Aha, sutiram loptu u kosVjecitiStudent wrote:Ramiz i lopta isti lik?Air Ramiz wrote: Niko ti ne dira Srbe, ne sekiraj se, nego konacno trazi rasvjetljavnje i kaznjavnje pocinilaca, posto u RS-u takvi slucajevi redovno ostaju neistrazeni. Da li je iko u RS-u od tvojih Srba odgovarao za rusenje jednog od hiljadu muslimanskih vjerskih objekata? Daj samo jedno ime?
Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- Air Ramiz
#201 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
- Air Ramiz
#202 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Nisu ni mudzahedini ni jednu srusili.VjecitiStudent wrote: vehabije nisu, mudzahedini jesu.
- stochar
#203 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
sad da ja tebi kazem da nisi u pravu, ispasce da negiram genocid. ne znam zasto sad tu pricu ukljucujes? a, hvala ti za to da samo idiot moze porediti zvonjavu na vrata sa spaljivanjem dzamije, sad ja ne moram nista govorit' (na ovu izjavu sam ja reagov'o, da citas prije nego reagujes znao bi):Air Ramiz wrote:Smjesnije izjave nisam cuo odavno. Pa ti ljudi iz RS-a su projektovali rusenje hiljadu dzamija za manje od godinu dana. To nije zvonjava na vrata nekom efendiji (jer ti to poksavas poredit, sto samo moze uradit idiot ?!), nego miniranje, rusenje, poravnavanje bagerom i odvozenje ostataka na smece islamskih vjerskih objekata, uz punu podrsku "ljudi iz RS-a".stochar wrote:
taj napad trebaju osuditi ljudi iz RS-a, kao sto svaki normalan stanovnik Sarajeva treba osuditi napad na svecenika ili casnu sestru!
znaci, nisam prvi uporedio, i ako procitas moje postove, vidjeces da sam svaki put kazao da sve upucuje na to da je dzamija zapaljena, napisao sam da pocinioce treba adekvatno kazniti, ali da ne treba iskljuciti ni mogucnost da je ipak grijalica uzrok nesrece. takodjer, ljude koji kazu da treba sacekati istragu ne treba odmah lincovati!zgembo_sa wrote:Samo sto, prema rijecima hodze, u dzamiji uopste nije bilo grijalica...
I naslov bi trebao da glasi Zapaljena dzamija, a ne izgorjela.
Da vidimo samo kakva ce se sve opravdanja naci. Hoce li se dignuti prasina makar priblizno onome kad su dvojica nekulturnih vehabija porazgovarali sa svestenikom? Ipak je strasniji taj razgovor bio od paljevine dzamije. Nisu povratnici ni slucajno ugrozeni. Ne moze bit Bosnjak ugrozen, to je ipak rezervisano za Srbe i Hrvate. Zna se ko moze bit terorista, samo musliman.
Hajde sad zajapureni branioci multikulturalnosti, da vas cujem!
ako pogledas bolje, vidjeces da je hodza kategoricki tvrdio kako u dzamiji nije bilo nikakvih grijalica, a svi smo ih vidjeli na snimku. ako kazem da je hodza slagao kako bi izazvao senzacionalizam, hoces li me optuziti da sam kriv za granatiranje Sarajeva? ili trebam vise vjerovati hodzi nego svojim ocima?
zasto ste ljudi tako iskljucivi? zasto ne zelite saslusati nekoga i razmotriti sve mogucnosti prije nego sto reagujete? zasto tako olako ljude nazivate debilima, idiotima ili drugim pogrdnim imenima samo zato sto se njihovo misljenje razlikuje od vaseg?
- kockica_kockica
#204 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
cuj amrica srpkinja
amrice
mislim da svi razmisljaju preemotivno na ovaj dogadjaj sto je razumljivo... no ipak treba sacekati te rezultate istrage a ne podpirivati ionako tesku i nesnosnu situaciju.... i svakako treba kazniti one koji su to i ako su to napravili namjerno....
mislim da svi razmisljaju preemotivno na ovaj dogadjaj sto je razumljivo... no ipak treba sacekati te rezultate istrage a ne podpirivati ionako tesku i nesnosnu situaciju.... i svakako treba kazniti one koji su to i ako su to napravili namjerno....
