"Oslobodjenje" Muje Selimovica

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Neelix

#201 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Neelix »

Better Man wrote:
Neelix wrote:
Better Man wrote:
Izvini, ali nemoj da ti navedem spisak ljudi koje su novinari Avaza častili najbrutalnijim uvredama i psovkama. I ti kao biviši radnik Avaza si malo u sukobu interesa na ovoj temi, jer očekivati kritiku prema Avazu od bivišeg uposlenika istog je nerealno.
hajde mi navedi JEDNOG kojem je upucena psovka. eto, necu spisak, samo jednog.
Senad Pečanin, Zlatko Lagumdžija, Zufer Dervišević, Safet Oručević i da ne nabrajam dalje.
jesi li siguran da je doticnima psovano? znaci, bez cenzure, nego bas je i be uz clana familije? takvih tekstova je hrpa u novini tvog idola.
Better Man

#202 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Better Man »

Neelix wrote:
jesi li siguran da je doticnima psovano? znaci, bez cenzure, nego bas je i be uz clana familije? takvih tekstova je hrpa u novini tvog idola.
Ne da je psovano nego je pozivano i na linč i iznošene su najbrutalnije kvalifikacije na njihov račun.
Neelix

#203 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Neelix »

i uglavnom, da zakljucimo, nije ok iznositi "najbrutalnije kvalifikacije", ali je ok psovati?
Better Man

#204 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Better Man »

Neelix wrote:i uglavnom, da zakljucimo, nije ok iznositi "najbrutalnije kvalifikacije", ali je ok psovati?
A dali je po tebi ok pozivati na lič i ubistvo pojedinh ljudi kao što je to radio Avaz?
Neelix

#205 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Neelix »

nije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#206 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Tebe nije sramota pisati na ovoj temi nakon što nisi postala linkove ili bilo šta što pokazuje da Vildana širi islamofobiju? Ma ja, mrsko mi, sutra ću... Kakvih samo ovdje ima lažova i licemjera :x
Ko si ti i kome ću ja to postati? A gdje sam spomenula riječ islamofobija?
Dakle, vidi se ko je ovdje lažov
Puno sebi daješ za pravo u svojoj histeriji onanisanja nad Vildanom

Došlo ono da kaže kako sam ja njemu dužna dokazivati nešto što ono napiše u moje ime :-) :-)
Abacija

#207 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Tebe nije sramota pisati na ovoj temi nakon što nisi postala linkove ili bilo šta što pokazuje da Vildana širi islamofobiju? Ma ja, mrsko mi, sutra ću... Kakvih samo ovdje ima lažova i licemjera :x

Došlo ono da kaže kako sam ja njemu dužna dokazivati nešto što ono napiše u moje ime :-) :-)
Meni si duzna da postavis Vildanine kolumne gdje ona "napada muslimane". Ja jos uvijek cekam... :zzzz:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#208 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by dr.gog »

Očišćeno nešto malo chatta i off topica :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#209 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by KatarinaKosaca »

Abacija wrote:Meni si duzna da postavis Vildanine kolumne gdje ona "napada muslimane". Ja jos uvijek cekam... :zzzz:
Nisam ni riječ napad rabila :D , ali da, sa tobom hoću to diskutirati kako sam ti i rekla.
ultima_palabra

#210 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:

"Vildana je za svoj tržišni segment uzela ljude koji ne vole muslimane i islam, i njima puni dušu" - ljudi koji ne vole muslimane i islam - islamofobi, manje više. Puni islamofobima dušu - širi islamofobiju. OK? :)
Druga stvar, što je to glupost sama po sebi, jer nikome se u Sarajevu to ne isplati ukoliko ima za cilj prodaju novina, jer 90% ljudi je muslimana ili onih koji potiču iz muslimanskih porodica (valjda ne mrze svoje roditelje, braću, itd.), a ovih ostalih 10% da su islamofobi toliki, iselili bi se odavde za ovih 20 godina.
Eh sad, niko nije ovdje ništa dužan. Ali na forumu ljudi razmjenjuju mišljenja. Pošto je mišljenje kao i šupak (svako ga ima, pa eto i ti), onda drugi forumaši mogu pitati za činjenice koje potkrepljuju to mišljenje (ukoliko se ne radi o nečem subjektivnom, ukusu, npr.). Ukoliko tih činjenica nema (a nema ih, jer nisu nikad napisane), onda ti forumaši imaju pravo da te nazovu lažovom, što i jesi. Da si ovako nešto napisala u novinama, Oslobođenje bi te hladno uzelo na sudu za klevetu. Ovako na forumu, Abacija ide oko plota, a ja ću te otvoreno nazvati lažovom :-D
A ove prostakluke i "ono" (haha, čuj ono) možeš ostaviti u kući, ja ne preferiram taj vid komunikacije na forumu (iako se očigledno nekima to dopušta).
staza

#211 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by staza »

