Tresao sam i ja. Jutros oko 5h izasao prvi put ali vec je bilo dosta polomljenih grana. Ali sta je tu je.riko-ga wrote:
Ja vec dva puta tresao snijeg sa vocki.Sad idem ponovo.Ovo nije humano stvarno.
Prvi snijeg....
- strong69
#201 Re: Prvi snijeg....
- Salah ad-Din
#202 Re: Prvi snijeg....
Jedna muzicka za sve moje prijatelje forumase 
- Kaligrafija
#203 Re: Prvi snijeg....
Ko je tebi kriv sto si ustao na "neku stvar" , pa se ljutis! I ja imam voce na 6 duluma zemlje , blizu 300 vocki starih 7 godina koje daju znatne prinose pa ne kukam , Bozije davanje , sta ces...strong69 wrote:Evo umirem od smijeha... Kakvi likovi hodaju zemljom... Ubacicu i tebe kada posaljem poruku, "to GOD", kako ti rece.Kaligrafija wrote:
Send txt message to GOD!![]()
![]()
![]()
- trambusek88
#204 Re: Prvi snijeg....
e jes nam baba huknula pravo 
- Qler
#205 Re: Prvi snijeg....
mislis suknula,
unistit ce sve vocke, a i povrce...
unistit ce sve vocke, a i povrce...
- Cholina_Lokica
#206 Re: Prvi snijeg....
Po gradu vec polomljenih grana koliko hoces... 
- Skyfox
#207 Re: Prvi snijeg....
Vilsonovo katastrofa, tresu snijeg ali masa polomljnog granja
- Logovan
#208 Re: Prvi snijeg....
Ludilo.
Bili smo se malo odmorili od bijelog, sada ćemo se opet patiti.
Bili smo se malo odmorili od bijelog, sada ćemo se opet patiti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#209 Re: Prvi snijeg....
Mrzim snijeg, naročito teški, mokri sa pahuljicama ko manjim vrappcima.quarterback wrote:volim snijeg
-
Ambrozija
#211 Re: Prvi snijeg....
darumFo wrote:
-
cranberries
#212 Re: Prvi snijeg....
kakog ce ovo efekta imati na poljoprivredu
((((((((
- Janjicar
#213 Re: Prvi snijeg....
Jel vam u SA i sada pada ?
- fantom slobode
#214 Re: Prvi snijeg....
Ja upitah jednog sto se ne zna koliko mu je godina, jer nema svjedoka njegovog rodjenja, a nije doselio odnekle, vec se cudom rodio u ovom gradu - co'jek se ibreti, kaze u zadnjih 80 godina ne pamti ovakav snijeg sredinom maja... Neka, pricaju zene po brijacnicama da je kijametski dan blizu, pa djevojke vi vidite kako cete se do tada ponasati...samo razmislite...mislim one postene...ili one sto foliraju da su tak'e...mislim uopste... sto manje zuba u vasoj glavi to vise radosti za vasu djecu...
htio sam postaviti prigodnu pjesmu, ali evo mi Osman Hadzic pokvari dan...pa ti ukucaj, "opusti se i uzivaj"...auuu...blaga katastrofa, mozda je kijametski dan poceo...
htio sam postaviti prigodnu pjesmu, ali evo mi Osman Hadzic pokvari dan...pa ti ukucaj, "opusti se i uzivaj"...auuu...blaga katastrofa, mozda je kijametski dan poceo...
-
otsam
#215 Re: Prvi snijeg....
cranberries wrote:kakog ce ovo efekta imati na poljoprivredu((((((((
lošeg
- BHF_Manijak
#216 Re: Prvi snijeg....
HAjd sve na stranu, no planiraju li ovi levati iz toplana paliti ovo grijanje???
Ne mogu da vjerujem kakvi likovi, u stanu ledara, ne pomaze ni djemper ni debele carape a radijatori led ledeni!

-
Ambrozija
#217 Re: Prvi snijeg....
Ne pada, prestalo jeJanjicar wrote:Jel vam u SA i sada pada ?
