Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#201 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by KatarinaKosaca »

Hvala na psihoanalizi, ali ponavljam da tema nisam ja. :roll:
meris

#202 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by meris »

sta imas protiv? Batko je ziva legenda. Svaka mu cast na svemu sto je radio i sto radi...
IlijaLadin

#203 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by IlijaLadin »

Batko :thumbup:

'U Bosni ti jedino ne mogu oprostiti uspjeh.'

Ako će Batko zbog svoje osobnosti donijeti sreću na lica 10 ljudi, neka vozi ferarija! Sigurno ne uzima nikome iz džepa na silu. O političarima nećemo.

Katarina, ti jesi rekla da Batku nije mjesto na radiju jer ima školovanih kadriva. Ako Batku nije mjesto na radiju, Batko ne može voditi emisiju koja nekome pomaže, ako nema emisije koja nekome pomaže nema ni pomoći. Batko na radiju -> pomoć nekome. Ti nisi, dakle, po automatizmu za to da Batko pomogne nekome 'jer nema radiofoničan glas'.

Niko ti ne podmeće.

Hajd pozdrav. :bih:
Ripicipi

#204 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Ripicipi »

KatarinaKosaca wrote:Nije tema forumašica Katarina Kosača. Niti je forum mjesto gdje ja ili bilo ko traba da piše o svom profesionalnom životu, kao što tražite, a u isto vrijeme o sebi ne kažete :-) :-) .
Uvijek sam se pitala koji i kakvi su to ljudi koji su druge ljude izvodili iz kuća radi drugačijeg mišljenja. Čitajući neke postove, to mi je jasnije. .... Stavi u tastaturu ono što nije rečeno, podmetni, uvrijedi, idi na lično i osobno, stil poznat i viđen, ali i prevaziđen hvala Bogu :razz:
Hoces da kazes da Batka i njegov humanitarni rad nisi nazvala UBLEHOM??? :roll:
Jara

#205 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Jara »

Pitam se, pitam se: Da li bi Batkove humanitarne akcije bile onako uspješne da on u emisijama ne priča onako kako priča? :-? ;-)
bio vani bilo dobro

#206 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by bio vani bilo dobro »

mozete ga mrziti i pljubati ali covjek je legenda :thumbup:
shown

#207 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by shown »

pa kako niko ne napise koliko je puta ordinaciju preseljavo,zajebo dje koga stigo i jos na tv ,e jes vala humoristican od slinja jedva prica u serem ti se u ovaj dio istorije kad sam ja rodjen ,sve go seljak ,a vidi nam politicara svi krkani odijela obukli kao odmah sam urban oj da ne volim :bih: odmah bi se odselio u pm i to u tunis
saibaba

#208 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by saibaba »

bio vani bilo dobro wrote:mozete ga mrziti i pljubati ali covjek je legenda :thumbup:
ovaj termin "legenda" je inflacija opasno nagrizla ...
ultima_palabra

#209 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by ultima_palabra »

Ovdje je jasno da je problem što ljudi pričaju o babama i žabama, tj. o Batkovim humanitarnim akcijama i o njegovim voditeljskim vještinama i humoru. Za prvo 10, za drugo 0.
Oni koji ga lično poznaju bi trebali shvatiti da je čovjek javna ličnost i da je izložen kritici. Također da čovjek nervira svojim idealiziranjem na ovakvom vaktu.
Oni koji pljuju spustiti malo loptu i shvatiti da je jedan spašen život vrijedan malo nerviranja kad čujemo iritantan glas na radiju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#210 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by KatarinaKosaca »

potres_mozga wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nije tema forumašica Katarina Kosača. Niti je forum mjesto gdje ja ili bilo ko traba da piše o svom profesionalnom životu, kao što tražite, a u isto vrijeme o sebi ne kažete :-) :-) .
Uvijek sam se pitala koji i kakvi su to ljudi koji su druge ljude izvodili iz kuća radi drugačijeg mišljenja. Čitajući neke postove, to mi je jasnije. .... Stavi u tastaturu ono što nije rečeno, podmetni, uvrijedi, idi na lično i osobno, stil poznat i viđen, ali i prevaziđen hvala Bogu :razz:
Hoces da kazes da Batka i njegov humanitarni rad nisi nazvala UBLEHOM??? :roll:
De, citiraj gdje sam humanitarni rad nazvala ublehom :? . Kako ti voliš napisati... kako te nije stid (ne volim ove riječi, nekako su ružne i glupo zvuče, ali samo tebe parafraziram).
Dakle, ubleha jeste, tako sam nazvala i tako mislim, reći dragi moji kokuzi vi ste najbolji ljudi, nema boljeg od kokuza itd, a u isto vrijeme se polomiti da uzmeš honorara koliko god stigneš. To ako nije ubleha, de, pametnice, objasni nam šta je.
windfucker

