jesi li siguran da je doticnima psovano? znaci, bez cenzure, nego bas je i be uz clana familije? takvih tekstova je hrpa u novini tvog idola.Better Man wrote:Senad Pečanin, Zlatko Lagumdžija, Zufer Dervišević, Safet Oručević i da ne nabrajam dalje.Neelix wrote:hajde mi navedi JEDNOG kojem je upucena psovka. eto, necu spisak, samo jednog.Better Man wrote:
Izvini, ali nemoj da ti navedem spisak ljudi koje su novinari Avaza častili najbrutalnijim uvredama i psovkama. I ti kao biviši radnik Avaza si malo u sukobu interesa na ovoj temi, jer očekivati kritiku prema Avazu od bivišeg uposlenika istog je nerealno.
"Oslobodjenje" Muje Selimovica
Moderator: anex
- Neelix
#201 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
- Better Man
#202 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Ne da je psovano nego je pozivano i na linč i iznošene su najbrutalnije kvalifikacije na njihov račun.Neelix wrote:
jesi li siguran da je doticnima psovano? znaci, bez cenzure, nego bas je i be uz clana familije? takvih tekstova je hrpa u novini tvog idola.
- Neelix
#203 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
i uglavnom, da zakljucimo, nije ok iznositi "najbrutalnije kvalifikacije", ali je ok psovati?
- Better Man
#204 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
A dali je po tebi ok pozivati na lič i ubistvo pojedinh ljudi kao što je to radio Avaz?Neelix wrote:i uglavnom, da zakljucimo, nije ok iznositi "najbrutalnije kvalifikacije", ali je ok psovati?
- Neelix
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#206 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Ko si ti i kome ću ja to postati? A gdje sam spomenula riječ islamofobija?ultima_palabra wrote:Tebe nije sramota pisati na ovoj temi nakon što nisi postala linkove ili bilo šta što pokazuje da Vildana širi islamofobiju? Ma ja, mrsko mi, sutra ću... Kakvih samo ovdje ima lažova i licemjera
Dakle, vidi se ko je ovdje lažov Puno sebi daješ za pravo u svojoj histeriji onanisanja nad Vildanom
Došlo ono da kaže kako sam ja njemu dužna dokazivati nešto što ono napiše u moje ime
-
Abacija
#207 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Meni si duzna da postavis Vildanine kolumne gdje ona "napada muslimane". Ja jos uvijek cekam...KatarinaKosaca wrote:Ko si ti i kome ću ja to postati? A gdje sam spomenula riječ islamofobija?ultima_palabra wrote:Tebe nije sramota pisati na ovoj temi nakon što nisi postala linkove ili bilo šta što pokazuje da Vildana širi islamofobiju? Ma ja, mrsko mi, sutra ću... Kakvih samo ovdje ima lažova i licemjera
Dakle, vidi se ko je ovdje lažov Puno sebi daješ za pravo u svojoj histeriji onanisanja nad Vildanom
Došlo ono da kaže kako sam ja njemu dužna dokazivati nešto što ono napiše u moje ime![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#208 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Očišćeno nešto malo chatta i off topica 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#209 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Nisam ni riječ napad rabilaAbacija wrote:Meni si duzna da postavis Vildanine kolumne gdje ona "napada muslimane". Ja jos uvijek cekam...
- ultima_palabra
#210 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
"Vildana je za svoj tržišni segment uzela ljude koji ne vole muslimane i islam, i njima puni dušu" - ljudi koji ne vole muslimane i islam - islamofobi, manje više. Puni islamofobima dušu - širi islamofobiju. OK?KatarinaKosaca wrote:Ko si ti i kome ću ja to postati? A gdje sam spomenula riječ islamofobija?ultima_palabra wrote:Tebe nije sramota pisati na ovoj temi nakon što nisi postala linkove ili bilo šta što pokazuje da Vildana širi islamofobiju? Ma ja, mrsko mi, sutra ću... Kakvih samo ovdje ima lažova i licemjera
Došlo ono da kaže kako sam ja njemu dužna dokazivati nešto što ono napiše u moje ime![]()
Druga stvar, što je to glupost sama po sebi, jer nikome se u Sarajevu to ne isplati ukoliko ima za cilj prodaju novina, jer 90% ljudi je muslimana ili onih koji potiču iz muslimanskih porodica (valjda ne mrze svoje roditelje, braću, itd.), a ovih ostalih 10% da su islamofobi toliki, iselili bi se odavde za ovih 20 godina.