- Hajlac
#218 Re: Prvi snijeg....
Kad ce vec jednom postati jasno ignorantima(da ne upotrijebim kakav tezi termin) da nije u pitanju nikakav "Kijametski dan" kad se prirodne katastrofe dogadjaju.
A dogadjaju se sve cesce.
A nesto bi im bilo da se zapitaju kako to da je Klima poludila bas otkad se ovako naglo namnozismo - sa 2 milijarde 1950-ih do 7 milijardi 2000-tih; PET milijardi za 60 godina.
A ne pricamo o mravima ili pticama, vec nezasitoj vrsti koja nepojmljive resurse trosi za 'blagostanje' i komociju.
Nikada u istoriji ove planete ni jedna vrsta bilo biljna bilo zivotinjska nije se za tako mizeran vremenski period toliko umnogostrucila naustrb citavog ekosistema. Nije jer je priroda uvijek odrzavala ravnotezu ekosistema.
Sve dok Covjek ne nauci kako dohakati, zaobici i zanemariti prirodno stanje stvari i zakonitosti.
Ko vidi dalje od prsta i pamti dalje od juce sjetice se uzasto vruceg proslog ljeta, pa onih nenormalnih sedmicu kise krajem Jula pa nenormalno suhe jeseni pa sve do one famozne Sibirske anomalije kako je naucnici nazvase koja je pola Evrope zakovala u nenormalne minuse i snijeg epskih razmjera.
A sad i ovaj mokri snijeg na tek ispupalo i izlistano drvece
Mogu se kladiti da jutros nije vise od 10 ljudi u citavom gradu izaslo da spasi gradsko drvece - gluho bilo i spomenuti angazovanje lokalnih CZ
Cim je neko dobro zajednicko - hajvan to gleda kao nicije, nesto apstraktno.
"Ovo je grad za pozelit", rece Semiha i odleti prvom klasom za Dubai
A nesto bi im bilo da se zapitaju kako to da je Klima poludila bas otkad se ovako naglo namnozismo - sa 2 milijarde 1950-ih do 7 milijardi 2000-tih; PET milijardi za 60 godina.
A ne pricamo o mravima ili pticama, vec nezasitoj vrsti koja nepojmljive resurse trosi za 'blagostanje' i komociju.
Nikada u istoriji ove planete ni jedna vrsta bilo biljna bilo zivotinjska nije se za tako mizeran vremenski period toliko umnogostrucila naustrb citavog ekosistema. Nije jer je priroda uvijek odrzavala ravnotezu ekosistema.
Sve dok Covjek ne nauci kako dohakati, zaobici i zanemariti prirodno stanje stvari i zakonitosti.
Ko vidi dalje od prsta i pamti dalje od juce sjetice se uzasto vruceg proslog ljeta, pa onih nenormalnih sedmicu kise krajem Jula pa nenormalno suhe jeseni pa sve do one famozne Sibirske anomalije kako je naucnici nazvase koja je pola Evrope zakovala u nenormalne minuse i snijeg epskih razmjera.
A sad i ovaj mokri snijeg na tek ispupalo i izlistano drvece
Mogu se kladiti da jutros nije vise od 10 ljudi u citavom gradu izaslo da spasi gradsko drvece - gluho bilo i spomenuti angazovanje lokalnih CZ
Cim je neko dobro zajednicko - hajvan to gleda kao nicije, nesto apstraktno.
"Ovo je grad za pozelit", rece Semiha i odleti prvom klasom za Dubai
-
ice2cube
#219 Re: Prvi snijeg....
Smor vrijeme..