#211 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by windfucker »

bilo bi fino, ako bi, zbog tog njegovog humanitarnog rada, bar, promjenili ime temi... :)
HAVANA

#212 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by HAVANA »

windfucker wrote:bilo bi fino, ako bi, zbog tog njegovog humanitarnog rada, bar, promjenili ime temi... :)

Red bi bio...možda...možda zbog svega ovoga neko...neko ko pročita neće nazvati,donirati...
Šta je svrha svega ovoga?Da se neko istrese,izlaje...
*mima*

#213 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by *mima* »

Ispade Batko narodni heroj......eto samo on humanitarac.
HAVANA

#214 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by HAVANA »

On je najmanje bitan u cijeloj priči.Radi pozitivnu stvar i rezultati su fantastični.Zašto da miniramo takvo nešto :?

A i nešto kontam...Navedite mi imenom i prezimenom nekoga ko je je uspio u ovako kratkom vremenskom periodu uspješno realizovati toliko akcija sa fenomenalnim rezultatima ????
Bez suvišne priče.Navedite bilo koga ko ima i približan uspjeh u humanitarnim akcijama.
Naravno da nije samo on humanitarac i sve ovo je prvenstveno zahvaljujući dobrim ljudima koji se javljaju i doniraju novac.Ovo sve je jako teško pokrenuti i držati da traje i to ne može svako raditi.Njemu to uspijeva i svaka mu čast.
Ripicipi

#215 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Ripicipi »

mima wrote:Ispade Batko narodni heroj......eto samo on humanitarac.
Mislim da je za roditelje ove djevojke Batko i vise od heroja, a ti i dalje pricaj sta hoces...

Mlada Bišćanka mora na transplantaciju srca

Spontanom akcijom prikupljanja novca za transplantaciju srca 17-godišnje Alme Hadžić iz Bihaća, koja je počela nakon povratka ove gimnazijalke iz Beča, do sada je prikupljeno oko 70.000 eura. Sada se, prema riječima djevojčinih roditelja Elvira i Rejhane Hadžić, čeka predračun iz Beča i odluka konzilija.

Pomoć iz Amerike

- U ovu sumu uračunali smo i 30.000 eura koje će direktno na račun bečke klinike "Allgemeines Krankenhaus" prebaciti Fondacija Sanele Dijane Dženkins (Jenkins) iz Amerike. Ipak, ničega ne bi bilo bez Almira Čehajića Batka, koji je na sebi svojstven način prokopao put da naša Alma može dobiti srce - pričaju nam Rejhana i Elvir.

Pojašnjavaju da operaciju moraju platiti jer su u bečkoj bolnici odbijeni s riječima: "Žao nam je, vi ste iz treće zemlje." Rekli su im da BiH nije članica "Eurotransplanta" i nema zakon o transplantaciji. Federalni zakon o transplantaciji još je na čekanju na Domu naroda.

Almini roditelji dodaju da je Federalni zavod zdravstvenog osiguranje pristao da bude garant bečkoj klinici za transplantaciju srca 17-godišnjoj Bišćanki.

Puna energije

Alma je puna energije i s osmijehom podnosi za njene roditelje skoro neizdrživu situaciju. Njeno srce iz dana u dan sve slabije sluša. Ali, ne gube nadu zahvaljujući dobrim ljudima širom svijeta.

Novac za pomoć Almi Hadžić može se uplatiti na žiroračune: Volksbank BH 403010022364447, poziv na broj: 6006110223644, s naznakom "za Almu Hadžić",
Raiffeisen bank BH 1610350000000042, poziv na broj: 093515679-4.

Račun za uplate iz inozemstva je: Beneficiary bank: Raiffeisen bank BH, swift code: RZBABA2S, adresa: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BiH, iban code: BA391612350005413221, na ime Alma Hadžić, Harmani H-15/7-D, Bihać.

Akcija "Kolač za srce"

Učenici Nirvana Psutka, Šejla Anadolac i Antonije Balen s roditeljima već nekoliko dana prave kolače i prodaju ih po bihaćkim školama. Akcija nosi naziv "Kolač za srce".

U Katoličkom školskom centru zaradili su 260 KM, a jučer su kolače prodavali učenicima i profesorima Medicinske škole. U akciju prikupljanja novca uključili su se i Almini školski drugovi, ratni veterani, bihaćke firme, mnogi prijatelji.

Dnevni Avaz.
ernest

#216 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by ernest »

Hajd što Batko ispade heroj, već što ja ispadoh kriv zbog naslova :D Ko je kriv što se otišlo od teme, koja glasi: Batkov humor je LOŠ!?

Bujrum, dušebrižnici, napravite temu Batko humanitarac...