Izbrisa mi ovaj dijanetički Tom Cruise :D - divan post.
Inače, samo nemojte o sudovima: raspitajte narod, kada trebaju zaista nešto reći u nekim medijima, kako se čeka na red :D ili se nekima blokira pristup, jer se zna po kome se može pljuvati.
Inače, to su toliko neobrazovane i nebitne osobe u našim životima (osim što ih raznih soroševci, humanitarci, internacionalci, i općestručni stranci pumpaju, pa kupuju privatne prostore od svojih ogromnih tiraža): da je njihova imena nebitno spominjati, jer odma' se k'o tetke raspravljaju do besvijesti.
Tek, važno je spomenuti, da bi npr. u Njemačkoj, ako se tekst tiče osobe, a ti mu spominješ kompletnu porodicu, istražujući korijene :D - otišao u zatvor, bez problema.
Isto tako, kada bi npr. u Njemačkoj za poremećenu osobu, bila ona vjernik ili ne, napisao da prikolje tj. prinosi majku za kurbana: dobio javni protest svih religijskih vijeća (bez obzira na konfesiju), a i u tvojoj regiji, bi te svi demokratski intelektualci nogirali.
A ovo, o islamu, muslimanu ili nemuslimanu, većinskom stanovništvu, nema veze: ljudi ovdje ostaju zbog dobrih demokratskih plata: oni imaju svoje demokratske stranke, radijske emisije, biznismene, za koje glasaju, i koji ih doniraju.
Nema to veze sa ugroženošću ili konfesijom.
:thumbup:
VjecitiStudent

#212 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by VjecitiStudent »

"Naguziti se da bi nas ko pazili" ili jos jednom Faruk Boric po diktatu elektroenergetske mafije:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=2785
Abacija

#213 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

VjecitiStudent wrote:"Naguziti se da bi nas ko pazili" ili jos jednom Faruk Boric po diktatu elektroenergetske mafije:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=2785
A sto usput neodgovori na ova dva pitanja?
Dva pitanja za političke sladokusce: Mislite li da bi se Njemačka u PIC-u ponašala isto da ima dvije milijarde maraka njemačkih privatnih investicija u FBiH; Mislite li da bi se Njemačka isto ponašala u slučaju bezviznog režima za BiH da ima dvije milijarde maraka njemačkih privatnih investicija u FBiH?
Banksy

#214 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Banksy »

Abacija wrote:
Zaboravio sam dodati Faruka Borica. :thumbup: :bih:
Faruk Borić? Tihićev hroničar, što mu je u Oslobođenju pisao ničim potkrijepljene hvalospjeve i okivao ga u zvijezde, a danas ga pljuje i gazi gdje stigne? Baš kao i Vildana - s tim da je ona ove degutantne ode Tihiću pisala dok je još bila u Danima, a danas ga pljuje iz Oslobođenja.

Kakvi smo u svemu, takvi smo i u novinarstvu. Bosanska škola ''ko da više'' novinarstva. I tu nema iznimki. Morali bi se dobro pomučiti da se sjetimo dvoje principijelnih, s integritetom.
Abacija

#215 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

Banksy wrote:
Abacija wrote:
Faruk Borić? Tihićev hroničar, što mu je u Oslobođenju pisao ničim potkrijepljene hvalospjeve i okivao ga u zvijezde, a danas ga pljuje i gazi gdje stigne? Baš kao i Vildana - s tim da je ona ove degutantne ode Tihiću pisala dok je još bila u Danima, a danas ga pljuje iz Oslobođenja.

Kakvi smo u svemu, takvi smo i u novinarstvu. Bosanska škola ''ko da više'' novinarstva. I tu nema iznimki. Morali bi se dobro pomučiti da se sjetimo dvoje principijelnih, s integritetom.
Nista onda, ostajemo na @dalltonu i @zavrzlami. :sax:
staza

#216 O principijelnosti...

Post by staza »

Banksy wrote:
Abacija wrote:

A Bazdulj nije principijelan, jer više nije član ovoga foruma...
:mrgreen:
Kraljica od Sabe

#217 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Kraljica od Sabe »

U Bazdulja ne dirati :evil:
mada se ne znamo, cijenim sto pise..
Abacija

#218 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

Kraljica od Sabe wrote:U Bazdulja ne dirati :evil:
mada se ne znamo, cijenim sto pise..
Oops, too late! Bazduljanje

:mrgreen: :sax:
strujnik

#219 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by strujnik »

Ma meni je najbolji Samir Sestan, on plaho voli malog Zmaja :-D (u zadnjih mjesec dana barem 90% njegovih tekstova objavljenih u Startu i na Zurnalu odnosi se na Avaz i gazdu Avaza)

cudi me da do sada nije regrutiran u Oslobedjenje
Abacija

#220 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?

Unaprijed hvala. :)
edinbug

#221 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by edinbug »

Ovo oslobodenje bas zaoprave postade bilten Stranke za graBiH. Dodze Vildana a za njom i Bazdulji, Borici i ostala govna, sve gore od goreg.
Oslobodenje kupujem i citam dugo- dugo vremena, od danas zaista prestajem kupovati ovu novinu, samo se bojim da nemam sta drugo kupovati mislim na BH dnevne novine, pa cu vjerovatno preci na Jutarnji zagrebacki.
strujnik

#222 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by strujnik »

Abacija wrote:Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?

Evo, ako nije kasno
Image
Abacija

#223 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by Abacija »

strujnik wrote:
Abacija wrote:Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?

Evo, ako nije kasno
Image
Vec sam dobio clanak na pp ali hvala i tebi. :)
alijadzigibau

#224 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by alijadzigibau »

da Oslobodjenje jesu najbolje novine u bih
ja1977

#225 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica

Post by ja1977 »

alijadzigibau wrote:da Oslobodjenje jesu najbolje novine u bih
:lol: :lol: :lol:
Post Reply