlic i islam
Nije generalizacija, ali je izdvajanje necega sto postoji kod eventualno 0.5 pokrivenih, uvreda za sve muslimanke. Pokrivene i nepokrivene. Toliko o tvom postovanju prema vjernicama. Toliko o tome sto se tvojim ocima ne svidja, jer sam ubijedjena da nikada nisi progovorio sa pokrivenom djevojkom/zenom. Da jesi, ne bi te vodila mrznja prema njima.madner wrote:
A ko je rekao da govori?
Postoji li cenzura na mahalanje ( "znas ona/onaj, blablabla..." ) i zagorcavanje zivota nekome ko ti nista nije uradio ? Sva sreca da nismo u Srednjem vijeku, kako bi samo gorjele "vjestice" zbog tebe i slicnih !Naravno, samo izjava: "Ima bula koje se seksaju", sigurno ne bi bila cenzurisana. Osim ako ne primjenimo neko malo strozije serijatsko pravo, pa to postane krivicno djelo, pa se angazuje moralna policija da to istrazi.
Potpisujem, parada licemjerja.pustopoljina wrote:hahaha-ima li koga drugog u toj opciji. ja sam malo vise zapadno. i ne volim adija sarajlica (vise). bas mi je prije bio simpa-ali otkad poce dovoditi ocigledno jace ili slabije retardirane ljude i izd*kavati svoju pamet nad njima-ne volEm ga,cak mi se i malo muci od njega.
to je islamofobija.
- madner
#224 Re: a. sarajlic i islam
Nije to izdvajanje i ne govorim o procentima, reci da se 99.5 pokrivenih ne seksa je malo neozbiljno.Latinica wrote:Nije generalizacija, ali je izdvajanje necega sto postoji kod eventualno 0.5 pokrivenih, uvreda za sve muslimanke. Pokrivene i nepokrivene. Toliko o tvom postovanju prema vjernicama. Toliko o tome sto se tvojim ocima ne svidja, jer sam ubijedjena da nikada nisi progovorio sa pokrivenom djevojkom/zenom. Da jesi, ne bi te vodila mrznja prema njima.madner wrote:
A ko je rekao da govori?
Reci da "velika vecina" ne seksa je isto kao i reci da se par seksa. Ako je uvredljivo reci da se seksa 0.5 uvredljivo je rec da se ne seksa i 99.5
Kakva crna mrznja, pa normalne djevojke ko i sve ostale.
To treba obavezno cenzurisat.Latinica wrote:Postoji li cenzura na mahalanje ( "znas ona/onaj, blablabla..." ) i zagorcavanje zivota nekome ko ti nista nije uradio ? Sva sreca da nismo u Srednjem vijeku, kako bi samo gorjele "vjestice" zbog tebe i slicnih !Naravno, samo izjava: "Ima bula koje se seksaju", sigurno ne bi bila cenzurisana. Osim ako ne primjenimo neko malo strozije serijatsko pravo, pa to postane krivicno djelo, pa se angazuje moralna policija da to istrazi.
A ne treba do Srednjeg vijeka, samo skoknes malo do Irana ili Saudijske Arabije i bic radi na osnovu "mahalanja"
-
fgr
#225 Re: a. sarajlic i islam
@madner, tvoji postovi me navode na zakljucak da si ili zloban ili nevjerovatno povrsan i plitak..ne znam sta bi trece moglo biti.madner wrote:Nije to izdvajanje i ne govorim o procentima, reci da se 99.5 pokrivenih ne seksa je malo neozbiljno.Latinica wrote:Nije generalizacija, ali je izdvajanje necega sto postoji kod eventualno 0.5 pokrivenih, uvreda za sve muslimanke. Pokrivene i nepokrivene. Toliko o tvom postovanju prema vjernicama. Toliko o tome sto se tvojim ocima ne svidja, jer sam ubijedjena da nikada nisi progovorio sa pokrivenom djevojkom/zenom. Da jesi, ne bi te vodila mrznja prema njima.madner wrote:
A ko je rekao da govori?
Reci da "velika vecina" ne seksa je isto kao i reci da se par seksa. Ako je uvredljivo reci da se seksa 0.5 uvredljivo je rec da se ne seksa i 99.5![]()
Kakva crna mrznja, pa normalne djevojke ko i sve ostale.
To treba obavezno cenzurisat.Latinica wrote:Postoji li cenzura na mahalanje ( "znas ona/onaj, blablabla..." ) i zagorcavanje zivota nekome ko ti nista nije uradio ? Sva sreca da nismo u Srednjem vijeku, kako bi samo gorjele "vjestice" zbog tebe i slicnih !Naravno, samo izjava: "Ima bula koje se seksaju", sigurno ne bi bila cenzurisana. Osim ako ne primjenimo neko malo strozije serijatsko pravo, pa to postane krivicno djelo, pa se angazuje moralna policija da to istrazi.
A ne treba do Srednjeg vijeka, samo skoknes malo do Irana ili Saudijske Arabije i bic radi na osnovu "mahalanja"