Eh sad, niko nije ovdje ništa dužan. Ali na forumu ljudi razmjenjuju mišljenja. Pošto je mišljenje kao i šupak (svako ga ima, pa eto i ti), onda drugi forumaši mogu pitati za činjenice koje potkrepljuju to mišljenje (ukoliko se ne radi o nečem subjektivnom, ukusu, npr.). Ukoliko tih činjenica nema (a nema ih, jer nisu nikad napisane), onda ti forumaši imaju pravo da te nazovu lažovom, što i jesi. Da si ovako nešto napisala u novinama, Oslobođenje bi te hladno uzelo na sudu za klevetu. Ovako na forumu, Abacija ide oko plota, a ja ću te otvoreno nazvati lažovom
A ove prostakluke i "ono" (haha, čuj ono) možeš ostaviti u kući, ja ne preferiram taj vid komunikacije na forumu (iako se očigledno nekima to dopušta).
-
staza
#211 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Izbrisa mi ovaj dijanetički Tom Cruise
- divan post.
Inače, samo nemojte o sudovima: raspitajte narod, kada trebaju zaista nešto reći u nekim medijima, kako se čeka na red
ili se nekima blokira pristup, jer se zna po kome se može pljuvati.
Inače, to su toliko neobrazovane i nebitne osobe u našim životima (osim što ih raznih soroševci, humanitarci, internacionalci, i općestručni stranci pumpaju, pa kupuju privatne prostore od svojih ogromnih tiraža): da je njihova imena nebitno spominjati, jer odma' se k'o tetke raspravljaju do besvijesti.
Tek, važno je spomenuti, da bi npr. u Njemačkoj, ako se tekst tiče osobe, a ti mu spominješ kompletnu porodicu, istražujući korijene
- otišao u zatvor, bez problema.
Isto tako, kada bi npr. u Njemačkoj za poremećenu osobu, bila ona vjernik ili ne, napisao da prikolje tj. prinosi majku za kurbana: dobio javni protest svih religijskih vijeća (bez obzira na konfesiju), a i u tvojoj regiji, bi te svi demokratski intelektualci nogirali.
A ovo, o islamu, muslimanu ili nemuslimanu, većinskom stanovništvu, nema veze: ljudi ovdje ostaju zbog dobrih demokratskih plata: oni imaju svoje demokratske stranke, radijske emisije, biznismene, za koje glasaju, i koji ih doniraju.
Nema to veze sa ugroženošću ili konfesijom.

Inače, samo nemojte o sudovima: raspitajte narod, kada trebaju zaista nešto reći u nekim medijima, kako se čeka na red
Inače, to su toliko neobrazovane i nebitne osobe u našim životima (osim što ih raznih soroševci, humanitarci, internacionalci, i općestručni stranci pumpaju, pa kupuju privatne prostore od svojih ogromnih tiraža): da je njihova imena nebitno spominjati, jer odma' se k'o tetke raspravljaju do besvijesti.
Tek, važno je spomenuti, da bi npr. u Njemačkoj, ako se tekst tiče osobe, a ti mu spominješ kompletnu porodicu, istražujući korijene
Isto tako, kada bi npr. u Njemačkoj za poremećenu osobu, bila ona vjernik ili ne, napisao da prikolje tj. prinosi majku za kurbana: dobio javni protest svih religijskih vijeća (bez obzira na konfesiju), a i u tvojoj regiji, bi te svi demokratski intelektualci nogirali.
A ovo, o islamu, muslimanu ili nemuslimanu, većinskom stanovništvu, nema veze: ljudi ovdje ostaju zbog dobrih demokratskih plata: oni imaju svoje demokratske stranke, radijske emisije, biznismene, za koje glasaju, i koji ih doniraju.
Nema to veze sa ugroženošću ili konfesijom.
-
VjecitiStudent
#212 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
"Naguziti se da bi nas ko pazili" ili jos jednom Faruk Boric po diktatu elektroenergetske mafije:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=2785
-
Abacija
#213 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
A sto usput neodgovori na ova dva pitanja?VjecitiStudent wrote:"Naguziti se da bi nas ko pazili" ili jos jednom Faruk Boric po diktatu elektroenergetske mafije:
Dva pitanja za političke sladokusce: Mislite li da bi se Njemačka u PIC-u ponašala isto da ima dvije milijarde maraka njemačkih privatnih investicija u FBiH; Mislite li da bi se Njemačka isto ponašala u slučaju bezviznog režima za BiH da ima dvije milijarde maraka njemačkih privatnih investicija u FBiH?