A, eto, nije da ne bih udovoljio zahtjevu, bez obzira na to koliko je on utemeljen :), da se promijeni naslov teme. Samo, ovaj se naslov rimuje :) Ima li prijedloga? :D
Ghita

#217 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Ghita »

ernest wrote: Ima li prijedloga? :D

imam ja al je previše morbidan
Adriatic

#218 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Adriatic »

Šta god da se kaže o njemu, oni okrenu: Batko humanitarac.
Ne vrijedi. Gasi temu.
samo malo

#219 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by samo malo »

Humanitarac, svaka cast, i onda dovede Radoncica u emisiju i predstavi ga kao osvjezenje na politickoj sceni BiH.

Da puknes od smijeha.
Control panel

#220 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Control panel »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... ju-stranku

jeli ovo batko u talu sa scepom. jao koji je ovo odron od covjeka.
aerosa

#221 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by aerosa »

Control panel wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... ju-stranku

Mislim da nisi u pravu, prateći emisiju i slušajući ono što se govori u pitanju je nova lijeva stranka , a koliko sam čuo da je sinoć i zvanično objavio da se stranka osniva.
U jednu ruku dobra vijest ako uspije da povuče barem 10% onih koji inače ne glasaju, opet i loša jer se lasačko tijelo ljevice opet cijepa...
Control panel

#222 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Control panel »

aerosa wrote:

Mislim da nisi u pravu, prateći emisiju i slušajući ono što se govori u pitanju je nova lijeva stranka , a koliko sam čuo da je sinoć i zvanično objavio da se stranka osniva.
U jednu ruku dobra vijest ako uspije da povuče barem 10% onih koji inače ne glasaju, opet i loša jer se lasačko tijelo ljevice opet cijepa...
ovo nema svrhe. bolje bi bilo ak je vec htio u olitiku da je odabrao neku stranku i da je tamo usao. ovako :roll: , sta ako bude imao 2,99 % glasova i ne predje izborni prag. baceni glasovi, a u stvari odose pobjedniku izbora.
aerosa

#223 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by aerosa »

Control panel wrote:
aerosa wrote:

ovo nema svrhe. bolje bi bilo ak je vec htio u olitiku da je odabrao neku stranku i da je tamo usao. ovako :roll: , sta ako bude imao 2,99 % glasova i ne predje izborni prag. baceni glasovi, a u stvari odose pobjedniku izbora.
A vidi, ja se nadam da će zapravo potaknuti barem 2% onih koji inače ne glasaju + neka uzmu 2 % glasova nacionalistima i ja sam super zadovoljan sa tom idejom. Prirodni partner ove stranke može biti samo lijevi blok, a u situaciji kakva je sad svaki glas protiv nacionalista je više nego potreban. Čak i taj rizik koji spominješ je prihvatljiv jer mislim da nam je u oktobru zadnja prilika i da igramo na sve ili ništa...
Control panel

#224 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by Control panel »

aerosa wrote:
A vidi, ja se nadam da će zapravo potaknuti barem 2% onih koji inače ne glasaju + neka uzmu 2 % glasova nacionalistima i ja sam super zadovoljan sa tom idejom. Prirodni partner ove stranke može biti samo lijevi blok, a u situaciji kakva je sad svaki glas protiv nacionalista je više nego potreban. Čak i taj rizik koji spominješ je prihvatljiv jer mislim da nam je u oktobru zadnja prilika i da igramo na sve ili ništa...
izborna racunica je vrlo jasna. ko ne poredje izborni prag nema ga u raspodjli mandata. svi ti koji nisu presli izborni prag dijele se na pobjednike. ako SDP pobijedi a strnka kokuza ne predeje izborni prag onda sam ja zadovoljan.
a sta ako opet nacinalne stranke pobijede za glas vise od SDP-a. ti batkovi glasovi idu recimo SDA-u.

nije mi jasno kazes da uzme 2% nacionalistima. volio bih vidjeti nanu i dedu koji su dzamijski glasaci i da oni glasaju za nekog drugog u ovom slucaju za Stranku kokuza :roll: .
ultima_palabra

#225 Re: Batko, s..eš dugo, a treb'o bi kratko

Post by ultima_palabra »

Control panel wrote:izborna racunica je vrlo jasna. ko ne poredje izborni prag nema ga u raspodjli mandata. svi ti koji nisu presli izborni prag dijele se na pobjednike. ako SDP pobijedi a strnka kokuza ne predeje izborni prag onda sam ja zadovoljan.
a sta ako opet nacinalne stranke pobijede za glas vise od SDP-a. ti batkovi glasovi idu recimo SDA-u.
Nisi to dobro skontao, glasovi onih koji nisu prešli prag de facto se ne računaju pri raspodjeli mandata.
Post Reply