- bijelo_dugme
#205 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Hmm, ako nije ta jest sigurno jedna od oni hiljada drugi koje su spaliliseldzuk wrote:
Ne znam je li ovo prava slika...
-
ponosna_manjina
#206 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Napisao sam ti vec da nema svadje i rasprave zato sto se na ovoj temi svi uglavnom slazemo. Sta hoces da ti kazem?zgembo_sa wrote: Evo vec ima primjera koliko hocete, sve tipicno, kratki komentar, kao zgrazanje i onda tisina, nema svadje, nema zuci, upisi se, ispuni formalni uslov da si multikulturalac i onda mozes nastaviti pljuvati po ovima koji su ti kao blizi, koje je lakse kritikovat. Ovdje ce se pozivati policija da radi svoj posao, iako ga nikad nije radila, ovdje ce se pozivati da se saceka istraga, iako nijedna nije dala nikakve rezultate, ovdje ce se cak i oni koji dignu glas protiv nastavka genocidne politike nazvati nacionalistima. Dajte recite, ko je to pocinio najvise zlocina u ovoj drzavi, ko to kontinuirano provodi genocidnu politiku, ko to krije ratne zlocince, ko to slavi ratne zlocince, ko to ne zeli ovu drzavu u bilo kom obliku, ko to rusi tudje kuce, bogomolje, ko to ubija povratnike... Povraca mi se od te "politicke korektnosti". Kome se ulizujete. Jel se moramo lagati i izjednacavati? Pustite suplju...
Ko je to pocinio najvise zlocina u ovoj drzavi? Srpska vojska. Ko to kontinuirano provodi genocidnu politiku? Ovo ne razumijem najbolje, daj pojasnjenje. Ko to krije ratne zlocince? Neki Srbi i neki Hrvati. Ko to slavi ratne zlocince? Onih koji slave ratne zločince ima i medju Srbima i medju Hrvatima i medju Bosnjacina. Ko to ne zeli ovu drzavu u bilo kom obliku? Manji dio srpskog i hrvatskog stanovnistva. Ko to rusi tudje kuce, bogomolje, ko to ubija povratnike? I ovih slucajeva ima na svim stranama ali istina je da Srbi prednjace u tome. Kome se ulizujete? Ja nikom. Jel se moramo lagati i izjednacavati? Ne lazem se a jos manje izjednacavam.
- veljaca
#207 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
Btw - Pusti se ti Miroslave svojih MISLI - VEC UCINI NESTO KONKRETNO ..... ( za to si placen ... )
Btw - Pusti se ti Miroslave svojih MISLI - VEC UCINI NESTO KONKRETNO ..... ( za to si placen ... )
- sekiracija
#208 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ma jazavac pozurio da ugasi poizar kad je dzamija izgorila,zar ne vidis?veljaca wrote:Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
- amrica
#209 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Air Ramiz wrote:Niko ti ne dira Srbe, ne sekiraj se, nego konacno trazi rasvjetljavnje i kaznjavnje pocinilaca, posto u RS-u takvi slucajevi redovno ostaju neistrazeni. Da li je iko u RS-u od tvojih Srba odgovarao za rusenje jednog od hiljadu muslimanskih vjerskih objekata? Daj samo jedno ime?amrica wrote:Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
Ja nisam nista znala dok nisam vidjela i cula na TV, i dosla do zaključka, na osnovu činjenica.
A vaši postovi, bar ovaj dio koji sam pročitala, tipa oko za oko, samo zato jer vi vjerujete da je to neko uradio, su užasni.
Hodža miran, očekuje izvještaj eksperata, stanovnici isto... a vi ispred računara iz toplih kućica, ni ne znate gdje je to selo, kao ni ja, eto sve znate i tražite osvetu.
Svakavih likova ovdje, ako kažem da se ne trebaju donositi zaključci na osnovu prerasuda i pretpostavki, automatski sam ni manje ni vise Srpkinja.... I još sam odgovorna za sva zlodjela čitavog jednog naroda.
