Slabo ti izgleda vidis a i ja sa tobom, jer prije mene ti se obratilo vise ucesnika ove teme ali nisam procitala nigdje od tvog pristupa tvoje vjerski needucirano misljenje na temu na koju si upucena i "prosvijetljena"otherside wrote:vidim da se predsjedavajuci pronasaominci wrote:Ako je sudeci po ovom postu ti bas srljas s "druge strane" kad trazis da uskocis tamo gdje se zakuhalo, a zaista ce bit zalosno a ne smijesno tamo gdje se bude (za)kuhalo!otherside wrote:zahvaljujem se jednom forumashu sto me prosvjetli i uputi na ovu temu. bas se vi ovdje fino druzite![]()
bolje nego oni bludnici na "bez cenzure"![]()
da ne bih srljala moze li mi neko od predsjedavajucih ovdje reci gdje se najvise zakuhalo pa da uskocimhvala
nisam vjerski educirana ali mi je poznato da obicni smrtnici nisu pozvani da odlucuju o necijoj sudbini...pogotovo po forumima. ali samo ti nastavi, svako ovdje za sebe nadje izlaz iz frustracija pa sto ne bi i ti. sretno
Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
- minci
#201 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
- otherside
#202 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
evo i drugog predsjedavajucegistocnjak wrote: Da znaš razliku između "dobra i zla" kao i "harama i halala" bilo bi ti jasno ali to neznanje je samo "posljedica" dok bi "uzrok" tome trebala potražiti u svom odgoju. Upravu si za @minci ona se je pronašla a ti nažalost još lutaš.
-
callmethebreeeze
#203 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
greska je do mene, ispravio sam se u kasnijem postu. mislio sam na milenijum. sto je dovoljno porazavajuce.minci wrote:callmethebreeeze wrote:...meni je veci problem podatak koji sam procitao u jednom listu da se vise knjiga prevede na spanski tokom jedne godine nego sto se prevelo na arapski tokom istorije.![]()
![]()
Ja valjda vidim sta tu pise ili sam mozda slijepa kod ociju?
Pa samo "ti opleti" po kojoj temi zelis NIN ja pisem na onu temu na koju zelim i imam sta da napisem! Lijepi pozdrav.
Last edited by callmethebreeeze on 26/11/2008 18:23, edited 1 time in total.
- maybelline
#204 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
otherside wrote:evo i drugog predsjedavajucegistocnjak wrote: Da znaš razliku između "dobra i zla" kao i "harama i halala" bilo bi ti jasno ali to neznanje je samo "posljedica" dok bi "uzrok" tome trebala potražiti u svom odgoju. Upravu si za @minci ona se je pronašla a ti nažalost još lutaš.tebi i tvojoj drugarici @minci imam za poruciti slijedece: vjernik bi (po mom skromnom misljenju) trebao biti skroman i prije svega kulturan. vas dvoje ocito mislite da ste pozvani da preobratite svijet i da je samo vase misljenje ispravno. e pa druze i drugarice, reci nekome na osnovu jednog posta da ce zavrsiti u paklu (minci) i da su ga roditelji pogresno odgojili(istocnjak) je u najmanju ruku nekulturno. ali vas dvoje svakako niste pokazali ni mrvu tolerancije i sabura, temelja prave vjere. naprotiv, pokazali ste netrpeljivost i sklonost vrijedjanju. moje postovanje nemate, nisam sigurna da ga sa takvim nacinom konverzacije mozete i zasluziti.
- Compact
#205 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Opet mala seka i sikiracija!otherside wrote:evo i drugog predsjedavajucegistocnjak wrote: Da znaš razliku između "dobra i zla" kao i "harama i halala" bilo bi ti jasno ali to neznanje je samo "posljedica" dok bi "uzrok" tome trebala potražiti u svom odgoju. Upravu si za @minci ona se je pronašla a ti nažalost još lutaš.tebi i tvojoj drugarici @minci imam za poruciti slijedece: vjernik bi (po mom skromnom misljenju) trebao biti skroman i prije svega kulturan. vas dvoje ocito mislite da ste pozvani da preobratite svijet i da je samo vase misljenje ispravno. e pa druze i drugarice, reci nekome na osnovu jednog posta da ce zavrsiti u paklu (minci) i da su ga roditelji pogresno odgojili(istocnjak) je u najmanju ruku nekulturno. ali vas dvoje svakako niste pokazali ni mrvu tolerancije i sabura, temelja prave vjere. naprotiv, pokazali ste netrpeljivost i sklonost vrijedjanju. moje postovanje nemate, nisam sigurna da ga sa takvim nacinom konverzacije mozete i zasluziti.
- otherside
#206 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
aha...evo pjace i cupa ruse koseCompact wrote: Opet mala seka i sikiracija!
-
callmethebreeeze
#207 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
meni nikako nije jasno ovo, da ga tako nazovem, banalizovanje vjere. cim se pocne o temama slicnim ovim zavrsi se na anusu i sta se smije ili ne smije gurati u isti. ako zaista postoji bog koji je sve stvorio i svim upravlja, nekako mi je tesko svariti da bi se on (ili ona
) bavili tako nebitnim stvarima poput sexualnih radnjih malih i nebitnih bica poput nas ljudi.