-
shambho
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#221 Re: Prvi snijeg....
ne znam šta je gore
pustiti voćke da se muče pod snijegom ili ih spašavati... jer se upravo tad može koja grana slomiti
isto je sa šimširom ružama tulipanima...
paradajz da ne spominjem i ovo nisko rastinje koje i ne možeš pronaći pod snijegom
idem i plačem
kruške breskve i jedan mali orah... najslabiji... jela bor lipa i trešnja hrabro stoje...šimšir legao kao i živa ograda...
pustiti voćke da se muče pod snijegom ili ih spašavati... jer se upravo tad može koja grana slomiti
isto je sa šimširom ružama tulipanima...
paradajz da ne spominjem i ovo nisko rastinje koje i ne možeš pronaći pod snijegom
idem i plačem
kruške breskve i jedan mali orah... najslabiji... jela bor lipa i trešnja hrabro stoje...šimšir legao kao i živa ograda...
- BHF_Manijak
#222 Re: Prvi snijeg....
Pu mater vam jebem debilnu!!!shambho wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nema-dod ... /120514136
Znaci zamislimo hipoteticki situaciju da sad temeperatura padne na -15, iz nekog razloga, ovi bi rekli ma hladite muda, nista dok ne bude tri dana zaredom ovako! E jebem li ti bosansku logiku i ovaj seljacki mentalitet!
- Cholina_Lokica
#223 Re: Prvi snijeg....
Sje posmrzavali se dabogda supcine 
- fantom slobode
#224 Re: Prvi snijeg....
ignorant (adj.) Look up ignorant at Dictionary.comHajlac wrote:Kad ce vec jednom postati jasno ignorantima(da ne upotrijebim kakav tezi termin) da nije u pitanju nikakav "Kijametski dan" kad se prirodne katastrofe dogadjaju.
late 14c., from O.Fr. ignorant (14c.), from L. ignorantia, from ignorantem (nom. ignorans), prp. of ignorare "not to know, to be unacquainted; mistake, misunderstand; take no notice of, pay no attention to," from assimilated form of in- “not, opposite of” (see in- (1)) + Old Latin gnarus "aware, acquainted with" (cf. Classical L. noscere "to know," notus "known"), from Proto-Latin suffixed form *gno-ro-, related to gnoscere "to know" (see know). Form influenced by L. ignotus "unknown." Cf. also uncouth. Colloquial sense of "ill-mannered" first attested 1886. As a noun meaning "ignorant person" from mid-15c.
Pregledaj Klaica i vidi sta on kaze, nije losa ideja.Mislim da nista ne kaze.
Hiperbola (grč. ὑπερβολη = preuveličavanje; hyper- = pre-, ballein = baciti) figura je preuveličavanja radi naglašavanja nekog emocionalnog stava.
A ovo iznad ti pomaze da pratis komentar.
- Hajlac
#225 Re: Prvi snijeg....
U cemu je problem shefefantom slobode wrote:ignorant (adj.) Look up ignorant at Dictionary.comHajlac wrote:Kad ce vec jednom postati jasno ignorantima(da ne upotrijebim kakav tezi termin) da nije u pitanju nikakav "Kijametski dan" kad se prirodne katastrofe dogadjaju.
late 14c., from O.Fr. ignorant (14c.), from L. ignorantia, from ignorantem (nom. ignorans), prp. of ignorare "not to know, to be unacquainted; mistake, misunderstand; take no notice of, pay no attention to," from assimilated form of in- “not, opposite of” (see in- (1)) + Old Latin gnarus "aware, acquainted with" (cf. Classical L. noscere "to know," notus "known"), from Proto-Latin suffixed form *gno-ro-, related to gnoscere "to know" (see know). Form influenced by L. ignotus "unknown." Cf. also uncouth. Colloquial sense of "ill-mannered" first attested 1886. As a noun meaning "ignorant person" from mid-15c.
Pregledaj Klaica i vidi sta on kaze, nije losa ideja.Mislim da nista ne kaze.
Hiperbola (grč. ὑπερβολη = preuveličavanje; hyper- = pre-, ballein = baciti) figura je preuveličavanja radi naglašavanja nekog emocionalnog stava.
A ovo iznad ti pomaze da pratis komentar.
Ignoranti dabome! Prevedeno na narodni jezik - neznalice, slijepci koji dalje od nosa ne vide i ne zele da vide...