A da sam napisala haj'mo zapaliti prvu crkvu, linčovati svestenike, bila bih dobra amrica, po vašoj mjeri.
EEE, Ramize, bas si me razocarao, mislila sam da si bar ti pametniji, ali izgleda da sam pogriješila.
-
popajic
#210 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ti vazdusni dobro pretjerujes ! Bruka jedna od komentara. Za bajram se prije slavilo,nije se vrijedjalo..,tc,tc,tc,Air Ramiz wrote:Niko ti ne dira Srbe, ne sekiraj se, nego konacno trazi rasvjetljavnje i kaznjavnje pocinilaca, posto u RS-u takvi slucajevi redovno ostaju neistrazeni. Da li je iko u RS-u od tvojih Srba odgovarao za rusenje jednog od hiljadu muslimanskih vjerskih objekata? Daj samo jedno ime?amrica wrote:Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
Ja nisam nista znala dok nisam vidjela i cula na TV, i dosla do zaključka, na osnovu činjenica.
A vaši postovi, bar ovaj dio koji sam pročitala, tipa oko za oko, samo zato jer vi vjerujete da je to neko uradio, su užasni.
Hodža miran, očekuje izvještaj eksperata, stanovnici isto... a vi ispred računara iz toplih kućica, ni ne znate gdje je to selo, kao ni ja, eto sve znate i tražite osvetu.
- stochar
#211 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
kad bi svi vi galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!veljaca wrote:Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
miroslava placa EU, a ove sto sebi povecavaju plate 100 posto placamo mi iz svojih dzepova!
-
delightful
#212 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ko jos jednu progovori o amricinom porijeklu, ban mu je.
sta vam je ljudi, saberite se.
- VR6
#213 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Recimo ono uvodjenje vjeronauke u vrtice u FBIH je po meni velika provokacija, no proslo je.
Dok je takvih stvari, bit ce i ovakvih, bar ja tako gledam na to...
Recimo ono uvodjenje vjeronauke u vrtice u FBIH je po meni velika provokacija, no proslo je.
-
VjecitiStudent
#214 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Sto je najgore, sabrani su oni, itekako.delightful wrote:ko jos jednu progovori o amricinom porijeklu, ban mu je.
- portfast
#215 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ma jaVR6 wrote:Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Mi vjeronauku u vrtice, oni džamije pale.
Bare bare
-
VjecitiStudent
#216 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Nemoj tako, eno Safet Halilovic se konacno danas sjetio gdje je zaposlen.stochar wrote:kad bi svi vi galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!veljaca wrote:Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
miroslava placa EU, a ove sto sebi povecavaju plate 100 posto placamo mi iz svojih dzepova!
- veljaca
#217 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Stochar - ako citiras moj post - onda reci meni KONKRETNO .... Pa da ti KONKRETNO odgovorim ....stochar wrote:kad bi svi vi galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!veljaca wrote:Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
- bijelo_dugme
#218 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Dobro si, bili su to Njemci isto kao u Srebrenici 1995, Prijedoru malo ranije i naravno okolo Sarajeva.amrica wrote:Odkud znas da su to uradili Srbi?
Upaljene dvije grijalice i svo osvjeteljenje tokom noci, zar to nije dovoljno logicno za opravdanu sumnju?
- Air Ramiz
#219 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ja ne znam gdje si ti vidio grijalicu na snimku, (jel na TV RS-a?), ali sta god da si vidio zvanična izjava imama trebinjskog je:stochar wrote:sad da ja tebi kazem da nisi u pravu, ispasce da negiram genocid. ne znam zasto sad tu pricu ukljucujes? a, hvala ti za to da samo idiot moze porediti zvonjavu na vrata sa spaljivanjem dzamije, sad ja ne moram nista govorit' (na ovu izjavu sam ja reagov'o, da citas prije nego reagujes znao bi):Air Ramiz wrote:Smjesnije izjave nisam cuo odavno. Pa ti ljudi iz RS-a su projektovali rusenje hiljadu dzamija za manje od godinu dana. To nije zvonjava na vrata nekom efendiji (jer ti to poksavas poredit, sto samo moze uradit idiot ?!), nego miniranje, rusenje, poravnavanje bagerom i odvozenje ostataka na smece islamskih vjerskih objekata, uz punu podrsku "ljudi iz RS-a".stochar wrote:
taj napad trebaju osuditi ljudi iz RS-a, kao sto svaki normalan stanovnik Sarajeva treba osuditi napad na svecenika ili casnu sestru!