- Compact
#208 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... &Itemid=36otherside wrote:aha...evo pjace i cupa ruse koseCompact wrote: Opet mala seka i sikiracija!napravila je snjeska ali mu je iscupala nos od muke i tuge
- otherside
#209 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educiramCompact wrote:http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... &Itemid=36otherside wrote:aha...evo pjace i cupa ruse koseCompact wrote: Opet mala seka i sikiracija!napravila je snjeska ali mu je iscupala nos od muke i tuge
hvala ti compact, mozda za mene ipak ima nade
-
istocnjak
#210 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Evo još jedan link http://polnebolesti.com/ kada voliš obrazovanje.otherside wrote:evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educiram
- arzuhal
#211 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Koji auto-gol! Bolje samopobijanje nisam odavno vidio. Samo takocallmethebreeeze wrote:meni nikako nije jasno ovo, da ga tako nazovem, banalizovanje vjere. cim se pocne o temama slicnim ovim zavrsi se na anusu i sta se smije ili ne smije gurati u isti. ako zaista postoji bog koji je sve stvorio i svim upravlja, nekako mi je tesko svariti da bi se on (ili ona) bavili tako nebitnim stvarima poput sexualnih radnjih malih i nebitnih bica poput nas ljudi.
- otherside
#212 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
e ti si vec pobrkao loncice...bice da imas neke opsesivne misliistocnjak wrote:Evo još jedan link http://polnebolesti.com/ kada voliš obrazovanje.otherside wrote:evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educiram
ja o seksu ni rijeci ne rekoh a ti me tjeras da o tome citam....bljak
-
istocnjak
#213 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Pa tema upravo govori o vanbračnom sexu ili bludu. Ne znam dali si to primjetila?otherside wrote:e ti si vec pobrkao loncice...bice da imas neke opsesivne misliistocnjak wrote:Evo još jedan link http://polnebolesti.com/ kada voliš obrazovanje.otherside wrote:evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educiram![]()
ja o seksu ni rijeci ne rekoh a ti me tjeras da o tome citam....bljak
-
callmethebreeeze
#214 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
sta hoces reci?arzuhal wrote:Koji auto-gol! Bolje samopobijanje nisam odavno vidio. Samo takocallmethebreeeze wrote:meni nikako nije jasno ovo, da ga tako nazovem, banalizovanje vjere. cim se pocne o temama slicnim ovim zavrsi se na anusu i sta se smije ili ne smije gurati u isti. ako zaista postoji bog koji je sve stvorio i svim upravlja, nekako mi je tesko svariti da bi se on (ili ona) bavili tako nebitnim stvarima poput sexualnih radnjih malih i nebitnih bica poput nas ljudi.
- otherside
#215 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
nisam...brzo sam zatvorila stranicu cim sam vidjela naslov....gadi mi se toistocnjak wrote: Pa tema upravo govori o vanbračnom sexu ili bludu. Ne znam dali si to primjetila?
vec sam na predhodnoj stranici povratila, ne mogu na svakoj
- maybelline
#216 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Zasto se svi vjernici na ovom forumu bave, po njima tako gnusnim temama poput vanbracnog sexa i razvrata,a ne pricaju o ljepotama vjere, klanjanja, posta, druzenja sa istomisljenicima, dobrotom naroda, dusom itd...?
- Compact
#217 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
http://www.n-um.com/?q=node/510otherside wrote: evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educirama ne ko neki...odmah u dzehenem
![]()
hvala ti compact, mozda za mene ipak ima nadekad ces me propitati?
Da te ja ne propitujem, evo jedan sajt, zanimljiv kviz milijunaš, ali islamskog sadržaja! Kad osvojiš milion, zvaćemo te mualima!
- otherside
#218 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
jedva cekamCompact wrote:http://www.n-um.com/?q=node/510otherside wrote: evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educirama ne ko neki...odmah u dzehenem
![]()
Da te ja ne propitujem, evo jedan sajt, zanimljiv kviz milijunaš, ali islamskog sadržaja! Kad osvojiš milion, zvaćemo te mualima!
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#219 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
otherside wrote: nisam...brzo sam zatvorila stranicu cim sam vidjela naslov....gadi mi se to
vec sam na predhodnoj stranici povratila, ne mogu na svakoj
Gog-e - zakljucaj temu !
Last edited by Latina on 26/11/2008 21:49, edited 1 time in total.
- Compact
#220 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Ja sam se oženiootherside wrote:jedva cekamCompact wrote:http://www.n-um.com/?q=node/510otherside wrote: evo vidite kako meni compact fino proslijedi link da se educirama ne ko neki...odmah u dzehenem
![]()
Da te ja ne propitujem, evo jedan sajt, zanimljiv kviz milijunaš, ali islamskog sadržaja! Kad osvojiš milion, zvaćemo te mualima!hocemo li se ozeniti onda?
-
callmethebreeeze
#221 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
pa sta ima veze? dje celjad nije bijesna....Compact wrote: Ja sam se oženio
- otherside
#222 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
vec cetiri nabrao?Compact wrote: Ja sam se oženio
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#223 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
za utjehu dok lijes suze u osami svoje djevojacke sobe :otherside wrote:vec cetiri nabrao?Compact wrote: Ja sam se oženioja mislila da budem barem treca....ojjjj zivote

- Compact
#224 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
Tema je sama po sebi gnusna i razvratna! O njoj nemožemo pisati ništa lijepo osim iznositi razmišljanja koja doprinose njnom povlačenju iz društvenih pora.maybelline wrote:Zasto se svi vjernici na ovom forumu bave, po njima tako gnusnim temama poput vanbracnog sexa i razvrata,a ne pricaju o ljepotama vjere, klanjanja, posta, druzenja sa istomisljenicima, dobrotom naroda, dusom itd...?
Na forumu o religiji ima zaista i lijepih tema pa te savjetujem da posjetiš:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=39401
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=57182
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=57426
Uživaj!
-
callmethebreeeze
#225 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja
i bluda da te spasi...otherside wrote:vec cetiri nabrao?Compact wrote: Ja sam se oženioja mislila da budem barem treca....ojjjj zivote