- Banksy
#214 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Faruk Borić? Tihićev hroničar, što mu je u Oslobođenju pisao ničim potkrijepljene hvalospjeve i okivao ga u zvijezde, a danas ga pljuje i gazi gdje stigne? Baš kao i Vildana - s tim da je ona ove degutantne ode Tihiću pisala dok je još bila u Danima, a danas ga pljuje iz Oslobođenja.Abacija wrote:
Zaboravio sam dodati Faruka Borica.![]()
Kakvi smo u svemu, takvi smo i u novinarstvu. Bosanska škola ''ko da više'' novinarstva. I tu nema iznimki. Morali bi se dobro pomučiti da se sjetimo dvoje principijelnih, s integritetom.
-
Abacija
#215 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Nista onda, ostajemo na @dalltonu i @zavrzlami.Banksy wrote:Faruk Borić? Tihićev hroničar, što mu je u Oslobođenju pisao ničim potkrijepljene hvalospjeve i okivao ga u zvijezde, a danas ga pljuje i gazi gdje stigne? Baš kao i Vildana - s tim da je ona ove degutantne ode Tihiću pisala dok je još bila u Danima, a danas ga pljuje iz Oslobođenja.Abacija wrote:
Kakvi smo u svemu, takvi smo i u novinarstvu. Bosanska škola ''ko da više'' novinarstva. I tu nema iznimki. Morali bi se dobro pomučiti da se sjetimo dvoje principijelnih, s integritetom.
-
staza
#216 O principijelnosti...
A Bazdulj nije principijelan, jer više nije član ovoga foruma...Banksy wrote:Faruk Borić? Tihićev hroničar, što mu je u Oslobođenju pisao ničim potkrijepljene hvalospjeve i okivao ga u zvijezde, a danas ga pljuje i gazi gdje stigne? Baš kao i Vildana - s tim da je ona ove degutantne ode Tihiću pisala dok je još bila u Danima, a danas ga pljuje iz Oslobođenja.Abacija wrote:
-
Kraljica od Sabe
#217 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
U Bazdulja ne dirati
mada se ne znamo, cijenim sto pise..
-
Abacija
#218 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Oops, too late! BazduljanjeKraljica od Sabe wrote:U Bazdulja ne dirati![]()
-
strujnik
#219 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Ma meni je najbolji Samir Sestan, on plaho voli malog Zmaja
(u zadnjih mjesec dana barem 90% njegovih tekstova objavljenih u Startu i na Zurnalu odnosi se na Avaz i gazdu Avaza)
cudi me da do sada nije regrutiran u Oslobedjenje
cudi me da do sada nije regrutiran u Oslobedjenje
-
Abacija
#220 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
-
edinbug
#221 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Ovo oslobodenje bas zaoprave postade bilten Stranke za graBiH. Dodze Vildana a za njom i Bazdulji, Borici i ostala govna, sve gore od goreg.
Oslobodenje kupujem i citam dugo- dugo vremena, od danas zaista prestajem kupovati ovu novinu, samo se bojim da nemam sta drugo kupovati mislim na BH dnevne novine, pa cu vjerovatno preci na Jutarnji zagrebacki.
Oslobodenje kupujem i citam dugo- dugo vremena, od danas zaista prestajem kupovati ovu novinu, samo se bojim da nemam sta drugo kupovati mislim na BH dnevne novine, pa cu vjerovatno preci na Jutarnji zagrebacki.
-
strujnik
#222 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Evo, ako nije kasnoAbacija wrote:Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?
Unaprijed hvala.

-
Abacija
#223 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
Vec sam dobio clanak na pp ali hvala i tebi.strujnik wrote:Evo, ako nije kasnoAbacija wrote:Ima li ko clanak od 16. oktobra pod naslovom "Igrač Srbije simulirao pucanje iz strojnice po navijačima"?
Unaprijed hvala.
-
alijadzigibau
#224 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
da Oslobodjenje jesu najbolje novine u bih
-
ja1977
#225 Re: "Oslobodjenje" Muje Selimovica
alijadzigibau wrote:da Oslobodjenje jesu najbolje novine u bih