znaci, nisam prvi uporedio, i ako procitas moje postove, vidjeces da sam svaki put kazao da sve upucuje na to da je dzamija zapaljena, napisao sam da pocinioce treba adekvatno kazniti, ali da ne treba iskljuciti ni mogucnost da je ipak grijalica uzrok nesrece. takodjer, ljude koji kazu da treba sacekati istragu ne treba odmah lincovati!zgembo_sa wrote:Samo sto, prema rijecima hodze, u dzamiji uopste nije bilo grijalica...
I naslov bi trebao da glasi Zapaljena dzamija, a ne izgorjela.
Da vidimo samo kakva ce se sve opravdanja naci. Hoce li se dignuti prasina makar priblizno onome kad su dvojica nekulturnih vehabija porazgovarali sa svestenikom? Ipak je strasniji taj razgovor bio od paljevine dzamije. Nisu povratnici ni slucajno ugrozeni. Ne moze bit Bosnjak ugrozen, to je ipak rezervisano za Srbe i Hrvate. Zna se ko moze bit terorista, samo musliman.
Hajde sad zajapureni branioci multikulturalnosti, da vas cujem!
ako pogledas bolje, vidjeces da je hodza kategoricki tvrdio kako u dzamiji nije bilo nikakvih grijalica, a svi smo ih vidjeli na snimku. ako kazem da je hodza slagao kako bi izazvao senzacionalizam, hoces li me optuziti da sam kriv za granatiranje Sarajeva? ili trebam vise vjerovati hodzi nego svojim ocima?
zasto ste ljudi tako iskljucivi? zasto ne zelite saslusati nekoga i razmotriti sve mogucnosti prije nego sto reagujete? zasto tako olako ljude nazivate debilima, idiotima ili drugim pogrdnim imenima samo zato sto se njihovo misljenje razlikuje od vaseg?
Imam valjda nije tolki hajvan ako svojim ocima vidi grijalicu da kaze da je nije bilo. Vise vjerujem njemu, nego tebi, ma sta da si vidio, mozda uopste nisi vidio grijalice nego nesto drugo.U džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo što. Ovo je djelo ljudskih ruku. Objekat džamije bio je uredu sinoć do 21.00 sat jer su ga obilazili predstavnici Islamske zajednice Gacko i bio je spreman za klanjanje bajram-namaza, kazao je Hodžić.
Eh sad da se malo konacno pozabavimo ozbiljnim stvarima. Dok nama RS-ovci i HRHB-ovci trune o zelenim trotoarima, u BiH je nerasvjetljeno rusenje 1000 muslimanskih vjerskih objekata (dzamija, tekija, medresa). Da bi jednu dzamiju srusio onako do temelja, treba ti barem 1 miner, pa potom bager sa vozacem i barem 3-4 radnika da odvezu materijal na deponiju, pa potom komunalci koji ce to ocistiti, sazidat krst ili napravit novu deponiju. Koliko je to ljudi za jednu dzamiju? Barem 5. Mi u Bosni dakle imamo minimalno 5 hiljada terorista koji su srusili tolike sakralne objekte i koji se mirno setaju, jer nikad iz RS-a niko nije pokrenuo ni jednu istragu po tom pitanju. Zato molim te, stipu se suplje o ljudima iz RS-a.
- stochar
#220 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
evo kazem ti: kad bi TI i tebi slicni galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!veljaca wrote:Stochar - ako citiras moj post - onda reci meni KONKRETNO .... Pa da ti KONKRETNO odgovorim ....stochar wrote:kad bi svi vi galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!veljaca wrote:Ma neka su Lajcakove MISLI sa ljudima iz Fazlagica Kule .... KAKVA IRONIJA ....... Eto BICE I NJIHOVE MISLI SA NJIM - KAD ON ODE ODAVDE I TO STO PRIJE .....
- bijelo_dugme
#221 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Dodikovci, znaci nista od toga...karanana wrote:ko vrsi istragu?
jeli sipa ili policija rs?
- Air Ramiz
#222 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ja se izvinjavam ako sam te uvrijedio, nisam uopste gledao nick, nego sam samo reagova na komentar: "da mi sirimo mržnju zato jer 100% znamo da su to Srbi uradili". Na osnovu ovog komentara bi svako pomislio da si iz RS-a, a ne samo ja. Komentar je sulud totalno, eto Srbi ne bi ni pomislili da zapale dzamijuamrica wrote:Air Ramiz wrote:Niko ti ne dira Srbe, ne sekiraj se, nego konacno trazi rasvjetljavnje i kaznjavnje pocinilaca, posto u RS-u takvi slucajevi redovno ostaju neistrazeni. Da li je iko u RS-u od tvojih Srba odgovarao za rusenje jednog od hiljadu muslimanskih vjerskih objekata? Daj samo jedno ime?amrica wrote:Eto, neka ste vi svi poletjeli siriti mržnju zati jer VI 100% znate da su to Srbi uradili.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svakavih likova ovdje, ako kažem da se ne trebaju donositi zaključci na osnovu prerasuda i pretpostavki, automatski sam ni manje ni vise Srpkinja.... I još sam odgovorna za sva zlodjela čitavog jednog naroda.
A da sam napisala haj'mo zapaliti prvu crkvu, linčovati svestenike, bila bih dobra amrica, po vašoj mjeri.![]()
![]()
![]()
EEE, Ramize, bas si me razocarao, mislila sam da si bar ti pametniji, ali izgleda da sam pogriješila.
- stochar
#223 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
nemoj da bude da sam ja uporedio imama sa hajvanom, ali ja sam na BHT dnevniku vidio snimak dvije kvarcne grijalice u krupnom kadru, i iza njih nagorio zid. eh, ako je dogma, onda se ni ja necu buniti, pa cu reci da il' je to foto-montaza Srba sa BHT-a, ili sam ih ja umislio u silnoj zelji da ih vidim!Air Ramiz wrote:
Ja ne znam gdje si ti vidio grijalicu na snimku, (jel na TV RS-a?), ali sta god da si vidio zvanična izjava imama trebinjskog je:
Imam valjda nije tolki hajvan ako svojim ocima vidi grijalicu da kaze da je nije bilo. Vise vjerujem njemu, nego tebi, ma sta da si vidio, mozda uopste nisi vidio grijalice nego nesto drugo.U džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo što. Ovo je djelo ljudskih ruku. Objekat džamije bio je uredu sinoć do 21.00 sat jer su ga obilazili predstavnici Islamske zajednice Gacko i bio je spreman za klanjanje bajram-namaza, kazao je Hodžić.
helem, vjerujmo hodzama, a ne svojim ocima!
- Ahmmed
#224 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
VR6 wrote:Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Šta god ja mislio o vjeronauci u vrtićima, te generalno o vjeronauci u školama ( ja sam mektebsko dijete, valjda zbog toga mi vjeronauka u školama nikako ne paše), ne mogu da vjerujem da neko može izjednačiti uvođenje vjeronaauke, sa eventualnom paljevinom džamije.....
- stochar
#225 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Air Ramiz wrote: Ja ne znam gdje si ti vidio grijalicu na snimku, (jel na TV RS-a?), ali sta god da si vidio zvanična izjava imama trebinjskog je:

ovdje je kompletan snimak: [url]rtsp://195.222.52.149:7070/rtv/televizija/gacko08122008.rm[/url]
mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!
p.s. da potcrtam: opet kazem da je velika vjerovatnoca da je neko podmetnuo pozar i nadam se da ce u tom slucaju biti sto prije pronadjen i osudjen, ali nemojte ljude koji pokusavaju sagledati stvar sa vise uglova otpuzivati za veleizdaju! sta vam je koji k?! sta ste vi, neka inkvizicija?!